Şimdi Ara

Aliexpress - PTT (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.073
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çin' den 9 günde gelen kayıtlı gönderim vardı. İki tane fotoğraf makinası lens parasoleyi. Bugün kapı çaldı :) postacı "abi senin paketi çuvalda unuttum bir koşu gidip getireyim" dedi anladım terslik olduğunu. 1 saat sonra kapı çaldı suratından düşen bin parça "abi senin paket kayıp". Ya sabır şeklinde ters ters bakınca "taşeron çalışıyorum hakkımda 1 şikayet yapılmıştı ikincisinde işten çıkarırlar zararın neyse tanzim ederim". Dışarıda hava malum adam zaten perişan durumda "tamam şikayet etmeyeceğim ama paketi biraz daha araştır" dedim. "abi tamam araştıracağım ama paketi aldığına dair imza atman lazım yoksa yine ihtar alırım".... Teslim alamadığım pakete imza attım. Paketi araştırmasını tembihleyerek yolladım. $17,5 tutarında gönderi vardı 50.-TL filan ediyor parayı çocuktan istesem bir dert. İstemesem bir dert... Paketin peşine düşer mi ayrı dert... 72mm ve 77mm çapında lens parasoleyini kim ne yapar? ya da paket ezildi büküldü kırıldı mı? Lanet olsun denir ya işten ondan!!!

• ThreePeatLAL kullanıcısına yanıt
    Son 16 paketim kaldı. Aldıklarkmın hepsi ufak tefek
    Geçen ayın 3 ünde verdiğim takipli sipariş 8 inde uçağa gitti görünüyo ama hala hareket yok. Ayın 18 inde verdiğim sipariş çoktan geldi. Kaybolmaz inşallah aralarda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EuphoriA E kullanıcısına yanıt
    Biraz sert duruyor gibi gözükebilir, fakat kesinlikle imza atmayıp şikayet etmeniz gerekiyordu. Kayıtlı bir postanız var ve bu kişi kaybettiğini size söylemeyip yalan söylüyor, arkasından da kaybettim abi diyor. Paket de çalınmış belli ki.
  • RQ050621121MY ptt de hala bir şey gözükmüyor yurt dışına sevk edildi dışında bilgi yok. Kaç gün geçti hala aynı

• konuyla ilgili bilgisi ya da bir teorisi olan var mıdır arkadaşlar? benim banggood paketlerimde de durum aynı. normalde 20 günde ulaşan siparişler 22 gün geçmesine rağmen hâlâ "Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden)" aşamasında. aliexpressten 3 kasımda aldığım bir paket de aynı yerde takılı kalmış durumda.

anlaşılan yoğunluk var. ama yoğunluk var diye siparişlerimiz gelmeyecek mi? aliexpress, banggood ve gearbest'ten toplam 600 liralık siparişim var ulaşmamış. almam gereken birkaç parça daha var. bunları alamazsam gelen parçalar da bir işe yaramayacak (quadcopter parçaları, fpv yer istasyonu için elektronik parçalar vb). ama almaya da korkuyorum gelmeyecekler, bir sorun olacak diye.
  • gokhanweb kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı gün sipariş vermişiz ve aynı durumdayız daha ilginci benim ayın 24nde yurt dışına gönderildi dedi 29nda tekrar yurt dışına gönderildi dedi ama hala aynı bi hareket yok :) Arkadaşlarla dalga geçiyorum benim uçak Hollanda Türkiye arası 9 gündür turluyor diye :D

• Departed from transferring country yazıyor benim üründe 9 gündür nerde bu ucak :D neden bu kadar uzun sürdü bi bilgisi olan var mı ? LP00064056228893
  • Bu durum sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da bu sıkıntı yaşanıyor şu anda.
  • Aliexpress uçağı bırakıp kervanlamı gönderiyor artık 19 'undan beri uçakta benim paketlerde
  • RQ054643459MY al benden de o kadar nolacak böyle ?
  • dispute açmıştım birkaç gün önce 3/11'den beri işlem görmediğini belirtip

beyzadeler reddetti talebi iyi mi?

satıcı beklememi talep etmişti ben de reject dedim :D

sonra aliexpress girdi araya ayın 10unda yani dün.

işte paket yoldaymış da geç gelebilirmiş de falan 10 gün bekleyin diyorlar...
  • 4 tane siparisim var eylul 20 de verilmis 4 ude gelmedi nasil bir istir bu

• Benimde ürünüm gelmedi taaa kasım ın 21 inden beri uçakta görünüyor satıcıyla iletişime geçtim geleceğimi söyledi bana.

