Aynı problemi ben de yaşadım. 135mm fan bulmak oldukça zor. Bulduğunuz fanın akım, güç ve CFM değerleri farklılık gösterecektir. Açıkçası ben aynı fan olmadıkça bu riski göze almamanızı öneriyorum. PSU kaynaklı bir problemin tüm sistem bileşenlerini etkileme durumu söz konusu. Şimdi kendi problemimi nasıl çözdüğümden bahsedeyim. Belki siz de aynı yöntemi uygulamaya karar verirsiniz:
İlk olarak PSU fanını çıkarttım. Temizleme ve yağlama işleminin ardından sistemi toplayıp tekrar çalıştırdığımda ses probleminin devam ettiğini farkettim. Bunun üzerine internette yaptığım araştırmalar sonrasında fan rulmanlarının artık ömrünü tamamlamış olduğuna kanaat getirerek aşağıda belirttiğim rulmanları sipariş verdim:
693ZZ rulman 3*8*4 Mm (10 adet) ABEC-7
Gelen rulmanları PSU fanında bulunan rulmanlarla değiştirdikten sonra ses problemim tamamen çözüldü.
Umarım bu bilgiler işinize yarar. Yalnızca ses problemi yüzünden düzgün çalışan bir donanımın yerine yenisini alma fikri oldukça can sıkıcı
juve__
kullanıcısına yanıt
Selamlar, cevabınız için çok teşekkür ederim :) FSP'nin türkiye dağıtıcısı ile iletişime geçtim. Yardımcı olamayacaklarını söylediler. FSP Global'den cevap bekliyorum şimdi.
Valla bu rulman işini becerebilir miyim hiç bilmiyorum