Şimdi Ara

Allah her şeyi nasıl biliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cevabı bu videoda (interstellar filmiye ilgili spoiler içerir) https://youtu.be/BXx9xLFzAjY

• aslında herşeyi bilen sensin. yalnız zamanla ya da daha doğru ifade ile ışığın ölümü ile bu durum ortaya çıkıyor.

........................

ilahi kudretin her şeyi bilmesi çok korkunç bir haldir. aslında istenen bir hal de değildir.

............

mesela sen esasen kitaptaki bütün ayetleri de biliyorsun ancak daha bunun farkında değilsin. hatta salt guran da değil tevrat incil zebur ve suhuflar da buna dahil.
  • meselenin özü sad denen bir harfe beziyor. tek atışlık ok. bu ok tektir ve bir kere atılır ancak bütün hedefleri vurur. ilahi kudretin biliş denen şeyden bize anlattığı kısmı bu kadardır.

............................
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Metafor olmayan güzel bir cevap. Long time no see

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

Bu mesaj silindi.
    Önyargı işte bu... benim cümlemden benim bunu iddia ettiğimi mi çıkardın......Biraz mantık ...Allah kendisi söylüyor Kuranda....Allahın bunu kanıtlamayya ihtiyacı da yok (müslüman)halk arasında bu merak edildiği için açıklamaya çalıştım....Bir kaç örnekle.... yaptığım sadece bu.
    ---------
    Cevap veren arkadaşlar video üzerinden cevap yazsalar ya!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilonsahiden -- 19 Kasım 2018; 1:13:51 >
  • Babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zekamızın minnak sınırları ile algıladıgımız bilme kabiliyetını bizden daha üstün bir varlık için sorgulamak malesef cevapsız kalacak bir eylemdir.

Solucanlardan, çizdiğimiz mimari projeyi anlamasını beklemekten farksız bu beklentiniz. Örnek uygun oldu sanırım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu adam nasıl bu hale geldi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İnsan aklıyla bunu ölçmek çok zor.
  • Tanrı, onun varlığına inanan insan kadar zekaya sahiptir.
  • Googledan

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoelroc

Googledan

• nası her şeyi biliyor benim tuvalette altımı silerken elime gelen poku da biliyo mu? biliyorsa nası biliyor taharet borularına kamera sistemi mi kurmuş yoksa meleklere tuvalet ajanlığı mı yaptırıyo? yoksa lazer gözleriyle tuvalette benim dötüme mi bakoyr? hadonun dediği gibi ilahi kudretin herşeyi bilmesi korkunç
  • Yahu kanal çocuk kanalı da sizin gibi zeka düzeyi düşükler için ayrı bir video yapmak lazımmış....
    Videoyu açıp baksanız izafiyetten zaman kavramından bahsediliyor...Belki genel görecelilik yazdığı için anlamışsınızdır.Bir açın bakın https://youtu.be/BXx9xLFzAjY?t=563
    Ayrıca müslüman olmayanlar neden yorum yapıyor bu video inanan insanlar için geçerli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dopamine.

Zekamızın minnak sınırları ile algıladıgımız bilme kabiliyetını bizden daha üstün bir varlık için sorgulamak malesef cevapsız kalacak bir eylemdir.

Solucanlardan, çizdiğimiz mimari projeyi anlamasını beklemekten farksız bu beklentiniz. Örnek uygun oldu sanırım.
    Sorgulamak yok sadece anlamaya çalışmak var....İnsan zekası da ancak benzetmeler yaparak anlar.Ki Kuranda da Allah bu yöntemi kullanır.Mesela görmesi insan görmesi gibi olmadığı halde aynı kelimeyi kullanır bilmesi de insan bilmesi gibi değildir ama isimlendirme ayndır.....Dolayısıyla bizim bilmemizdeki en temel etken olan zamana bağımlılık veya zamansızlık konusunu anladuğımızda Allahın bilmesini de biraz kavramış oluruz.Yoksa onun gibi bilmeyi iddia etmek Tanrılık iddiasında bulunmak olur.Ki bu dinen uygun olmadığı gibi mantıken de tutarlı değildir.

• Bilemeyiz ki.
  • Şöyle ki,

Ne Nu Nan nine diye bir olay var.

Burada ı harfi yok. Bu harf bir babanın misli görülmemiş zulmu. İlahi kudret kitabında geçen bu sesi anlamlandırdığında her şeyi biliyor olacak.

Esasen ilahi kudretin bir şekilde iletişimsel yönünün özü de bu denebilir.

Bu misli görülmemiş zulum açıklanmaya muhtaç bir şeydir.

• quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

Şöyle ki,

Ne Nu Nan nine diye bir olay var.

Burada ı harfi yok. Bu harf bir babanın misli görülmemiş zulmu. İlahi kudret kitabında geçen bu sesi anlamlandırdığında her şeyi biliyor olacak.

Esasen ilahi kudretin bir şekilde iletişimsel yönünün özü de bu denebilir.

Bu misli görülmemiş zulum açıklanmaya muhtaç bir şeydir.
    Baba kim zulum ne Nun ne bunları açıkça yazarsan cevaben birşeyler yazarız .
  • ilonsahiden kullanıcısına yanıt
    ilgi için teşekkürler.

geç oldu. esasen ne yazacağımı bilemedim.

konu itibari ile söyleyebilirim ki oldukça öznel algıların ifade şekillerinden bahsetmeye çalıştım.

............................

tek harf 4 kelime insanın yaratılış din ve hayat üzerine algısını oluşturabilir mi?

ne nu nan nine....

ne çıplak ekmek nine..... ekmeğimin içi boş....

...................................

insanın kelime-i tevhidi ne olabilir? diyn nedir? yaratılıştan anlaşılması gereken şey ne olabilir?

yukarıdaki betik bunu özetleme gayreti denebilir. tek harf yani n(e) ile bu anlatılabilir gibi.

insan nesnedir özne değil, insan giyinse de çıplaktır(ihtiyaçları belirlidir), insan besin zincirinde yer alır, insan ya 9'un ya da ninesinin devamı olarak metafizik veya fizik oluşumudur(yaratılışı belli edilebilir)

...................................

bizim yaşamsallığımızın özü ses çıkarma yetisidir. bitkisel hayat veya bağlı bırakılmış bir ağız hayatı insanı yok sayar. konuşmak erdemdir haktır ve iletişim bakımından insanı ayırır.

bu açıdan sesli harflerdeki sonsuzluğu his adına a e i ü .... gibi harflerin devam edegelen ses verme halinin yaratıcı ile olan ilintisi mevcut.

arabi lisanda o ü ö yoktur. bu açıdan ilahi güçle ifadesel mekanda konuşmak diğer seslileri gerektiriyor. ve bunlar yaratıcı zihin adına bir anlam ifade etse mesela ı bana hayrı tahmil edecek olan (babam) kişinin misli görülmemiş zulumle( çabayla gayretle) elde ettiği değerdir. ilahi kudret i dir. o apaçık zulumdur(suyun türevi bakımından yaratılışın özü ona kolaydır)

babam ise acının kederin çabanın ürünüdür ve ilahi kudret bunu bilmez.

......................................

benim babamın hatıratına saygı kuşağından aynı zamanda onu ve beni anlasın diye yaratıcıya anlatmam gereken bir şey var. işte bu misli görülmemiş zulumdur.

........................................

konunun kutsal kitapla da ilgisi olduğundan oldukça ayrıntılı anlam karmaşası doğal denebilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.