Hocam Alfacı adam aracından biraz zor soğur siz mantıkla aldığınız için soğumuşunuz bence , 2008 mondeo vardi 1.6 120bg yakıt ve perofmansı gayet iyiydi motoru mu değişti acaba sonraki yıllarda ?
IngridI
kullanıcısına yanıt
alırken servisinde dedilerki ya arabana aşık olacaksın yada nefret edeceksin. ne yazıkki alfa bu. elimdeki arabaları kullanımlarını biliyorum ne yazıkki demekki sizin bilmediğiniz veya sizin performanstan anlayısınız farklı. isterseniz maliyeden bugüne kadar sahip oldugum aracların bir listesini size cıkarıp yollayayım. bu arada mondeo benim sahip oldugum 2001 golften sonraki tek 1.6 motor aractır. mondeo 1.6 motor selective 1500 kusur kg 5 kapılı modeli ve sanırım 125hp. kasa sanki bu motor için biraz agır kalıyor benim için buda negatif yonde yakıt sarfiyatı olmaktadır düz mantık
Hocam Alfa da yaşadığınız sorunu detaylı olarak yazarsanız 159 almak isteyen insanlara fikir verme açısından çok iyi olur.
Başlığa gelince 159 dan sonra sizi kesecek bir araç olarak bende BMW 3.20D düşünüyorum. Güç, yol tutuş, sürüş zevki olarak tatmin edecektir bence.
quote:
Orijinalden alıntı: bugrahank
2011 model mazda 6 2.0 sport alırdım ben olsam, inanılmaz dolu ve alfa 159 gibi karizmatik bir araç.
Katılıyorum. Mazda 6 size gerekli bütün zevkleri yaşatır
Mesele şu ki, Alfa 159 kullanıcıları o zevkle arabayı biraz hor kullanıyorlar gibi geliyor bana. (e bazen ben de gaza geliyorum, yalan yok. Şu yazılımı da attırırsam, feci olur. Attırmıyorum.) Yoksa arkadaşın da dediği gibi, kaza oluncaya kadar Alfa'nın eşdeğeri olmamış. Kazadan sonra da soğmuş. Ha 320 ayarında, parçaları kolayca bulunabilen, motoru Türkiye'de çok iyi bilinen (Opel, Fiat vs. ), bakım giderleri herhangi bir yabancı arabadan ortalamada daha az olan ve bütün bunlara ek olarak tutku haline dönüşen Alfa'nın zevki çok başka.
Yurtdışında yaşadığım ve buralarda arabalar beleş olduğu için bir çok aracı kullanma fırsatım oldu. Hocam benim tavsiyem eğer Alfa olmayacaksa Merso olsun. Alırsın güzel bir 2005-2006 yağ gibi akar. Merso Merso'dur.
Büyük üstad, ünlü Türk düşünürü Murat Canbaz'ın söylediği gibi... Alırsın bir Merso, olmaz asla sana terso.
quote:
Orijinalden alıntı: stefansalvatore
beyler 159 kullanımı çok iyi demişsiniz yanlış anlamadıysam. şu giuliettalar da 159 gibi kullanım zevki veriyormu.
yani demek istediğim kullanımından bahsetmisiniz. bu alfaya özelmi yoksa 159 a özelmi.
Dostum alfaya özel, çok ilginçtir eşime perşembe günü 156 aldım 2005 model, test sürüşünden beri bende inmedim arabadan kopamıyorum, ilginç bir durum yani.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme