Şimdi Ara

alırsan honda, kalırsın zorda (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: last06

Tam da konu üstüne oldu 750 km yol yaptım bunların Pozantı -3 lerde ve Sertavul o rampaları bilen bilir -5 lerde yerlerde kar vardıAksaray---Mersin ve dönüş Karaman Aksaray yolu bir uuu çizdim ve ortalama yakıt tüketimi 5.8 Aksaray çıkışı fullemedim sarı ışık yanıyordu 1 kare kalmıştı 150 tl l,k benzin alındı sonra Silifkeden 100 tl lik benzin alındı yolu bilenler bilir Mersinde bakımı yapıldı, Forum gezildi, ışıklarada birhayli dur kalk yapıldı silifkede şehiriçi gezildi ve Köye gidildi 1-2-3. vitesler birhayli kullanıldı...Servise yağı dışardan getirdim ve 220 para ödendi...Ön düzen ayarı 50 lira kitlendi Toplamda 270 lira....Bunların yanı sıra yakıtı hiç mi hiç zoruma gitmedi.....Araç 18500 km düz vites 2011 premium....

Bi hayli açıklayıcı oldu.

• quote:

Tam da konu üstüne oldu 750 km yol yaptım bunların Pozantı -3 lerde ve Sertavul o rampaları bilen bilir -5 lerde yerlerde kar vardıAksaray---Mersin ve dönüş Karaman Aksaray yolu bir uuu çizdim ve ortalama yakıt tüketimi 5.8 Aksaray çıkışı fullemedim sarı ışık yanıyordu 1 kare kalmıştı 150 tl l,k benzin alındı sonra Silifkeden 100 tl lik benzin alındı yolu bilenler bilir Mersinde bakımı yapıldı, Forum gezildi, ışıklarada birhayli dur kalk yapıldı silifkede şehiriçi gezildi ve Köye gidildi 1-2-3. vitesler birhayli kullanıldı...Servise yağı dışardan getirdim ve 220 para ödendi...Ön düzen ayarı 50 lira kitlendi Toplamda 270 lira....Bunların yanı sıra yakıtı hiç mi hiç zoruma gitmedi.....Araç 18500 km düz vites 2011 premium....

Bi hayli açıklayıcı oldu

• Dehşet açıklamışım ama sonucu yazmamışım aksaraydan çıkışta petrolden benzin alınırken tek çizgi ve sarı ışık yanarken dönüşte alınan benzinlerden kalan 3 çizgi(kare) şeklinde toplamda 750km....

• Düneyin geldim;

Mersin - tatvan (832km)

370 tl

Depoda delik değil

Satılık yazısı vurdum bugün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam konu başlığı çok yanlış bende aracınızda sorun var zannettim.
  • Zilgara katılıyorum. Senin aracın bu şekilde yakıyor diye markayı karalayan başlık kullanman hiç uygun değil.
  • Hafta sonu ben de ~400 km yol yaptım, 100km'yi 2 kez git gel şeklinde. Herbirinde 8-9 ışığın bulunduğu 2 ilçe merkezinden toplamda 8 kez geçtim. Yol durumuna göre 140-150 gibi hızlarda gitmeme rağmen 8 lt.nin üzerine çıkmadı. Hem de araç tam otomatik, düz veya i-shift de değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nrglife

Hafta sonu ben de ~400 km yol yaptım, 100km'yi 2 kez git gel şeklinde. Herbirinde 8-9 ışığın bulunduğu 2 ilçe merkezinden toplamda 8 kez geçtim. Yol durumuna göre 140-150 gibi hızlarda gitmeme rağmen 8 lt.nin üzerine çıkmadı. Hem de araç tam otomatik, düz veya i-shift de değil.

Bende aynen katılıyorum.Valla ben adam akıllı ölçtüm. Şehirler arası 100 kilometrede 6,5-7 litre benzin, 7,5-8,5 litre civarı lpg tüketimi oluyor. Kısaca bir kişinin arabası herzaman çok yakabilir. ama bu çok yakmanın nedeni aracın markası değildir. Yağı suyu bişeydir ama başkasınınki normalken seninki çok yakıyorsa bunun nedeni o arabanın markası değildir. Bi de benim arabada tam otomatik.

