Şimdi Ara

Allah Neden Bizi Maymunla Genetik Olarak Çok Benzer Yarattı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yanlış bilgilerle dolusun.

1- Adem zaten insan demek aynı zamanda. Bak Türkçe de "Adam" diye kelime var aslı insan olsa da zamanla daha çok erkek cinsi için kullanılır olmuş. Şimdilerde de bilim adamı iş adamı gibi kalıplaşmış kelimeleri bilim insanı, iş insanı demeye başladılar nedense. Adam kelimesi sadece erkek için kullanılan bir kelime olduğunu iddia ediyorsanız kadın için kullanılan nedir onu söyleyin ben de öğreneyim.
    2- Havva yoktur Kur'an da. Adem'in eşi vardır.
    3- Adem'in eşi Adem'in kaburga kemiğinden yaratılmıştır da yoktur Kur'an da. O dediğin diğer semavi dinlere ait bir argümandır ve İslam'a da hadis adı altında sokuşturulmak istenir.

Şimdi gelelim çamurdan yaratılma olayına:
    Bununla ilgili de birkaç iddia söylenebilir.
    1- Çamur bir benzetme olabilir. Evrim zaten cansızdan canlıya geçişin olduğunu da kabul ettiği için Adem bildiğimiz çamurdan da yaratılmış olur. Yani tüm canlılık cansızlıktan süregelmiştir. En son halka insan yani Ademdir.
    2- Allah çamurdan bizzat Adem'e yani insana evrimi ayrı bir şekilde uygulamış olabilir. Neticede Yaratıcı. Milyonlarca yıl beklemesine gerek yok zaman diye bir şey yok Allah tarafında. Zamanı da Allah yarattı.
    3- Adem yani insan Evrimin dışında bir varlık olabilir. Ki eğer doğru olan bu ise de evrimi inkar etmiş olmuyoruz. İnsanlık hariç canlıların tamamında yine evrimi kabul ediyoruz. Sadece insanın ayrı bir Yaratılışı olduğunu kabul etmiş oluyoruz.

Kur'an da alemin 6 günde(aşamada) yaratıldığı yazar. Bütün canlılığın sudan başladığını yazar.

Bu ifadeler evrim ile çelişmez. Tam tersi destekler.

Zaten Darwin'den önce Müslüman bilim adamları da evrim ile ilgili argümanlar sunmuştur ama nedense sanki ilk defa Darwin böyle bir düşünce ile ortaya çıkmıştır diye yaygın bir kanı vardır.
    Aslında Darwin'den yüzyıllar önce canlıların birbirinden türediğini iddia eden Müslüman bilim adamları vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: torlofan

Yanlış bilgilerle dolusun.

1- Adem zaten insan demek aynı zamanda. Bak Türkçe de "Adam" diye kelime var aslı insan olsa da zamanla daha çok erkek cinsi için kullanılır olmuş. Şimdilerde de bilim adamı iş adamı gibi kalıplaşmış kelimeleri bilim insanı, iş insanı demeye başladılar nedense. Adam kelimesi sadece erkek için kullanılan bir kelime olduğunu iddia ediyorsanız kadın için kullanılan nedir onu söyleyin ben de öğreneyim.
    2- Havva yoktur Kur'an da. Adem'in eşi vardır.
    3- Adem'in eşi Adem'in kaburga kemiğinden yaratılmıştır da yoktur Kur'an da. O dediğin diğer semavi dinlere ait bir argümandır ve İslam'a da hadis adı altında sokuşturulmak istenir.

Şimdi gelelim çamurdan yaratılma olayına:
    Bununla ilgili de birkaç iddia söylenebilir.
    1- Çamur bir benzetme olabilir. Evrim zaten cansızdan canlıya geçişin olduğunu da kabul ettiği için Adem bildiğimiz çamurdan da yaratılmış olur. Yani tüm canlılık cansızlıktan süregelmiştir. En son halka insan yani Ademdir.
    2- Allah çamurdan bizzat Adem'e yani insana evrimi ayrı bir şekilde uygulamış olabilir. Neticede Yaratıcı. Milyonlarca yıl beklemesine gerek yok zaman diye bir şey yok Allah tarafında. Zamanı da Allah yarattı.
    3- Adem yani insan Evrimin dışında bir varlık olabilir. Ki eğer doğru olan bu ise de evrimi inkar etmiş olmuyoruz. İnsanlık hariç canlıların tamamında yine evrimi kabul ediyoruz. Sadece insanın ayrı bir Yaratılışı olduğunu kabul etmiş oluyoruz.

Kur'an da alemin 6 günde(aşamada) yaratıldığı yazar. Bütün canlılığın sudan başladığını yazar.

Bu ifadeler evrim ile çelişmez. Tam tersi destekler.

Zaten Darwin'den önce Müslüman bilim adamları da evrim ile ilgili argümanlar sunmuştur ama nedense sanki ilk defa Darwin böyle bir düşünce ile ortaya çıkmıştır diye yaygın bir kanı vardır.
    Aslında Darwin'den yüzyıllar önce canlıların birbirinden türediğini iddia eden Müslüman bilim adamları vardır.
    caner taslaman mı izleyip geliyor sonrada böyle saçma sapan şeyler yazıyorsunuz ?

ne benzetmesi kuran demiyormu apaçık indirdik diye. E apaçık indirilen kitap benzetme imamı kullanır ?

kurana görede havvanın ademden yaratıldığı söylenir

şimdi soruyorum ademden yaratılıyorsa eğer şu sorulur

1.adem erkek. Erkek olan biri nasıl havvayı meydana getirmiştir ?

erkekten bahsediyoruz çift cinsiyetli birinden değil mantıklımı ?

2.kuranın kaynağı tevrattır adem ve havvanın kökeni ise tevrata dayanır o sebepten ademin eşi havvadır.

