Şimdi Ara

Alkollü araç kullanımından 2. Kez mahkeme kararı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba öncelikle bir konu hakkında benimde bir sorum olucak eğer bilgili kişiler bilgilendirirse çok sevinirim.

2015 yılında alkollü olarak bir kişinin şahsi ev duvarına çaptım. Jandarmaların kontrolü sonucu 318 promil alkollü olduğum ortaya çıktı. Hasar verdiğim kişi şikayetçi olmadı fakat adli suç olarak mahkemeye çıktım. Herhangi bir para cezası uygulanmadı fakat 5 yıl içerisinde hiçbir suça karışmamam gerektiği belirtildi eğer karışırsam hapis cezası alıcagım söylenmişti. 01.08.2019 tarihinde çevirmeye denk geldim ve 113 promil alkollü olarak ehliyetime 2 sene el konuldu. Fakat 25.12.2019 tarihinde tekrar mahkemeye çıkacağım. 2. Kaptırmada herhangi bir kaza vs söz konusu değildi. Ne gibi bir sonuç alırım. Çok korkuyorum?? Yeni 4 aylık kızım var. Psikolojik olarak bitmiş durumdayım kimseye bişi söyleyemiyorum. Nolur yardımcı olun ne gibi bir yol izlemem gerekiyor ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TCK 179 Md. kapsamında yargılanacaksınız. 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası var. Ayı suçu ikinci kez işlediğiniz için hakim alt sınırdan uzaklaşacaktır. 2 yıl hapis cezası verip 1/6 indirimle (iyi hal indirimi) 1 yıl 8 aya düşürebilir. Diğer kazadan dolayı HAGB kararı verilmiştir ancak hagb şartlarını ihlal ettiğinizden dolayı önceki kararda açıklanacaktır.
  • Yani ben ceza yatmak zorundamı kalıcam ?? Paraya çevirme şansı nedir ne yapmam gerekiyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Unbot1994 U kullanıcısına yanıt
    O kadar süre yatmazsin en fazla 1 hafta girdi çıktı yapılır koşullu saliverilmeden yararlanirsin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.