Şimdi Ara

Allah gönlünüze göre versin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
1.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi akşamlar gençler,günlerdir biliyorsunuz ki forumda birçok troll ciddi sıralama konusu döndü ama her şeyden önce şunu söylemek istiyorum.Sizi bilmem ama ben mezunum ve iki senedir birçok şeyden geri kaldım futbol basketbol spor ülke gündemi... Ve 58 60 kilodan 82 83lere geldim.Bunları anlatmakla bitmez ama şu an çok sevdiğim kız arkadaşımı da verdi bu lanet 2 yıl bana.Ve belki de hedefime de ulaştım tıp kazanarak.Tüm bunlara bakarak sizin de ne sıkıntılar çektiğinizi tahmin edebiliyorum umarım herkes mantık çerçevesinde istediği sıralamayı alır.Çünkü gerçek anlamda bizim sıralamamızı belirlemeyen şeyler bunlar.Evet her insan emeğinin karşılığını almak ister ama aslına bakarsanız ben kendimden örnek vereyim kaç kez kitap çarptım kaç kez gizlice banyolarda yatağımda gözyaşları döktüm sabahladım.2016 YGS açıklandı eve geldim ve babam oğlum dışarı çıkma bak çıkıyorsun sonuç ortada dedi ve dünyam başıma yıkıldı 23 k olmuştum ve inanılmaz bir şeydi bunu duymak.Sonra mezun senem de babam özel görev için doğuya gitti polis kendisi,bunun üstünden kalkmaya çalıştım anneme kardeşime babalık etmeye sınava hazırlanmaya çalıştım.Sonunda korka korka girdim ygsye ve istediğimi aldım.Bunun verdiği haz güzel ama bunu yaparken kaybettiğim şeylere bakıyorum ve diyorum ki bu kadar şey kaybeden benim gibi kim varsa istediğini alsın çünkü bunun ne kadar zor olduğunu anlıyorum.Forumda bile kaç intihar konusu gördüm.Bunları değerli eğitimcilerimiz görse ve eserleri ile gurur duysa keşke.Arkadaşlar kısacası kendinizi sevin ya bu sınav hiçbir şey gerçekten öyle tamam önemsiz değil ama hiçbir şey umarım ne kast ettiğimi anlamışsınızdır.Bu arada beyler mezuna kalan arkadaşlarımız istedikleri her şeyi sorabilir bana kafalarnda ne varsa cevaplamaya çalışırım elimden geldiğince.

• yaşadıkların üzücü bir durum okuduğum her satırda samimiliğini hissettim.ben de hayallerimin peşinden gitmek istiyorum ama teredütlerim var ve bende tıp istiyorum bu yaşadıklarını buraya yazan bir insanın bana yardımcı olabileceğini düşünüyorum benim de sıralamam senin 2016 na benzer gelecek gibi duruyor ama teredütüm var bana yardımcı olurmusun lütfenn
  • tabiki dostum ne istersen yardım etmeye çalışırım
  • Varcot01 V kullanıcısına yanıt
    kendimi ne kadar anlatabilirim bilmiyorum ama şimdiden affola.
    öncelikle küçüklüğümde tıp değilde doktor olmak isteyen biriydim ama 12.sınıfa gelince bunu yapamıyacağımı düşündüm rehberlik hocam buna beni inandırmak için elinden geleni yapsa da ümiti kendimden kesmiştim ama yine de çalışmayı bırakmadım çalıştım ve 41 k ygs oldu biliyodum cekemezdim bu yüzden hayalimden vazgeçip diş seçicem dedim ama içim içimi yiyordu ve tatile girince kendimle başbaşa kalma fırsatim oldu bilmiyorum ama içimdeki doktorluk tutkusu gün geçtikçe sanki daha çok artıyor ama mezuna kalmak benim için çok zorlayıcı olurdu çünkü yanımda arkadaşlarım olmucak rehberlik hocam olmicak kısa bir tabirle yalnız olmak beni korkutuyor ve ailem de var tabikide başlarda ses çıkarcaklarını düşünmüyorum ama sonlara doğru onlarda seslerini çıkaracaklar eminim bu durumlara bakılınca kalıp kalmamak tada teredütteyim obp de yazık etmek istemiyorum bu konuda bana yardımcı olurmusun mezuna kalım mi sence buna değer mi pişman da olmak istemiyorum

