Şimdi Ara

Alkolden ehliyeti kaptırmadım galiba (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: zotacing

Aslında ''Bilişim Suçları''nın bu tarz konular açanların veya mesaj atanların IP tespiti yapıp işlem yapması lazım, hem o görevli memur da bulunur ve görevden alınır.

Resmen skandal bir olay yaşanmış.

Skandalık bir durum yok hocam memur bunlar ile iyi dalga geçmiş olan o yada büyük ihtimalle bunların çeneleriyle uğraşmamak için böyle bir yola gitmiş ama gene de ehliyeti almış adamdan her ne kadar geri verse de.

Bunu bir kaç kişiden de duymuştum sırf alkoliklerin çenelerinden kurtulmak için bu yöntemi yapıyorlarmış baktı diretecek uğraşmamak için bu şekilde ehliyetine el koyup ehliyeti yanında yoktur diyerek kişiye ehliyeti geri veriyor sarhoş olmayan birini çağırma koşuluyla da ehliyeti tekrar geri veriyor ama ne kadar verse de geri ehliyet kayıtlarda el konmuş gibi gözüküyor yani bir geçerliliği yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: nego0505

quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Aslında ''Bilişim Suçları''nın bu tarz konular açanların veya mesaj atanların IP tespiti yapıp işlem yapması lazım, hem o görevli memur da bulunur ve görevden alınır.

Resmen skandal bir olay yaşanmış.

Skandalık bir durum yok hocam memur bunlar ile iyi dalga geçmiş olan o yada büyük ihtimalle bunların çeneleriyle uğraşmamak için böyle bir yola gitmiş ama gene de ehliyeti almış adamdan her ne kadar geri verse de.

Bunu bir kaç kişiden de duymuştum sırf alkoliklerin çenelerinden kurtulmak için bu yöntemi yapıyorlarmış baktı diretecek uğraşmamak için bu şekilde ehliyetine el koyup ehliyeti yanında yoktur diyerek kişiye ehliyeti geri veriyor sarhoş olmayan birini çağırma koşuluyla da ehliyeti tekrar geri veriyor ama ne kadar verse de geri ehliyet kayıtlarda el konmuş gibi gözüküyor yani bir geçerliliği yok.

• Aynasızlar pek affetmiyorlar Aydın otobanında tersten duruyoorlar acaıp adamlar devlete para basma kapısı maleseffki arkadaşlar...
  • İnşallah bir dahaki sefere önder yakalar gör bak o zaman ne oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • normalde izin verilen 0.5 promil siz 80 promil alkollüsünüz ? aletin sapıtmış olması lazım bir bira 0.5 promil felan yapıyor ya da 1 promil. Siz baya içmişsiniz anlaşılan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batkent

normalde izin verilen 0.5 promil siz 80 promil alkollüsünüz ? aletin sapıtmış olması lazım bir bira 0.5 promil felan yapıyor ya da 1 promil. Siz baya içmişsiniz anlaşılan.

80 denilen şey 0,80 hocam
  • yakında alınır ehliyetiniz uzunca bir süre. size de ders olur. taksi ile dönmek çok problem anlaşılan.
  • Trafik cezaları ile ilgili yeni haberlere için link
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Ehliyetini sana geri vermiş ama trafikteki kayıtlarda alkollü kullanırken yakalandığın kayıt altına alınmış.
    "Şu şahsı alkollü yakaladım, ama ehliyeti yanında yokmuş, el koyamadım" anlamına geliyor.
    Ehliyetin cebinde ama sorgulanınca el konulması gerekecek.

6 ay çevirmeye girme demesinin sebebi de o...
    6 ay içinde çevirmeye girersen, ehliyetini sistemden sorguladıkları anda, ehliyetine el konulacak ve ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza yiyeceksin.
    Yoksa "6 ay" şeklinde bir uyarıyı neden yapsın ki?

Benim anladığım bu...

Trafikte bir tanıdık var ise, ona sorgulatırsan daha sağlıklı ve kesin bilgi alabilirsin.

Geçmiş olsun...

Öyle bir konuşmuşsunki vallahi trafik polisi sandım seni.Az daha sicil kaç devrem diye soracaktım Şaka bi tarafa da olayın özeti tam olarak bu işte.Ama o polis yanlış yapmış.Ben olsam asla geri vermezdim.Herşeye eyvallah ama alkolü asla affetmem.Gözümün önünde ne ocaklar söndü gitti.Velhasıl kelam:ehliyetin gitmiş.ilk sorguda da elinden alacaklar haberin olsun.

• Simdi diyelim boyle bir durum var adam 6ay sonra trafik subeden ehliyetini geri almasi gerekicek. Ee ehliyet adamda zaten.borcunu odemesede 6ay sonra ceza sistemden otomatik dusucek mi.zannetmiyorum cunku tum trafik cezalarinin odenmis olduguna dair kagit istiyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ehliyetine el koymuş senin ruhun bile duymamış :) üstünede ehliyeti bulundurmama cezası kesmiş :)
    Bu polisi bulup tebrik etmek lazım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: tuq1

öncellikle merhaba herkese dün izmir cumhuriyet meydanında kuzenlerle eğlenceden gelirken çevirmeye girdim ve 80 promil akollü çıktım promil bir yana bende hiç birşey yoktu yani trafiği ve sürücüleri tehlikeye atacak durumda değildim neyse sonra ehliyetime el konulacaktı adama kuzenlerim kızdı tabii faktörüde olmuştur bunun yalvar yakar adam ehliyeti verdi al dedi sana ehliyetsiz araba kullanmaktan yazıyorum 700 lira civarı yazdı ehliyeti verdi bana 6 ay boyunca çevirmeye yakalanmazsan sıkıntı yok filan dedi şimdi ehliyetime aslında el mi konuldu niye öyle dedi pek anlam veremedim
    quote:

