son 2 haftadan beri hiç otomatikte kullanmadım genel olarak manuel olarak vites değiştiriyorum genelde vites topuzunu kullanıyorum cok cok az olarak direksiyondan kullanıyorum oda çevre yolunda falan işte adrenalin yükseldiği anlarda :) yüksek hızlara çıkacağım zamanlarda sadece
Anladım görünürde aracınıza herhangi bir şey yok.Genelde manuelden 2-3lt otomatik versiyonlar fazla yakıyor diye biliyorum.İsteğe bağlı olarak servise gittiğinizde söyleyebilirsiniz fazla yaktığını onlarda kontrol edebilir.Keyifli sürüşler
Dediğiniz gibi servise gidip görüştüğümde aracın her yerini mekanik her yerini kontrol edip bilgisayara bağlayıp bakıldıktan sonra hiiç bir sorunun olmamasına karşılık neden bu kadar yaktığını bulamadık sonrasında bujileri kontrol ettiğimizde aracın 142 binde olmasına rağmen hiç değişmediğini fark ettiler ve bujileri değiştirdikten sonra aracım şuanda şehir içinde 35-40 arası şehir dışında ise 25-30 kuruş arasında bir yakıt yakıyor. Fakat ben bujinin nasılda bu kadar değiştirdiğini anlamış değişim bu kdr büyük oranda değişime şaşırmış durumdayım. Çünkü aracın çekişinde falan bi değişim yoktu... Ama şu anda yakıttan da performansından da çok memnunum Sizlere de teşekkür ederim konuyla ilgili yardımlarınız ve bilgilerinizi paylaştığınız için... ( MRT_RS - Teknofobi )
Ne demek alper bey her zaman elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.Ne güzel alfalarınız var arkadaşlar bakalım 2 sene sonra yurt dışı dönüşü istediğim arzuladığım alfayı nasıl bulacağım onu düşünüyorum şimdiden.
146 TS 1.4 100TL DOLDURDUM 100 KM IŞIK YANDI NE GİBİ SORUN OLABİLİR. BİR AY OLDU ALLALI.
Olsa olsa depo deliktir... Depoda veya bağlantılarda kaçak olabilir. 100 kmyle en aşağı 350 km gitmeniz gerek. Başka hiçbir şey bu kadar hızlı tüketimine mantıklı bi açıklama getiremez.
100km'de 26 litre(100tllik benzin) Ferrariler bile yakmıyor.
Walla benim aracımda km de 75 kuruş yakıyordu yakmaz diye bir şey yok yani ... Ama bakımını yaptır yağını ,yağ filtresini , hava flitresini , benzin filitresini fln değiştir ve bujilerine baktır bi gerekirse onları da değiştir bujiler 156 için konuşuyorum 100 bin km gidiyor orjinalleri Benim bujileri 142 bin km de değiştirdim ve o zamana kadar hiç değişmemişti ama şuan yakıt 40 kuruşa indi şehir içinde şehir dışı da 25-30 kuruş civarı Bide tabii en önemlisi Alfa Romeo lardan anlayan bir ustaya gidersen senin ve otomobilin için çok çok daha iyi olur
Benim ortalama (%80i şehir içi) 30 kuruş yakıyor 1.6TS. Fabrika değerleri de bu. Fazlası bir sorun olduğunu gösterir. Ya da çok bastığınızı
75 kuruş da müthiş bir rakam (ki buradaki arkadaş 1 lira yaktığını söylüyor km'de ortalama). Yol bilgisayarında anlık değer olarak bile görmemeniz gereken şeyler bunlar. 100 liralık benzinle 100km yol giden piyasada süper spor dahil hiç bir araç yok. Dediğim gibi depoda kaçak vardır. Bazı 156larda olabiliyor. İçeriye benzin kokusu veriyor mu?
75 kuruş çok fazlaymış gerçekten. 3.0lt yada 3.2 motorlar anca basınca yakar onuda.