3.sırf bu meseleler bile evrimle çelişiyor

kuranla çelişen şeylerden biride ademin oğullarından habil kabil hikayesidir

kurana göre habil ve kabil vardır ve orjinali tevrata dayanır

orjinale görede

kabil çiftçidir ama insan ilk başta tarım yapmamıştır avcılık ve toplayıcılıkla yaşamını sürmüş nitekim sonra tarıma geçmiştir. Dolayısı ile kabilin çiftçi olması evrime yok sayar çünki eğer çelişmese idi kabil çiftçilik yapmaz avcı olurdu veya bütün insanlar toplayıcılık yapacağına direk çiftçiliğe geçerdi ve ilkel mağara adamları olmazdı.

tevratı kabul etmiyoruz yok. halbuki Kabul etmelisin çünki orjinal hikayesi ve kaynağı o

e nerden tutarsan elinde kalıyor. Adem ve havvanın varlığı bile evrimle çelişir

diğer ikinci mesele.

Tanrı niye insanı uzun bir sürede evrimle yaratsın ?

direk mükemmel bir biçimde yaratmak varken hemde.

islam yaratılışçıdır yani allah bizi bugün olduğumuz gibi yaratmıştır evrimse ise yaratılışçılık yaratılışçılıkta ise evrim olmaz

buna delil bu ayettir

Şüphesiz, Allah katında İsa'nın durumu, Adem'in durumu gibidir. Onu topraktan yarattı, sonra ona "ol" demesiyle o da hemen oluverdi.

Ali imran 59

evrime göre bir canlı hemen ol demeyle olmaz sırf bu ayet bile evrimin islamla çeliştiğinin kesin ve net kanıtıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 9 Şubat 2019; 19:33:5 >

• The SATANİST kullanıcısına yanıt
    Bu forumda sapla samanı birbirine karıştırıp bilgili olduğunu iddia edenlerden birisin. Ben herkesi takip ederim ateistlerden de bir çok şey öğrenmişliğim vardır. Caner Taslaman'ı da çoğunlukla doğru ifadeler kullanan birisi olarak görürüm. Ancak ben evrenci-tarihselci-Kur'ancı falan değilim.

Kur'an indirildiği toplum olan Araplar için Apaçık bir kitaptır zaten. Yani Arapça'dır. Apaçık kelimesinden canının istediği anlamı çıkartabilirsin o senin seçimin. Başka ayetleri de var o kitabın derki bu kitabın kimisi muhkem kimisi müteşabihtir ve inanmayanlar müteşabih olanların peşine düşeceklerdir. Benim için bu ifade apaçıktır senin için de apaçık mı?

Tevratın da İncilin de Kur'an ın da kaynağı Allah'tır. Benzerlikleri olacaktır şüphesiz ancak birbirini nesh ederler yani hükümsüz kılarlar.

İslam dini Ademden beri yani insandan beri vardır, Kur'an İslam dininin reform halidir.

Kur'an indiği zaman Tevrat ve İncil hükümsüz hale gelmiştir. Zaten Kur'an Tevrat ve İncil bozulduğu için indiğini iddia eder. Kur'an ben tevratı kabul ediyorum iddiasında bir kitap değil ki sen Kur'an ı çürütmek için bana tevratı sunabileceksin. Ben tevratı zaten hükümsüz olarak görüyorum bana varsa iddian Kur'an dan getir ben de çürüteyim o dediklerini.

Sen bu iddialarınla Tevrat'ın evrimle çeliştiğini iddia edebilirsin Yahudi değilim onun için üzerime alınmıyorum.

1-Erkek XY kadın XX diye ifade edilir genetik olarak. Yani Erkekte kadına ait DNA parçası zaten mevcuttur. Eğer Erkek XX kadın XY olsa idi dediğin iddia ciddiye alınabilirdi. Doğrusu bu mudur bilemem ama Adem'in eşinin Adem'den yaratıldığını bu şekilde iddia edebilirim ve sen bunu çürütecek bir argüman sunamazsın.
    2- Zaten çürüttüm o iddianı. Ben Adem'in eşinin adını bilmiyorum. Onun için de kullanmam adını. Kur'an da geçmiyor ise vardır bir sebebi. Tevrat'ta var diye Havva olduğunu iddia etmek bir Müslüman için anlamsızdır.
    3- Kur'an da Habil-Kabil anlatımı o şekilde değildir. Bilmiyorum ben öyle mi olmuş başka türlü mü olmuş.

Göbeklitepe tarih yazımını değiştirmiş ve insandaki birçok gelişmeyi geriye çekmek zorunda kalmıştır. M.Ö. 10000lere dayanmıyordu eski tarihi bilgilerle birçok şey. Yani zaman ve bilim ilerledikçe daha da eskiye inebilir insanın gelişimi. Bunu bilgi amaçlı olarak yazdım bir iddiam yok.

Ali İmran-59 Şu anlam çıkar Adem de babasız İsa da babasız yaratılmıştır. Allah'ın Ol demesi O'nun gücünü ifade eden bir ifadedir.

2 çeşit Adem iddiası da mevcuttur. Birisi insanımsılar olan Adem'dir. Diğeri de bu Ademler-insanımsılar yaşarken Allah tarafından ayrı bir şekilde yaratılan ve Allah'ı anlatan ilk peygamber Adem'dir. Yani atıyorum evrimsel süreçte homosapiens iken de Allah katında Adem-insan olarak tanımlanmışız ve ayrıyeten bir akıllı tasarım olarak topraktan ayrı bir şekilde yaratılmış olan Adem vardır iddiasıdır bu. Peygamber Adem ve ailesi bu homosapiensler ile genetik olarak üreyebilecek durumdadır ve bizim türümüz bu şekilde ilerlemiştir, homosapiensler ise asimile olarak yok olmuşlardır. Bu iddia ile ensesti de bertaraf ederler evrimi kabul ettikleri gibi.

Bu iddiadır ancak çürütülemez en azından ben çürütemedim. Sen veya başkası çürütebiliyorsa edin ben de öğreneyim. Okuduğum zaman şaşırdım, düşündüm düşündüm çürütecek bir noktasını bulamadım.

