Şimdi Ara

alırsan honda, kalırsın zorda (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hatchet

quote:

Orijinalden alıntı: mrfj

quote:

Orijinalden alıntı: caucass

Türkiye'nin hiç bir yerinde 110 km. boyunca iniş olan bir yol yoktur
    sözünü ettiğim izmir - aydın otoyolu
    fotoyu net ve güvenli çekebilmek için aracı yavaşlattığımdan devir düşük, normalde 2 veya 2.2 gibi devir oluyor 110-120 km. hızlarda
    ayrıca yukarıdaki mesajımda açık ve net belirttim her an her kese ispatlamaya hazırım, tabiki yolu uzatabilir testi gidiş-dönüş olarak yapabiliriz
    (bu yolu her hafta 2 kere gidip geliyorum)
    ama benzin parası sizden

İzmirde olsam zaten kesin gelirdim:) Abicim her gittiğin yoldan illaki bi de dönüyorsun. Madem hep bu degerlerde yakıyor gidiş geliş yaptığın uzun yol sonrası foto çekip koyuver. Birde deponu fulle daha sonra git gel yaptıktan sonra aynı yerde tekrar fulle. eğer yol bilgisayarın bu degeri gerçekten gösteriyorsa kesinlikle bozukluk vardır.

al sana gidiş dönüşlü bir ölçüm..........

arkadaşlar merhaba, sizlere de bir fikir olsun diye bende değerlerimi paylaşıyım istedi.
    Haftasonu Sakarya-ankara arası seyehat yaptım. araçta tek başıma idim. 320 km gidişte araçta tek başıma yük yok ve gecenin 10u sıcaklık -1 lerde, araç 5,9 lt gösterdi fulledim 6 litre yakmış. dönüşte yine aynı kilometre yine tek başıma ve yük yok bu sefer öğlen 12 de çıktım yola 5,2 litre gösterdi fakat fulledim 5,3 litre yakmış 100 km de. (giderken bolu dağını çıkıyorsun, dönerken cankurtaranı. Fakat gidiş yönü daha dik o yüzden 6 litre yaktı sanırım)

aracım 2011 elegance otomatik.

Saygılar

Al sana gidiş dönüşlü ölçüm demişsin sanki bişey yapmış gibi bende hep gidiş dönüşlü ölçüm yaparım ama alsanalık bi durum yokki. Gidiş dönüş 5,65 litre benzin yakmışsın ne mutlu sana. normal hatta belliki titiz kullanmışsın o nedenle normalden biraz iyi ama 5 değil demi yani al banalık bi durum yok. 5 litra ile 5,65 litre arasında az fark yok denilenin %15 civarı fazlası yaw. Kısaca bu hitap şeklinin nedenini anlayamadım. arabanın fabrika verileri belli iyi kullanırsan ki baya iyi kullanmak lazım sıkıla sıkıla gitmek lazım. 5,65 yapılır ama arabanın fabrika değer, 5,3-5,4 ken 5 litre yakılmaz. Ama inip arabayı arkadan itersen ozaman 5 olabilir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrfj -- 8 Şubat 2013; 14:03:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Barbarossa01

bu araçtan bende kullandım ya bizim araçta bir arıza vardı yada hepsi böyle uzun yolda acayip sıkıcı bir araç çünkü benzin yakmasın diye hep düşük devirdesin hızı 140 yapsan devir artıyor araba bağırıyor hele birde yokuş varsa ohoo iyice bayılıyor gaza basıncada vtec devreye giriyor o zamanda yakıt tüketimi malum. açıkcası hondanın bu kasasına nedense antipatim var 1.7 yetmemiş sdanki bu arabaya.

araba 1,7 değil ki 1,6 :)
    Kardeş seninle aynı fikirde değilim. Dediğin gibi yokuşta biraz bağırır basarsan hızlanır ama biraz çok yakar. ama bu araba kesinlikle kendi sınıfındaki hatta kendi sınıfından daha düşük sınıflardaki küçük arabalar kadar anca yakar. Belki daha az yakar. Şehir içi dur kalkta kilosu nedenyle yakıtı sınıfıyla aynıdır ama uzun yolda kaptır git ben 100-140 ortalama ile 6,5 litre yakıyorum. Bak arkadaşlar biraz titiz kullanıyor daha az yakıyorlarmış. bende bide LPG var gaz olarak 7,3-7,5 litre gaz desen 185 kuşura denk gelir. yani daha ne olsun. yok yok bu arada uzun yol için çok iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrfj -- 8 Şubat 2013; 14:10:59 >

• quote:

quote:

bu araçtan bende kullandım ya bizim araçta bir arıza vardı yada hepsi böyle uzun yolda acayip sıkıcı bir araç çünkü benzin yakmasın diye hep düşük devirdesin hızı 140 yapsan devir artıyor araba bağırıyor hele birde yokuş varsa ohoo iyice bayılıyor gaza basıncada vtec devreye giriyor o zamanda yakıt tüketimi malum. açıkcası hondanın bu kasasına nedense antipatim var 1.7 yetmemiş sdanki bu arabaya.

