Şimdi Ara

Alfa Romeo GIULIA (Ana Konu) (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.098
Cevap
25
Favori
110.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ÇVK

Alfacilari yakalamisken sorayim, 1.9 jtd 159 alsam motor ile ilgili sorun yasar miyim? Kronik sorunlari var midir bu otomobilin?

1.9 dizel motor bloğu, fiat doblo'dan, saab 9-3 ve 9-5'e kadar onlarca modelde kullanılmıştır. Motorla ilgili bir kronik sorun, olumsuzluk vs. ben bugüne kadar hiç duymadım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Integrale

2 mesaj önceki korkularımı geri alıyorum :)

bencede al hocam...
    Enfes bir sey bekliyor bizi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Alfacilari yakalamisken sorayim, 1.9 jtd 159 alsam motor ile ilgili sorun yasar miyim? Kronik sorunlari var midir bu otomobilin?

Bende var 1.9 JTDM 159. O motor Fiat'ın bir çok arabada kullandığı en sağlam motorlarından biridir. Sadece gürültüsü biraz fazla ilk çalıştığında. Ben oldukça memnunum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonheart07 -- 19 Şubat 2015; 15:17:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Integrale

quote:

1.9 dizel motor bloğu, fiat doblo'dan, saab 9-3 ve 9-5'e kadar onlarca modelde kullanılmıştır. Motorla ilgili bir kronik sorun, olumsuzluk vs. ben bugüne kadar hiç duymadım..

Tesekkur ederim, elektronik veya baska bir kronik sorunu da yok degil mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: leonheart07

quote:

Bende var 1.9 JTDM 159. O motor Fiat'ın bir çok arabada kullandığı en sağlam motorlarından biridir. Sadece gürültüsü biraz fazla ilk çalıştığında. Ben oldukça memnunum

Araciniz manuelse satacaginiz zaman talip olabilirim :)

• quote:

quote:

quote:

Evet aracım manuel. Valla arabamı o kadar seviyorum ki, satmayı Allah göstermesin acil bir durum olmadığı sürece düşünmüyorum. Zaten çok zor buldum, temiz kafama uygun bir 159 bulana kadar göbeğim çatladı. Olur da satmam gerekirse haber veririm tabi :)

159 ların kronik problemi diye sınıflandırabileceğimiz aslında herhangi bir şey yok ama alırken iyice baktırmak lazım. Özellikle emme manifold, turbo, EGR valf, enjektör gibi parçalara iyi baktırın. Elektronik olarak ben herhangi bir sıkıntı yaşamadım, sadece akü şarj dinamosu yandı, onu da yenilettim. Bu durumu kronik olarak değerlendirmek doğru değil, benim şansıma çıkan bir şey. 159 kullanıcısı çok tanıdığım var hiç birinde olmadı :).

Eğer düşünüyorsanız kesinlikle tavsiye ederim, gerçekten keyifli bir araba. Satsam yerine başka marka araç bulamıyorum.

• Integrale I kullanıcısına yanıt
    MPV sınıf üretmişler ama yüksek araç kullanmayı sevmiyorum. Güvensiz hissettiriyor bana. Koltuğu en aşağıya indiren bir adamım.
    Alfa'nın karakteristik özelliği bu. İç mekan her zaman sınıfında ortalama veya ortalama altı olmuştur. 156 da böyleydi Guiletta da. Çok kaliteli bir iç mekanla gelir o ayrı. Ama bunun da fiyata yansımayacağını düşünmek saflık olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

quote:

Orijinalden alıntı: entelim

quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Superb/Jetta ile aynı fiyata, belki 5-10.000TL daha pahalıya satışa çıkacak Türkiye'de belki.

Bizim sözde arabadan anlayanlar da, Superb/Jetta varken bu alınır mı diyecekler, bilgisayar başında insanlara klavye kırdıracaklar sinirden.