Adem nedir, nasıl olmuştur, öncesinde dünyada sınama var mıdır bu konular çok az bilgimiz veya hiç bilgimizin olmadığı olan konulardır. Kur'an çok az şey anlatır Adem ile ilgili öncesi ile ilgili ise neredeyse hiç bilgi yoktur. O'nun için benim bir iddiam yok. Ben hangisi doğru bilmiyorum. Evrimin var olduğunu yazdığım ayetler ile iddia ediyorum. Adem evrimcilerin dediği gibi canlılığın devamı da olabilir ayrı olarak yaratılan bir varlık da. İkisi de tutarlı benim için.

Senin iddiaların Kur'an a dayanmıyor benim verdiğim ayetlerin evrim ile çeliştiği noktaları söyle eğer gerçekten dürüst isen. Ben senin argümanlarını inanç bağlamıyla çürüttüm sen de benim önceki mesajımda verdiğim ayetleri evrim bakışıyla çürüt hadi bakalım.

• torlofan T kullanıcısına yanıt
    Yalnız arkadaşın bahsettiği rastlantısallık evrimsel biyolojide günlük hayatta kullandığımız manaya gelmez. Evrimsel biyolog Ernst Mayr tesadüfü şu şekilde tanımlar: "Mutasyon ya da değişim tesadüfîdir dediğimiz zaman kastettiğimiz şey yeni genetik özellikleri verilen ortamdaki organizmanın adapte olma ihtiyacı arasında bir ilişki olmadığı iddiasından ibarettir."[1]

Biyoloji felsefecisi Michael Ruse ise şu şekilde tanımlar: "Biyolojik evrimin “ham maddesi” (diğer bir deyişle mutasyonlar) tesadüfidir, ki bundan kasıt onun ihtiyaca göre gerçekleşmemesidir"[2]

Bir başka biyoloji felsefecisi olan Eliot Sober de şu şekilde bir tanım yapmıştır: "Mutasyonların yararlı olacağını saptayıp, mutasyonun gerçekleşmesine neden olan fiziksel bir mekanizma (onların içinde veya dışında) yoktur."[3]

Bu tanımların hepsi doğrudur. Benim tanıma göre: Bir şeye tesadüf derken o şeyin bir amaç üzerine ve bir bilinç dahilinde gerçekleşmediğini söylememizdir. Örneğin zürafalar dur boynumu uzatayım da yukarıya ulaşayım diyerek evrimleşmezler. Aynı şekilde canlılıkta bir amaç üzerine ortaya çıkmamıştır. Tabii son dediğim şey bilim için geçerlidir. Evrimin felsefi yorumuna girersek iki görüş çıkacaktır birincisi natüralist evrim ikincisi teistik evrim senin kabul ettiğin ise ikinci görüşe giriyor.

Kaynakça:
    1. Mayr, Ernst (1988) Towards a New Philosophy of Biology: Observations of an Evolutionist (Cambridge: Harvard University Press), s. 98.
    2. Ruse, Michael (1988) Philosophy of Biology Today (Albany: State University of New York Press), s. 75.
    3. Sober, Eliot “Evolution Without Metaphysics?”, J. Kvanvig (ed.), Oxford Studies in Philosophy of Religion, cilt 3.

• quote:

Bu forumda sapla samanı birbirine karıştırıp bilgili olduğunu iddia edenlerden birisin. Ben herkesi takip ederim ateistlerden de bir çok şey öğrenmişliğim vardır. Caner Taslaman'ı da çoğunlukla doğru ifadeler kullanan birisi olarak görürüm. Ancak ben evrenci-tarihselci-Kur'ancı falan değilim.

Kur'an indirildiği toplum olan Araplar için Apaçık bir kitaptır zaten. Yani Arapça'dır. Apaçık kelimesinden canının istediği anlamı çıkartabilirsin o senin seçimin. Başka ayetleri de var o kitabın derki bu kitabın kimisi muhkem kimisi müteşabihtir ve inanmayanlar müteşabih olanların peşine düşeceklerdir. Benim için bu ifade apaçıktır senin için de apaçık mı?

Tevratın da İncilin de Kur'an ın da kaynağı Allah'tır. Benzerlikleri olacaktır şüphesiz ancak birbirini nesh ederler yani hükümsüz kılarlar.

İslam dini Ademden beri yani insandan beri vardır, Kur'an İslam dininin reform halidir.

Kur'an indiği zaman Tevrat ve İncil hükümsüz hale gelmiştir. Zaten Kur'an Tevrat ve İncil bozulduğu için indiğini iddia eder. Kur'an ben tevratı kabul ediyorum iddiasında bir kitap değil ki sen Kur'an ı çürütmek için bana tevratı sunabileceksin. Ben tevratı zaten hükümsüz olarak görüyorum bana varsa iddian Kur'an dan getir ben de çürüteyim o dediklerini.

Sen bu iddialarınla Tevrat'ın evrimle çeliştiğini iddia edebilirsin Yahudi değilim onun için üzerime alınmıyorum.

1-Erkek XY kadın XX diye ifade edilir genetik olarak. Yani Erkekte kadına ait DNA parçası zaten mevcuttur. Eğer Erkek XX kadın XY olsa idi dediğin iddia ciddiye alınabilirdi. Doğrusu bu mudur bilemem ama Adem'in eşinin Adem'den yaratıldığını bu şekilde iddia edebilirim ve sen bunu çürütecek bir argüman sunamazsın.
    2- Zaten çürüttüm o iddianı. Ben Adem'in eşinin adını bilmiyorum. Onun için de kullanmam adını. Kur'an da geçmiyor ise vardır bir sebebi. Tevrat'ta var diye Havva olduğunu iddia etmek bir Müslüman için anlamsızdır.
    3- Kur'an da Habil-Kabil anlatımı o şekilde değildir. Bilmiyorum ben öyle mi olmuş başka türlü mü olmuş.

Göbeklitepe tarih yazımını değiştirmiş ve insandaki birçok gelişmeyi geriye çekmek zorunda kalmıştır. M.Ö. 10000lere dayanmıyordu eski tarihi bilgilerle birçok şey. Yani zaman ve bilim ilerledikçe daha da eskiye inebilir insanın gelişimi. Bunu bilgi amaçlı olarak yazdım bir iddiam yok.

Ali İmran-59 Şu anlam çıkar Adem de babasız İsa da babasız yaratılmıştır. Allah'ın Ol demesi O'nun gücünü ifade eden bir ifadedir.