Kardeş seninle aynı fikirde değilim. Dediğin gibi yokuşta biraz bağırır basarsan hızlanır ama biraz çok yakar. ama bu araba kesinlikle kendi sınıfındaki hatta kendi sınıfından daha düşük sınıflardaki küçük arabalar kadar anca yakar. Belki daha az yakar. Şehir içi dur kalkta kilosu nedenyle yakıtı sınıfıyla aynıdır ama uzun yolda kaptır git ben 100-140 ortalama ile 6,5 litre yakıyorum. Bak arkadaşlar biraz titiz kullanıyor daha az yakıyorlarmış. bende bide LPG var gaz olarak 7,3-7,5 litre gaz desen 185 kuşura denk gelir. yani daha ne olsun. yok yok bu arada uzun yol için çok iyi.

doğru 1,6 karıştırmışım diyorum ya belkide bizim araç sıkıntılıydı ayrıca yol tutuşuda çok kötüydü 150 lere geldimi kopuk uçurtma savrulacak diye korkuyordum hızlı gidemiyordum zaten :) açıkcası bende 1963 opel rekord coupe var onunla bu hızlara çıktığımda bu kadar tedirgin olmuyordum :)

• quote:

quote:

quote:

doğru 1,6 karıştırmışım diyorum ya belkide bizim araç sıkıntılıydı ayrıca yol tutuşuda çok kötüydü 150 lere geldimi kopuk uçurtma savrulacak diye korkuyordum hızlı gidemiyordum zaten :) açıkcası bende 1963 opel rekord coupe var onunla bu hızlara çıktığımda bu kadar tedirgin olmuyordum :)

Büyük ihitimal sizin arabada sıkıntı varmış :) Ben arabayı aldım bi hız denemesi yapıyım dedim. Otobana çıktım hızım 190 ı geçti öndeki araca sellektör yaptım yoldan çekilmeyince yavaşlamak zorunda kalmıştım. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrfj -- 8 Şubat 2013; 14:16:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sigortac

merhaba

arkadaşlar hemen hemen tüm soru görüş ve yorumlarınızı okuuyorum, epey bilgi sahibi oldum bu site sayesinde

bende 2012 civic 1.6 premium düz vites ( son çıkan kasa diğil)

aracımla uzun yolda 700 km lik yolda 370 tl benzin yakıyo ( po )

ve bu yolun 400 kilometresinde 110 km hızda hız sabitleyici açıktı, lpg yok araçta ( garantiyi bozuyorMUŞ )

aracın ilk bakımını 13.000 ikinci bakımını 26.000 km de yaptım, araç şimdi 37.000 km de bakıma girmedim daha

aracın yakıt tüketimi sizce anormal diğilmi, yada bakımlarını düzensiz yaptığım için böyle

yoksa sizdemi, satıp tdi motor passat al diyosunuz, ve satsam ederi nedir

( işim dolasısıyla araçla ilgileninemiyorum aldığımdan beri 3 kere yıkatabildim,çoğu zaman yağmur suyuyla o kendini yıkayıp duruladı )

370/4,7 = 78,72 lt 78,82/7=11,26 aracınız 100 km de 11,26 lt yakıyor anladığım kadarıyla aracta bir terslik var. aldığınızdan beri mi böyle yoksa bakımından sonra mı böyle oldu. hava filtre kutusunu yerine tam oturtmamış olabilirler

• quote:

quote:

quote:

quote:

fotoyu net ve güvenli çekebilmek için aracı yavaşlattığımdan devir düşük, normalde 2 veya 2.2 gibi devir oluyor 110-120 km. hızlarda
    ayrıca yukarıdaki mesajımda açık ve net belirttim her an her kese ispatlamaya hazırım, tabiki yolu uzatabilir testi gidiş-dönüş olarak yapabiliriz
    ama benzin parası sizden

