Şimdi Ara

Alienware M18x R1 - Ekran kartı gümledi galiba :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar m18x laptop var. bugüne kadar sorunsuz kullandım. artık nolduysa dün ekranda önce saçma sapan kaymalar çizgiler oluşmaya başladı. sonra hiç açmamaya başladı. güvenli kipte sorunsuz açıyor. ancak normal açılırken mavi ekran veriyor. bu ekran da bir şey yazmıyor. sadece yukardan aşağı dik çizgiler ve zemin mavi renkli şekilde bir ekran çıkıyor. böyle olunca güvenli kipte açıp donanımı sildim ve yeniden başlattığımda başka bir sürücü yükledim. yine mavi ekran hatası verdi. bu sefer 0x00000116 atikmpag.sys hatası yazıyordu.

ayrıca alienwarede espa testi var bu testi yaptığımda video memory ile ilgili bir hata verdi. aşağıda resmi var. bu şekilde arattığımda notebookreview ve diğer bazı sitelerde sorunun donanımsal olduğu yazıyordu. ingilizcem yok ama google translate ile 3 aşağı 5 yukarı bir şeyler okudum.

şu an laptopu işlemcinin ekran kartı ile kullanıyorum.

işin kötü yanı garantisi de bitti. abd den almıştım. dell firmasını arayıp yapmalarını isteyeceğim. inşallah fazla bir ücreti çıkmaz.

benzer hata başına gelen oldu mu? olduysa nasl bir çözüme kavuşturdular?

• en kötü yeni kart takacan ki buda 500-600
  • ebaydan fiyatlara baktım tek 6970m 350$, tek gtx580m 500$ civarında. bunu yapacağıma 1 yıllık garanti satın alıp oradan yapılır mı acaba?
  • kac yıllık bi alet. ekran kartın neydi.
  • rambetiko R kullanıcısına yanıt
    daha yeni ekran kartı bulabilirsin aslında ama bi servise sor istersen en sağlıklısı o
  • laptopu 2011 eylül de aldım. abd den sipariş geçmiştim. garanti süresi 1 yıllık. artırmak istiyorsan 200$ civarı para istiyorlar. uluslararası garantisi var. ekran kartı çift 6970m den oluşuyor.
    @jubeii

dostum yeni ekran kartı bulunur da uyum bakımından sorun yaşanır. gerçi gtx680m takılabiliyor. ancak yenilerini bilmiyorum. ayrıca fiyatları çok tuzlu meretlerin. önce dell ile iletişime geçeceğim sonra monsternotebook ile irtibata geçerim. duruma göre bir şeyler yapacağım artık
    @amönyak

benzer durum kimsenin başına gelmedi mi?
  • rambetiko R kullanıcısına yanıt
    6970m sli ise büyük geçmiş olsun o kartlar 1400 tl sanırım ikisi birlikte
  • Cross fireda hala daha iyisini yapamadılar. O jenerasyon efsanedir. 680 de bile eski gunleri arayabilirsiniz.
  • garanti worldwide ama bi sorun halinde senin makinayı amerikaya yollaman gerekiyo buda 1k$ falan tutuyo git geli ile cok buyuk sıkıntı o ama sole bi cozum var gittigidiyor yada sahibinden de bir satıcı vardı 680m/7970m satan ve fiyatlar gayet mantıklı idi ama demin baktım ilanlar kalkmıs biraz kurcala belki bulursun en kolay cozum yolun %90 bu solim bide o makinaya 780m e kadar her kartı takabiliyo olman lazım 1-2 kucuk ayarla biraz arastır bu kadar cabuk pes etme bence
  • xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 21 Mayıs 2020; 12:38:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rambetiko

arkadaşlar m18x laptop var. bugüne kadar sorunsuz kullandım. artık nolduysa dün ekranda önce saçma sapan kaymalar çizgiler oluşmaya başladı. sonra hiç açmamaya başladı. güvenli kipte sorunsuz açıyor. ancak normal açılırken mavi ekran veriyor. bu ekran da bir şey yazmıyor. sadece yukardan aşağı dik çizgiler ve zemin mavi renkli şekilde bir ekran çıkıyor. böyle olunca güvenli kipte açıp donanımı sildim ve yeniden başlattığımda başka bir sürücü yükledim. yine mavi ekran hatası verdi. bu sefer 0x00000116 atikmpag.sys hatası yazıyordu.

ayrıca alienwarede espa testi var bu testi yaptığımda video memory ile ilgili bir hata verdi. aşağıda resmi var. bu şekilde arattığımda notebookreview ve diğer bazı sitelerde sorunun donanımsal olduğu yazıyordu. ingilizcem yok ama google translate ile 3 aşağı 5 yukarı bir şeyler okudum.

şu an laptopu işlemcinin ekran kartı ile kullanıyorum.

işin kötü yanı garantisi de bitti. abd den almıştım. dell firmasını arayıp yapmalarını isteyeceğim. inşallah fazla bir ücreti çıkmaz.

benzer hata başına gelen oldu mu? olduysa nasl bir çözüme kavuşturdular?

Bence Dell Çağrı Merkezi ile bunu bir konuş. 0216 570 87 54

Ürünün Servis Tag numarasını ver, sonrasında da o ekranda çıkan 2000-0332 yazan hata kodu onlara söylemen yeterli, çünkü bu kodların karşılığı onların sisteminde yazıyor.

Orası ile konuşmadan hareket etme derim...