2 çeşit Adem iddiası da mevcuttur. Birisi insanımsılar olan Adem'dir. Diğeri de bu Ademler-insanımsılar yaşarken Allah tarafından ayrı bir şekilde yaratılan ve Allah'ı anlatan ilk peygamber Adem'dir. Yani atıyorum evrimsel süreçte homosapiens iken de Allah katında Adem-insan olarak tanımlanmışız ve ayrıyeten bir akıllı tasarım olarak topraktan ayrı bir şekilde yaratılmış olan Adem vardır iddiasıdır bu. Peygamber Adem ve ailesi bu homosapiensler ile genetik olarak üreyebilecek durumdadır ve bizim türümüz bu şekilde ilerlemiştir, homosapiensler ise asimile olarak yok olmuşlardır. Bu iddia ile ensesti de bertaraf ederler evrimi kabul ettikleri gibi.

Bu iddiadır ancak çürütülemez en azından ben çürütemedim. Sen veya başkası çürütebiliyorsa edin ben de öğreneyim. Okuduğum zaman şaşırdım, düşündüm düşündüm çürütecek bir noktasını bulamadım.

Adem nedir, nasıl olmuştur, öncesinde dünyada sınama var mıdır bu konular çok az bilgimiz veya hiç bilgimizin olmadığı olan konulardır. Kur'an çok az şey anlatır Adem ile ilgili öncesi ile ilgili ise neredeyse hiç bilgi yoktur. O'nun için benim bir iddiam yok. Ben hangisi doğru bilmiyorum. Evrimin var olduğunu yazdığım ayetler ile iddia ediyorum. Adem evrimcilerin dediği gibi canlılığın devamı da olabilir ayrı olarak yaratılan bir varlık da. İkisi de tutarlı benim için.

Senin iddiaların Kur'an a dayanmıyor benim verdiğim ayetlerin evrim ile çeliştiği noktaları söyle eğer gerçekten dürüst isen. Ben senin argümanlarını inanç bağlamıyla çürüttüm sen de benim önceki mesajımda verdiğim ayetleri evrim bakışıyla çürüt hadi bakalım.
    sapla samanı karıştıran sensin benzetme kullanıyorsun olmamasına rağmen elle tutulur bilgi veremiyorsun.

bu söylediğin argümanların hepsini taslaman birebir söylüyor onun sözleriyle gelme

1.islam ademden veri vardır da nedir ? e madem vardı niye direk islamiyet ve kuranı indirmedi sormazlarmı ?

madem vardı o zaman ilkel mağara adamlarının devrinden itibaren bu iddianı kanıtlayan islamiyetin ademden başladığını gösteren tek bir bulgu delil yok ?

islamiyet tek tanrılı. Halbuki insan ilk önce doğaya sonra eşyalara tapınmaya başladı (totemizm) ardındna çok tanrılı dinlere geçti. Tek tanrılı dinler çok sonradan geldi.

Eğer islamiyet ademden beri varsa neden tek bir kalıntı delil bulgu yok ?

senin mantığınla bende şunu derim ''ilk insandan itibaren din pastafaryanizmdir'' akla mantığa sığarmı ?

2.kuran tevratıda kabul eder
    Al-i İmran Suresi, 50. ayet: "Benden önceki Tevrat'ı doğrulamak ve size haram kılınan bazı şeyleri helal kılmak üzere size Rabbinizden bir ayetle geldim. Artık Allah'tan korkup bana itaat edin."

Maide Suresi, 46. ayet: Onların (peygamberleri) ardından yanlarındaki Tevrat'ı doğrulayıcı olarak Meryem oğlu İsa'yı gönderdik ve ona içinde hidayet ve nur bulunan, önündeki Tevrat'ı doğrulayan ve muttakiler için yol gösterici ve öğüt olan İncil'i verdik.

Al-i İmran Suresi, 50. ayet: "Benden önceki Tevrat'ı doğrulamak ve size haram kılınan bazı şeyleri helal kılmak üzere size Rabbinizden bir ayetle geldim. Artık Allah'tan korkup bana itaat edin."

kuran tevratı kabul etmiyorsa doğrulamaz bu ayetleri kurana sokmazdı yine tevrat kökenli bir çok hikaye birebir kurana gelmezdi

3.ademden havvanın nasıl ortaya çıktığını hala mantıklıca açıklayamadın ?

ne yaptı ademi kendini dölleyebilen çiftcinsiyetlimi yarattı ?

4. çürüttüğün yok ama salladığın çok şey var. Ademin eşi havvadır bunu islam alimleride yüzyıllardır kabul eder ve havva der sen islam alimimisinde kabul etmiyorsun ?

5.akıllı tasarımın elle tutulur bir yanı yok izle en basit anlatımla bu video güzel idade ediyor mantıksızlığı yani bu iddia çöpte https://www.youtube.com/watch?v=DN_Lo6ycUt0

diğer iddia ise daha saçma insanımsılar olan adem nedir ? akla mantığa uymuyor

öyle olsa kuranda bahsetmezmiydi ? kurana göre ilk insan ademdir insanımsı diye bi şey mevcut değildir zira islama ters bu tanım

tekrar söylüyorum evrim yaratılışçı olan islama terstir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 9 Şubat 2019; 22:46:42 >

• Şuradaki bilinçli insanlardan birisi olduğun için teşekkür ederim. Görüşlerimiz/inanışlarımız çok farklı olsa da niyetin hep bir şeyler öğrenmek ve öğretmek. Abone ol butonu olsa tıklayacağım her yazdığını takip etmeye çalışıyorum. İlla bir bilgi var içinde boş konuşmuyorsun.

Evrim hakkında çok araştırmam yok ama batıda da Hristiyan olup evrimi kabul eden bilim adamları olduğunu biliyorum. Onlar nasıl bakıyorlar bilgin var mı? Özetle nerede ayrılıyor teist ile ateist evrim konusunda? Sadece felsefi olarak ayrışmıyorlardır diye tahmin ediyorum.