• dostum mezuna kal kesinlikle derim dene şansını ama obp olayını anlamadım obp kırılması olmuyorki yazık edesin obpye ayrıca dostum evet yalnızlık zor ben kız arkadaşımlaydım o yüzden hissetmedim ama mezunlukta en önemli sıkıntı sıkılmak kaç kez ygs denemesi lys denemesi bıraktım kaç kez kendimle savaştım çözmek için ama sonunda bitti öncelikle şunu söyleyeyeim eğer hedefin varsa başta her şey güzel başlıyor ama o günler yaklaştıkça sıkılıyorsun bıkıyorsun kusuyorsun bu bir gerçek ama hedefini aklında tutarsan sabredersen yemin ederim bitiyor bak ben allah ın izniyle bitmiş bir şekilde karşındayım evet sövdüm tüm sisteme denemelere isyan ettim evet psikilojim de alt üst oldu ama bitti elime ne geçti bunları yaparak neden anın tadını çıkarmaya çalışıp sakin kalmadım bunları zorlaştıran sınav mı yoksa ben miyim diyorum şimdi kendi kendime ve cevap olarak kendim ağır basıyorum mezuna kaldım ygs 23 k ve bu yıl 1.2k peki ne farklıydı cevap belli inanç mezuna kalırken bir gün bile ya yapamazsam demedim kız arkadaşımla çözdügümüz denemelerde kafamı veremeyip bıraktım bazen ve dedimki benden bir halt olmaz ettütte sınıftayız ve duvar yumrukladım çünkü kimse beni anlamıyordu etüt yardım etmiyordu etütün umrunda değildim hem de en yüksek öğrencileriyken ben bu kadar emek verirken onlara afedersin bir yerlerini sallıyordu kız arkadaşıma bunları dememe rağmen inancım içimdeydi sadece bunları söyleyerek rahatlıyordum yine de emindim olacaktı allahtan aksilik çıkmazsa ve ygs de oldu inşallah lysde de aksilik çıkmamıştır da olmuştur.Dostum kesinlikle dene şansını derim ben ama kendini tanı abi tıp istiyorum okuyacam diyorsan bunu unutmadan sene boyunca çalış yırt kendini o zaman bak nasıl oluyor mezunluğun nasıl üstesinden geliniyor

• Allah razı olsun. Böyle yazılar artsa aslında cok daha guzel bir yardımlaşma platformu olur burası.

İnsanlar ciddiyetsiz veya art niyetli yorum yaparken iki kez düşünmüyorlar malesef. İnternet ortamı fiziken bir perde olabilir ama duygusal olarak değil bunu düşünerek haraket etmek çok önemli.

Böyle yazdığınız öğütlere kimisi çok ihtiyaç duyuyor herkesin iradesi, ve nefsi afetleri aynı değil kimisi bu duygusal desteği çevresinden alamıyor ve bu tarz ortamlardan çare arıyor ama gerçekten arkadaşlar bakın hepimiz ilim sahibi olmak için uğraşlar veriyoruz sadece daha duyarlı olalım.

Tekrardan Allah razı olsun bu yazınız için...
  • blazingquantum kullanıcısına yanıt
    sağol dostum burda kimse bizim gerçek ismimizi hareketlerimizi bilmiyor duygusal olarak bir şeyler paylaşmak sorun olmamalı çünkü seni tanımayan birilerine bir şeyler anlatıyorsun seni tanımasa da yolunuz bir milyonlarca isim ortak duygular paylaştıkça rahatlarız ama farkında değiliz
    rabbim senden razı olsun yazdıkların benim çokk önemli çokk teşekkür ederim ama şunu da merak ediyorum etüt merkezinin çok etkisi oluyor mu cünkü ben kütüphanede çalışıcam sene boyunca
  • Dostum öncelikle gece gece güldürdün beni bu kadar çok teşekkür edecek bir şey yapmıyorum lütfen biraz rahatla her neyse hocam tabiki belli bir fiyat aralığının üstünde iyi hocaları olan etütler çok ama çok şey katar ama düzenli çalışırsan ve sorularını eritecek ortamın olursa kesinlikle gerekli bir şey değil etüt merkezi tabi kütüphanede sürekli düzenin olmalı ama hocam tek sıkıntı soru çözümü konulara artık netten ulaşılabiliyor ama aradaki farkı doğuran sorular bu tür soruların çözümüne ulaşarak gelişirsiniz soru çözdürme imkanınınız yoksa çözümlü kitaplara yönelebilirsiniz ayrıca mezuna kalmak zor evet ama ölüm değil bazen mezun olduğunuzu unutuyorsunuz yani

