Şimdi Ara

Alıp lpg taktırılabilecek F/P araç. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Fiat 1.4 fair - multiair

Renault 1.2 1.6

Opel 1.4 - 1.2

WV seat skoda TSI tüm motorlar

Toyota 1.33 1.6

Buraya yazmadığım Mercedes BMW Porshce Direk enjeksiyonlu uyumlu motorların kitleri daha pahalıdır. 8000 den başlıyor

Üstteki yazdığım motorlara Atiker Brc Prins Lavoto nun OBD kitleri en ucuzu 2600 den başlıyor. Her motora her kit olmaz. Motorlar ürün enjektör hızı seçer.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÜmitHoca

Opelin hangi modeliyle hangi sorunları yaşadınız?
    Benim şahsen opel aracım olmadı. Fakat çok yakın arkadaşım 2017 Sıfır Astrasına taktırdı üstelik atmosferik motor. Ne arıza lambası söndü ne dertleri bitti.
    Babamın arkadaşını da 2009 Astrasını LPG şikayeti yüzünden sattı.
    Opel demek sorun demek.

Siz yaşamamış olabilirsiniz sorun ama bu sorun olmayacağı anlamına gelmiyor.

Opel araçlar piyasada çok arıza çıkaran araçlar olarak bilinir. Ve gerçektende öyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Rivayetler üzerine konuşuyorsunuz yani opeller sorunlu bilinir diye. Keşke bu yorumu yapmadan önce en az bir modelini kullanmış olsaydınız.
    Opeller evet narindir ama sorunlu diye bir şey yok aracın her yeri sensör bir sorun olduğu zaman sizi uyarıyor dönüşü olmayacak hale gelmesin diye. Uyarıyı gören de araba bozuldu sanıyor. Cam yıkama suyu eksik yazıyor ne yapmam lazım diyor adam. Araba ne yapsın derdini daha açkk nasıl anlatsın.
    Arabadan anlayan özenli kullanan sorun yaşamaz. Ha ben eşek niyetine binerim derseniz japon alın zaten. Bozulacak aksamı yok zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: masterap

C sınıfı + lpg dıyınce corolla ve cıvıc derım. C suvlar ve d sınıfı ıcın lpg ye uyumlu pek model yok sıfır olarak
    D segment
    2009-2018
    Toyota
    1.6 valvematic
    Avensis T27
    132 bg,
    manuel vites
    .
    Otomatik istiyorsan;
    C segment
    Honda 1.6 civic eco
    2016-2019
    Cvt otomatik vites.

Veya
    Toyota 1.6 Corolla
    2013-2019
    multidraveS otomatik .

• quote:

Orijinalden alıntı: derfgt

Fiat 1.4 tjet ve 1.4 multiair oldukça uyumlu diyorlar.
    Hatta ben 1.4 multiair sahibi olarak bazen düşünüyorum taktırmayı.
    Aynen hocamın dediği gibi Fiat'ın bu turbo motorları çok noktalı enjeksiyon (MPI) olduğu için lpg ile sorunsuzdur.

Birde Mercedes'in kompressor motorları da lpg ile uyumludur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

Benim şahsen opel aracım olmadı. Fakat çok yakın arkadaşım 2017 Sıfır Astrasına taktırdı üstelik atmosferik motor. Ne arıza lambası söndü ne dertleri bitti.
    Opel demek sorun demek.

Opel araçlar piyasada çok arıza çıkaran araçlar olarak bilinir. Ve gerçektende öyle.

Alıntıları Göster
    Çok yakın arkadaşınız babanızın arkadaşını niye satıyor ya?

2.5 senedir LPG’li opele bimiyorum hemde sizin 2017 model arkadaşınızın aracından tek sorunu araç 6-7 ayda gündüz parkı patlattı o kadar. Sizin arkadaşınız kasaba Lpg bağlatmış olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Opel demek sorun demek.

Alıntıları Göster
    Kullanmadıysan boş yapmayacan

• quote:

Orijinalden alıntı: Arian Galatian

Lpg uyumu iyi turbo araç var mı hocam bildiğiniz? Sanırım teknik açıdan uyumlu olmuyor turbo araçlar?

Alıntıları Göster
    Burda yazmam reklama girebilir ama istanbul Anadolu yakasında bir firma neredeyse tüm turbolu araçlara LPG uygulaması yapıyor. Uzun vadede sıkıntı çıkması elbette atmosferik motora göre daha fazla olacaktır.
    LPG li araç kullanacaksam;
    Corolla
    Civic
    Elentra benim için en mantıklı araçlar. Özelden lpg dönüşüm firmasının ismini yazacağım. Yoube kanalına bakarsanız ihtiyacınız olan cevapları alacağınızı düşünüyorum.

• Japon

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Honda Civic 1.6 VTEC motorları LPG ile uyumu gerçekten iyi.
    Manuel astra j turbo lpg ile 55bin km kullandım filtre değişimi harici bir şey yaşamadım.

• Corolla, Civic, elantra

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasin90 Y kullanıcısına yanıt
    Opel = Alman mı Amerikan mı Fransız mı ne halt olduğu belli olmayan ortalık şeyi olmuş, toplama OEM bir markadan öte bir anlam ifade etmiyor benim için.
    Forumun dandik dediği Dacia'nın Fiat'ın bile bir karakteri var. Biri Fransız biri İtalyan.
    Ben şahsen birisi Opel ne malı diyince söyleyeceğim cevabı şaşırıyorum. harita açmam gerekiyor.

Madem çok başarılı bir firma Neden sürekli el değiştiriyor ? Neden Almanlar sattı bu markayı ? Neden Amerikalılar da sattı ? Neden sürekli zarar ediyordu ?

Neyse lafı uzatmaya gerek yok Alan alsın kullansın.

Kaldı ki LPG ile kullanmak büyük cesaret.

• quote:

Opel = Alman mı Amerikan mı Fransız mı ne halt olduğu belli olmayan ortalık şeyi olmuş, toplama OEM bir markadan öte bir anlam ifade etmiyor benim için.
    Forumun dandik dediği Dacia'nın Fiat'ın bile bir karakteri var. Biri Fransız biri İtalyan.
    Ben şahsen birisi Opel ne malı diyince söyleyeceğim cevabı şaşırıyorum. harita açmam gerekiyor.

Madem çok başarılı bir firma Neden sürekli el değiştiriyor ? Neden Almanlar sattı bu markayı ? Neden Amerikalılar da sattı ? Neden sürekli zarar ediyordu ?

Neyse lafı uzatmaya gerek yok Alan alsın kullansın.

Kaldı ki LPG ile kullanmak büyük cesaret.
    Kullanmadıysan boş yapmayacan

2 kez opel astra araç satın aldım. 2004 model 1.6 comfort. Birincisine atiker taktırdım. 2. Brc takılı satın aldım. 7 sene kullandım. Lpgde hiç bir sorun yaşamadım. Sattığım arkdaş da hala kullanıyor. O da sorun yaşamadı. Yaşa idi mutlaka bana bahsederdi. Hala görüşüryoruz. Alıp kullanmadan işkembeden sallamayın. Arkadaşınızım aracına lpg takan usta becerikli değil di belki. Belki uygun olmayan bir kit takıldı. Arkadaşınız ucuz diye her önüne gelen istasyondan gaz aldı belki. Bunlardan dolayı sorun yaşamış olabilir. Belki de bakımlarını düzenli yaptırmadı. O sorun yaşadı diye genelleme yapmamak gerekir. Ben 7 sene kullandım. Sorun yoktu.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.