Şimdi Ara

ALİ SAMİ ALKIŞTAN İNCİLER:)HAYRET HİÇ BEKLMEZDİM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

FENERBAHÇE kollanıyor kanısı o denli yaygın hale gelmişti ki; sırf öyle sanılmasın diye, artık hakettiği kararlar bile verilmez oldu.

Eskiden, neredeyse her maç 5-6 kez çalınan; cezaalanı civarındaki serbest atışlar, artık piyasadan kalktı. Çünkü 'Alex'e fırsat yaratılıyor' söylentisi; bu bölgedeki atışların sayısını, neredeyse sıfır noktasına getirdi.

Alex artık, 35 metreden daha yakın bir mesafeden; serbest atış kullanamıyor... Çünkü hakemler vermiyor.

O bölgelerde; Anelka ya da Nobre'ye karşı gerçekten yapılan ısrarlı ve ağır faullere rağmen, düdük çalınmıyor.

Olmayan bir harekete karşı serbest vuruş kararı vermek, ya da gerçekten yapılmış bir faulu cezasız bırakmak; keyfinize göre düzenlenecek bir iş değil ki?

Varsa var... Yoksa yok...

Ama bu standardı tutturamıyorsunuz. Kafanızın içinde 40 tilki dolaştırır da, kuyruklarını birbirine değdirtmemeğe çalışırsanız; olacağı buydu...

Eskiden, cezaalanı civarında bolca serbest atış verirken; şimdi bunları satırla doğradınız?

Aradaki açık farkın nedenini merak ediyorum:

Eskiden mi dürüst değildiniz?

Şimdi mi dürüst değilsiniz?

Ya da en kötüsü... Asla dürüst olamadınız!

Hangisi?

Ya televizyondaki hakem hocaları... Onlar da formsuz!

Mesela Erman Toroğlu, son Kayseri maçında; Johnson'un Anelka'ya yaptığı harekete, 'Penaltıyla uzaktan yakından ilgisi yok' dedi. Oysa doğrudan penaltı!

İzah edelim:

1994 yılına kadar, 9 kusurlu hareket vardı. Bu tarihte, 10'uncu bir hareket olarak 'Tackle Pozisyonu' ilave edildi.

Bir savunma oyuncusu, yerden uzanarak topa müdahale ediyorsa; ikinci ayağının havada olmaması şartı var... Eğer ikinci ayak havaya kalkıyorsa, doğrudan topa müdahale etse dahi; rakip bu ayağa takılıp düşüyorsa, karar penaltı olmalıdır.

Johnson'un pozisyonundaki bu kural; hem hakemler, hem de hakem hocaları tarafından unutuldu.

Olan F.Bahçe'ye oluyor.

ALİ SAMİ ALKIŞ

çok şaşırdım bu yazıyı okuyunca hemde ali sami alkış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi novamaxx -- 8 Mart 2006; 15:27:15 >

• Bu kadar da olmaz ki.. Elle gol at. Sonra gel bi faul verilmedi diye ileri geri konuş..
  • kimin kollandığını felan bilemeyiz ama şu bir gerçek ki...zaten kötü olan hakemler birde tesir altında kalıyorlar....
  • neyine şaşırıyorsun onu anlmadım..ali sami alkışın galatasaraylı oldugunu mu sanıyorsun..satılık bir (yazar bile diyemeyeceğim) kalemdir..ali sami adı ona hiç yakışmıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.