Bugün mantıklsalteizm in youtube videolarında özetle plantinganın da teistliğin evrimle daha çok örtüştüğünü söylediği bir video izledim. Sen nasıl bakıyorsun felsefi olarak?
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    Evrimin kısaca felsefi yorumunu yazdığım bir yazı var özelden ulaşırsan atabilirim. Evrimsel biyologların çoğu sanırım ateist oluyor onlar da felsefe fakirliğinden. Adem ve Havva konusundan başka bir şey bilmiyorlar. Analitik din felsefesi felsefeci oranı %72 civarı teist %19 da ateisttir. Bu alanı çalışanların hepsi evrimi kabul eder bu adamlar hem bilimden anlar hem de felsefesi yaparlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 9 Şubat 2019; 23:4:43 >
    Valla Caner Taslaman'ın evrimi kabul etiğini biliyorum her yazdığım benzerse aklın yolu birdir ondan öyledir. Bilinçli yapmadım ben kendi aklım ve araştırmalarım ile yazıyorum yazdıklarımı.

1- Allah katında din İslam'dır. Ayeti var Kur'an da İslam kelime itibariyle Allah'a teslim olmak demek. Özetle Adem'den beri din İslamdır bu demek. Allah'a teslim olmak emredilmiştir demek. Yani İslam Muhammed ile gelen bir din değildir. Muhammed İslam dininde reform yapan son peygamberdir. Onun için bizler önceki peygamberleri de kitapları da kabul ediyoruz.

İnsanları ben yaratmadım ben bildiğim üzere konuşurum bilmediğim zaman bilmiyorum derim. Şurası bir gerçek günümüzde de insanlar tek tanrıya değil çok tanrıya tapmaktalar. Müslümanların bile çoğu Allah'ın yardımcıları olduğunu kabul eder farketmese de sen beni onlarla karıştırma mümkünse.

2- Tevratı doğrulamak ne demek sana anlatayım. Musa ve Tevrat: Kur'an onları red etseydi iyice gözden düşerdi belki de tamamen değersiz olurdu ama şu anda semavi din olarak yine değerlidir.
    Yani Yahudilerin inandığı Tanrı ile bizim inandığımız ve Hristiyanların inandığı tanrı aynıdır. Bunu sen de bir inanmayan olarak kabul edersin herhalde. Kur'an gerçekten bir Musa'nın ve gerçekten bir İsa'nın var olduğunu ve çok saygın kişiler olan peygamberlerden olduğunu belirterek onları yüceltir ve biz Müslümanlara da saygı duymayı emreder.
    Ben bir Müslüman olarak Hz. Musa'ya da Hz. İsa'ya da peygamberim olarak bakarım ayrım gözetmem. Yani o Hristiyanların peygamberi, Yahudilerin peygamberi banane demem.

Tevrat bozulmuştur ve nesh edilmiştir bizzat Allah tarafından. Ben Tevratın şu andaki halini geçerli sayamam. Benim için Tevrat ve İncil Arapların hadis kitapları gibidir. İçlerinde gerçek bilgi de vardır uydurma bilgi de vardır. Hangisinin gerçek hangisinin yalan hangisinin şüpheli olduğunu Kur'an ile karşılaştırarak genelde yorumlarım.

Onun için yazdım habil/kabil hikayesini ben bilmiyorum diye. Kur'an söylememiş; belki tevrattaki gerçekten değiştirilmemiştir ama ben bilmiyorum doğru olup olmadığını onun için şüphelidir ve öyle bakarım.

3- Açıkladım ama senin işine gelmemiş. Bilinmez; sen de bilemezsin başkası da bilemez. Birden çok mantıklı iddia var ve Kur'an bize çok az bilgi vermiş. Ben bilmiyorum diyorum. Bilmediğini bilmek erdemdir. Sana da tavsiye ederim.

4- İslam alimi diye bir tanımı kabul etmediğimi anlamış olman lazımdı. Müslüman alimler diyelim. Şu an inanılan din içinde Kur'an %5, sözel ilerlemiş Arap tarihi ve uydurmalar %95. Ben 4 sene bu dini terkettim ateist/deist olarak yaşadım. Kur'an ı kabul etmem de öyle 1 günde olmadı çok meraklı değildim çöl arabına itaat etmeye. Sonunda anladım ki gerçekten bu kitap Muhammed'în kitabı olamaz ve yeniden inanmaya başladım ve Kur'an ile çelişen her türlü dini argumanı red ettim.

Ben Adem'in eşinin adını bilmiyorum çünkü Kur'an bana söylemiyor. İslam alimleri dediğin kişiler demek ki bu ismi Kur'andan değil Yahudi ve Hristiyanlardan öğrendiler. Kur'an söylemiyor ise ben de söylemiyorum olay bu. Belki de adı Havva/Eve dir. Bilmiyorum.

10 yıldır ciddi şekilde ilgileniyorum alimlik çok büyütülen bir şey. Millete sorarsan Nihat Hatipoğlu da din alimi Cübbeli de din alimi. Din alimi kelimesini kendim için kullanmayı gereksiz buluyorum. Dinini yaşamayı ve öğrenmeyi amaç edinmiş bir Müslümanım o kadar. Bilmediğim çok şey var öğrenmeye çalışıyorum.

5- İnsanımsıyı ben yazdım homosapiens için insanımsı denebilir. Neden denmesin? İnsana en yakın tür o değil mi? Neandartel, Homosapiens, İnsan ya bunlar ve bilmediğimiz türlerin hepsi Allah katında Adem yani insan ise?

Bu iddia benim değil dedim ayrıca ben çürütemedim dedim. İddia inanç bakımından tutarsız değil sen çürüt ben çürütemedim.

Ben fikirleri yazdım. Adem öncesi bilimez din bir bilgi vermiyor. Adem ve ailesi de nerdeyse bilinmez. Adem içeren ayetler ile evrim bulduğum yok benim. Sen ısrarla oralarda geziniyorsun ben de okuyanların aklına fikir versin ben de yararlanayım diye yazdım.

Benim evrim için sunduğum ayetlerin evrim içermediğini ispat etmeni bekliyorum.