Evet arabadan anlayan herkes yanlıyor yollarda, aracını limitlerde sürüyor.
    Benim gibi aracında eşini çocuğunu taşıyan, sollama hariç 120 üzerine çok zor çıkan birinin alması için bir sebep söyler misin?

159'a veya herhangi bir Alfa modeline hiç bindiniz mi?

159 JTD kullandım gayet güzel bi makineydi. Bir o kadar da konforsuzdu. Trim sesleri had safhadaydı. Sert kullanılan yıpranmış bir araçtı.
    Guiletta yı bayide inceledim. Dıştan ne kadar güzelse içten de o kadar kötüydü. Sürüş keyfine bir şey diyemem sürmedim ama muhtemelen iyidir. Tipik Alfa.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet aracım manuel. Valla arabamı o kadar seviyorum ki, satmayı Allah göstermesin acil bir durum olmadığı sürece düşünmüyorum. Zaten çok zor buldum, temiz kafama uygun bir 159 bulana kadar göbeğim çatladı. Olur da satmam gerekirse haber veririm tabi :)

159 ların kronik problemi diye sınıflandırabileceğimiz aslında herhangi bir şey yok ama alırken iyice baktırmak lazım. Özellikle emme manifold, turbo, EGR valf, enjektör gibi parçalara iyi baktırın. Elektronik olarak ben herhangi bir sıkıntı yaşamadım, sadece akü şarj dinamosu yandı, onu da yenilettim. Bu durumu kronik olarak değerlendirmek doğru değil, benim şansıma çıkan bir şey. 159 kullanıcısı çok tanıdığım var hiç birinde olmadı :).

Eğer düşünüyorsanız kesinlikle tavsiye ederim, gerçekten keyifli bir araba. Satsam yerine başka marka araç bulamıyorum.

Tesekkur ederim, evet dedikleriniz dizel arac icin gerekli, zaten aldigim gibi egr dpf iptal ederim, bu sarj dinamosunu cogu ilanda gordum cogu arac sahibi degistirmis.

• entelim kullanıcısına yanıt
    Bu durumda 159'un dönemindeki birçok rakibinden iç mekan kalitesi anlamında üstün olduğunu gözlemlemişsinizdir.

İç mekan trim sesleri aracın suspansiyon sertliği vb durumlar haricinde, kullanım tarzıyla da alakalı bir durum. Daha 30 bin km olmadan birçok yerinden ses gelen Golf 7 var, bunu tüm Golf'lere mal edemem, haksızlık yapmış olurum.,

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Superb/Jetta ile aynı fiyata, belki 5-10.000TL daha pahalıya satışa çıkacak Türkiye'de belki.

Bizim sözde arabadan anlayanlar da, Superb/Jetta varken bu alınır mı diyecekler, bilgisayar başında insanlara klavye kırdıracaklar sinirden.

Evet arabadan anlayan herkes yanlıyor yollarda, aracını limitlerde sürüyor.
    Benim gibi aracında eşini çocuğunu taşıyan, sollama hariç 120 üzerine çok zor çıkan birinin alması için bir sebep söyler misin?

159'a veya herhangi bir Alfa modeline hiç bindiniz mi?

159 JTD kullandım gayet güzel bi makineydi. Bir o kadar da konforsuzdu. Trim sesleri had safhadaydı. Sert kullanılan yıpranmış bir araçtı.
    Guiletta yı bayide inceledim. Dıştan ne kadar güzelse içten de o kadar kötüydü. Sürüş keyfine bir şey diyemem sürmedim ama muhtemelen iyidir. Tipik Alfa.

186.000 de satmistim 159umu. Stabilize yolda bile bir tane ses duymadim.

• harunresitz kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum size oldu mu, bana zamanında "satamazsın" "çok zarar edersin" "nikahına al" "servisten çıkamazsın" vs vs şeklinde yakıştırmalarda bulunmuşlardı. 16 bin km.de aldığım aracı 85 bin km.de aldığım fiyatın üzerinde satmıştım. Hala özlüyorum kızımı...

