Şimdi Ara

ALKOLLÜ ARAÇ KULLANIMI TRAFİĞİ TEHLİKEYE SOKMA SUÇU YARDIM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
5
Favori
123.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim de bu ay sonu mahkemem var. Siz çıktınız mı? Nasıl geçti Bilgi verebilir misiniz? Kaç promil çıkmıştı çevirmede?
  • merhaba arkadaşlar özelden mesaj atan arkadaşlar oldu kusura bakmasın ne yaptıysam özelden mesaj atamadım yazan arkadaşlara cevabım telefon numaramı gülcelleyemedim arkadaşlar kusura bakmayın siteden dolayı ilk defamı yakalandınız bilemiyorum ilk defa yakalandıysanız 100 promil üzeri olduğu için mahkemeye çıkacaksınız canınızı sıkmayın avukat tutmananıza gerek yok eğerki suç ihlali veya kaçma gibi bir durum yoksa 6 ay ehliyetinize el konulacak 5 yıl ertelemili 6 ay hapis cezası alacaksınız kafanızı takmayın tekrar alkollü asla trafige çıkmayın herkesin hatası olabilir saygılar
  • özelden mesaj yazan arkadaşlar kusura bakmayın siteden numaramı güncelleyemedim sitede sorun var kabul etmiyor numaramı ondan dolayı cevap yazamıyorum sizlere 100 promil üstü yakalandıysanız kazaya karışmadıysanız polisten kaçma gibi bir suç unsuru yoksa yinede mahkeme celbi gelecek! bugün olmazsa yarın gelecek mahkeme celbi mahkemeye çıkacaksınız eğerki başka bir hapis cezanız yoksa 6 ay hapis cezası alırsınız vede 5 yıl suça karışmadığınız sürede cezanız ertelenir başka cezanız yoksa hapis yatmazsınız ! kazanız veya suç unsuru yok ise ! saygılar.
  • merhaba arkadaşlar sitede sorun olduğundan yazamadım tüm arkadaşlara geçmiş olsun
  • Normal trafik kontrolüne girip 153 promil alkollü çıktım ve 179/2-3 maddesinden hakkımda kamu davası açıldı.
    Sabıkam yok ve hakim takdir yetkisinden dolayı 3 ay ceza verdi, 1/6 ay oranında indirim uyguladı ve günlük 20 tl’den 1500 tl para cezası verip erteledi, yani Hagb kararı verdi.
    Fakat ben ne yazıkki üstünden bir buçuk sene geçtikten sonra maddi hasarlı trafik kazası yaptım ve bu sefer 206 promil çıktım. İkinci defa hakim karşısına çıktığımda kesin ceza alacağım diye düşünürken, 1 seneden ceza verip, indirim uygulayıp 10 aya düşürdü ve bunu paraya çevirmeyip erteledi, yani ikinci kez Hagb verildi.. Ben Hagb bir defa verilir biliyordum ki heryerde de böyle yazar tüm avukatlar da bunu söyler ama Hagb kararı kişiyi mahkum ve sabıkalı göstermediğinden dolayı, ikinci defa olmasında tekerrürden bahsedilemezmiş... Neyseki bana geçmiş olsun...
    Yaşım genç diye düşünemedim ama inanın bir defasına hata deyin ve asla tekrarlamayın, ben mahkeme sonuçlanana kadar ne uyku uyuyabildim ne de mutlu olabildim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İzmirlihoca -- 16 Şubat 2019; 23:7:10 >

• Özelden yazamadım, diyelimki ikametiniz İzmir’de ama 100 promil üstü yakalandığınız yer Aydın, bu gibi durumlarda suçun işlendiği olay yeri yani Aydın, İzmir’deki Adliye’ye “talimat” yazısı gönderiyor, yani diyorki “bu kişi orada yaşıyor, ifadesini siz alın”, ama kararı Aydın veriyor.
    Bide size tavsiyem karakolda ve mahkemede ifade/savunma verirken, direkt kabul etmeyin alkollü araç kullandığınızı, yani şöyle edin “evet ben alkollü araç kullandım AMA şu şu yüzden kullanmak zorunda kaldım”.
    Çünkü kastın yoğunluğu ve suçun işleniş “sebebi” hakimin gözünde önemli bir yerde...
    Atıyorum “evde alkol alıyordum, ama annem rahatsızlanınca mide ilacı almak nöbetçi eczane aramak zorunda kaldım...” vs...
  • dun aksam bostanlida ara sokakta eve giderken 116 promil ile yakalandim. Ilk yakalanisim. mahkemede 3 ya da 6 ay hapis cezasini 5 yil kontrollu erteliyormus. peki mahkemede ayrica bir para cezasi cikiyor mu ? bir de ne kadar sure sonra oluyor durusma ?
  • sonuç ne oldu? karar ? benimde 1 -2 hafta sonra mahkemem varda
  • Yasal sınır olarak bir litre kanda yarım gram alkole eşit olan, 0.50 promil limit olarak esas alınmaktadır. Promil hesabı yapılırken alkolün ağırlığı, kanın ise hacmi dikkate alınarak bir orantı kurulmaktadır. Örneğin 0.50 promil 100 mililitre kanda 50 miligram alkol bulunduğunu gösterir ve bu durumdan yola çıkılarak 50:100=0.50 promil kabul edilir.

Bir sürücü alkollüyken kaza yaparsa, sigorta şirketleri alkol nedeniyle meydana gelen kazalarda oluşan hasarlar için sigortalıya ödeme yapmıyor.
    0.50 promil limit baz olarak alınır.