• Üçgen kare yuvarlak çarpı bunlar bildiğin gta şifreleri gibi hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Tamam anladık Baalzebuba tapıyon da şu mantıktan bir kurtul ağır saçmalıyorsun bazen. Mesela Ol diyen tanrı zamandan mekandan münezzeh bir varlık. Onun için bir milyon yıl ve 1 milisaniye arasında bir fark yok İslama göre. Kafasını gözünü yararak da İslam eleştirilmez ki be kardeşim. Ya soruyu Allah varmış gibi sorma ya da var olduğunu farz ederek tutarlılıkla sor.
  • Yanlışın var genetik yapı zaten her hayvanla yüzde 99 benzer yüzde 1 değişir bi araştır iyice

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ortada yapısöküm veya yapıkurum falan yok. Evrimsel biyolojide tesadüf kelimesi bu anlamda kullanılır. Ortaya bir iddia attım ve biyologlar ve felsefecilerden örnekler sundum. Karşı iddiaların varsa getir. Hangi biyolog senin dediğin anlamda kullanmış görelim. Eğer senin dediğin anlamda kullanırsa iş bilimden çıkar evrimin felsefi yorumuna girer. Teist bakış açısına kim bilimsel diyor ki? Natüralizm bilimsel mi? Bunlar deneyle test edilebilen şeyler mi? Her ikisi de felsefi görüşler. İş teolojiye girecekse gel tartışalım bir ateist olarak burada İslamı sonuna kadar savunurum. Adam gibi eleştirmiyorsunuz çünkü. Bir ateist çıkıp Kuranda cehennem problemi görüyorum derse bu haklı bir eleştiri olur, tartışmaya değerdir. Ama adamlar daha tefsiri bıraktım önceki ayeti okumadan "ayette bunları öldürün diyor demek ki katliam dini" diyorlar. Ha birde bunları söyledik mi kıvırma yapıyorsunuz diyorlar. Kendileri müfessir sanırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakiki Osmanlı Torunu

Ne proteini hocam. Protein zaten bütün canlılarda aynıdır.
    Önemli olan genetik benzerlik. O da dna dizilimi ile belli olur. İnsan günümüzde yaşayan hayvanlar içinde genetik olarak en çok şempanzelere benzer. Yüzde 97 nin üzerinde benzerlik var. Farklılık sadece yüzde 3. Tabi bu çok az gibi görünüyor ama aslında büyük fark. Neandertallerle mesela yüzde 99.7 benzeriz. Buna rağmen Neandertaller bizden çok farklı.
    bütün canlılar sadece maymun değil dünyada yaşamını sürdüren bütün canlılar, aynı moleküllerden oluşmaktadır Bu bakımdan genetik yapı temellerinin de benzemesi gayet normaldir. oradada yazdığım gibi bizim bütün canlılardan bir benzerliğimiz var Temel yapıların benzerliği, evrimin değil, bütün varlıkların ustasının aynı olduğunun ve hepsinin aynı plan üzerine yaratılmış olmalarının delilidir. nematod solucanları ile insan DNA'ları arasında %75'lik bir benzerlik vardır

Yukarıda da dediğim gibi insanlar Anatomik yapısı itibariyle maymun konuşma yönüyle papağan, sanat yönüyle bal arısı, sosyal yaşayış itibariyle karıncalar, yavrularına gösterdiği şefkat yönü itibariyle penguenler, insana diğer canlılardan daha çok benzer

• quote:

Orijinalden alıntı: MANGUTAY

Tamam anladık Baalzebuba tapıyon da şu mantıktan bir kurtul ağır saçmalıyorsun bazen. Mesela Ol diyen tanrı zamandan mekandan münezzeh bir varlık. Onun için bir milyon yıl ve 1 milisaniye arasında bir fark yok İslama göre. Kafasını gözünü yararak da İslam eleştirilmez ki be kardeşim. Ya soruyu Allah varmış gibi sorma ya da var olduğunu farz ederek tutarlılıkla sor.
    var olarak kabul edip sorsam saçma olur çünki bir çok çelişki ve tutarsızlık ortaya çıkar tanrıya dahil
  • quote:

Valla Caner Taslaman'ın evrimi kabul etiğini biliyorum her yazdığım benzerse aklın yolu birdir ondan öyledir. Bilinçli yapmadım ben kendi aklım ve araştırmalarım ile yazıyorum yazdıklarımı.

1- Allah katında din İslam'dır. Ayeti var Kur'an da İslam kelime itibariyle Allah'a teslim olmak demek. Özetle Adem'den beri din İslamdır bu demek. Allah'a teslim olmak emredilmiştir demek. Yani İslam Muhammed ile gelen bir din değildir. Muhammed İslam dininde reform yapan son peygamberdir. Onun için bizler önceki peygamberleri de kitapları da kabul ediyoruz.

İnsanları ben yaratmadım ben bildiğim üzere konuşurum bilmediğim zaman bilmiyorum derim. Şurası bir gerçek günümüzde de insanlar tek tanrıya değil çok tanrıya tapmaktalar. Müslümanların bile çoğu Allah'ın yardımcıları olduğunu kabul eder farketmese de sen beni onlarla karıştırma mümkünse.

2- Tevratı doğrulamak ne demek sana anlatayım. Musa ve Tevrat: Kur'an onları red etseydi iyice gözden düşerdi belki de tamamen değersiz olurdu ama şu anda semavi din olarak yine değerlidir.
    Yani Yahudilerin inandığı Tanrı ile bizim inandığımız ve Hristiyanların inandığı tanrı aynıdır. Bunu sen de bir inanmayan olarak kabul edersin herhalde. Kur'an gerçekten bir Musa'nın ve gerçekten bir İsa'nın var olduğunu ve çok saygın kişiler olan peygamberlerden olduğunu belirterek onları yüceltir ve biz Müslümanlara da saygı duymayı emreder.
    Ben bir Müslüman olarak Hz. Musa'ya da Hz. İsa'ya da peygamberim olarak bakarım ayrım gözetmem. Yani o Hristiyanların peygamberi, Yahudilerin peygamberi banane demem.

