Şimdi Ara

aliexpress dispute kapatıp tekrar açılır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
8.745
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: tersmantik

Satıcı kabul etmiş o zaman sizin talebinizi. Sıkıntı yok.

diğer siparişlerimde 60gün süre verdi.
    bu satıcı 30gün süre verdi.
    süre bitmesine yakın open dispute dedim.
    sonra mesaj attı adam 45-50 günü bulabilir dedi teslimat.
    ertesi gün kargo geldi.

aliexpresse girdim dispute finished diyor.

normalde disputu iptal etmem lazım değil mi ? onaylamak için.
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    Kargo takipli ise belki ondan kapanmış olabilir dispute.

Ama kargo takipli değilse satıcı size parayi geri ödeyecek şekilde dispute kapanmış demektir.

Gerisi sizin vicdanınıza kalmış. Satıcı ile iletişime geçip ürünün geldiğini ve parasini vermek istediğinizi soyleyebilirsiniz. Ya da hicbirsey yapmazsınız.

Bundan sonra buyer protection bitmesine 2 gün kala falan hala ürün gelmediyse, satıcıya mesaj atıp ürünün daha gelmediğini ve buyer protection u uzatmasını söyleyin. Onlar hallederler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Kargo takipli ise belki ondan kapanmış olabilir dispute.

Ama kargo takipli değilse satıcı size parayi geri ödeyecek şekilde dispute kapanmış demektir.

Gerisi sizin vicdanınıza kalmış. Satıcı ile iletişime geçip ürünün geldiğini ve parasini vermek istediğinizi soyleyebilirsiniz. Ya da hicbirsey yapmazsınız.

Bundan sonra buyer protection bitmesine 2 gün kala falan hala ürün gelmediyse, satıcıya mesaj atıp ürünün daha gelmediğini ve buyer protection u uzatmasını söyleyin. Onlar hallederler.

Teşekkürler

• quote:

Sorma hocam bir ara 15 civarı sipariş birlikte geldi. Postacı çuval gibi bişey ile getirdi. Kapıyı açtım Noel Baba geldiiii diye espri yaptı bide :) bizim postacı efsane.

harikaymış :)
  • sa arkadaşlar. ben de gelmeyen ürüne dispute açıp daha sona biraz daha beklemek adına kapatmıştım. şimdi tekrardan satıcıyla iletişime geçtim ve para iadesi istedim o da dispute aç diyince farkettim ki open dispue yazan yerde Dispute Finished yazıyor. baya süre geçtiğinden herallde feedback kullanma yeri de kapalı. şimdi ne yapabilirim sizce ?
  • tersmantik kullanıcısına yanıt
    Alici onay suresi gecmediyse tekrar dispute acilabilir

• Selam arkadaşlar aliexpress ten gelen kargo evde kimse olmadığı için cin e geri gidiyor şu anda
    sorum şu 20 gün sonra koruma sürem bitiyor dispute açamayacagım
    ürünün parasınımı istemeliyim yoksa tekrar göndermesinimi hangisi daha uygun olur....
  • Aliexpresste bilinen resmi bir mağazadan iki parça ürün aldım.

İlk verilen kargo bilgisinde hiç bir şey çıkmadı. Dispute açtım. Tekrar gönderelim diye teklifte bulundular. Kabul ettim. SG post ile tekrar yolladılar. Bu takip numarası da geçersiz hiç bir bilgi çıkmıyor.

Mesaj atıp daha fazla beklemek istemediğimi, para iadesi istediğimi söyledim. Paypal hesabınızı verin diyor :)

Malum paypal da ülkemizde çalışmıyor. Bu adamların para iadesi için başka seçeneği yok mu? Dispute açamıyorum. Daha önce açıp, teklifi kabul ettim. Sürede doldu zaten 3 ay oldu.

Bilgisi, fikri olan var mı?
  • Aliexpress üzerinde alışverişlerinizde siz kapatmayana kadar tekrardan açamıyorsunuz. 500 Üzerinde alışverişim oldu,A3 üm bugüne kadar gelmeyen siparişim olmadı. Ama bu son 4 aydır malesia ve chine postta sıkıntılar var sanırım. ve post nl ile gelen saatimide gümrükte açmışlar tekrardan bantlamışlar. 2ci saatimi ise açıp kapatmışlar saatin kordonu var içinde saat yok. video çektim birazdan yükleyeceğim 15$ saat ya yenisini isteyeceğim yada para iadesi edeceğim. Benim başıma gelmez dedikçe ilk defa geldi ailecek şok :) Kaç $ istiyim??
  • benimde aliexpresden bir elektronik sigara siparişim oldu lakin gümrükte yakalandı geri gidiyor dispute acmadan satıcı benimle iletişime geç yardımcı olayım demişti ürünü tekrar yollamasını istedim 4 gündür ses yok dispute actım şimdi 30gün var koruma zamanının bitimine tekrar yollayacam diyor disputeyi kapatsam ürün gelmesse yada kargolamassa disputeyi ürün gelmedi olarak tekrar acabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim...
  • chat yaparak konuyu anlatıp, doğru ve uygun deliller ile herşeyi lehine çevirebilirsin...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.