Şimdi Ara

Allah Aşkına Biri Söylesin AMD... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
1.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: plateau

quote:

Orjinalden alıntı: Engin_ER

bence AMD yerine celeron işlemci ve anakart almak ve ilerde de aynı karta gerektiğinde P4 takmak en mantıklısı...
    celeron amd'den daha üstün hem ilerde aynı anakarta dual ram takma durumuda olabilir işlemcini yükseltebilirsin

2000 küsür post attıktan sonra bunları yazıyorsun ha...post atıp duracağına yazılanları okuyup birşeyler öğrenseydin keşke...ne desem boş...

Yanlış anlama ben Amd kullanıyorum ve f/p olarak herkese tavsiye ediyorum üstelik eleştirdiğin arkadaşa kesinlikle katılmıyorum. Vurguladığın mesaj sayısı önemli değil fikrine de katılıyorum.

Yalnız şu mesajındaki ''post'' lafı dikkatimi çekti ne bu koyun mu, dana mı yoksa intel postu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIYIKLI -- 26 Ocak 2006 1:12:44 >

• valla arkadaşım benden sana bi tavsiye.
    buradaki AMD diyenlerin çoğu fanatik.
    bi ara benim de kanıma girmişlerdi ama amd sadece oyun oynarken iyi.
    Bu konuda da hakkını yememek lazım.
    al bi tane intel, i945 chipset anakart, ve 533 veya 667 ram de koydun mu sana herşeye yeter.
    intelin DDR2 lerde acele ettiğini söyleyip duruyorlar
    AMD nin 64 bit için acele ettiğini kimse söylemiyor.
    daha XP bile tam rayına oturmamışken 64 biti çıkarıp ortalık karıştırdı.
    sen sen ol benim sistemi topla derim
    hem geleceğe yönelik (64 bit de destekliyor) hem de ideal hızda çalışan bi sistem.
    kendi sınıfındaki AMD athlon 3000+ yı DDR2 farkıyla geçiyor zaten.
    zaten foruma dikkat edersen AMD alanların çoğu oyunla ilgileniyor.
    ama intel de oyunu gayet iyi oynuyor merak etme. ayrıca masaüstü işlemlerde zaten AMD den iyi.
    artık gerisine sen karar ver.
    ben sistemimi 1500YTL ye topladım.
    ayrıca çok ısınıyor dedikleri prescot işlemci boşta 23-24 , yükte 42 dereceyi hiç geçmedi.
    isteyene resim de yollarım.

• AMD ve İNTEL her ne kadar savaşıyo gibi gözüksede bu şirketlerde NVİDİA ve ATİ gibi anlaşmalı çalışıyorlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Climanjaro

valla arkadaşım benden sana bi tavsiye.
    al bi tane intel, i945 chipset anakart, ve 533 veya 667 ram de koydun mu sana herşeye yeter.
    hem geleceğe yönelik (64 bit de destekliyor) hem de ideal hızda çalışan bi sistem.
    ama intel de oyunu gayet iyi oynuyor merak etme. ayrıca masaüstü işlemlerde zaten AMD den iyi.
    ayrıca çok ısınıyor dedikleri prescot işlemci boşta 23-24 , yükte 42 dereceyi hiç geçmedi.

sana katılıyorum bende iki sistem var teki AMD3000+ diğeri INTELP4 530(3.0GHz) AMD yi oyun oynamak için kullanıyorum daha performanslı olduğu kesin ama intel de o kadar kötü değil tek sorunu ısınması ama oyun oynayınca çok ısınıyo o da zaten

• pardon AMD 3000+ yazmışım sadece Athlon 64 3000+ Sc754 diye ekleyeyim
  • quote:

Orjinalden alıntı: extreme911

valla şimdi ekelik yapıyorum gibi algılamayın ama bana intel almak ileriye yatırım yapmak gibi geliyor belki aklımı yıkadılar ama öyle işte hem amd 64 bit i çıkardı ama kullanabileceği kaç yazılıma sahipti ama intel yapınca ortalığa birsürü yazılımlar dökülmeye başladı hemartık bir sistem düzmek en azından iki milyara maloluyor kendime düzeceğim karar vermekte zorlanıyorum bu kadar tantanayı ondan yapıyorum kusura bakmayın

kardeş amd64 bit i çıkarınca windows hemen xp beta64 bit i çıkardı zaten piyasaya ...ama bu iş tabiki uzun sürecek ..düşünsene amd çıkarmasaydı 64 bit i ,hiç kimse uğraşmayacaktı 64bit driver hazırlamak için ...amd bu süreci hızlandırdı , intelde piyasada amd64 ler artınca, beta driver lar tam sürüm olunca sürdü piyasaya , beleşe kondu bence...

bu arada ram konusunda , piyasada 400mhz cl2 ramler var....533mhz ramler genelde cl4 oluyor..buda çok kötü bir durum 533 mhz nin tadını çıkaramazsn ..sana bir katkısı olmaz..

ama amd bahara M2 yi piyasaya sürecek , amd ilk M2 işlemcilerinde ddr2 , sse4,dual ddr fln kullacakmış....ayrıca biliyorsunuz RAMBUS tan ddr3 teknolojilerini de satın aldı...önü çok açık

intel in hiç avantajı kalmayacak amd ye karşı , birde amd bu işlemcileri uygun fiyattan sürerse piyasaya intel yandı....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybera -- 26 Ocak 2006 19:54:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ExCaLiBuR58

pardon AMD 3000+ yazmışım sadece Athlon 64 3000+ Sc754 diye ekleyeyim

O clawhammer. Venice çekirdeği 0.9 nm . İyi bir pasif soğutma bile yetiyor.
  • quote:

bence amd nin 64 bitte acele ettiğini düşünmen yanlış yani amd 64 ü intelden yüksek bi fiyata almıyosun ki hemde 32 bit te kullanabiliyosun ama intelin ddr2 ye geçmesi hata hem en düşük ddr2 cl4 hızında hemde performans olarak gerçek gücünde çalışmıyor ayrıca intel alıp geleceğe yatırım yaptım diyorsun bir iki aya kalmadan pentium viiv çıkacak o zaman ne yapacaksın intel sadece cebine giren paraya bakıyor ben amd fanatiği değilim hiç oyun oynamam işlemcim p3 zaten yakında 939p bi sistem alacam inşallah intel masaüstü işlemlerde iyi dediğinde bir tane modeli onlarda rendering ve encoding zamanlamaları 5-6 saniye daha düşük bence f/p oranı olarak amd daha önde görünüyor

• quote:

Orjinalden alıntı: dreamwalker

ddr 2 nin gecikme sürelerini gözden geçirmeni tavsiye ediyorum. intel sadece göz boyamak için tam oturmamış DDR2 teknolojisini sunarken, AMD oturmuş DDR1 teknolojisiyle devam etti. DDR2de CL4 gibi rakamlar varken overclock bölümünde DDR400 lerle alınan sonuçları da incele ne demek istediğimi anlarsın. yani anlıcağın intel hep piyasaya oynuyor.

Kesinlikle katılıyorum, ayrıca bir arkadaş AMD ile Celeron'u bir tutmuş ve buna ne denebilir bilemiyorum.
    Eğer işlemcinin sadece GHz. değeri performansını belirleseydi, Pentiumların yarı GHz. değerlerindeki AMDler her platformda onları sollayamazlardı.
    Bırakın normal kullanımı, mesela CAD uygulamaları çalıştıran ve bilgisayardan anlayan birine sorun bakalım AMD mi ister yoksa Intel mi?

• quote:

Bu forumlarda kimsenin fanatik olduğunu düşünmüyorum çok yanlış konuşuyorsun ben bu foruma senelerden beri giriyorum daha öncedende nick'im couragix idi istersen bakıp kaç senelerdir burda dolaştığıma bakabilirsin fanatik dediğin insanlar masaüstü uygulamalarında intel'in önde olduğunu söylüyor zaten ama öylede bariz bir fark yok ve zaten bu açığıda oc ile rahat kapatabiliyorsun o senin fanatik dediğin insanlar 300$ alacağınız bir intel işlemci ile yapacağınız herşeyi 200$ lık bi işlemci ile rahatlıkla yapabilirsiniz die burda tavsiyede bulunuyorlar neyse daha çok yazmak istemiyorum gereksiz yere tartışıyoruz burda eğerki istiyorsan amd 3000+ddr2 ile geçiyor demişsin bende 3200 var istiyorsan pcmark2002 testlerinde bi kapışalım bakalım nasıl geçiyor senin o güzel PAHALI işlemcin