• Benim anladığım kadarıyla PTT'de bir umursamazlık var. 11.11'de aliexpress'den 2 adet siparişim oldu, ikisi de takipli posta. Birisi Aliexpress Standart Shipping (Çin>Malezya>Türkiye güzergahında) diğeri China Post Registered Air Mail. Aliexpress Standart Shipping olan LPXXXX (14 haneli) bir kod verdi, çin içerisinde bu kodla takip ediliyor. Çinden çıkış yaptıktan sonra ise RQXXXMY (9 haneli) malezya takip kodu geldi. Yani ürün malezya akarmalı olarak türkiyeye geliyor. 17track.net LP ile başlayan kodları tanımıyor, global.cainiao.com bu kodu ve bağlantılı kodlarını tanıyor (sahibi alibaba grup zaten). 21 kasımdan beri posta hareketi "Departed from transferring country" olarak kaldı. Yani uçak 21 kasımda malezyadan havalanıyor ve 21 gündür havada RQXXMY kodunu 21 kasımda ptt'de sorguladığımda iki gün sonrasının tarihi girilerek "Send item abroad (EDI-received)" şeklinde bir ibare var. Bu ptt neden ileri tarihli işlem giriyor anlamadım. Bence bu ürün çoktan türkiyeye ulaştı fakat 3 haftadır havalimanında bekletiliyor.

China post ile gelecek olan postanın durumu ise daha beter. Halen çin'de çıkış gümrüğünde bekliyor. 17track aynı hareketi ısıtıp yeni tarihli diye giriyor. (çinceden ingilizceye otomatik çeviri yapılmıştır)

quote:

Destination Country - Cache Time: 2016-12-12 09:42
    2016-11-30 08:10
    China (Yurt Disi), Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden), The item was forwarded to the destination country (Otb)

2016-11-16 05:33
    China (Yurt Disi), Gonderi musteriden alinmistir, Receive item from customer (Otb)

Origin Country - Cache Time: 2016-12-12 09:42
    2016-11-30 07:39
    The Shenzhen Exchange Bureau, have been exported directly

2016-11-30 07:39

2016-11-30 07:38
    The Shenzhen Exchange Bureau, have been exported to open

2016-11-16 11:46

2016-11-16 11:46

2016-11-16 06:24
    The Shenzhen Exchange Bureau, have been exported to open

2016-11-16 05:52
    Small package Center, left, next stop "Center in Shenzhen"

2016-11-16 05:47
    Parcel centre

2016-11-16 05:33
    Small package Center, has received send

2016-11-12 21:02
    Electronic information has been received

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 12 Aralık 2016; 10:25:30 >

• Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Malezya postta öyle ileri tarihli hareketler görünebiliyor. Sonra düzeliyor. 21gündür tabi ki havada değil. bir yerlerde toplama işleme merkezinde bekliyor olmalı. Malezya post'un postaları biriktirip tek seferde sevkiyat yaptığı söyleniyor. Benimki de 02.12 den itibaren "send item abroad EDI-received" durumunda.
  • 10-15 günde ulaşanları görünce benimkine hayret ediyorum. Her alanda dalavere arkadaş, doğru dürüst şu hareketleri girseler ya kimi kandırıyorlar
  • daha önce reddetikleri "dispute" talebimi bu defa kabul etmişler

3-15 gün içinde para geri dönermiş hesabıma.

var mı dispute ile geçmiş tecrübesi olanlar?
  • Post malasya ile takipli 11.11ürünüm bu gün itibari ile istanbul pime giriş yapmış hayırlı olsun. Darısı başınıza
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.