Şimdi Ara

alibabadan nasıl alışveriş yapılır

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
43.254
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • satıcıyla anlaştım ancak nasıl alacağımı bilmiyorum. çok karmaşık geldi. ingilizcem de yeterli değil. yardım edin

• Forumda ve İnternette alibaba daha doğrusu aliexpresten alışveriş hakkında bir sürü yardım var, yapacağın iş sadece arattırmak. Ayrıca ne konuda yardım istiyorsun onu bile yazmamışsın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alibaba ve aliexpress birbirinden tamamen farklı platformlardır. Alibaba ihracat yapan şirketlere yönelik bir kuruluştur. Alibaba'ya üyelik ücretlidir. Alibaba üzerinden bir alım yapmak istiyorsanız yıllık üyelik ücreti ödemeniz gerekmekte. Ne alacağınızı bilmiyorum ama eğer bir işletmeniz varsa ve çinden ithalat yapmak istiyorsanız Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi alibaba üyelik ücretlerinde %80 oranında destek sağlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sebtom

Alibaba ve aliexpress birbirinden tamamen farklı platformlardır. Alibaba ihracat yapan şirketlere yönelik bir kuruluştur. Alibaba'ya üyelik ücretlidir. Alibaba üzerinden bir alım yapmak istiyorsanız yıllık üyelik ücreti ödemeniz gerekmekte. Ne alacağınızı bilmiyorum ama eğer bir işletmeniz varsa ve çinden ithalat yapmak istiyorsanız Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi alibaba üyelik ücretlerinde %80 oranında destek sağlıyor.

ben google hesabı üzerinden ücretsiz kayıt oldum. benim babamın ortak ve kurucu olduğu, çinden ithal yapan bir iş yeri var (elektronik bir malzemeyle alakalı). babam şahsen gidip orada alışveriş yaptığı için alibaba gibi siteleri pek bilmiyor. Ben ise ürünleri bu şirket adına alacağım. Yani babam sayesinde gümrük benim için bir sıkıntı değil. bir üründe karar kıldım ancak nasıl isteteceğimi bilmiyorum. mesela aliexpress'te sepete ekle butonunu hemencik gördüm ancak alibaba'da site üzerinde araştırdım, sitenin tüm haritasını ezberledim ancak bir türlü bulamadım. acaba tedarikçi üzerinden mi sipariş veriliyor? Bunu detaylıca ve Türkçe anlatacak bir site, video yok mudur? Eğer alımı başarırsam yüklü bir kredi çekeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Muaddib -- 8 Mart 2018; 21:34:22 >

• Ben yanlış hatırlıyorum sanırım, alım yapmak istediğinizde her hagni bir ücret ödemeniz gerekmiyor.

Satıcı olarak kayıt yaptığınızda üyelik ücreti var sadece. Normal alışveriş sitelerinden farklı olarak burada 2 farklı alım yöntemi mevcuttur

1-) Contact Seller / Supplier sekmesine tıklayarak Direkt olarak satıcıyla geçip alacağınız miktarı belirterek teklif isteyeceksiniz. Bu yöntem en yaygın yöntemdir, pazarlık yapma ve alım miktarına göre birim fiyatta indirim alma şansınız olur.

Miktar ve birim fiyat konusunda anlaşmaya vardığınızda satıcı size proforma invoice denen bir fatura gönderecektir. Siz bu faturayı imzaladıktan sonra ihracat işlemleri başlar.

2-) İkinci bir seçenek ise alibaba üzerinden alım yapmak. Trade assurance order sekmesine tıkladığınızda alım-satım işleri tamamen alibaba group gözetiminde yapılır. her hangi bir anlaşmazlıkta siteye şikayet edebilirsiniz. fakat pazarlık yoktur ve bu işlemin belirli bir komisyonu vardır.

• Kardeşim babam ve ben inşaat işçisiyiz doların yükselmesi ile iş eldiveni fiyatları uçtu acaba alibabadan kendimiz kullanmamaız için 100 çift eldiven alsam bunun gümrüğünü vs nasıl hallederiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

Alibaba üzerinden alışveriş yapma konusunda bilgi sahibi olmadığım için AliExpress üzerinden parça parça ürün siparişi veriyordum. Alibaba kullanımı hakkında detaylı bir anlatım bulunmamasından dolayı uzun bir süre bu şekilde alışverişlerime devam ettim.Oto yedek parça malzemelerini toptan olarak satın alabileceğim Alibaba sitesiyle tanışmamın ardından ürünlerin çok ama çok daha hesaplı fiyata mal edilebildiğini gördüm. Şimdi şirketim üzerinden Alibaba'dan toptan sipariş veriyorum.

Konu hakkında detaylı bilgi almak isteyen arkadaşların
    NeOldu.com
    Alibaba'dan Alışveriş Nasıl Yapılır? Alibaba Türkiye Alışveriş Rehberi
    https://www.neoldu.com/alibaba-alisveris-nasil-yapilir-38547h.htm

bu link üzerinden işlem yapmasını öneririm.

Linkte belirttiğim site, Alibaba alışveriş nasıl yapılır? sorusundan sipariş nasıl verilir? Tedarikçiyle iletişime nasıl geçilire kadar aklınıza takılabilecek tüm soruları adım adım anlatıyor. Benim işime yaradı sizlerinde yarayacağına eminim. İyi günler... [:
    alibabadan nasıl alışveriş yapılır
    (]alibabadan nasıl alışveriş yapılıralibabadan nasıl alışveriş yapılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Smith -- 27 Aralık 2019; 14:49:48 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sebtom kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Alibaba ve AliExpress ilk bakışta farklı görünebilir ancak Alibaba her ne kadar toptan ürün alımına uygun olsa da tane hsabı sipariş verebilirsiniz. Aynı zamanda toptan ürün siparişi için Alibaba fiyatları çok daha hesaplıdır. Öte yandan Alibaba üyelik işlemleri ÜCRETSİZ olarak gerçekleşmektedir. Satıcı profili oluşturmanız durumunda aylık 50 Ürün sınırlandırması bulunmaktadır. Bu rakamın üzerine çıkacak olan işletmelerin belli bir ücret karşılığında işlemlerine devam etmesi gerekmektedir. Konu hakkında detaylı bilgi almak için
    NeOldu.com
    Alibaba'dan Alışveriş Nasıl Yapılır? Alibaba Türkiye Alışveriş Rehberi
    https://www.neoldu.com/alibaba-alisveris-nasil-yapilir-38547h.htm
    buraya giriş yapabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.