Şimdi Ara

Alkolden ehliyeti kaptırmadım galiba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öncellikle merhaba herkese dün izmir cumhuriyet meydanında kuzenlerle eğlenceden gelirken çevirmeye girdim ve 80 promil akollü çıktım promil bir yana bende hiç birşey yoktu yani trafiği ve sürücüleri tehlikeye atacak durumda değildim neyse sonra ehliyetime el konulacaktı adama kuzenlerim kızdı tabii faktörüde olmuştur bunun yalvar yakar adam ehliyeti verdi al dedi sana ehliyetsiz araba kullanmaktan yazıyorum 700 lira civarı yazdı ehliyeti verdi bana 6 ay boyunca çevirmeye yakalanmazsan sıkıntı yok filan dedi şimdi ehliyetime aslında el mi konuldu niye öyle dedi pek anlam veremedim

• Umarym el konulmu?tur
  • quote:

Orijinalden alıntı: RevivaL

Umarym el konulmu?tur
    bence de el konulmalıymış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VideSupra

bence de el konulmalıymış.

Alıntıları Göster
    Keşke el konulsaymış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sienaumut

Keşke el konulsaymış.

Alıntıları Göster
    anlaşılan konulmamış teşekkür ederim :D
  • Kuzenlerin polise kızıyor cok etkili bir faktörümüs

Adam da inatçı çıksa donuna kadar alırdı orada
  • El konulmaliymis. Kesinlikle esneme payi olmamali bu tur vakalarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pi

El konulmaliymis. Kesinlikle esneme payi olmamali bu tur vakalarda
    illaki bende karşıyım alkollü araç kulanılmasına kullanamıcak derecede olan için ki bende o gün hiç birşeyim yoktu gayet normaldim 80 promil alkole göre tehlikeli bi durumda olmadığımı gördüğü için esnek davranmıştır belki
  • Arkadaşım o sınır boşuna mı konulmuş? Sen içtin düzgün kullandın ee başkası da icsin ne olacak dimi nasıl olsa düzgün kullanıyor.. Pehh
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre A.

Arkadaşım o sınır boşuna mı konulmuş? Sen içtin düzgün kullandın ee başkası da icsin ne olacak dimi nasıl olsa düzgün kullanıyor.. Pehh
    o aletlerin hiç biri doğruyu göstermiyor polislerde bunun farkında...3 kere üst üste üfleyeniniz var mı o aletlere 30 promil sapıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre A.

Arkadaşım o sınır boşuna mı konulmuş? Sen içtin düzgün kullandın ee başkası da icsin ne olacak dimi nasıl olsa düzgün kullanıyor.. Pehh
    Ehliyetini sana geri vermiş ama trafikteki kayıtlarda alkollü kullanırken yakalandığın kayıt altına alınmış.
    "Şu şahsı alkollü yakaladım, ama ehliyeti yanında yokmuş, el koyamadım" anlamına geliyor.
    Ehliyetin cebinde ama sorgulanınca el konulması gerekecek.

6 ay çevirmeye girme demesinin sebebi de o...
    6 ay içinde çevirmeye girersen, ehliyetini sistemden sorguladıkları anda, ehliyetine el konulacak ve ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza yiyeceksin.
    Yoksa "6 ay" şeklinde bir uyarıyı neden yapsın ki?

Benim anladığım bu...

Trafikte bir tanıdık var ise, ona sorgulatırsan daha sağlıklı ve kesin bilgi alabilirsin.

Geçmiş olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: tuq1

öncellikle merhaba herkese dün izmir cumhuriyet meydanında kuzenlerle eğlenceden gelirken çevirmeye girdim ve 80 promil akollü çıktım promil bir yana bende hiç birşey yoktu yani trafiği ve sürücüleri tehlikeye atacak durumda değildim neyse sonra ehliyetime el konulacaktı adama kuzenlerim kızdı tabii faktörüde olmuştur bunun yalvar yakar adam ehliyeti verdi al dedi sana ehliyetsiz araba kullanmaktan yazıyorum 700 lira civarı yazdı ehliyeti verdi bana 6 ay boyunca çevirmeye yakalanmazsan sıkıntı yok filan dedi şimdi ehliyetime aslında el mi konuldu niye öyle dedi pek anlam veremedim

Keşke el koysalarmış 200 promille çıkan da iyi hissediyorum diyerek çıkar yola sonra birinin canına kasteder bir masuma bulaşır kendi canı mı umrumda değil kusura inşallah ilk çevirmede alırlar ehliyetini

• quote:

Orijinalden alıntı: ensnksr

quote:

öncellikle merhaba herkese dün izmir cumhuriyet meydanında kuzenlerle eğlenceden gelirken çevirmeye girdim ve 80 promil akollü çıktım promil bir yana bende hiç birşey yoktu yani trafiği ve sürücüleri tehlikeye atacak durumda değildim neyse sonra ehliyetime el konulacaktı adama kuzenlerim kızdı tabii faktörüde olmuştur bunun yalvar yakar adam ehliyeti verdi al dedi sana ehliyetsiz araba kullanmaktan yazıyorum 700 lira civarı yazdı ehliyeti verdi bana 6 ay boyunca çevirmeye yakalanmazsan sıkıntı yok filan dedi şimdi ehliyetime aslında el mi konuldu niye öyle dedi pek anlam veremedim

Keşke el koysalarmış 200 promille çıkan da iyi hissediyorum diyerek çıkar yola sonra birinin canına kasteder bir masuma bulaşır kendi canı mı umrumda değil kusura inşallah ilk çevirmede alırlar ehliyetini
    Yeni bir ergen vakası. Kuzenleri polise kızmışmış da o etkili olmuş polis de ehliyete el koymamış. Varmı böyle saçma bir ifade. Alkollü çıkıyorsun sonra dah zeytin yağı gibi üste çıkıyorsun. Kusura bakma ama senin hakkın trafikten ömür boyu men. Değil şöför koltuğu ön yolcu koltuğunda bile bu mantıkta birisinin oturması sakıncalı.

