Bildirim
(Alındı) Kasa Sharkoon Rebel 9 Pro (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: napolyon1983
Hımm anladım.
Sırf o yüzden vazgeçmeye değer mi hocam? Ekran kartının altından çekerim güç kablosunu?
Sadece cpu güç kablosuda değil, üst ve arka egzost fanların kablolarınıda o bölümden arkaya alabilirsiniz, uzatma kabloları ile düzenleme yapılır, en azından ideal soğutma ve güzel görünüm için bunu yapmak şart.
Tabi yinede siz bilirsiniz son karar sizin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damn2u -- 20 Mart 2012; 15:17:18 > -
quote:
Orijinalden alıntı: damn2u
quote:
Hımm anladım.
Sırf o yüzden vazgeçmeye değer mi hocam? Ekran kartının altından çekerim güç kablosunu?
Sadece cpu güç kablosuda değil, üst ve arka egzost fanların kablolarınıda o bölümden arkaya alabilirsiniz, uzatma kabloları ile düzenleme yapılır, en azından ideal soğutma ve güzel görünüm için bunu yapmak şart.
Tabi yinede siz bilirsiniz son karar sizin.
Evet doğru söylüyorsun ama Dark daha ağır bastı hocam
Tek fark birkaç kablo taşıma ise sorun etmem yani.
-
quote:
O zaman diğer noktalarada değinelim, Dark Orion üst ve alt paneldeki ızgaralar çok geniş ve filtresiz, Sharkoon Rebel modelinin alt psu ve üst fan bölümünde toz filtreleri var, ayrıca ön paneldeki toz filtreleride daha sıkı gözeneklere sahiptir.
Bunuda göz önünde bulundurun, önemli değil derseniz Dark Orion alabilirsiniz yapacak bir şey yok.
-
quote:
quote:
O zaman diğer noktalarada değinelim, Dark Orion üst ve alt paneldeki ızgaralar çok geniş ve filtresiz, Sharkoon Rebel modelinin alt psu ve üst fan bölümünde toz filtreleri var, ayrıca ön paneldeki toz filtreleride daha sıkı gözeneklere sahiptir.
Bunuda göz önünde bulundurun, önemli değil derseniz Dark Orion alabilirsiniz yapacak bir şey yok.
Evet hocam haklısın.
üste 1 adet 140mm fan
Öne, arkaya ve yana da 120mm lik fanlar ile iyi bir soğutma elde ederim sanırım.
Peki bana fan uzatmak için kablo tavsiye eder misin?
Herşeyi arkaya atmak güzel olur
1 adet 140mm fan
2 adet 120mm fan ile beraber alacağım.
-
Şu ilk kablo anakart bağlantı kablosu arkadan dolaştırmada yetmezse diye uzatmak için.
http://www.teknobiyotik.com/aksesuar-yazilim/kablolar/akasa-8-pin-cpu-guc-girisi-icin-30cm-uzatma-kablosu.html
Alttaki kabloda 3pin pwm olan fanları çoklu şekilde bağlamak için gerekli, üst ve arka fan kablolarını arkaya atarsınız, ön panel kablosunuda arka bölüme taşıyıp montaj yaparsınız, yan kapağa fan bağlarsanız onların bağlantısı içinde kasa içine pwm çoklayıcı kablolardan çıkartarak bağlantı yapabilirsiniz.
-
quote:
Şu ilk kablo anakart bağlantı kablosu arkadan dolaştırmada yetmezse diye uzatmak için.
http://www.teknobiyotik.com/aksesuar-yazilim/kablolar/akasa-8-pin-cpu-guc-girisi-icin-30cm-uzatma-kablosu.html
Alttaki kabloda 3pin pwm olan fanları çoklu şekilde bağlamak için gerekli, üst ve arka fan kablolarını arkaya atarsınız, ön panel kablosunuda arka bölüme taşıyıp montaj yaparsınız, yan kapağa fan bağlarsanız onların bağlantısı içinde kasa içine pwm çoklayıcı kablolardan çıkartarak bağlantı yapabilirsiniz.
Bu çoklayıcı egzos ve üst bölüm fanları için işimi görür mü? http://www.teknobiyotik.com/aksesuar-yazilim/kablolar/akasa-besli-pwm-fan-coklayici-flexa-kablo.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Yetimoğlu_ -- 20 Mart 2012; 17:01:14 >
-
quote:
Bu çoklayıcı egzos ve üst bölüm fanları için işimi görür mü? http://www.teknobiyotik.com/aksesuar-yazilim/kablolar/akasa-besli-pwm-fan-coklayici-flexa-kablo.html
3Pin/4pin PWM olarak tabir edilen tüm fanları kontrol edebilir, söylediklerinizde buna dahil.