İzmirde olsam zaten kesin gelirdim:) Abicim her gittiğin yoldan illaki bi de dönüyorsun. Madem hep bu degerlerde yakıyor gidiş geliş yaptığın uzun yol sonrası foto çekip koyuver. Birde deponu fulle daha sonra git gel yaptıktan sonra aynı yerde tekrar fulle. eğer yol bilgisayarın bu degeri gerçekten gösteriyorsa kesinlikle bozukluk vardır.

arkadaşlar merhaba, sizlere de bir fikir olsun diye bende değerlerimi paylaşıyım istedi.
    Haftasonu Sakarya-ankara arası seyehat yaptım. araçta tek başıma idim. 320 km gidişte araçta tek başıma yük yok ve gecenin 10u sıcaklık -1 lerde, araç 5,9 lt gösterdi fulledim 6 litre yakmış. dönüşte yine aynı kilometre yine tek başıma ve yük yok bu sefer öğlen 12 de çıktım yola 5,2 litre gösterdi fakat fulledim 5,3 litre yakmış 100 km de. (giderken bolu dağını çıkıyorsun, dönerken cankurtaranı. Fakat gidiş yönü daha dik o yüzden 6 litre yaktı sanırım)

Saygılar

Al sana gidiş dönüşlü ölçüm demişsin sanki bişey yapmış gibi bende hep gidiş dönüşlü ölçüm yaparım ama alsanalık bi durum yokki. Gidiş dönüş 5,65 litre benzin yakmışsın ne mutlu sana. normal hatta belliki titiz kullanmışsın o nedenle normalden biraz iyi ama 5 değil demi yani al banalık bi durum yok. 5 litra ile 5,65 litre arasında az fark yok denilenin %15 civarı fazlası yaw. Kısaca bu hitap şeklinin nedenini anlayamadım. arabanın fabrika verileri belli iyi kullanırsan ki baya iyi kullanmak lazım sıkıla sıkıla gitmek lazım. 5,65 yapılır ama arabanın fabrika değer, 5,3-5,4 ken 5 litre yakılmaz. Ama inip arabayı arkadan itersen ozaman 5 olabilir :)

birincisi sana laf anlatmak zor onu çok iyi anladım. ikincisi 5,65 tam otomatik bir arac yakıyor, sen bu değerleri yakalayamıyorsan sağa sola bulaşmanın manası yok. üçüncüsü konunun buraya gelmesine sebep olan 4,9 luk yakıtı yakan araç manuel, ve bu 4,9 lt yakıt çok rahat yakalanır(manuel araç ile).

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatchet -- 8 Şubat 2013; 15:38:57 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ama benzin parası sizden

Saygılar

birincisi sana laf anlatmak zor onu çok iyi anladım. ikincisi 5,65 tam otomatik bir arac yakıyor, sen bu değerleri yakalayamıyorsan sağa sola bulaşmanın manası yok. üçüncüsü konunun buraya gelmesine sebep olan 4,9 luk yakıtı yakan araç manuel, ve bu 4,9 lt yakıt çok rahat yakalanır(manuel araç ile).

saygılar

"Sana laf anlatmak zor onu çok iyi anladım." demişsin demekki anlayabiliyorsun. Ozaman bi zahmet aşağıdaki linkleri incele. Umarım anlarsın.

http://www.otoresim.net/honda-civic-2009-donanim-ve-teknik-ozellikleri.html

http://www.honda.com.tr/teknik_detay.aspx?model=88

Yani fabrika ölçümünden daha düşük deger elde ederim diyen kişiye sadece ben değil bütün herkes ... güler. Bu konuda daha fazla cevap yazmayacağım.

• ben anlıyorum da sen anlamak istemiyorsun. zoruna gidiyor verilen örnekler
  • Kardeşim sana son kez düzgün bir uslup kullanarak cevap veriyorum. Başkada cevap vermeyeceğim.

Ben bu arabayı saate 90la kullanmak için almadım.
    Benzinde kullanıyorken 120 km hız ortalaması ile 6-6,5 litre yakardı. (Son derece normal değerler.)
    Şu anda LPG de kullanıyorum arabayı 7-7,5 LPG yakıyor.

Ha zoruna gitme durumuna gelince aşağıdaki hesabıda anlayıver. Kısaca daha fazla komik olmamanızı rica edeceğim.
    -Benzinde 5 yaksaki imkansız ama yaksın diyelim. Yakıt maliyeti = 5*4,85 = 24,25 Lira
    -Bak benim yakıt maliyetim = 7*2,47 = 17,29

Yani budurum benim zoruma gitmez. ha seninde gitmesin çünkü razı durumlarda zoruna gidecek bişey olmaz.