• jubeii kullanıcısına yanıt
    Hocam naptin sen benim hayatimda gordugum en berbat ekran karti serisi hd 6000 ve hd 6000m serisidir
    kendisinden iki yil once cikmis hd 5000 serisiyle bazi kartlari ayni bazilari daha dusuk performansli , suanda tek basina gtx 675mx bile o iki tane hd 6970m 'i geciyor , hd 6990m cf x2 bile hd 7970m ve gtx 680m ile ayni hizdalar
    bu arada yeni ekran karti alcaksan kesinlikle ve kesinlikle eski nesil alma ebaya bakinca orda gtx 580m de gtx 680m de gtx 780m de 500-600 dolar civarlarinda kesinlikle ya gtx 780m ya hd 8970m ya gtx 770m ya da gtx 765m ekran karti al hatta senin laptop 2 ekran karti desteklediginden en iyi cozum dual gtx 765m sli yapman hem eskisine nazaran dahada performans lairsin
    turkiyede de bu ekran kartilarini satan yerler var oralarida arastir bence

• jubeii kullanıcısına yanıt
    Hocam naptin sen benim hayatimda gordugum en berbat ekran karti serisi hd 6000 ve hd 6000m serisidir
    kendisinden iki yil once cikmis hd 5000 serisiyle bazi kartlari ayni bazilari daha dusuk performansli , suanda tek basina gtx 675mx bile o iki tane hd 6970m 'i geciyor , hd 6990m cf x2 bile hd 7970m ve gtx 680m ile ayni hizdalar
    bu arada yeni ekran karti alcaksan kesinlikle ve kesinlikle eski nesil alma ebaya bakinca orda gtx 580m de gtx 680m de gtx 780m de 500-600 dolar civarlarinda kesinlikle ya gtx 780m ya hd 8970m ya gtx 770m ya da gtx 765m ekran karti al hatta senin laptop 2 ekran karti desteklediginden en iyi cozum dual gtx 765m sli yapman hem eskisine nazaran dahada performans lairsin

• quote:

Orijinalden alıntı: assassinchn47

üstat yarın laptopu istanbula koçsisteme göndereceğim. bi bakacaklar sorun neyden kaynaklanıyor diye. eğer yüksek meblağ isterlerse 1 yıllık garanti satın alıp o şekilde tamirini yaptıracağım. ebaydan baktım ekran kartlarına dediğin gibi laptopda nvidia alıp tek kart gayet yeterli. ben de 6970m aldığıma pişman oldum. keşke tek kart gtx580m alsaydım diyorum. ama acele ettim. neyse şimdilik idare ediyoruz yine. aslında kart güçlü ancak crossfire durumlarını biliyorsunuz zaten. benim aldığım zamandan sonraki nesiller hep inanılmaz performans sergiledi. benim şansıma işte. laptopu satmaya kalksam inanılmaz zarar ederim. bana yaklaşık 5.500 tl ye malolmuştu :)

• quote:

Orijinalden alıntı: rambetiko

quote:

Orijinalden alıntı: assassinchn47

üstat yarın laptopu istanbula koçsisteme göndereceğim. bi bakacaklar sorun neyden kaynaklanıyor diye. eğer yüksek meblağ isterlerse 1 yıllık garanti satın alıp o şekilde tamirini yaptıracağım. ebaydan baktım ekran kartlarına dediğin gibi laptopda nvidia alıp tek kart gayet yeterli. ben de 6970m aldığıma pişman oldum. keşke tek kart gtx580m alsaydım diyorum. ama acele ettim. neyse şimdilik idare ediyoruz yine. aslında kart güçlü ancak crossfire durumlarını biliyorsunuz zaten. benim aldığım zamandan sonraki nesiller hep inanılmaz performans sergiledi. benim şansıma işte. laptopu satmaya kalksam inanılmaz zarar ederim. bana yaklaşık 5.500 tl ye malolmuştu :)

Hocam sana yine 5500 tl ye malolmussa gayet iyi çünkü işlemci 2630qm değil performans olarak yine gideri var ,ssd var ,alienware kalitesi ve m17 değil m18x serisi her zmaan istedğin ekran kartını cf ,sli yapma sansın var
    alienware'larda bios sıkıntısı da yok istediğin seri ekran kartını takabilirsin mxm 3.0b slotu olduğu sürece tabikide
    hayatımda gördüğüm en saçma ekran kartı serisi şüphesiz amd hd 6000 serisi ve hd 6000m serisidir
    bunda en önemli etken galiba amd'nin ati'yi satın alıp sonra fazla ilgilenmemesiydi ama hd 7000 serisinde hemen toplarladı öylekim hd 7970m gtx 680m'i geçti
    sana tavsiyem ekran kartı işini halledemzsen tamirden fazla para isterlerse ya da o dediğin garanti taktiği ise yaramazsa msi gx60 laptoplardaki hd 7970m ekran kartını al laptoplar cok ucuza gidiyorlar onlarda darboğaz olduğu için
    1750 tl ye bulunabiliyor içindeki ekran kartını sökup parça parça 1000 tl ye okutursun laptopu
    ama sakın monsterdan ekran kartı alma ben aradım sordum gtx 680m için 1000 dolar , gtx 675m içinde 750 dolar istediler gtx 700 sriside satmadıklarını sölediler fiyatlar akıllara zarar

• bende gtx675m var cihazdan çıkartıcam. hiç bir sorunu yok hala aktif kullanıyorum. 6 aylık cihaz. düşünürsen görüşelim
  • **** nvidia 770mx leri bi turlu cıkartmadı. Alacagın olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.