• Geçmiş olsun hocam, bir sorum olucak cevaplarsanız sevinirim, 2 ay önce sadece hasarlı duran araca çarpmam sonucu kazaya karıştım 102 promil alkolllu çıktım karşı tarafların masraflarını tamamını karşıladım, hiç sabıkam kamu davası açılmış 5 ay sonraya , avukat tutmalımıyım, sonucu ne olur cvplar san sevinirim
  • İzmirlihoca İ kullanıcısına yanıt
    Hocam 2.kez bende alkolden ceza aldim 119 promil sonuc ne olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa19955

Hocam 2.kez bende alkolden ceza aldim 119 promil sonuc ne olur
    Hocam ilkinde mahkemeye çıktınızmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaya29 -- 10 Haziran 2019; 4:1:7 >
  • Arkadaşlar merhaba bende geçenlerde 3 bira içtikten sonra eve dönerken çevirmeye girdim alkol testinde 246 promil çıktı sonra itirazlar üzerine hastaneye gönderildim ordaki testte 63 çıktı aradanda en fazla yarım saat geçmişti bununda raporunu alarak ifademi ona göre verdim benim merak ettiğim hakkımda kamu davası açılır mı
  • Belli olur 20 gün içinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluENight

100 promil üstü olduğu zaman otomatik olarak kamu davası açılıyor diye biliyorum
    Arkadaşımızın da dediği gibi bahse konu promil üzeri direkt adli süreç başlıyor. Kaza yapmanız falan önemli değil, promil 100 üzeri = adli süreç.
  • Aynen öyle , şöyle bir durumda var kaza yaptınız , hasarlı kazada alt limit iyi halden 25 günse kaza olduğunda en az 2-3 ay gibi ceza veriyor
  • merhaba herkese.17 haziran 2019 ayında motorsiklet ile evimin önünde seyir halinde iken dengemi kaybedip yere düşmem ile olay yerine polisler geldi.alkol testi yapıp 2,57 promil alkol olduğu saptandı.mahkeme dava acıp alkol ve uyusturucudan maddesi altındayken araç kullanmak suretiyle trakik güvenliği tehlikeye sokma suçundan mahkeme açıldı. 14 ocak 2020 mahkemem var. 2017 yılında hagb dan mahkemeye cıktım ve hakim bey bana 4 AY 10 GÜN hapis CEZASI VERDİP 5 yıl ertelemeli ceza verdi.17 haziran 2019 yılında ikinci kez bu olay oldu. 2017 YILINDAKİ İLK OLAYDAN HAGB AÇIKLAYIP DİREK HAPİS Mİ YATACAĞIM YOKSA PARAYA ÇEVİRİR Mİ Mİ? YOKSA ERTELENEBİLİR Mİ?.

ikinci mahkemeden hapis cezası mı yoksa HAPİS CEZASI+ PARA CEZASIMI YOKSA SADECE para cezası mı alırım? lütfen yardımcı olun. durumum nedir ? tesekkkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali ferhat -- 22 Kasım 2019; 14:39:48 >
  • İzmirlihoca İ kullanıcısına yanıt
    merhaba herkese.17 haziran 2019 ayında motorsiklet ile evimin önünde seyir halinde iken dengemi kaybedip yere düşmem ile olay yerine polisler geldi.alkol testi yapıp 2,57 promil alkol olduğu saptandı.mahkeme dava acıp alkol ve uyusturucudan maddesi altındayken araç kullanmak suretiyle trakik güvenliği tehlikeye sokma suçundan mahkeme açıldı. 14 ocak 2020 mahkemem var. 2017 yılında hagb dan mahkemeye cıktım ve hakim bey bana 4 AY 10 GÜN hapis CEZASI VERDİP 5 yıl ertelemeli ceza verdi.17 haziran 2019 yılında ikinci kez bu olay oldu. 2017 YILINDAKİ İLK OLAYDAN HAGB AÇIKLAYIP DİREK HAPİS Mİ YATACAĞIM YOKSA PARAYA ÇEVİRİR Mİ Mİ? YOKSA ERTELENEBİLİR Mİ?.

ikinci mahkemeden hapis cezası mı yoksa HAPİS CEZASI+ PARA CEZASIMI YOKSA SADECE para cezası mı alırım? lütfen yardımcı olun. durumum nedir ? tesekkkür ederim.
  • Mustafa19955 M kullanıcısına yanıt
    merhaba herkese.17 haziran 2019 ayında motorsiklet ile evimin önünde seyir halinde iken dengemi kaybedip yere düşmem ile olay yerine polisler geldi.alkol testi yapıp 2,57 promil alkol olduğu saptandı.mahkeme dava acıp alkol ve uyusturucudan maddesi altındayken araç kullanmak suretiyle trakik güvenliği tehlikeye sokma suçundan mahkeme açıldı. 14 ocak 2020 mahkemem var. 2017 yılında hagb dan mahkemeye cıktım ve hakim bey bana 4 AY 10 GÜN hapis CEZASI VERDİP 5 yıl ertelemeli ceza verdi.17 haziran 2019 yılında ikinci kez bu olay oldu. 2017 YILINDAKİ İLK OLAYDAN HAGB AÇIKLAYIP DİREK HAPİS Mİ YATACAĞIM YOKSA PARAYA ÇEVİRİR Mİ Mİ? YOKSA ERTELENEBİLİR Mİ?.

• Merhaba geçmiş olsun alkollü trafiğine çıkmaktan en fazla 6 ay ceza verir sana 4 ay 10 günüde ekler toplam 10 ay 10 gün tahmini konuşuyorum gibi ceza alırsın 2 yılı geçmediği için yine hükmü geri bırakılmasına karar verir eğer ekstradan kazaya ceza verirse orasını bilemem ama yinede hagb verecek ilk defamı alkollü yakalandın?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.