Şimdi Ara

. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
1.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kasa haf 932 advanced. yalnız bu ramler kartımın bellek destek listesinde yok http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5034
  • Bence büyük ihtimalle sorunsuz çalışır.
    Anakart bellek destek listeleri zaten çok sınırlı oluyor.
    Yazan modellerinde çoğu tr de bulunmuyor.

Örneğin ben Sandy Bridge için üretilen RipjawsX leri P55 çipset 1156 soket Asus da kullanıyorum
    Hem default hem de OC lu denedim bir kez Mavi ekran sorunu yaşamadım.
    Destek listesinde bahsetmiyor bile
  • http://www.gskill.com/products.php?index=476

Bu arada Blue Ares ler maalesef 33 mm yükseklikte çıktı.
    Silver Arrow SB-E soğutucu ile kullanılırsa ilk slota takılamayacak görünüyor.
  • tşk ler bilgiler için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

quote:

Orijinalden alıntı : technolocig

açıkçası öyle aşırı oc yapmaya gerek görmüyorum. Sadece sessiz olsun. Çalıştığı fark edilmesin gecenin 3ünde :)

spleenish
    Burada işlemciyi sonuna kadar OC yapıcam en güçlü soğutucuyu önerin demiyor ki
    Verdiğin linkte i7 3960 Extreme 130 wattlık hexacore işlemci 4 Ghz e hız aşırtılmış.
    NH-D14 / 51,4 C
    Silver Arrow SB-E / 47,9 C
    Sıcaklıkta 3,5 C fark var, ses bakımından aralarında hemen hemen fark yok.
    Bu arada 1155 soket kullanacak insana profesyonellerin kullandığı 2011 desteğini de şart koşmuşsunuz
    Maksat muhalefet olsun.

hocam son bir soru daha kızmazsanız eğer, noctua nin fanları pwm değil ve 3pinli. Bu bir dezavantaj mıdır?
    Son kararı size bırakayım; dh14 vs silverarrow sb e?
    Dipnot: anakart maximus gene z. Ram 2x4 gb ripjawsX 1600

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veysel -- 14 Mayıs 2012; 11:31:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: technolocig

quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

quote:

Orijinalden alıntı : technolocig

açıkçası öyle aşırı oc yapmaya gerek görmüyorum. Sadece sessiz olsun. Çalıştığı fark edilmesin gecenin 3ünde :)

spleenish
    Burada işlemciyi sonuna kadar OC yapıcam en güçlü soğutucuyu önerin demiyor ki
    Verdiğin linkte i7 3960 Extreme 130 wattlık hexacore işlemci 4 Ghz e hız aşırtılmış.
    NH-D14 / 51,4 C
    Silver Arrow SB-E / 47,9 C
    Sıcaklıkta 3,5 C fark var, ses bakımından aralarında hemen hemen fark yok.
    Bu arada 1155 soket kullanacak insana profesyonellerin kullandığı 2011 desteğini de şart koşmuşsunuz
    Maksat muhalefet olsun.

hocam son bir soru daha kızmazsanız eğer, noctua nin fanları pwm değil ve 3pinli. Bu bir dezavantaj mıdır?
    Son kararı size bırakayım; dh14 vs silverarrow sb e?

kardeşim her zaman pwm fan almak daha doğru olur.nh d14 kullanmadım ama thermalright , akasa venom gibi fanları deneme kullanma sansım oldu.benim thermalright da ad akasada da aynı fan var.fan ayarını da iyi yapınca bilgisayar ısındıkca daha hızlı calısıp soğutma imkanı sağlaar.100 liraya thermalright 120 revc bulabilirsin.ha yok param var dersen yine sb-e yi almanı önereceğim .aslında bu 3 model arasında 1 derece ya oynar ya oynamaz.

