Şimdi Ara

ALFA ROMEO GT (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
8.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bence bi kullanın önce :) Sonra gelip silersiniz zaten mesajınızı :) Heyecanınızı anlamak mümkün, kafanıza bir şey takılmasına gerek yok. İyice baktırdıktan sonra gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: temples

Arkadaşlar ;
    Öncelikle herkese merhaba
    Alfa Romeo markasının artık türkiyede kabul görmüş yanlış imajının yenilenmesi ,
    alfaların nekadar keyifli sağlam ve güzel arabalar olduğunu insanların anlaması için
    bu tip forumlarda daha çok başlım ve yorum olması gerektiğine inanmaktayım.
    İlk olarak alfaların bütün modelleri eşsiz bir güzellige sahip olduğunu belirtip, GT modeliyli ilgili konularda fikir alışverişini başlamasını diliyorum

benim aracım .

ALFA ROMEO GT Q2 1.9 JTD 'dir

burdan araçla ilgili sorusu olan arkadaşlara memnuniyetle yardımcı olurum...

sirf seyir zevki icin ilk ciktigi zamanlarda epey takip etmisligim var..
    benim ilk sorum araci almadan onceki heya-ecan aldiktan sonrada devam ediyormui?
    araci soyle arkasindan saatlerce izlediginiz oluyor mu?
    bu aractan inerseniz hangi araca binmek istersiniz?
    bu araclarin zora gelmedigini biliyoruz ama ne kadar zora gelmiyorlar?
    koltuga oturunca yorgunlugunuz geciyor mu+?
    150 hp nin hakkini veriyor mu?
    cok yakmasi deyince ne kadar cok?
    5 ileri mi 6 mi?

sorularim garip gelebilir ama gercekten ciddi ciddi ogrenmek istiyorum..
    tam yedi alti yedi senedir bu aracin hayaliyle yasiyorum dersem yalan olmaz..
    gt deyince hala tanimayanlar var hayret ediyorum dogrusu..
    neyse saygilar

• 156 şasisi, 147 içi, racaro koltuklar ve ferrari tarzı vites topuzu ile birleşince ortaya ne çıkar? GT.

156dan bıkmayan kimse GT'den de bıkmaz diye düşünüyorum. GT kullanmadım ama 156 kullanıp satmış biri olarak tahminen şöyledir diyebilirim:

Zora gelmeme konusu: anlamadım bunu ama heralde ön takımı, motor yapılma zamanını falan soruyorsanız 156, 147 ile tamamen aynı zaten yapı olarak.
    147 2.0'ın koltuğuna oturunca sanıyorum her otomobil meraklısının günlük yorgunluğu geçiyordur, günü unutup, anın tadına varıyordur. Ben 156'da da Spider'da da aynı duyguları yaşıyorum. GT'nin bu araçlardan tenik olarak çok farkı yok.

Performans konusunda bir şey diyemem, çok göreceli olduğu için.. En son kullandığınız araca bağlı olarak beklentileriniz değişir tabi..

Çok yakma konusu diğer JTS'ler ile aynıdır üç aşağı beş yukarı.. Her atmosferik alfa gibi haleflerinden beygir gücü olarak fazla olmasından kaynaklı, tüketim de biraz daha yüksek olmalı.. Aytaç buraları görürse daha iyi cevap verir :)

Bildiğim kadarı ile 1.9 JTS ve 3.2 V6'lar hariç diğerleri 5 ileri.

• 2007 model dizel alfa romeo gt ıle test surusune cıktım aklıma takılan seyler oldu.

yaklasık 10km kadar kullandım sınırlarına kadar ulasamadım fakat arac 150 bg olmasına ragmen tepkısı daha az gıbı geldı bu butun dizel gt lerdemi aynı yoksa benım baktıgım modeldemı sorun vardı anlamadım.Ayrıca yol bilgisayarında 9.5lt gibi ortalama yakıt tüketimi gösteriyordu.Bu tüketim açıkçası çok geldi bana.Bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zenvo

2007 model dizel alfa romeo gt ıle test surusune cıktım aklıma takılan seyler oldu.