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: LUZz
Çok az daha ekleyip Z11 öneririm.
http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5014
Kendim de kullanıyorum tavsiye ederim. -
quote:
Orijinalden alıntı: Valyria
quote:
Orijinalden alıntı: LUZz
Çok az daha ekleyip Z11 öneririm.
http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5014
Kendim de kullanıyorum tavsiye ederim.
Güzel kasa kardeşim ama benim bütçe 150 TL idi. Ve bütçeyi aşmadan hallettim
-
-
Zalman z11 plus %25 indirimde 159 tl ,kaçmazzzz:)
http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-z11-plus-z11-plus-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=59189 -
Kasayı aldım arkadaşlar. Sharkoon gerçekten güzel ve kaliteli bir kasa.
2 hava girişi
2 hava çıkışı olmak üzere 4 fan monte ettim.
işlemcide 5
anakartta 6
harddiskte 10
ekran kartında 8 derece düşüş yaşadım.
ön tarafta hiç kablo kalmadı, tümünü arkadan taşıdım bağladım
90 tl ye bu kadar güzel bir kasa gerçekten şaşırtıcı
Şuan tek sorunum fanların gürültüleri, kendimi fabrikada hissediyorum -
quote:
Ön fanı emaneten taktım, o parça sökülüyor mu? Nedir hocam bunun kolayı? -
quote:
quote:
Ön fanı emaneten taktım, o parça sökülüyor mu? Nedir hocam bunun kolayı?
Kasanın önünde ki panelin altına elinizi sokarsanız bir boşluk hissedeceksiniz, o bölümü çok zorlamadan hafifçe çekin ve ön paneli yerinden sökün, bu şekilde ön fan montajı daha kolay olacaktır.
Yalnız beni dinlemeyip kargo parasından kaçtığınız için aldığınız Xilence fanların seslerinede mahrum kalmışsınız, ne diyeyim ki ben size. Önerdiğim Akasa marka fanları alsaydınız sessiz ve etkili bir soğutmanız olacaktı.
-
quote:
quote:
quote:
Ön fanı emaneten taktım, o parça sökülüyor mu? Nedir hocam bunun kolayı?
Kasanın önünde ki panelin altına elinizi sokarsanız bir boşluk hissedeceksiniz, o bölümü çok zorlamadan hafifçe çekin ve ön paneli yerinden sökün, bu şekilde ön fan montajı daha kolay olacaktır.
Yalnız beni dinlemeyip kargo parasından kaçtığınız için aldığınız Xilence fanların seslerinede mahrum kalmışsınız, ne diyeyim ki ben size. Önerdiğim Akasa marka fanları alsaydınız sessiz ve etkili bir soğutmanız olacaktı.
Eyvallah hocam deneyeceğim şimdi dediğin şekilde
Ya biraz ucuza kaçtım fanlarda, hem renkli hem uygun olsun istedim ama ne yazık ki sese takıldım
-
Zalman z11 in üzerinde gelen fanların fiyatı aldığınız kasanın fiyatına denk.Üstelik kasa 159 tl.Sizi uyardım ama ..............
Sharkoon düdük gibi kasa almışsınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 5yaprak -- 23 Mart 2012; 15:17:05 > -
quote:
Orijinalden alıntı: 5yaprak
Zalman z11 in üzerinde gelen fanların fiyatı aldığınız kasanın fiyatına denk.Üstelik kasa 159 tl.Sizi uyardım ama ..............
Ses hava akımından geliyor, 5 fan + işlemci soğutcusu fanı yoplamda 6 adet 120mm fan kasanın içinde çalışıyor, fan kontrolcüsü de yok kafalarına göre takılıyorlar, biraz ses normaldir.
Kasayı görmeden düdük gibi olduğunu nasıl anladın acaba? Zalman bana göre tipsiz bir kasa, uzay gemisini andırıyor.
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: 5yaprak
Ses hava akımından geliyor, 5 fan + işlemci soğutcusu fanı yoplamda 6 adet 120mm fan kasanın içinde çalışıyor, fan kontrolcüsü de yok kafalarına göre takılıyorlar, biraz ses normaldir.
Kasayı görmeden düdük gibi olduğunu nasıl anladın acaba? Zalman bana göre tipsiz bir kasa, uzay gemisini andırıyor.
Dost acı söyler...
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X