• intel işlemcilerin birde çok ısındıgı söyleniyor. acaba intel işlemcileri overclocklayıpta mı satıyo ki. şaka bir yana gerçekten öyle ise amd de o ısılar da overclocklayıp kullanırsınki o zaman o performansı hayli hayli alırsın tabi eğer inteller gerçekten o kadar ısınıyorsa.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cenk_fb
    bariz bir fark yok ve zaten bu açığıda oc ile rahat kapatabiliyorsun

doğru diyorsun; OC siz yetişemiyor benim default hızıma.

quote:

o senin fanatik dediğin insanlar 300$ alacağınız bir intel işlemci ile yapacağınız herşeyi 200$ lık bi işlemci ile rahatlıkla yapabilirsiniz die burda tavsiyede bulunuyorlar

keşke dediğin gibi çok bariz fiyat farkı olsaydı... Ama o eskilerde kaldı.
    Ben de onun için yırtınıp duruyor, milletin gözünü açmaya çalışıyorum
    Artık o eski fiyat farkı yok.
    Hatta AMD piyasayı intelden alırsa fiyatlarını daha da artıracağına kalıbımı basarım.
    şu anki çalışma sadece intel'in piyasa payını almak.
    Yani "köprü-dayı" olayı.
    piyasayı ele alınca görürüm sizin ucuz işlemcilerinizi fiyatını.

quote:

neyse daha çok yazmak istemiyorum gereksiz yere tartışıyoruz

Evet, ben de bıktım bu tartışmalardan.

quote:

pcmark2002 testlerinde bi kapışalım bakalım nasıl geçiyor senin o güzel PAHALI işlemcin

Sen evde oturup sadece süper pi ve pcmark gibi testler için almışsan sistemi tamam
    ama ben test için almadım, pc kullanmak için aldım.

istersen aynı anda ne kadar iş yaptırabiliyoruz işlemciye bir de buna bakalım...
    ben 10 tane yük verince yok mu daha derken senin 512 kb cacheli sistemin "yeter bu kadar" diyor.

ben aynı anda 4 işletim sistemini birden açıyorum VMware ile
    Amd de bile kasılıyor buişlemde
    yapmayın allahaşkına. Bunu sırf bir fanatik amd ciye göstermek için gittim evindeki amd athlon 3000+ ya kurdum .
    resmen çuvalladı sistem yaaaa.
    ben gözümle gördüm bunu diyorum bana hala test programlarından bahsediyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 27 Ocak 2006 2:23:57 >

• Arkadaslar bu konuya son noktayi koymak istiyorum!

Amd mi Intel mi neden bu konu halen devam ediyor ?

Herkes amd 'nin performansi sadece ayunlarda iyi diyor ve vidoe encoding olayinda intel rakipsiz deniyor.Hepsi uydurma ve kulaktan dolma seyler.

Iste isbati

Cevap : AMD
    Nedeni: Asagida yapmis oldugum testleri inceleyin.

Sistem 1 Sistem 2
    Asus p4p800 anakart Gigabyte GA-K8NS Ultra-939
    P43.2 cpu Amd Athlon64 3500+
    1024 ddr pc3200 512 ddr pc266
    Sistem diski 180gb sata Sistem diski Wdc Raptor 10k sata 36.7gb
    video diskleri 2*180 sata vidoe disk ayni disk raptor 10 sata (%80i doluydu hemde )

20 dakikalik bir avi dosyasini iki pcyede yukledim ve mpeg2 formatina cevirdim.

