Şimdi Ara

Aliexpress vergi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
963
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 30 gün önce Aliexpress'den sipariş verdiğim ayakkabılar bugün sabah geldi. Ancak PTT çalışanı ürünün Ödeme-Şartlı olduğunu ve 77.60 TL ödemem gerektiğini söyledi.
    Kargoyu kabul etmedim. Hemen bilgisayarı açıp aliexpressden ürünün ücretsiz kargo olduğuna emin olmak için baktım. Ürün bir ayakkabı ve 25 dolar fiyatında (kargo ücretsiz.)

Sonra PTT çalışanının vermiş olduğu takip numarasını kullanarak işin farkına vardım.

PTT Gönderi Takibinde şunlar yazıyordu

Gümrük Verigisi : 75.0 TL
    Damga Vergisi : 0.6 TL
    Gümrüğe Sunma Ücreti : 2.0 TL
    Yurtdışı İade Ücreti : 0.0 TL

TOPLAM : 77.6 TL
    Aliexpress'den 10'un üzerinde alışveriş yaptım.2015 yılında bu 5.alışverişim oluyordu ve ürün 25 dolar. Hiçbirinde sorun yaşamadım.

Eğer atladığım bir şey yoksa nasıl oluyor da vergi ücreti ürünün fiyatından fazla olabiliyor?

• hocam bu aralar ayakkabı alanlara bu vergiyi uyguluyorlar fakat bu vergi yasal değil bildiğim kadarıyla, forumda bilen arkadaşlar vardır mutlaka ben sizin yerinizde olsam ödemezdim
  • Şu anda kanuni dayanağı olmadan ayakkabılara gümrük vergisi kesiliyor. Forumda konusu var, bimer vs bir yerlere başvurarak ilerde çözülür belki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hükümet ak parti aldığın nefesten bile vergi alır adi herifler
  • Yakla$ik 1 ay once konusu acildi forumda hemde kaçkere muhabbetinden bıkkınlık gelmişti takip etseydiniz başıniza gelmezdi.Yapacak birseyiniz yok gecmis olsun...
    Alkişliyoruz Milletçe alkisliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaşkomserBehzat -- 12 Temmuz 2015; 2:46:47 >
  • Evet birçok kişi bu sorundan müzdarip ama kimseye seslerini duyuramamışlar ki hala bu kanunsuz uygulama devam ediyor.İlla sesimizi duyurmak için sokağa çıkıp yakıp yıkmak mı gerekiyor.Yetti artık zaten vergi hakuku yoksunu bir ülkede yaşıyoruz. Hakkımı sonuna kadar arayacağım gerekirse mahkemede hesaplaşırız TC ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: on my way

Evet birçok kişi bu sorundan müzdarip ama kimseye seslerini duyuramamışlar ki hala bu kanunsuz uygulama devam ediyor.İlla sesimizi duyurmak için sokağa çıkıp yakıp yıkmak mı gerekiyor.Yetti artık zaten vergi hakuku yoksunu bir ülkede yaşıyoruz. Hakkımı sonuna kadar arayacağım gerekirse mahkemede hesaplaşırız TC ile.

Dikkat et.
    Senin derdin hükümetle mi? Türkiye Cumhuriyeti ile mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Erciyex

quote:

Orijinalden alıntı: on my way

Evet birçok kişi bu sorundan müzdarip ama kimseye seslerini duyuramamışlar ki hala bu kanunsuz uygulama devam ediyor.İlla sesimizi duyurmak için sokağa çıkıp yakıp yıkmak mı gerekiyor.Yetti artık zaten vergi hakuku yoksunu bir ülkede yaşıyoruz. Hakkımı sonuna kadar arayacağım gerekirse mahkemede hesaplaşırız TC ile.

Dikkat et.
    Senin derdin hükümetle mi? Türkiye Cumhuriyeti ile mi?

TC derken ki kastım zaten baştaki bu haksız vergilere göz yumanlar benim rejim ile bir sorunum yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.