Şimdi Ara

Alfa Romeo Kulübü - 15 Üye- ....henüz.... (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.493
Cevap
19
Favori
217.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: zibidi_gonzales

taze kan...
    2004 147 120bg 1.6 T.S alfa kırmızısı

şimdi herşey tozpembe. bakalım zaman geçtikçe de böyle olacakmı.
    araba dist. mi prog. mi onu bilmiyorum. sunfoof ve cruise cont. var. hangisi acaba? bi de araba iyi yakıyo onu farkettim. 2000 vectra cdx vardı bundan önce. o çok dikkatli kullanınca 9.5 falan yakıyordu. bunda bilgisayar 9 lt 100km de gösteriyor. biraz daha düşük olmasını hayal etmiştim internette ş.içi 11.1falan yazıyor. inşallah oralara çıkmayız. bi de yol bilgisayarında anlık tüketim bilgisi vectra ya göre çok daha yavaş tepki gösteriyor ama sorun diil tabi.

Selam...
    Hayırlı olsun.
    Bende 3 senedir 147 kullanıyorum. Arabanda cruise control olduğuna göre distinctive'dir. Yani üst donanım.
    9 litre normal. Benimkide uzun süre ortalamasında 9.2 litrede duruyor.
    Çok çok dikkatli kullanımda şehir içi 8.5 litreye kadarda düşebilir günlük tüketim hatta bazen yolların boş olduğu saatlerde 7.5 litre. 11 litre ise ara ara performanslı kullanımlarda elde edilen değer.
    Anlık yol bilgisayarı tüketiminin biraz daha geç değişiyormuş gibi gözükmesi ise bilgisayarın o andan önceki bazı üst düzeyde yakış değerleri
    ile o an ki daha düşük değerin bir ortalamasını alması ve o an için anlık yakışı değilde çok kısa bir süre önceki yakış ortalamasını bildirmesi ile
    ilgili. Aslında tam anlatamadım. Anlatmasıda zor ama...
    Şöyle söyliyim. ACTUAL CONSUPTION yani anlık yakış opsiyonu bazı zamanlar yani kalkış ve ilk hızlanmalarda araç çok yaktığı için ivmelenirkenki fazla yakış değerini aracın hızı normal bir seyire çıkana kadar olan değerlerle harmanlıyor ve sana bir süre sonra yansıtıyor. Yani aracın hızı sabitlenip anlık yakış normal seyrine girdikten bir süre sonra sen bu değeri görebiliyorsun.
    Biraz değişik ama alışılıyor bir süre sonra.

Ayrıca 147'nin neredeyse 2000 Vectra kadar yakıyor gibi olmasının nedeni kısa oranlı vitesler.
    Devir aralıklarını 2500 devirden sonra vites değşştirmek üzere sakin bir sürüşe göre düşününce az yakıyor. Bir 1.6 motor gibi.
    Ama 1-2-3. vitesleri 6000-6500 devire kadar kullanıp kickdown yapınca normal 1.6'lardan daha çok yakıyor. Keza dediğim gibi
    2000 motorlarla kafa kafaya kalkacak kadar kısa oranlı vitesleri var 147'lerin ve usta bir pilotajla 1.6 segmentindeki en peformanslı araç olabiliyor.

• anlık tüketim olayını anladım eyw. ben ekranın tepkisinin yawaş olduğunu düşünmüştüm. teşekkürler.
  • Arakadaşlar bu Alfa 145'in
    + sı - si nelerdir?
    Yedek parça sıkıntısı var mıdır?
    Bakımları pahalı mıdır?
    Ortalama motor ömrü ne kadardır?( 1.6 motorlar)

Bu konular hakkında bilgisi olan veya daha önce bu araçtan kullanan varsa cevaplarınıza şimdiden teşekkür ediyorum...
  • bu arada imzamda alfa kulübü yazısına ve logoya burayı link olarak koydum. isterseniz siz de öyle yapın böylece meraklıları kolayca buraya yönlendirebiliriz.