Bir bujinin neler yaptığını görünce bende şaşırdım , bizim 156 larda 8 adet buji görev yapmakta ama değiştiğinde sorun çözüldü. işte bakım ve bujilerin değişimi öncesi 20 litre (75 kuruş) yakıyordu bakımdan sonra düzeldi. Şuan 40 lira şehir içi (istanbul bol dur kalka maruz kalınca) şehir dışıda 25-30 kuruş falan yakıyor zaten normalide budur Ama diğer arkadaşın motorunda da bir sorun olabilir benzin enjektörlerinde conta da falan yada egsoz problemi olabilir bunlar kontrol edilmeli ilk önce
Silindir başına çift buji olduğundan dolayı alper bey dediğiniz gibi 8 buji bulunuyor.Lazerli benim bildiğim bu bujiler.Arkadaşın aracında mekanik aksamına dediğiniz gibi özellikle motora ve depoya baktırması lazım.Sizin yakıt tasaruffunuz istanbul dur kalkta çok çok iyi bence.Ah ah 24 yaşındayım abim tutturmasa opel diye ben kendime bildiğiniz gibi 156 bakıyorum kendime alacağım arabayı ona veririm kullanır düşüncesini düşünüyordum ki o iş olmadı ne yazikki
quote:
Orijinalden alıntı: MRT_RS
Silindir başına çift buji olduğundan dolayı alper bey dediğiniz gibi 8 buji bulunuyor.Lazerli benim bildiğim bu bujiler.Arkadaşın aracında mekanik aksamına dediğiniz gibi özellikle motora ve depoya baktırması lazım.Sizin yakıt tasaruffunuz istanbul dur kalkta çok çok iyi bence.Ah ah 24 yaşındayım abim tutturmasa opel diye ben kendime bildiğiniz gibi 156 bakıyorum kendime alacağım arabayı ona veririm kullanır düşüncesini düşünüyordum ki o iş olmadı ne yazikki
Olur ya önüne daha ne fırsatlar çıkar önemli olan güzelini ve temizini bulabilmek Çünkü bizim otomobillerimiz nadir temizlikte bulunması çok güç olan otomobillerden İnş sende kendine en çok yakışanından bir Alfa ya sahip olursun
Bu arada yakıt olarak geçen dediğim gibi basmazsanız birim araçlarımız dikkatli ve sakin kullanımda az (azdan kastım 10 litre civarı) yakmalarına rağmen Biraz devirli kullanım da gerçekten de limitleri zorlandığında özellikler benzin göstergesinin nasıl da çabuk bir şekilde hareket ederek benzini resmen içercesine indiğini gördüm... Dün maslak - yeşilköy arası 15 dakika (yer yer 230 km hıza çıkılarak) çeyrek deponun yarısına indiğine şahit oldum (abartmıyorum) oradanda e5 ten cevizlibağ a aynı şekilde limitleri zorlayarak 50 km gibi bir mesafe de bu ... Depoyu fullediğimdeyse 50 km yapmıştım ve 65 liralık benzin aldım
Eee ne demek oluyor bu :)
Arslan besliyorsan , ne yediğine bakmayacaksın !!!
Alper bey iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum.Bizimki taktı gts'e bakalım ne olacak.Benimde gerçi sedan vectra c'den hoşuma gittide.Ama sonuçta sizin 156nız selesspeed verdiği zevk tartışılmaz ayağınızın altındada 155hp makine varsın yaksın.
gts nedir?
quote:
Orijinalden alıntı: scudetto
gts nedir?
Vectra c kasa hocam
Kendi paranla alıcaksan kimseyi dinleme
Arkadaşlar Dün itibari ile 2006 model 1.3 cdti dizel motorlu Astra H almış bulunmaktayım. Gönlüm halen Alfalardan yana ama bu benzin fiyatları ile benzinli arabaya binmek malesef bize haram.
Alfa 159 halen Rüyalarımın otomobili olacak, Duvarımdaki Alfa 159 fotoğraflarınıda asla kaldırmayacağım. Ve bu Astradan sonraki hayalim Dizel bir 159 olacak. İmzamıda değiştirmeyeceğim ve yine bu konu altında Alfa ve sevenlerle birlikte olacağım.
Scudetto hocam ben alırsam mk2 156 alırım.Başkası haram bana Bizimki gts diye tuturdu gidiyor bakalım ne olacak.
Hayırlı uğurlu olsun selçuk kazasız belasız kullanman dileğiyle.
Teşekkür ederim. Kendimi aşık olduğu kızı terkedipte Annemin bulduğu kızla evlenmiş gibi hissediyorum.