Sizleri kutluyor ve alkışlıyorum. Hondanın yerinde olsam sizi büyük ücretler vererek fabrikama alırdım. Sonuçta adamalar o teknik verilerdeki degerleri çok az dahi olsa azaltmak için çok çalışıyorlar. Gidip yeni üretilen bir ürünü siz kullansnız olur biter :)

.

• quote:

quote:

ama benzin parası sizden

Değerli Serkan kardeşim
    Yaşını bilmiyorum ama genç ve deneyimsiz olduğunu sanıyorum....
    ben 60 yaşımın üstündeyim, turizm rehberliğide yaptığım için ömrümün epey bir kısmı
    yollarda arabanın üstünde geçiyor, bu da insana deneyim kazandırıyor ister istemez

şimdi gelelim fasulyenin faydalarına

tavsiyen güzel tabi... ama ben zaten hiç bir zaman yol bilgisayarı verilerine körü körüne inanmam
    pek çok defa depoyu full yaparak ölçüm yaptım; hemde bazen aynı güzergahlarda, bazen farklı farklı yollarda...
    ancak gördüm ki şehir içinde tutmasa da, uzun yolda yol bilgisayar verileri , benim ölçümüm ile hemen hemen bire bir aynı
    veya çok az fark ediyor; o fotoyu elimde başka delil olamayacağı için koydum oraya ama gerçek bu 5 litre yakıyorum
    eğer düz vites olsaydı 4.5 gibi bir değer yakalayabilirdim, çünkü "peygamber vitesi" ni çok kullanıyorum (Vitesi boşa atıp arabayı akışına bırakmak)
    kaldıki; şehir içi sarfiyatım bile fabrika verilerinin altında ; fabrika verisine göre ş.içi 9.bilmem kaç litre
    oysaki ben izmir de 8 biledin 8.5 litrelerdeyim; izmir tabiki ıstanbul kadar yoğun değil ama sonuçta kasaba da değil , büyük şehir,
    ancak hem mesai sattlerinde çıkmıyorum, hemde güzergahım akıcı
    gördüğün gibi yakıt sarfiyatı pek çok faktöre bağlı , tecrübe ise az yakmak için gerçekten önemli
    mesela: taaa uzaktan kırmızı ışığı gördümmü vitesi boşa atıyorum, (Otomatik viteste bile) hem yakıt tasarrufu, hemde balata ömrü tasarrufu

NoT=Fasulye gaz yapar ama gaz da sağlıklı bir olaydır

• quote:

birincisi sana laf anlatmak zor onu çok iyi anladım.

Zor değil imkansız
  • quote:

quote:

Zor değil imkansız

Sizlere bisey demiyorum. Daha doğrusu artik gerek bile duymuyorum. Bu yazilari simdi ve ilerde okuyan herkes size ...... ile gülecek. Daha fazla bisey demiyorum.asil kimin laf anlamadigi ortada adam fabrika cikisini yazmis yani daha otesi ne.

Evet simdi gelelim kuru fasulyenin faydalarina anladigim kadari ile oldukca fazla yemissiniz o gazla araba benzin yakmadan gitmis.

Lutfen cevap yazmayin yazacaksaniz da kendi zeka seviyenizi belli edecek şekilde asaglamaya calismayin. Yasiniza hürmet ne yazarsaniz yazin crvap vermeyecegim büyüklük bende kalsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrfj -- 8 Şubat 2013; 23:28:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok fazla zorlamaya gerek yok ...yaz gelsin yine ölçümleri yaparız.....yukarıdaki veriler Aksaray --mersin...aksaray dönüş..-5-6 larda yapılan ölçümler . Normal şartlarda 6 yaksa sıcak havada 5 yakması gayet normaldır......

• quote:

quote:

quote:

ama benzin parası sizden

Değerli Serkan kardeşim
    Yaşını bilmiyorum ama genç ve deneyimsiz olduğunu sanıyorum....
    ben 60 yaşımın üstündeyim, turizm rehberliğide yaptığım için ömrümün epey bir kısmı
    yollarda arabanın üstünde geçiyor, bu da insana deneyim kazandırıyor ister istemez