[center]
    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_7407277/mpage_1/key_/tm.htm][size=2][b]DH Alfa Romeo Kulübü[/b][/size][/center]
    [image]https://store.donanimhaber.com/a9/0c/49/a90c4926b4c647b8adf2950d2a5cbf45.gif[/image][/link]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zibidi_gonzales -- 14 Ocak 2007; 21:13:56 >
  • beyler kusura bakmayın 2006 147 var kırmızı on tampon lazım uygun olursa komple yaptırayım dıyorum yardım edersenız ben romanyadayım tesekkurler sımdıden
  • beyler alfa sahipleri ;

nıye bı cvp atmıyorsunuz bı yardım istedik
  • nasıl bir yardım. tampon mu göndermemizi istiyorsun. ben soruyu anlamdım.
  • Açıkcası soru anlaşılmıyor...
  • sagol cvp ıcın
    benım ıstedıgım bı adres veya tel. numarası on arka ve yanlar ıcın modıfıyeli bırseyler alacam durum budur sındıden sagol
  • 2004 147 lerin ön farlarına ne gibi şeyler yapılabiliyor? objektif gibi çözümler var mı. biraz değiştirmek istiyorum ama fikir bulamıyorum.

mesela bu resimdeki farlar daha değişik duruyor. bi de bu jantların fiyatını bilen var mı
    http://www.rsportscars.com/foto/02/alfa147gta02_01.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zibidi_gonzales -- 21 Ocak 2007; 14:07:05 >
  • GTA Jantları...Abicim Alfa Romeo aksesuarın teefonunu verebilirim istersen Üstün Otomotiv'den.
    Oradan kendime 2 adet Alfa Romeo t-shirt'ü ısmarladım.
    Her çeşit aksesuar var. Jantların fiyatını öğrenebilirsin.
  • olabilir pm atabilirsin. üstün otomotive gidiyorum zaten servis için. bi gittiğimde de konuşucam zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zibidi_gonzales -- 1 Şubat 2007; 22:07:56 >
  • selam arkadaşlar ben izmirden burak alfa 156 1.6 ım var kardeşimde de 2000 ivar tek sorunumuz 5*98 krom jant bulan varmı 17 tabiki.izmirdeki en güzel alfa bende plaksı 35 alf 66 mutlaka gören vardır.bi de varsa çıkma gta ön tanpon lazım.
  • dostum 240 ı gördüm çeşme otobanında bas basabildiğin kadar.
  • bence biarz daha zorla 156 al çok daha makbuldür.ben 145 146 şimdide 156 ya biniyorum.hiç bişeye değişmem.
  • alfa 147 almayı düşünüyorum.yeni evlendim ancak bu araba normal bir seat leon 1.6 stylance veya BMW 1.16 i lere göre daha mı fazla yakıyor? birde hangi modelini alacağım? T-Spark var Progression var ??? takıldım yanii..diğer saydığım arabalardan gercekten cok mu yakıyor mu? Alfa 147 de 1600 motor halbuki___???
  • 147 fazla yakıyor. 2.0 araba kadar yakıyor hatta. ben daha önce 2.0 vectra kullanıodum. ondan 1-1,5 lt kadar daha az yakıyor ama şu anda ortalamam 100km de 8.5lt. leon un falan ne kadar yaktığını bilmiorum ama bu kadar olmayacaktır zannedersem. web sitesinde bile ş.içi 11.2lt ş.dışı 6.8lt yazıyor. performansı iyi yol tutuşu iyi. iyi bi araba kısaca.
  • Herkese selamlar,
    Cok tesadufen arabam icin teknik bilgi ararken rastladım Alfa Romeo bolumune,donanimhaber'de olmasına da acıkcasi sasirdim, ilk bastan hemen hemen her mesajı okudum ve sonunda uye olmaktan kendimi alamadım!! Takımı kuranların elllerine saglık.
    Burada yeni gercekte eski bir alfisti olarak kabul ederseniz aranıza katılıyorum :)
    Bu arada; 2003-147 1.6 TS Distinctive Ateş Siyahı - Kırmızı Deri Döseme kullanıyorum.