yaklasık 10km kadar kullandım sınırlarına kadar ulasamadım fakat arac 150 bg olmasına ragmen tepkısı daha az gıbı geldı bu butun dizel gt lerdemi aynı yoksa benım baktıgım modeldemı sorun vardı anlamadım.Ayrıca yol bilgisayarında 9.5lt gibi ortalama yakıt tüketimi gösteriyordu.Bu tüketim açıkçası çok geldi bana.Bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

nasil bir tepkiyle karsilastiniz ki? 150 beygir olmasina ragmen 1,9 litre hacmindedir ve bu 2 litre 136 beygirlik focusla basedememektedir, demekki hersey beygir degildir. genede alfalarin guclu motorlari oldugunu sagir sultan bile duymustur, buna karsilikta cok yakarlar dogrudur hele bide sinirlari zorlanmisssa 9.5 litre yakmasi normaldir. 6 litre ye 90 beygir alinirsa 9 litreyede 150 beygir guc alinir. sonucta bu motorlar o gucu bi taraflarindan cikardiklar kadar yakitttanda alirlar. 147 dizelinin 10 litre karma yaktigini biliyorum, ama surucucsunude taniyorum ve hak veriyorum..

araclardan az yaksin, hic ariza cikarmasin diyenler litfen bu forumdan uzak dursun.. kamu sagligi acisinda..

• Katılıyorum.

Bir de kullandığınız araç 2000-4500 devir arası maksimum performansını verir. Kullandığınız devir aralığına bağlı olarak alacağınız tepkiler de farklı olacaktır.
  • Valla En sevdiğim Alfa'lardandır kendıleri Hatta bazen düşünüyrum Satıyım benımkini alıyım bunlardan bir tane diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Naxos

Valla En sevdiğim Alfa'lardandır kendıleri Hatta bazen düşünüyrum Satıyım benımkini alıyım bunlardan bir tane diye

egerki imkaniniz varsa hemen alin en azindan ilerde pisman olmazsiniz.. benim hayalimdi ama iki cocuk olunca yatti, tabi.. bi on yirmi sene boyle bir arac daha yapilacagini sanmiyorum.. iyice eskimeden yuzu sahip olmak gerek...
  • ARACI SERVISTE DETAYLI EKSPERTİZ YAPTIRDIGIMDA KARSIMA TURBOSUNUN DEGISMESI GEREKTIGI GIBI SONUC CIKTI.

SERVIS DANISMANINA ORTALAMA YAKIT TUKETIMINI SORDUGUMDA OLMASI GEREKEN 8.5 LT/100KM DEDİ. 3.000 TL GIBI BI MASRAFI VARMIS ARACIN VE 2 HAFTA BEKLEME SURESI.YURT DIŞINDAN TEMİN EDİLİYORMUŞ TURBOSU.TURBOSUNU DEĞİŞTİRDİKTEN SONRA 1YIL YADA 30000 KM GARANTİ VERİYOLAR. KARARSIZ KALDIM!
  • fiyati ne kadar ucuz digerlerine gore... eger aradaki tamir masrafini karsiliyorsa turbo degisiminde bir zara olmaz hatta yeni parca olmasi daha iyidir..
    164000 binde bircok degiseni olan arac aldim sorunsuz biniyorum.... arkadas 130000 binlerde herseyi orjinal parca arac aldi her ay bir parca patlak veriyor... yani demem oki degisenden korkmayin ama kazali arctan korkun... ha bide degisen aktarma organlarinda olmasin, turbo, filtre, pompa bunlarin degismesi cok km araclarda degisemememesinden iyidir.. saygilar
  • quote:

Orijinalden alıntı: focusone

quote:

Orijinalden alıntı: Naxos

Valla En sevdiğim Alfa'lardandır kendıleri Hatta bazen düşünüyrum Satıyım benımkini alıyım bunlardan bir tane diye

egerki imkaniniz varsa hemen alin en azindan ilerde pisman olmazsiniz.. benim hayalimdi ama iki cocuk olunca yatti, tabi.. bi on yirmi sene boyle bir arac daha yapilacagini sanmiyorum.. iyice eskimeden yuzu sahip olmak gerek...

Valla bende de 2 cocuk var ama evde birde şirket aracı olunca öyle bir düşünüyorum gördükce
    Ben 2009 Q2 dizel olanından alıp bir güzel chip taktırmak geciyor içimden ama
    bir yandan da elimdekı Giuliettama'da kıyamıyorum öyle bir arada derede kaldımkı hayırlısı artık
    yani kafamın bir yerlerinde var bakalım hayata gecirebilecekmiyim:))

• he birde gulietta var.... ikisi arasinda karar vermek zor gercekten gt iyi hos olsaada guli daha yeni ve daha yeni yani
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.