Orijinalden alynty: tuq1

öncellikle merhaba herkese dün izmir cumhuriyet meydanynda kuzenlerle e?lenceden gelirken çevirmeye girdim ve 80 promil akollü çyktym promil bir yana bende hiç bir?ey yoktu yani trafi?i ve sürücüleri tehlikeye atacak durumda de?ildim neyse sonra ehliyetime el konulacakty adama kuzenlerim kyzdy tabii faktörüde olmu?tur bunun yalvar yakar adam ehliyeti verdi al dedi sana ehliyetsiz araba kullanmaktan yazyyorum 700 lira civary yazdy ehliyeti verdi bana 6 ay boyunca çevirmeye yakalanmazsan sykynty yok filan dedi ?imdi ehliyetime aslynda el mi konuldu niye öyle dedi pek anlam veremedim

Hahahaha!!!

Üfledin ve makina fi? çykartty my?

E?er çykartty ise ve hastaneye gidip itiraz etmediysen bitti konu.

Ehliyetine el konulmu? ve trafikten 6 ay boyunca men edilmi?sin.

Yedi?in 700TL ceza alkollü araç kullanma cezasy. Ehliyet bulundurmama cezasy 100TL civaryndadyr. Zira basit bir suçtur. TC kimlik numarany polise verirsin, merkeze anons ettirir, ehliyetin var my yok mu çykar ?ak diye. O yüzden ehliyetin fiziken yanynda olmamasy büyük suç de?ildir ve cezasy da hafiftir. Ancak alkollü araç kullanmak büyük suç ve cezasy 700TL civarynda.

Adam seni ba?yndan savmak için iyi numara çevirmi?. Merkeze "Ehliyeti yanynda de?ildi, o yüzden el koyamadym" diyecek. Ehliyetin fiziken sende kalmy? oldu. Ancak bir geçerlili?i yoktur. Çevirmede GBT bakylyrsa ehliyetine el konuldu?u görünür. Süper ha?yrt bir ceza daha yersin.

Aslen iyi olmu?. Öde cezayy, 6 ay tyrsak tyrsak kullan. Ehliyetini geri aldyktan sonra tekrar alkollü yakalanyrsan 1 yyl gidecek ehliyetin. O yüzden artyk daha dikkatli olursun.

Biz de içiyoruz. Yçip araba da kullanyyoruz. 50 promili devirmiyoruz. Araba kullanacaksanyz a?zynyzla için. Yasalaryn bir manty?y var. Herkes hyyar bir sen akylly de?ilsin. Ho? öyle olmady?yny da polis sana ?yrak diye ispatlamy?, üstüne bir de "abi, noolur abi, gözünün ya?yny yiyim abi" yapy?kanly?y çekmemi?, kafasy rahat polisin. Taktir ettim ama, uyanyk adammy?. ?ark kurnazlaryna kesin çözüm polis amca. Hiç muhatap da olmamy?...

• quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Ehliyetini sana geri vermiş ama trafikteki kayıtlarda alkollü kullanırken yakalandığın kayıt altına alınmış.
    "Şu şahsı alkollü yakaladım, ama ehliyeti yanında yokmuş, el koyamadım" anlamına geliyor.
    Ehliyetin cebinde ama sorgulanınca el konulması gerekecek.

6 ay çevirmeye girme demesinin sebebi de o...
    6 ay içinde çevirmeye girersen, ehliyetini sistemden sorguladıkları anda, ehliyetine el konulacak ve ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza yiyeceksin.
    Yoksa "6 ay" şeklinde bir uyarıyı neden yapsın ki?

Benim anladığım bu...

Trafikte bir tanıdık var ise, ona sorgulatırsan daha sağlıklı ve kesin bilgi alabilirsin.

Geçmiş olsun...

Dediklerinize katılıyorum cihaza üfledikten sonra kaçarı yok arkadaşın ehliyet gitti ama aklıma takılan ehliyeti yanında yok diyerek geri verdiyse o zaman ehliyetsiz araç kullanmaktanda ceza yazması gerekmezmiydi ?

• Kısacası trafikten men olup, ehliyetine el konmuş.

Otomobillerde 0.50 promil ile yakalananlar 700 lira para cezası ve 6 ay ehliyete el koyma ile karşı karşıya kalırken, 5 yıl içinde ikinci defa yakalananlar ise 877 lira para cezası ile ehliyetlerine 2 yıl süreyle el konulacak. Yine 5 yıl içinde 3'üncü kez yasal sınırın üzerinde alkollü araç kullananlar bu kez 1407 lira para cezası öderken, 5 yıl ehliyetlerini göremeyecek.
  • 700 TL sadece 48/5 yani alkollü araç kullanma nedeniyle verilmiş olan para cezası .Madem ehliyetini geri almadı polis o zaman ehliyeti yanında bulundurmamaktan dolayı da ekstra bir ceza daha yazması gerekiyorki 6 ay sonunda sana ehliyetini bulmak zorunda kalmasın .
  • 80 promilde çok madem kuzenlerinle eğlenmeye çıktın arabayı kullananda sensin 1-2 bira içseydin ya

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.