• quote:

Bu durumda 159'un dönemindeki birçok rakibinden iç mekan kalitesi anlamında üstün olduğunu gözlemlemişsinizdir.

İç mekan trim sesleri aracın suspansiyon sertliği vb durumlar haricinde, kullanım tarzıyla da alakalı bir durum. Daha 30 bin km olmadan birçok yerinden ses gelen Golf 7 var, bunu tüm Golf'lere mal edemem, haksızlık yapmış olurum.,

Golf 7 kullanıyorum ve trim sesleri var. Üstelik daha 5000kmde. Ön kapı kolçaklarından bozuk yolda tıkır tıkır ses geliyor.
    159 varken yumuşak plastik olayı bu kadar revaçta değildi. Üst sınıf araçlar hariç hepsinde sert plastik vardı ama hiçbiri 159 kadar ses yapmıyordu. Ama dediğim gibi sert kullanılan, yıpranmış bir araçtı.
    Ben Alfa kötü demiyorum, herkese hitap eden marka değil diyorum sadece. Bir aile babası için, aracını sakin kullanan biri için çok farklı seçenekler varken bu aracı almayana laf edenlere kızıyorum.

• ..NeyzeN.. kullanıcısına yanıt
    1. ile 2. fotoğraftaki araçlar farklı. İlki maserati ghibli makyajlısının fotosu, 2. ise maserati ghiblinin alfaromeo logolusu yani alfa guilia.
     Alfa Romeo GIULIA (Ana Konu)
    yani bu aracın makyajlı olanın alfa logolusu guilia olacak 2. resimdeki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan2142 -- 19 Şubat 2015; 20:21:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan2142

1. ile 2. fotoğraftaki araçlar farklı. İlki maserati ghibli makyajlısının fotosu, 2. ise maserati ghiblinin alfaromeo logolusu yani alfa guilia.
     Alfa Romeo GIULIA (Ana Konu)
    yani bu aracın makyajlı olanın alfa logolusu guilia olacak 2. resimdeki.

O kadar cok foto attim ki konuya hangisini soylediniz?

• entelim kullanıcısına yanıt
    Hiç kızmayın derim, kızacak o kadar çok malzeme olduktan sonra bünyeye zarar verir bu ortam

• Arkadaşlar hala bekliyormusunuz artik showrooma ne zaman cikar bilmem ama cikinca konunun basliğını değistirirsiniz bu motorlar ile gelirse
    BEKLEYENLER basliğını BAKMAKLA YETİNENLER DİYE baslik acarsiniz

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam 159 ların otomatik vitesi ile ilgili bir duyumunuz var mı ? Şanzuman yarı otomatik mi ve problem vs gibi duyumlarınız var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: akdogan911

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam 159 ların otomatik vitesi ile ilgili bir duyumunuz var mı ? Şanzuman yarı otomatik mi ve problem vs gibi duyumlarınız var mı ?

Kendim 50.000 km civarı kullandım 186.000 de sattım. Hiç kimse de otomatik şanzumanla ilgili sıkıntı duymadım.

• akdogan911 A kullanıcısına yanıt
    Otomatik vitesini ben uzun süreler kullanmadım ama bir kaç km lik otomatik vites tecrübem var :) Öncelikle citroen C4 deki gibi öyle yarı otomatik, kararsız, yığılma yapan bir şanzuman değil. Geçişleri hissettirmeyen, oldukça hızlı bir karakteri var. Sadece ani yüklenmelerde ufak bir beklemesi mevcut. Şehir içinde manuel vitese göre 1-2 lt fazla yakar. Açıkcası kronik bir problem kullananlardan hiç duymadım. Kullananlar genelde yakıtın manuele göre fazla olmasını şikayet ediyor.

Manuel düşünenler için de; vites oldukça sert ve kemikli. Benim sevdiğim bir ayrıntı, bazısı pek sevmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonheart07 -- 20 Şubat 2015; 13:50:16 >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.