• arkadaşlar merhaba, sizlere de bir fikir olsun diye bende değerlerimi paylaşıyım istedi.
    Haftasonu Sakarya-ankara arası seyehat yaptım. araçta tek başıma idim. 320 km gidişte araçta tek başıma yük yok ve gecenin 10u sıcaklık -1 lerde, araç 5,9 lt gösterdi fulledim 6 litre yakmış. dönüşte yine aynı kilometre yine tek başıma ve yük yok bu sefer öğlen 12 de çıktım yola 5,2 litre gösterdi fakat fulledim 5,3 litre yakmış 100 km de. (giderken bolu dağını çıkıyorsun, dönerken cankurtaranı. Fakat gidiş yönü daha dik o yüzden 6 litre yaktı sanırım)

aracım 2011 elegance otomatik.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatchet -- 4 Şubat 2013; 17:07:19 >
  • Ben şahsen yakıtından memnunum sakin kullanırsan gayet güzel hele hele uzun yolda yazın Sivas-Mersin arası 4.9 u gördüm sabit 111 km.....Şimdi ise hava sıcaklığı etkili oldu sanırım değilse yıllarca Hondaya bindim yakıt konusunda üzen olmadı......

• quote:

Ben şahsen yakıtından memnunum sakin kullanırsan gayet güzel hele hele uzun yolda yazın Sivas-Mersin arası 4.9 u gördüm sabit 111 km.....Şimdi ise hava sıcaklığı etkili oldu sanırım değilse yıllarca Hondaya bindim yakıt konusunda üzen olmadı......

Arabanın teknik bilgilerine göre uzun yolda fabrika verilerini bile geçtiginiz için özel bir şürüş tekniğine sahip olduğunuzu düşünüyorum.
    Bizide aydınlatırsanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrfj

quote:

Ben şahsen yakıtından memnunum sakin kullanırsan gayet güzel hele hele uzun yolda yazın Sivas-Mersin arası 4.9 u gördüm sabit 111 km.....Şimdi ise hava sıcaklığı etkili oldu sanırım değilse yıllarca Hondaya bindim yakıt konusunda üzen olmadı......

Arabanın teknik bilgilerine göre uzun yolda fabrika verilerini bile geçtiginiz için özel bir şürüş tekniğine sahip olduğunuzu düşünüyorum.

çok büyük yokuşlar yoksa manuel vitesde 4,9 görmek bence kolay

• Vites tavsiyesine uyar ve de V tec sesini duyacağım diye basılmazsa gayet güzel değerlere ulaşılıyor....Bu değerlere uzun yol ve cruze controlde ulaştım....
  • quote:

Orijinalden alıntı: hatchet

quote:

quote:

Hani olabilir denilse hadi neyse yaw nasıl kolay ben anlamıyorum. Fabrika çıkış verileri 5,5 litre yazıyor. Bindiğimiz arabayı hiçmi incelemiyoruz arkadaşlar gözünüzü seveyim yaw. Ha sen sürekli iniş yolundaysan ona bişey diyemem ozman sıfırı çok yakın değerlerde görülebilir. ama onun dışında git gel uzun yol 6,5 hadi taşı çatlat 6 benzin olsun ama daha olmaz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hatchet

quote:

quote:

Hani olabilir denilse hadi neyse yaw nasıl kolay ben anlamıyorum. Fabrika çıkış verileri 5,5 litre yazıyor. Bindiğimiz arabayı hiçmi incelemiyoruz arkadaşlar gözünüzü seveyim yaw. Ha sen sürekli iniş yolundaysan ona bişey diyemem ozman sıfırı çok yakın değerlerde görülebilir. ama onun dışında git gel uzun yol 6,5 hadi taşı çatlat 6 benzin olsun ama daha olmaz.

Alıntıları Göster
    quote:

Hani olabilir denilse hadi neyse yavw nasıl kolay ben anlamıyorum. Fabrika çıkış verileri 5,5 litre yazıyor. Bindiğimiz arabayı hiç mi incelemiyoruz arkadaşlar gözünüzü seveyim yawv. Ha sen sürekli iniş yolundaysan ona bişey diyemem ozaman sıfırı çok yakın değerlerde görülebilir. ama onun dışında git gel uzun yol 6,5 hadi taşı çatlat 6 benzin olsun ama daha olmaz.

İşte usta sürücü faktörü burada devreye giriyor
    Aracım 2008 otomatik , ortalama hızım (120 cc ile)
    sökeden izmire otoyoldan , gece geldim(gece biraz daha fazla yakar)
    tüketim 5 litre, bu resmi daha öncede bir kaç kere paylaşmıştım,
    her koşulda yine ispatlamaya da hazırım
    buyur......

alırsan honda, kalırsın zorda

• quote:

Orijinalden alıntı: caucass

quote:

Hani olabilir denilse hadi neyse yavw nasıl kolay ben anlamıyorum. Fabrika çıkış verileri 5,5 litre yazıyor. Bindiğimiz arabayı hiç mi incelemiyoruz arkadaşlar gözünüzü seveyim yawv. Ha sen sürekli iniş yolundaysan ona bişey diyemem ozaman sıfırı çok yakın değerlerde görülebilir. ama onun dışında git gel uzun yol 6,5 hadi taşı çatlat 6 benzin olsun ama daha olmaz.