• Bende son bir ekleme yapayım D14 ü satıp silver arrow sbe alanlar bile oldu thermalright ürünleri harikadır araştırın derim. Geçen sene çıkan silver arrow bile D14 ü geçiyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spleenish -- 14 Mayıs 2012; 11:33:23 >
  • hocam thermalright in önde olduğu aşikar. Ama benim istediğim fiyat performans ürünü değil, şu an dünya üzerindeki en sessiz fan sistemine sahip olan soğutucuyu arıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

hocam thermalright in önde olduğu aşikar. Ama benim istediğim fiyat performans ürünü değil, şu an dünya üzerindeki en sessiz fan sistemine sahip olan soğutucuyu arıyorum

TR de Thermalright Silver Arrow SB-E 'den daha iyi hava soğutma yok diye biliyorum
  • harika o halde.
    Siparişimi verdim. 1 hafa sonra gelicek fanlar.

technologic; sana da bü çözümü öneriyorum
    fiyat konusunda da performans konusunda da, sessizlik konusunda da sıkıntı olmayacak böylece.

Sonuçta sen de benim gibi OC yapan biri değilsin. En sessiz fanların da 14cm noctualar olduğu aşikar. Coolermaster 412s ek fan takılmasına, ya da üzerindeki fanların çıkartılmasına müsade ediyor, fan monte ayaklarını da kutunun içinde hediye veriyor. Kendi üzerindeki fanla bile, oldukça iyi soğutma sağlayan bir soğutucu, üzerindeki fanı kendisinden daha iyi ve sessiz olan Noctua 140mm ile değiştirince hem soğutma performansı artar, hem de sessizliği diye düşünüyorum.
    412s'in içinden çıkan ve kullanmadığın fanı da uygun fiyattan satar ya da kasanın başka biryerine takıp devirini düşürürsün.al sana sosyoekonomik çözüm :P

• 3 pin olması bana göre dezavantaj değil ama olsa iyi olurdu.
    Kullandığın RipjawsX ler 40 mm yükseklikte ve NH-D14 ram konusunda Arrow SB-E ye göre ilk slotta daha yüksek tolerans sunuyor.
    İlk slotu zaten kullamam dersen ve en iyisi olsun dersen Thermalright alabilirsin
    İlerde tüm slotları kullanırım dersen Noctua

.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spleenish

quote:

hocam thermalright in önde olduğu aşikar. Ama benim istediğim fiyat performans ürünü değil, şu an dünya üzerindeki en sessiz fan sistemine sahip olan soğutucuyu arıyorum

TR de Thermalright Silver Arrow SB-E 'den daha iyi hava soğutma yok diye biliyorum

sessizlik olarak mı en iyi?
  • performans olarak en iyi sessizlik olarak bilmiyorum. ama sessiz olacağinada inanıyorum
  • spleenish dostum
    thermalright çok harika olabilir, ama arkadaşın ihtiyacına hitap etmiyor bunu 4 kere falan söyledi
    thermalright ses: (keendi sitesinden)
    TY-141 Fan: 21~25dBA
    TY-150 Fan: 17~21dBA

noctua dh14 ses:(kendi sitesinden)
    Acoustical Noise 19,6 / 19,8 dB(A)
    Acoustical Noise with U.L.N.A. 13,2 / 12,6 dB(A)
    19.6-10.1 dBA / 19.8-12.6 dBA

noctuanın maksimum sesinde thermalright daha başlıyor yani.
    anlayacağın inanç tamam ama bir de verilere bakmak gerek.
    he 21 DB de sessiz gelebilir kimi insana ama noctuanın daha sessiz olduğu su götürmez.
  • karar verilmiştir, daha sessizini bulanakadar noctua :)
  • Hangisini alırsa hayırlı olsun derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alagan

PWM fanlı epey sessiz çalışır;

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100700529

kimi kandırıyorsun arkadaş 37 dsb ne demek eskisinden sesli çalışır
  • quote:

thermalright dünyadaki en iyi hava soğutmadır. 2 derece önde olsa bile en iyisi odur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atahan SIR

quote:

thermalright dünyadaki en iyi hava soğutmadır. 2 derece önde olsa bile en iyisi odur

hocam daha ıyı daha kotu degıl benım aradıgım, en sessızı arıyorum ve buldum :) noctua fanlar + thermalrıght ultra 120 nın fansız halı, ya da thermalrıght ın fansız satılan bır modelı. Ben oyle aman ama performans aramıyorum :) sessız sessız sessız. Islemcı 50 derece olsa da olur :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 4 ay geçmiş heralde almışındır bir soğutucu :D
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.