gülmek ömrü uzatır derlermiş bence hiç fena olmaz gerçi burda ne kadar kısa o kdar iyi ama herneyse peki şunu da merak ediyorum şimdi tıp kazandın gibi neredeyse sadece sonuçlarının açıklanması gerekiyor bu kadar çalışmanın sonucunda kazandığını elde etmek nasıl bir duygu hep merak etmişimdir ben o duyguyu bu sene tadamadığım ama olsun diyorum galiba artık mezunluğa kesin gözle bakmaya başladım diye bilirm sen ne zamn çalışmaya başladın geçen sene
  • Dostum valla içim tam rahat değil ama kazandığımı varsayarsak şu an bir şey hissetmiyorum pek neden bilmiyorum inanamadığımdan da olabilir valla hocam 15 ağustosta evde lol oynuyordum ama ben temmuzda öyle bir deliler gibi mezun konuları araştırdım ki dhden sözlükten her yerden yök atlastan kaç mezunun tıp kazandığını tek tek hesaplayacak kadar kafayı yemiştim ama etüt araştıracaktım ki babamın da gitmesine az kalmıştı aradı oğlum işte şu amcanla ekipteyiz gel seni bir etütle görüştürecez dedi 16 ağustosta etüte başladım ve o tarihten sonra da full çalıştım yıl içerinsinde çalışmadığım gün 5 i geçmez ygs 12 marttaldı 14 mart etüt tatildi ben kütüphanedeydim o derece yani asıl bıkma dönemim mayısta lys denemelerine başlarken oldu ama ygs den bir ay önce falan da baya bıkmıştım ama bu kadar değil
    benim ygs 41 k lys 19-20-21 arası bekliyorum mezuna kalırsam bu rakamlar sizce nasıl oynar
  • bu arada bende mezunlukla ilgili çok şeye bakıyorum kafayı yemekten korkuyorum artık
  • ilk 1k hayal değil ama ygs garanti bir iş değil ayrıca bence bu yıl lysde biraz ygs tarzıydı sorular biraz şansa dayalıydı ama genel mantık yaparsak ygsde sakin kal yaparsın diye bir şey diyemem ben bu yılki ygsde geçen senenin 10 katı ecel terleri döktüm ki kendimi şartlamıştım telaş yapmayacam diye ama türkçede o kadar heyecanlıydım ki ilk 10 soruyu okudum ama titreyerek yani allah bana yürü ya kulum dedi bir insan okuduğunu anlamadığını düşünerek 3y 1b türkçe yapar mı yani güç inanması ayrıca matta 11 boşum vardı bir ara orda çok kritik bir karar verip fene geçtim ve fene sadece 1 kere bakacam ve bitecek başka sansım yok dedim ve 15 17 dk civarında bitti 39 1 geldi yani sınav anı bir karar bile çok etkiliyor ki ben bunun verdiği güvenle matı 2 boşa indirdim ama bu kadar çok şeyi aynı anda düşününce beynim yandığı için kalan boşlara bakarken kafam yetmedi resmen bundan dolayı erimedi onlar ama sonuçta oldu yani sıralammanız size bağlı ilk 1k hayal olma kısaca ama kendinizi buna şartlamayın daha iyi yapmayı düşünün ben sınavdan önce 150 görmüştum ama ygsnin nasıl bir şey olduğunu bildiğim için hedefim tıp potasında kalıp ilk 15k falan yani ailemin baskısını azaltmaktı göröyorsun çok fazla baskı vardı ama halloldu bir şekilde geçti yani inşallah aksilik çıkmaz da resmi olarak da biter süreç

• yemezsin hocam korkma bilirim o telaşı ama mezunken çekme örnekleri çok yani kafana takma bunu sadece farklı konular okuyarak farklı mezunların fikrini görürsün iyi olur senin için
    çok saol almam gereken cevapların çoğunu aldım hatta fazlasını bile bana düşen galiba inanmak sonra da başarmak tabi hayırlısıyla kısmet olursa şuan da mezunlağa %85 daha iyi bakıyorum tekrar dan teşekkür ederim inşallah öğrenim hayatın boyunca hep dua ettiğin şeylerin hayırlısı olması dileğiyle kabul görür aklıma geldikçe size dua edicem şimdiden başladım bile
  • saol dostum allah yardımcın olsun
    Peki hocam siralamalarin hangi yıla benzer geleceğini tahmin ediyorsunuz 5k 15k arası
  • Canını sıkmak istemem ama tıp kazanmak çok küçük bir başlangıç. Sonrası çok çok daha zor yani hiçbir şey bitmedi her şey yeni başladı. Umarım ileride pişman olmazsın.
  • İyi de neden eğitimcilere giydirmişsin? Sinav sistemini egitimciler mi getirmiş? Tıp kazandığına gore eğitimciler görevini yapmış.

Tıp kazanamasan yine eğitimcilere giydirecektin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.