İşte usta sürücü faktörü burada devreye giriyor
    Aracım 2008 otomatik , ortalama hızım (120 cc ile)
    sökeden izmire otoyoldan , gece geldim(gece biraz daha fazla yakar)
    tüketim 5 litre, bu resmi daha öncede bir kaç kere paylaşmıştım,
    her koşulda yine ispatlamaya da hazırım
    buyur......

alırsan honda, kalırsın zorda

Ustalik konusunda bisey diyemem ama Matematik konusunda biraz calisirsaniz daha dogru bilgi paylasimi olur... :) bir yola sadece giderken degil gelirkende olcum yapilmali. Giderken inisvarsa donuste cikis olur. Yada sizin yol bilgisayari baya yanlis olcuyor. Kisaca numunelik olcumlerle birbirmizle yaristirmanin anlami yok. Keske butun yollada 70le giderken devir 1, 2 olsa.... ama her inisin bi cikisi var malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrfj -- 7 Şubat 2013; 21:55:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Türkiye'nin hiç bir yerinde 110 km. boyunca iniş olan bir yol yoktur
    sözünü ettiğim izmir - aydın otoyolu
    fotoyu net ve güvenli çekebilmek için aracı yavaşlattığımdan devir düşük, normalde 2 veya 2.2 gibi devir oluyor 110-120 km. hızlarda
    ayrıca yukarıdaki mesajımda açık ve net belirttim her an her kese ispatlamaya hazırım, tabiki yolu uzatabilir testi gidiş-dönüş olarak yapabiliriz
    (bu yolu her hafta 2 kere gidip geliyorum)
    ama benzin parası sizden
  • quote:

Türkiye'nin hiç bir yerinde 110 km. boyunca iniş olan bir yol yoktur
    fotoyu net ve güvenli çekebilmek için aracı yavaşlattığımdan devir düşük, normalde 2 veya 2.2 gibi devir oluyor 110-120 km. hızlarda
    ayrıca yukarıdaki mesajımda açık ve net belirttim her an her kese ispatlamaya hazırım, tabiki yolu uzatabilir testi gidiş-dönüş olarak yapabiliriz
    ama benzin parası sizden

İzmirde olsam zaten kesin gelirdim:) Abicim her gittiğin yoldan illaki bi de dönüyorsun. Madem hep bu degerlerde yakıyor gidiş geliş yaptığın uzun yol sonrası foto çekip koyuver. Birde deponu fulle daha sonra git gel yaptıktan sonra aynı yerde tekrar fulle. eğer yol bilgisayarın bu degeri gerçekten gösteriyorsa kesinlikle bozukluk vardır.

• quote:

quote:

Türkiye'nin hiç bir yerinde 110 km. boyunca iniş olan bir yol yoktur
    ama benzin parası sizden

İzmirde olsam zaten kesin gelirdim:) Abicim her gittiğin yoldan illaki bi de dönüyorsun. Madem hep bu degerlerde yakıyor gidiş geliş yaptığın uzun yol sonrası foto çekip koyuver. Birde deponu fulle daha sonra git gel yaptıktan sonra aynı yerde tekrar fulle. eğer yol bilgisayarın bu degeri gerçekten gösteriyorsa kesinlikle bozukluk vardır.

al sana gidiş dönüşlü bir ölçüm..........

arkadaşlar merhaba, sizlere de bir fikir olsun diye bende değerlerimi paylaşıyım istedi.
    Haftasonu Sakarya-ankara arası seyehat yaptım. araçta tek başıma idim. 320 km gidişte araçta tek başıma yük yok ve gecenin 10u sıcaklık -1 lerde, araç 5,9 lt gösterdi fulledim 6 litre yakmış. dönüşte yine aynı kilometre yine tek başıma ve yük yok bu sefer öğlen 12 de çıktım yola 5,2 litre gösterdi fakat fulledim 5,3 litre yakmış 100 km de. (giderken bolu dağını çıkıyorsun, dönerken cankurtaranı. Fakat gidiş yönü daha dik o yüzden 6 litre yaktı sanırım)

aracım 2011 elegance otomatik.

Saygılar

• bu araçtan bende kullandım ya bizim araçta bir arıza vardı yada hepsi böyle uzun yolda acayip sıkıcı bir araç çünkü benzin yakmasın diye hep düşük devirdesin hızı 140 yapsan devir artıyor araba bağırıyor hele birde yokuş varsa ohoo iyice bayılıyor gaza basıncada vtec devreye giriyor o zamanda yakıt tüketimi malum. açıkcası hondanın bu kasasına nedense antipatim var 1.7 yetmemiş sdanki bu arabaya.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.