• İyide burda yanlış birşeyler var.

Bi kere o alete üflediğin zaman başbakan bile olsam geri dönüşün yok.Direkt merkeze gidiyor alkol bilgileri.Polis , yasal sınırı geçmişse ceza makbuzuna alkol yüzünden ceza maddesini yazar , imzalatır alır ehliyetini yollar evine.

Alkolden ceza kesmek zorunda kesinlikle.Kestiğinde ehliyeti almama gibi bir lüksüde yok merkezde ağlatırlar o polisi görevi kötüye kullanmaktan.Ehliyeti ve ceza makbuzunu merkeze teslim etmek zorunda polisler.

Herşeyi geç , o cihaza üflediğin zaman gelmiş geçmiş olsun.O ehliyeti ya almak zorunda ya da almak zorunda.Başka türlü kaçarı ederi yol bu işin.Üflediğin gibi hop kayıtlara düşüyor cihaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 4 Nisan 2014; 11:36:22 >
  • ensnksr kullanıcısına yanıt
    girersem söylerim
  • !sTaNbLuE ! kullanıcısına yanıt
    ehliyetim bende almadıda nasıl birşey bende anlamış değilim
  • quote:

ehliyetim bende almadıda nasıl birşey bende anlamış değilim
    el konulmaması cok yanlış olmuş sen en iyisi trafik subeye git ehliyetini ver sorgulat birsey var mı diye sonra ne olacak korkusuyla dolaşma.bir daha da içip araba üstüne çıkma yoksa o senin ustune çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pimbo

el konulmaması cok yanlış olmuş sen en iyisi trafik subeye git ehliyetini ver sorgulat birsey var mı diye sonra ne olacak korkusuyla dolaşma.bir daha da içip araba üstüne çıkma yoksa o senin ustune çıkar.

Alıntıları Göster
    "80 promil akollü çıktım promil bir yana bende hiç birşey yoktu".!!!!!!! Geçmiş olsun sana polis kayanın selamı var. O ehliyetin üstünde seri numarası niçin var zannediyorsun.? Ve sana 6. ay içinde yakalanma derken neyi kast ettiğini anlamadınmı.? İlk alkollü yakalanmada ehliyete 6.ay el konulmuyormu.? Bu denklemleri bir leştirsene.Ama hala 80.promilin etkisi dağılmamış olacakki kafan basmamış. Bencede polisi dinla 6.ay yakalanma çünkü şu anda kayıtlarda ehliyetine alkolden 6.ay el konuldu notu var,benden söylemesi istersen git sor.

• quote:

anlaşılan konulmamış teşekkür ederim :D

Çok sevinme derim eğer üflediysen kayıtlara girdin yani o polisin yazmama gibi bir durumu yok yoksa olan ona olur ehliyetli birine ehliyetsizlikten ceza yazılmaz sonuçta t.c den kayıtlarda ordan gözüküyor ehliyetin var mı yok mu adam sizle iyi dalga geçmiş ki kendisi de demiş 6 ay çevirmeye girme diye ehliyeti olan birine neden desin girme çevirme diye ?

Büyük ihtimal sana şahısn ehliyeti yanında yoktur diye bindirmiştir cezayı o yüzden ehliyeti vermiş sana geri kısacası ehliyetin sende olsa da kanunlarca ehliyetin 6 aylığına yok yani polis ehliyetini almadan ehliyetine el koydu ki en doğrusunu yapmış yok öyle bir dünya sınır 50 promil sen 80 ile yakalınıyorsun.

Bende içen birisiyim 3 duble rakı içsem dahil etkisini görmem ama o şekilde de oturmam direksiyona gideceğim yere taksiyle yahut alkolsüz olan arkadaşımla giderim.

Edit; Konu sahibi arkadaş sakın ola ki o ehliyetle çıkma trafiğe o ehliyetin 6 ay boyunca hiç bir geçerliliği yok bir çevirmede ehliyetsizlikten birde ceza yersin hadi onuda geçtim Allah korusun bir kaza durumunda 1.dereceden suçlusun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nego0505 -- 4 Nisan 2014; 14:45:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Ehliyetini sana geri vermiş ama trafikteki kayıtlarda alkollü kullanırken yakalandığın kayıt altına alınmış.
    "Şu şahsı alkollü yakaladım, ama ehliyeti yanında yokmuş, el koyamadım" anlamına geliyor.
    Ehliyetin cebinde ama sorgulanınca el konulması gerekecek.

6 ay çevirmeye girme demesinin sebebi de o...
    6 ay içinde çevirmeye girersen, ehliyetini sistemden sorguladıkları anda, ehliyetine el konulacak ve ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza yiyeceksin.
    Yoksa "6 ay" şeklinde bir uyarıyı neden yapsın ki?

Benim anladığım bu...

Trafikte bir tanıdık var ise, ona sorgulatırsan daha sağlıklı ve kesin bilgi alabilirsin.

Geçmiş olsun...

Olay aynen bu şekilde gelişmiş. Geçmiş olsun..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.