Şimdi Ara

Allah Aşkına Biri Söylesin AMD... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
1.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: rampagee

dogrudur mimarileri farklı ben teorik olarak söledim zaten dalga amaçlı iyi okursan biras fazla ısınmasına izin ver dedim intelin benim bi kastım yok amd'nin kral oldugunu biliyorum onuda söliyim ama bende intel komplexi oldugu için intel aldım

dalga amaçlı oldugunu farketmedim yaw. ya intel de iyidir ama her ikisininde iyi oldukları kulvarlar farklı. tercih meselesi. zaten piyasayı güzel kılan bu rekabet. keşke birkaç firma daha olsada onlarda amd ve intele farklı kulvarlarda üstün gelseler ve rekabet artsa. biz daha ucuza daha kaliteli işlemciler alsak.

• quote:

Ne olmuş burası böyle ya.Konu nerden nereye gelmiş.
    Buarada ''yarbay'' olup celeron amd'den daha iyi gibi bir açıklamayı aklı başında hiçkimse yapmaz.
    Bırakın gidip intel alsınlar.Havalarda soğuk,o mis işlemci ufak çaplı bir odayı rahat ısıtır zaten.

sen daha ne istiyon sıcaktan bayıltıyo bu alet beni soba derdi yok hehehe
  • quote:

Orjinalden alıntı: Climanjaro

quote:

Orjinalden alıntı: cenk_fb
    bariz bir fark yok ve zaten bu açığıda oc ile rahat kapatabiliyorsun

doğru diyorsun; OC siz yetişemiyor benim default hızıma.

quote:

o senin fanatik dediğin insanlar 300$ alacağınız bir intel işlemci ile yapacağınız herşeyi 200$ lık bi işlemci ile rahatlıkla yapabilirsiniz die burda tavsiyede bulunuyorlar

keşke dediğin gibi çok bariz fiyat farkı olsaydı... Ama o eskilerde kaldı.
    Ben de onun için yırtınıp duruyor, milletin gözünü açmaya çalışıyorum
    Artık o eski fiyat farkı yok.
    Hatta AMD piyasayı intelden alırsa fiyatlarını daha da artıracağına kalıbımı basarım.
    şu anki çalışma sadece intel'in piyasa payını almak.
    Yani "köprü-dayı" olayı.
    piyasayı ele alınca görürüm sizin ucuz işlemcilerinizi fiyatını.

quote:

neyse daha çok yazmak istemiyorum gereksiz yere tartışıyoruz

Evet, ben de bıktım bu tartışmalardan.

quote:

pcmark2002 testlerinde bi kapışalım bakalım nasıl geçiyor senin o güzel PAHALI işlemcin

Sen evde oturup sadece süper pi ve pcmark gibi testler için almışsan sistemi tamam
    ama ben test için almadım, pc kullanmak için aldım.

istersen aynı anda ne kadar iş yaptırabiliyoruz işlemciye bir de buna bakalım...
    ben 10 tane yük verince yok mu daha derken senin 512 kb cacheli sistemin "yeter bu kadar" diyor.

ben aynı anda 4 işletim sistemini birden açıyorum VMware ile
    Amd de bile kasılıyor buişlemde
    yapmayın allahaşkına. Bunu sırf bir fanatik amd ciye göstermek için gittim evindeki amd athlon 3000+ ya kurdum .
    resmen çuvalladı sistem yaaaa.
    ben gözümle gördüm bunu diyorum bana hala test programlarından bahsediyorsunuz.

Bana şimdi oc siz yetişemiyor diosun yok ben bilgisiyarımı test programları için mi aldım bizde bilgisayarımızı test programları için almadık ama insan elindeki işlemci ile neler yapabiliyor hangi işlemci ile kafa kafaya yada neyle denk onu öğrenmek için yapıyoruz ve sen kalkmış bana gözümle gördüm valla bende çok gözümle gördüm iş yerindeki bütün bilg.lar p4 3.0ghz ve üstü çoğunuda kullandım ve benim kullandığım 185$ lık işlemcimden hiç birisi üstün değil neyse ilk mesajımdada söylemiştim gereksiz yere tartışıyoz die bi daha söylüyorum isteyen istediği işlemciyi alır kimse burda övüyo yada karalıyo die para vermiyor kolay gelsinn...