Hemen ilk mesajımda son yazılmıs 1-2 soruya cvp vermeye calisiyim,
    Once selamlar bistroman, seatlardan uzak durmanı tavsiye ederim nedenlerine gelince hemen hemen bir alfa dizaynı calınmasıdır kendileri arka stoplardan,arka kapı kollarına kadar, neyse onemli olan konu sudur ki; seat hep arada kalan bir marka olmustur bir bakarsın buyuk bir kurulusun bunyesine gecer ornek olarak rover gibi bundan dolayı yedek parca, yetkili servis sorunları yasamanız muhtemel. bunlara ek yol tutusu tam bir facia,bana hic guvenli bir araba gibi gelmedi,kullananlarda aynı seyi soyluyor zaten. BMW'ye gelince ailede 1.16'da kullanıldıgı icin arabanın herseyini assagı yukarı biliyorum sayılır,eger boyunuz az cok uzunsa cok da rahat kullanamayacagınız bir arabadır. Bazı forumlarda yeni 1 serisi icin bmw'nin sahin'i gibi yakıstırmalar yapılıyor alakası yok, segmentine gore donanim mevcut bana kalırsa efsane 3 kasalar gibi olacak cok sık bir dizaynı var. Fakar 1.16 verdiginiz fiyata full donanım enfes bir 147 alırsınız deri doseme,xenon kit,bose ses sistemi,sunroof vs. ve daha sonra serviste vereceginiz fiyatlarla yeni bir araba alırsınız:)Ama kalitelidir,hic bir sozum yok!!
    Amma velakin gel gelelim Alfa Romeo baska biseydir, Alfa'ya vurulursunuz gider alırsınız,cok da tadına varırsınız, ustunden 10 sene gecer hala trafikte ilgi ceker, o kaputun altında yatan gurultu hafif bir egsoz modifiyesi ile birlesince kızgın kumlardan serin sulara atlamak gibidir!, gece alev alev yanan derin kırmızı gostergeler. Yani bir tutkudur, 2. elini dusunmeyin,allah sattırmasın memnun kalırsanız ki kalacaksınız satmazsınız zaten, inanın bnm arabam 4 yasında ama ne A3'de ne Bmw'de ne Golfte ne de baska biseyde gozum var. Yıllık ortalama 20.000 km yapıyorsanız benzini cokda dusunmeyin bana kalırsa ama karar sizin, umarım aramızda goruruz sizi,pisman olmazsınız. ( ben sehir ici bol dur-kalklı trafikte km'de 10lt o da araca yuklenerek yakıyorum zaten diger turlu 120bg ne icin onun yerine 1.2 corsalar var :) ) Bu arada T-spark motorun ismi progression ve distinctive donanım isimleridir.

zibidi_gonzales,size de merhaba on farlarla oynamayı bende dusundum 1-2 xenon kit buldum ama acıkcası bana guven vermedi, buldugum yerler o yuzden vazgectim, eger istanbul'daysan "powershop" icin kaliteli yapıyor diyorlar aklında bulunsun.
    Bir arkadas jant konusunu sormustu bijon aralıgı, eskiden bulunmuyordu fakat simdi Aez,Koning gibi markalarda rahat bulunabiliyor butce meselesi ama ben 10 gune kadar orjinal GTA jantları ile serviste degisim yapıcam verdikleri fiyat 1150 (4 jant) cok insaflı bence, lastiklerle (markaya gore degisir ama) ortalama 2000-2100 gibi bir maliyeti var. (215/45/17)

Simdilik benden bu kadar, resimleri jantları degistirdikten, orj. stok jantlardan kurtulduktan sonra upload edicem :)

Sevgiler,saygılar.
    PS: Baya yazmısım bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi concordanza -- 25 Ocak 2007; 23:45:32 >

• dostlar 156 98 model modifiyeli önfar satan bildiğiniz yer varsa lütfen bilgi verirseniz sevinirim!!!!
  • makif foruma pek uğramıyor heralde. öyle olunca sayımız artmasına rağmen başlık aynı. yeni topic açılsa nası olur.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.