Tevrat bozulmuştur ve nesh edilmiştir bizzat Allah tarafından. Ben Tevratın şu andaki halini geçerli sayamam. Benim için Tevrat ve İncil Arapların hadis kitapları gibidir. İçlerinde gerçek bilgi de vardır uydurma bilgi de vardır. Hangisinin gerçek hangisinin yalan hangisinin şüpheli olduğunu Kur'an ile karşılaştırarak genelde yorumlarım.

Onun için yazdım habil/kabil hikayesini ben bilmiyorum diye. Kur'an söylememiş; belki tevrattaki gerçekten değiştirilmemiştir ama ben bilmiyorum doğru olup olmadığını onun için şüphelidir ve öyle bakarım.

3- Açıkladım ama senin işine gelmemiş. Bilinmez; sen de bilemezsin başkası da bilemez. Birden çok mantıklı iddia var ve Kur'an bize çok az bilgi vermiş. Ben bilmiyorum diyorum. Bilmediğini bilmek erdemdir. Sana da tavsiye ederim.

4- İslam alimi diye bir tanımı kabul etmediğimi anlamış olman lazımdı. Müslüman alimler diyelim. Şu an inanılan din içinde Kur'an %5, sözel ilerlemiş Arap tarihi ve uydurmalar %95. Ben 4 sene bu dini terkettim ateist/deist olarak yaşadım. Kur'an ı kabul etmem de öyle 1 günde olmadı çok meraklı değildim çöl arabına itaat etmeye. Sonunda anladım ki gerçekten bu kitap Muhammed'în kitabı olamaz ve yeniden inanmaya başladım ve Kur'an ile çelişen her türlü dini argumanı red ettim.

Ben Adem'in eşinin adını bilmiyorum çünkü Kur'an bana söylemiyor. İslam alimleri dediğin kişiler demek ki bu ismi Kur'andan değil Yahudi ve Hristiyanlardan öğrendiler. Kur'an söylemiyor ise ben de söylemiyorum olay bu. Belki de adı Havva/Eve dir. Bilmiyorum.

10 yıldır ciddi şekilde ilgileniyorum alimlik çok büyütülen bir şey. Millete sorarsan Nihat Hatipoğlu da din alimi Cübbeli de din alimi. Din alimi kelimesini kendim için kullanmayı gereksiz buluyorum. Dinini yaşamayı ve öğrenmeyi amaç edinmiş bir Müslümanım o kadar. Bilmediğim çok şey var öğrenmeye çalışıyorum.

5- İnsanımsıyı ben yazdım homosapiens için insanımsı denebilir. Neden denmesin? İnsana en yakın tür o değil mi? Neandartel, Homosapiens, İnsan ya bunlar ve bilmediğimiz türlerin hepsi Allah katında Adem yani insan ise?

Bu iddia benim değil dedim ayrıca ben çürütemedim dedim. İddia inanç bakımından tutarsız değil sen çürüt ben çürütemedim.

Ben fikirleri yazdım. Adem öncesi bilimez din bir bilgi vermiyor. Adem ve ailesi de nerdeyse bilinmez. Adem içeren ayetler ile evrim bulduğum yok benim. Sen ısrarla oralarda geziniyorsun ben de okuyanların aklına fikir versin ben de yararlanayım diye yazdım.

Benim evrim için sunduğum ayetlerin evrim içermediğini ispat etmeni bekliyorum.
    1.Allah katında sana göre din islam. Hristiyana göre hristiyanlık yahudilere göre musevilik pastafaryene göre spagettidir

islma ademden beri var demek oldukça komik ve tutarsız bir iddia. Zira insnalığın ortaya çıktığından beri yaptığı dini pratik ve inanca ters artı olarak buna dair tek bir bulgu yok. Dediğim gibi o komik iddiayı pastafaryenlerde söyler. Senden önceki kitaplarıda kabul ediyorsun ama tevrat incil ayeti paylaşınca ilgilendirmez diyorsun çelişki yokmu burda ?

'' insanlar tek tanrıya değil çok tanrıya tapmaktalar'' hayır bal gibi tek tanrılı semavi dinlere tapıyorlar

2.tevratın bozulduğuna delilin ne nereden biliyorsun ? kuranmı söylüyor ? bi şeyin bozulduğunu söylemek için elinde orjinal nüshası olması gerekir yada değiştirilen yerleri söylemen gerekir. O mantıkla kuran bir sürü defa yakılıp yeniden yazılmış . Ama tevrat olduğu gibi milattan önce birebir aynı olarak bulundu (ölü deniz parşomenleri)https://www.youtube.com/watch?v=ZfeIiIfvNoQ

3.benim işime gelmeyen bi şey yok. Zira senin mantıklıca cevap verdiğin bir soru yok

4.''İslam alimi diye bir tanımı kabul etmediğimi anlamış olman lazımdı. Müslüman alimler diyelim. Şu an inanılan din içinde Kur'an %5,'' e senden öncekiler yüzyıllarca yalan yanlış şeyleremi inandı ?

Hadis kabul etmiyorsun diyelim hadi e namazını orucunu daha binbir türlü şeyi hadislere göre kılıyor tutuyorsun. Çünki kuranda namazın nasıl kılınacağı orucun nasıl tutulacağı yok. islam alimleri şurdan öğrendiler demekle olmuyor adamlar anlaşmış ademin eşinin havva olduğunu kabul etmiş zira kuranın kaynağı tevrat incil olmasa kuranda olmazdı bir çok hikaye birebir tevrattan alıntı. Madem dinini yaşamak istiyorsun . Önce dinini doğru öğren

5.yahu adem yaratılışa göre ilk insandır kuranda insanımsı diye bi şey söz konusu değildir olamazda bi kere kuran yaratılışçıdır yaratılışçı bir kitapta insanımsı diye bir tabir söz konusu olamaz zira kitabın kendisine ters . Bu sallamak işte neandertalmış e bu tabirlerin hepsi yeni keşfedildi kuranda niye direk yazmamış ? söylemediği şeyleri söylemiş gibi yazıyorsunuz bu kuranı tahrife girmezmi?