• p4 1.5 ghz sistemim var, elektrikli kalorifer derdim yok. kasam açık, istanbulun bu karlı günlerinde üşümedim yani..

arkadaşlar onu bunu bırakın ben sistem toplayacam, 1200 dolar civarı, bu parayla amd 3700 plus alıp 2 gb ram koyabilirken niye intel alayım? niye ekran kartına vereceğim parayı işlemciye dökeyim?

ben de intelciydim eskiden ama fanatikliği bırakın artık. şu forumları düzgün okuyan adam şu ara AMD alması gerektiğini bilir. intel f/p için rekabet yapamıyor artık..

•  Allah Aşkına Biri Söylesin AMD...

CLAWHAMMER'ıma laf etmeyin , evladım buz gibi vallahemde o/c li
  • quote:

Orjinalden alıntı: efthio

p4 1.5 ghz sistemim var, elektrikli kalorifer derdim yok. kasam açık, istanbulun bu karlı günlerinde üşümedim yani..

arkadaşlar onu bunu bırakın ben sistem toplayacam, 1200 dolar civarı, bu parayla amd 3700 plus alıp 2 gb ram koyabilirken niye intel alayım? niye ekran kartına vereceğim parayı işlemciye dökeyim?

ben de intelciydim eskiden ama fanatikliği bırakın artık. şu forumları düzgün okuyan adam şu ara AMD alması gerektiğini bilir. intel f/p için rekabet yapamıyor artık..

Olay, BU MUDUR ?

BU DUR ! Arkadaşlar,

Darısı, diğer intelcilerin başına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi science_is_4_ever -- 27 Ocak 2006 10:39:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: simonee
    amd destekleyenlerin hepsimi akılsız ve bilgisiz.Hepsimi kulaktan dolma seyler soyluyorlar ve hepsi salakmı ki performans almadıkları seye para odesinler ???

Birincisi kimse AMD alanlara SALAK demedi. Bunu sen uydurdun.

quote:

intel işlemci satın almak bence arastırmamak ve bilgisizlikten kaynaklanıyor
    .
    Ama bu lafında sen intel alanlara resmen CAHİL, ,BİLGİSİZ diyorsun.

quote:

intel p4 2.4 kullanılan bir bilgisayar 50-55 derecede gezerken benim 2.4 de kullandıgım amd işlemci 35 derece civarında.

Al sana resim , intel 3.0 64 bit işlemcim stok fanla boşta iken kaç. derece...

Sıradaki Şarkıyı, pardon resmii kanıtı intelin çok ısındığını söyleyenlere armağan ediyorum.
    Ve ayrıca çok sevdiğim aileme, eşime vs.....

Allah Aşkına Biri Söylesin AMD...

• cpu hiç 15 derece olur mu yaw anakartın sensöründe bişey olmasın.
  • yol vallahi
    zaten sistemim yeni
    3 gün oldu alalı.
    hatta bios update bile yaptım.
    gerçi oda o kadar da sıcak değildi ama odanın normal olduğu zamanlarda da 24-25 derece falan oluyor
    hatta ben bu siparişi verirken forumdan duyduklarıma göre çok ısınıyor diye bir de zalman 7700cu sipariş edicektim.
    ama ellerinde yokmuş, ben de ileriye doğru alırım demiştim
    ama şu an hiç de gerek yok
    bu işlemcinin full load da bile 42 yi geçtiğini görmedim.

buyrun bakın.
    hatta pi çekerken sıcaklık 30 derece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 27 Ocak 2006 19:24:57 >

• Süper ya!Benim intel p4 530 52 derece amd athlon 64 3000+ 37 dereceilk kez 15 derecede çalışan bi işlemci görüm 28-29 da çalışan var üstündeki fanla (p4 2.80c) ama 15 derece hayret
  • kardeş yanlız everest yanlış ölçüyor , bıos unda sorun var bence...15 derece işlemci olmaz.....water cooling , gas cooling olmadan mümkün değil.....