şimdi gelelim fasulyenin faydalarına

tavsiyen güzel tabi... ama ben zaten hiç bir zaman yol bilgisayarı verilerine körü körüne inanmam
    pek çok defa depoyu full yaparak ölçüm yaptım; hemde bazen aynı güzergahlarda, bazen farklı farklı yollarda...
    ancak gördüm ki şehir içinde tutmasa da, uzun yolda yol bilgisayar verileri , benim ölçümüm ile hemen hemen bire bir aynı
    veya çok az fark ediyor; o fotoyu elimde başka delil olamayacağı için koydum oraya ama gerçek bu 5 litre yakıyorum
    eğer düz vites olsaydı 4.5 gibi bir değer yakalayabilirdim, çünkü "peygamber vitesi" ni çok kullanıyorum (Vitesi boşa atıp arabayı akışına bırakmak)
    kaldıki; şehir içi sarfiyatım bile fabrika verilerinin altında ; fabrika verisine göre ş.içi 9.bilmem kaç litre
    oysaki ben izmir de 8 biledin 8.5 litrelerdeyim; izmir tabiki ıstanbul kadar yoğun değil ama sonuçta kasaba da değil , büyük şehir,
    ancak hem mesai sattlerinde çıkmıyorum, hemde güzergahım akıcı
    gördüğün gibi yakıt sarfiyatı pek çok faktöre bağlı , tecrübe ise az yakmak için gerçekten önemli
    mesela: taaa uzaktan kırmızı ışığı gördümmü vitesi boşa atıyorum, (Otomatik viteste bile) hem yakıt tasarrufu, hemde balata ömrü tasarrufu

NoT=Fasulye gaz yapar ama gaz da sağlıklı bir olaydır

Caucass amcama bak masallah

• :) vallaha masallah... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrfj -- 9 Şubat 2013; 12:35:21 >
  • quote:

quote:

quote:

Zor değil imkansız

Sizlere bisey demiyorum. Daha doğrusu artik gerek bile duymuyorum. Bu yazilari simdi ve ilerde okuyan herkes size ...... ile gülecek. Daha fazla bisey demiyorum.asil kimin laf anlamadigi ortada adam fabrika cikisini yazmis yani daha otesi ne.

Evet simdi gelelim kuru fasulyenin faydalarina anladigim kadari ile oldukca fazla yemissiniz o gazla araba benzin yakmadan gitmis.

Lutfen cevap yazmayin yazacaksaniz da kendi zeka seviyenizi belli edecek şekilde asaglamaya calismayin. Yasiniza hürmet ne yazarsaniz yazin crvap vermeyecegim büyüklük bende kalsin...

Hemen pes etmek yok Serkan'cıım
    insanlar konuşa konuşa .....

Fabrika verileri ne zaman tam tutmuş ki..........?

ben açık ve net söylüyorum, kanıtlamaya hazırım
    bahsettiğim yolda ister yol bilgisayarı verilerine göre ister depoyu fulleyerek, ister sadece 100 km. ister km.ye bağlı kalmaksızın gidiş dönüş
    120-130 km sabit hızla; ister yaz ister kış her koşulda eğer arabam 5 litreden fazla yakarsa hem benzin masraflarını üstlenirim hemde istersen iddiaya da varım, anahtarı bile teslim ederim
    arabamın hilesi hurdası modifiyesi falan yoktur
    ama 5 litre tutarsa benzin senden
    varmısın

• Hic bir zaman fabrika degerleri tutmaz. Cunku fabrika 90 sabit hizla dumduz yolda bombos araba ile test yapar o nedenle her zaman fabrika değerlerinden fazla deger cikar.

Dunya kucuk birgun olurya sen ankara yada ben izmire gelirim. Para benim icin sikinti olmaz. Yani verilerin benim dedigim gibi cikmasi durumun dada bnzini bn alırım yani ankaraya gelirsen çekinmeden haber ver. Kal saglicakla görüşürüz. ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrfj -- 9 Şubat 2013; 20:08:31 >
  • her zaman beklerim
  • bolu dagından yakın zamanda geçeçek olan varsa benim yerime ismail'in yerine uğrayıversin:)
    bolu yazısını görünce birden aklıma orası geldi....en son 3-4 yıl önce eniştenin arabsı ile yazın giderken uğramıştık..çok güzeldi..kışın nasıl olur bilmiyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yildirayy

bolu dagından yakın zamanda geçeçek olan varsa benim yerime ismail'in yerine uğrayıversin:)
    bolu yazısını görünce birden aklıma orası geldi....en son 3-4 yıl önce eniştenin arabsı ile yazın giderken uğramıştık..çok güzeldi..kışın nasıl olur bilmiyorum..

ben giderim ayda iki kere genelde. ama benim tavsiyem ist.dan ankaraya gidişte kaynaşlıdan çıkıp 5-10 km sonra sabahattinin yerinde kemiksiz pirzola yemeniz yönündedir
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.