Şimdi Ara

ALIN TARİH İLKE SORUSU BURDAN TARTIŞIN ORJİNAL SORU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
1.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kesinlikle milliyetçilik ben oyle yaptım simdi okudumda iyiki yapmısım dedim cok rahatladım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • la soru böyle değil di sanki , böyle olsa zaten milliyetçilik işaretlerdim ben.
  • Milliyetçilik ağır basıyor bu sözlerde,ne kadar hoşgörülü bir millet olduğumuzdan bahsediliyor.O devirlerde Avrupa'da din ayrımcılığı mezhep ayrımcılığı vardı yani şunu demek istiyor biz öyle hoş görülü bir milletiz ki diğer milletler gibi dini mezhebi farklı olanı ötekeleştirmedik, haklarını çiğnemedik

Ben bu şekilde düşündüm yanılıyor da olabilirim
  • beyler yukarıda da dendiği gibi başka bir başlıkta açıklama yapmıştım, sizin laiklik veya halkçılığını tartıştığınız olayı milletimizi övme düşüncesinin yardımcı düşüncesi olmuş. türkçe'deki paragraf sorularından hatırlayın, ana düşünce ayrı yardımcı düşünceler, anlatımı geliştirme yolları ayrıydı. 3 yaşından beri ocak'ta yaşayan bir ülkücü olarak milliyetçilik diyorum
    bu arada soru metnini tam olarak hatırlayan varsa güzel olur.
  • Yok abi kesin milliyetcilik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cinsiyetçilik yaptım ben.

Lan laiklik akıyor laiklik nasıl varıyorsunuz oralara.
    İnsanların kafasında laiklik yalnızca din ve devlet işlerinin ayrılması olarak kaldığından böyle yanılırsınız tabi

Milliyetçilik olma imkanı yok , Fransız ihtilaline kadar milliyetçilik diye bir olgu bile yok , bir Metnin diline bakın neredeyse Arapça olmuş ne alaka milliyetçilik ile
    Türklerde dini hoşgörü daima bulunmuştur , burada da bunu gözönüne çıkarmışlar.
  • Olayları Osmanlı tarihi açısından değil Cumhuriyet dönemine göre değerlendirelim lütfen elbette yazı da anlatılan devirlerde milliyetçilik ve laiklik yoktu,sadece Osmanlının uyguladığı hoşgörüyü de milletimizin hoşgörüsüne büyüklüğüne kanıt olarak beyan etmiş Atatürk...Milletimizin eskiden beri ne kadar yüce saygın hoşgörülü bir millet olduğunu beyan etmiş
  • Bu soruyu hazırlayan kişiye de Allah ahirette böyle bir soru sorsun.
  • Halkcilik yapmistim ama kesin milliyetcilik ya.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • milliyetçilik yapmıştım ama şuan laiklik biraz daha ağır bastı.
  • Halkçılık dedik..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stam -- 25 Mart 2014; 21:27:44 >
  • Bende laiklik yaptım ve sonuna kadarda arkasındayım. Milliyetcilik yapanlar neye göre yapmışlar anlamıyorum.

-Fatih İstanbul’da bulduğu dinî ve millî teşkilâtı olduğu gibi bıraktı.(Milletin dinine ibadetine ve yerine karışmıyor.)
    -Rum patriği, Bulgar eksarhı ve Ermeni kategigosu gibi Hristiyan din reisleri imtiyaza sahip oldu.(Herkesin statüsüne saygılı davranıp herkes farklı dinden vb ayrıcalıklara hakim oluyor. Laiklik)
    -Kendilerine her türlü serbestlik verildi.
    -İstanbul’un fethinden beri, Müslüman olmayanların elde ettikleri bu geniş imtiyazlar, milletimizin dinen ve siyaseten dünyanın en müsaadekâr ve civanmert bir milleti olduğunu ispat eder en bariz delildir.

Bukadar öncülden gidipde nasıl milliyetciligi savunuyorsunuz anlamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaNoZ -- 25 Mart 2014; 21:34:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bi50likdaha

Cinsiyetçilik yaptım ben.