everest bndede 13 derece gösteriyor ama , nvidia nın monitörün de yukarısaki gibi 26 ve oyunlarda 32 arasında gidip geliyo hemde o/c li..
  • quote:

yol vallahi
    zaten sistemim yeni
    3 gün oldu alalı.
    hatta bios update bile yaptım.
    gerçi oda o kadar da sıcak değildi ama odanın normal olduğu zamanlarda da 24-25 derece falan oluyor
    hatta ben bu siparişi verirken forumdan duyduklarıma göre çok ısınıyor diye bir de zalman 7700cu sipariş edicektim.
    ama ellerinde yokmuş, ben de ileriye doğru alırım demiştim
    ama şu an hiç de gerek yok
    bu işlemcinin full load da bile 42 yi geçtiğini görmedim.

buyrun bakın.
    hatta pi çekerken sıcaklık 30 derece.

nie pi çekiyorsun sen test için mi aldın pc'ni

• olamaz oda sıcaklığı bile ondan fazladır
    anakart YANLIŞ ölçüyor inanma
  • şu an 26 derece
    ama oda sıcaklığı iyi durumda (soba yanıyor şu an).
    niye inanmak istemiyorsunuz ki?
    bu sıcaklık AMD de olsa inanırdınız ama.
    üstelik de stok fanla.

işte bu da stok fanın resmi.
  • quote:

şu an 26 derece
    ama oda sıcaklığı iyi durumda (soba yanıyor şu an).
    niye inanmak istemiyorsunuz ki?
    bu sıcaklık AMD de olsa inanırdınız ama.
    üstelik de stok fanla.

işte bu da stok fanın resmi.

yok kardeş ben inandım , ben 15 e inanmadım

bu arada super pi de durumun nasıl kaç sn alıyor snn bu canavar , kaç mhz de alıyor ?bi ss fln atabilirsimin....cpu-z , super pi ss ikilisi yani

bu arada intel fanını görünce eski intel cpu larım aklıma geldi duygusal anlar yaşadım mmx ler , celeron 300 ler , p3 800 fln

• Şu an sistemim o/c siz durumda
    Yani default ayarlarda
    Garantisi bitene kadar da oc yapmayı düşünmüyorum.
    standart haliyle 42 sn de Süper pi çekiyor

benim eski northwood 2.4 333mhz ramlerle standart 1dk 8sn olan pi testini
    oc yaparak 53 sn yeye düüşürmüştüm.
    yani 15 sn ye kazanmıştım
    acaba oc yaparsam bu sistemde ne kadar kazanabilirim onu da çok merak ediyorum yani :)

Buyrun SS.

• sibiryada mı yaşıyosunuz efendim siz 100 küsür watt ı 15 derecede tutabilmek için :P
  • valla açıkçası ben de intel prescotların çok ısındığını okuyup duruyordum forumda.
    ama ne iş anlamadım? :):):):)

bendeki eski sistemle bile çok yüksek bir performans alıyordum, forumda kimse inanmıyordu.
    acaba benim şansıma mı iyi donanım denk geliyor bilmem :):):)

gerçekten sistemin durumu bu hiç ısınmıyor.
    hatta bios güncellemesi bile yaptım.
  • gercek sensorler ile ölç istersen anakart kesinlikle yanlış ölçüyor zaten asus anakartların klasik hatası bu yüzden asus pek sevmiyorum olur böyle şeyler

Cok garip ama cpu oda sıcaklığından daha düşük çalışıyor

@Climanjaro
    Sen o cpuya kaç para verdin 194.0000 USD + KDV sanırım ve senin kıyaslama yaptığın cpu olan AMD - ATHLON 64 3000+ 939 VENICE 127 USD+ KDV sence aradakii bu fiyat farkınıda kıyaslamaya dahil etmek GEREKMEZ mi?

lga serisinde hayvani boyutlarda stok fanlar var ama amd s939 serisinde sıradan basit fanlar var bunlarıda göz önünde bulundurun ondan sonra kim ısınıyor karar verin
  • quote:

Orjinalden alıntı: T.H.T

AMD zamanında INTEL'e 64 bit ve çift çekirdek konusuda farkı çaktı şimdi dinleniyor

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.