Sistem 1 yani p4 olan sistem 12 dakikada cevirdi

Sistem 2 yanio amd64 3500+ 7 dakika 12 saniyede cevirdi.

gerisini siz dusunun.sistemlerde buyuk fark olmasina ragmen Amd burda ustun oldu !!!!!

bunlari yapmis oldugum test uzerine buraya yazdim cunku p4 sistemne verdigim paraya acayip uzuluyorum suan.keske iki tane a64 sistem kursaymisim diye feryat ettim durdum :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adali -- 27 Ocak 2006 0:20:00 >

• Valla arkadaşlar helal olsun.Benimde AMD hakkında şüphelerim vardı ama şimdi AMD'ye daha bir sıcak bakmaya başladım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pcbuilder

quote:

Orjinalden alıntı: ExCaLiBuR58

pardon AMD 3000+ yazmışım sadece Athlon 64 3000+ Sc754 diye ekleyeyim

O clawhammer. Venice çekirdeği 0.9 nm . İyi bir pasif soğutma bile yetiyor.

Clawhammer olduğunu biliyorumTam olarak nedemek istedin? Hangisine pasif soğutma yeterli?

• amd destekleyenlerin hepsimi akılsız ve bilgisiz.Hepsimi kulaktan dolma seyler soyluyorlar ve hepsi salakmı ki performans almadıkları seye para odesinler ???

intel işlemci satın almak bence arastırmamak ve bilgisizlikten kaynaklanıyor.Daha ucuz fiyata daha performanslı olan amd sistem kurmak varken daha fazla para verip intel satın almak eskide kaldı.

eskiden intelcilerin bi kozu wardı amd cok ısınıyor.Su anda o koz amd nin eline gecti.intel p4 2.4 kullanılan bir bilgisayar 50-55 derecede gezerken benim 2.4 de kullandıgım amd işlemci 35 derece civarında.Varın siz dusunun amd mi intel mi.
  • simonee sen 2.4 gzhyi 35 derecede kullanıyosun ben 3.2 gzhyi 35 - 40 derecede kullanıyorum aradaki farkı sen düşün ve intelin azcık daha sıcak olmasına izin ver diyorum.Hatta şu an forumlara bi konu açtım işlemcim everest programı ile 80 derece görünüyor gibisinden bi yazı yazdım nedeni fanın durmasıymış arasına kablo giriyomuş kasayı yatırdıgımda ise o kablo yana düşüyo ve ben görmüyorum.Ama kapagı kapatıp dikince kablo aşagıya düşüyor ve araya giriyor anladım sorunum düzeldi sonra.Sana şunu diyim fan dönmüyoken bile 3 gündür bilgisayarı kullanıyorum ve tık demediki 80 derece görüyodu alet
  • quote:

Orjinalden alıntı: rampagee

simonee sen 2.4 gzhyi 35 derecede kullanıyosun ben 3.2 gzhyi 35 - 40 derecede kullanıyorum aradaki farkı sen düşün ve intelin azcık daha sıcak olmasına izin ver diyorum.Hatta şu an forumlara bi konu açtım işlemcim everest programı ile 80 derece görünüyor gibisinden bi yazı yazdım nedeni fanın durmasıymış arasına kablo giriyomuş kasayı yatırdıgımda ise o kablo yana düşüyo ve ben görmüyorum.Ama kapagı kapatıp dikince kablo aşagıya düşüyor ve araya giriyor anladım sorunum düzeldi sonra.Sana şunu diyim fan dönmüyoken bile 3 gündür bilgisayarı kullanıyorum ve tık demediki 80 derece görüyodu alet

AMD 2.4GHz ile Intel 3.2Ghz yi karşılaştırman çok yanlış. bi kere ikisinin işlemci mimarileri farklı. eğer Ghz yi direk karşılaştırack olsaydık herkes Intel alırdı. az araştırma bu karşılaştırmayı yapmadan önce.

• dogrudur mimarileri farklı ben teorik olarak söledim zaten dalga amaçlı iyi okursan biras fazla ısınmasına izin ver dedim intelin benim bi kastım yok amd'nin kral oldugunu biliyorum onuda söliyim ama bende intel komplexi oldugu için intel aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rampagee -- 27 Ocak 2006 3:43:45 >
  • Ne olmuş burası böyle ya.Konu nerden nereye gelmiş.
    Buarada ''yarbay'' olup celeron amd'den daha iyi gibi bir açıklamayı aklı başında hiçkimse yapmaz.
    Bırakın gidip intel alsınlar.Havalarda soğuk,o mis işlemci ufak çaplı bir odayı rahat ısıtır zaten.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.