İnsanların kafasında laiklik yalnızca din ve devlet işlerinin ayrılması olarak kaldığından böyle yanılırsınız tabi

Milliyetçilik olma imkanı yok , Fransız ihtilaline kadar milliyetçilik diye bir olgu bile yok , bir Metnin diline bakın neredeyse Arapça olmuş ne alaka milliyetçilik ile

BİZİM MİLLİYETÇİLİĞİMİZ FRANSIZ GEVURUNUN FİKRİYATINA DEĞİL,
    ATİLLA'YA
    ALPASLAN'A
    FATİH'E
    HOCA AHMED YESEVİ'YE
    ATATÜRK'E
    KAŞGARLI MAHMUD'A DAYANIR
    bu arada kesin soru cümlesini hatırlayan olursa çok iyi olacak, olay orada bitiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gmt_one -- 25 Mart 2014; 21:30:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: muvensa

Hocaya sordum laiklige kalıbımı basarım dedi, bence tartısmasız milliyetçilık.

• Arkadaşlar sırf bu soruya cevap vermek için siteye üye oldum cevap %100 Milliyetçilik anlamayan arkadaşların beyninden şüphe ediyorum yeganenin sözlük anlamına bakın yegane tek demek yani bu imtiyazları veren TEK MİLLET bizim milletimizdir diyo zaten paragrafın baslangıcı MİLLETİMİZ diğerlerinden ziyade diyo neyini tartışıyosunuz anlamıyorum TARTIŞMAYA AÇIK Bİ KONU DEĞİL
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarihfbm123

Arkadaşlar sırf bu soruya cevap vermek için siteye üye oldum cevap %100 Milliyetçilik anlamayan arkadaşların beyninden şüphe ediyorum yeganenin sözlük anlamına bakın yegane tek demek yani bu imtiyazları veren TEK MİLLET bizim milletimizdir diyo zaten paragrafın baslangıcı MİLLETİMİZ diğerlerinden ziyade diyo neyini tartışıyosunuz anlamıyorum TARTIŞMAYA AÇIK Bİ KONU DEĞİL

Tartışmaya açık konu olup olmadığına bırakta biz karar verelim dostum Güzelce fikirlerini belirtmek yerine farklı şıkları savunanların beyninden şüphe etmekde sana kalmış sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PaNoZ

Bende laiklik yaptım ve sonuna kadarda arkasındayım. Milliyetcilik yapanlar neye göre yapmışlar anlamıyorum.

-Fatih İstanbul’da bulduğu dinî ve millî teşkilâtı olduğu gibi bıraktı.(Milletin dinine ibadetine ve yerine karışmıyor.)
    -Rum patriği, Bulgar eksarhı ve Ermeni kategigosu gibi Hristiyan din reisleri imtiyaza sahip oldu.(Herkesin statüsüne saygılı davranıp herkes farklı dinden vb ayrıcalıklara hakim oluyor. Laiklik)
    -Kendilerine her türlü serbestlik verildi.
    -İstanbul’un fethinden beri, Müslüman olmayanların elde ettikleri bu geniş imtiyazlar, milletimizin dinen ve siyaseten dünyanın en müsaadekâr ve civanmert bir milleti olduğunu ispat eder en bariz delildir.

Bukadar öncülden gidipde nasıl milliyetciligi savunuyorsunuz anlamıyorum

dostum büyük resme bakmanı tavsiye ediyorum. bu sözlerde ana olarak Türk milletinin diğer milletlere göre ne kadar üstün olduğu anlatılmış ve çeşitli örnekler verilmiş. sen bu örneklere bakarak laiklik diyorsun ama sözün geneline baktığında Türk milletini yüceltildiği çıkarımını bulabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: gmt_one

quote:

ATİLLA'YA
    ALPASLAN'A
    FATİH'E
    HOCA AHMED YESEVİ'YE
    ATATÜRK'E
    bu arada kesin soru cümlesini hatırlayan olursa çok iyi olacak, olay orada bitiyor.

Fatih'mi
    Saraydaki tüm Türk kökenlileri öldürüp devşirme ve dönmelerle doldurdu sarayı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gmt_one

quote:

ATİLLA'YA
    ALPASLAN'A
    FATİH'E
    HOCA AHMED YESEVİ'YE
    ATATÜRK'E

Fatih'mi
    Saraydaki tüm Türk kökenlileri öldürüp devşirme ve dönmelerle doldurdu sarayı

yav he he.
    2 gram gelmeyen bilginle Türklüğün en büyük hükümdarlarından birine dil uzatma akşam akşam, ergen seni

• Eğer "Hiç bir dine imtiyaz tanımadık, sadece Müslümanlığı ve Türk'ü savunduk" demiş olsaydı, Milliyetçilik diyenleri anlardım da, öyle bi şey yok ki.

Halkçılık mı yoksa Laiklik mi ağır basıyor çözemedim, soruyu hazırlayanları eşekler kovalar umarım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.