6.attığım ayetlere göre ademin havvanın yaratılışı evrime ters daha nesini konuşacağız Sen daha havvanın ademden nasıl ortaya çıktığını izah edemedin çift cinsiyetlimi yarattı bu ademi ? e madem öyle yarattı havvaya ne gerek ?

Okuduğunu anlama kapasitesi düşük birisin. Ben yazdıklarımı Kur'an ve Müslüman bakış açısıyla yazıyorum. Sen bana Kur'an ın nesh ettiği kitapları gerçek say diyorsun. Kur'an ne emrediyorsa onu kabul ediyorum ben inanmak bunu gerektirir.

1- İslam Allah'a teslim olmak demek. Adem de Nuh da İbrahim de Süleyman da Musa da İsa da Muhammed de Allah'a teslim olmayı emrettiği için hepsinin insanlara naklettiği din İslamdır. İnsanlar bunu Yahudilik, Hristiyanlık falan filan diye isimlendirdi diye onların başlangıç hallerinin İslam olmadığını sen kabul edebilirsin ben edemem. Tüm peygamberler benim peygamberimdir.

2- Tevrat, İncil %100 bozulmuştur diye bir iddiam yok. %100 nesh olmuştur iddiam var. Kur'an bana öyle emrediyor.

3- Okuyanlar değerlendirir sen korkma.

4- Hadisleri %100 kabul etmeme gibi bir düşüncem yok. %100 doğrudur demek Kur'an a ve Kur'an da anlatılan peygambere ters.
    Sözlüden yazılıya geçene kadar senin gibiler eklentiler sokuşturmuşlar. Araplar çok erken aşamada ayrışmış ve Kur'an Sunni ve Şii lerde farklı coğrafyalara dağılmış. Kur'an ı bozamamışlar ama iki taraf da kendi hadis ve mezheplerini üretmiş de üretmiş.

Tüm ibadetler Kur'an da yazar öteki konuna yazdım detaylıca.

5- Gerçekten anlama kıtlığın var senin. Kur'an yazmıyor o konuları diyorum ekleme yapıyorsun diyorsun. Ben evrimi Adem ile değerlendirmiyorum diyorum inatla Adem den bahsediyorsun. Bir sürü düşünce var Adem, Ailesi, öncesi ile ilgili ben onları belirttim. Benim bir iddiam yok. Bilmediğim şeyi doğruymuş gibi iddia etmem ben.

6- İzah ettim ben senin anlama kapasiten kabul etmemekte ısrar ediyor. Bilmiyoruz. Sen de bilemezsin.

-----

Sen Ademi geç diğer ayetleri açıkla dedikçe saçmalaman daha da artıyor farkında mısın?

Sen kafanda ayetleri ve kitapları istediğin gibi kurcalayıp yeni bir mezhep oluşturmuşsun ve tüm Müslüman mezhepleri yanlışlıkla itham ediyorsun kendince ve böylece insanları bak bu din çelişkili o zaman inanmayın propagandası yapıyorsun.

Karşındaki adam senin geçtiğin yollardan çoook uzun zaman önce geçti. Sanki ben senin iddia ettiğin soruları zamanında sormamışım sanıp hareket ediyorsun.

• quote:

Okuduğunu anlama kapasitesi düşük birisin. Ben yazdıklarımı Kur'an ve Müslüman bakış açısıyla yazıyorum. Sen bana Kur'an ın nesh ettiği kitapları gerçek say diyorsun. Kur'an ne emrediyorsa onu kabul ediyorum ben inanmak bunu gerektirir.

1- İslam Allah'a teslim olmak demek. Adem de Nuh da İbrahim de Süleyman da Musa da İsa da Muhammed de Allah'a teslim olmayı emrettiği için hepsinin insanlara naklettiği din İslamdır. İnsanlar bunu Yahudilik, Hristiyanlık falan filan diye isimlendirdi diye onların başlangıç hallerinin İslam olmadığını sen kabul edebilirsin ben edemem. Tüm peygamberler benim peygamberimdir.

2- Tevrat, İncil %100 bozulmuştur diye bir iddiam yok. %100 nesh olmuştur iddiam var. Kur'an bana öyle emrediyor.

3- Okuyanlar değerlendirir sen korkma.

4- Hadisleri %100 kabul etmeme gibi bir düşüncem yok. %100 doğrudur demek Kur'an a ve Kur'an da anlatılan peygambere ters.
    Sözlüden yazılıya geçene kadar senin gibiler eklentiler sokuşturmuşlar. Araplar çok erken aşamada ayrışmış ve Kur'an Sunni ve Şii lerde farklı coğrafyalara dağılmış. Kur'an ı bozamamışlar ama iki taraf da kendi hadis ve mezheplerini üretmiş de üretmiş.

Tüm ibadetler Kur'an da yazar öteki konuna yazdım detaylıca.

5- Gerçekten anlama kıtlığın var senin. Kur'an yazmıyor o konuları diyorum ekleme yapıyorsun diyorsun. Ben evrimi Adem ile değerlendirmiyorum diyorum inatla Adem den bahsediyorsun. Bir sürü düşünce var Adem, Ailesi, öncesi ile ilgili ben onları belirttim. Benim bir iddiam yok. Bilmediğim şeyi doğruymuş gibi iddia etmem ben.

6- İzah ettim ben senin anlama kapasiten kabul etmemekte ısrar ediyor. Bilmiyoruz. Sen de bilemezsin.

-----

Sen Ademi geç diğer ayetleri açıkla dedikçe saçmalaman daha da artıyor farkında mısın?

Sen kafanda ayetleri ve kitapları istediğin gibi kurcalayıp yeni bir mezhep oluşturmuşsun ve tüm Müslüman mezhepleri yanlışlıkla itham ediyorsun kendince ve böylece insanları bak bu din çelişkili o zaman inanmayın propagandası yapıyorsun.

Karşındaki adam senin geçtiğin yollardan çoook uzun zaman önce geçti. Sanki ben senin iddia ettiğin soruları zamanında sormamışım sanıp hareket ediyorsun.
    ''Okuduğunu anlama kapasitesi düşük birisin'' köşeye sıkışınca hemen böyle yazılar başlar hiç şaşırmadım klasik müslüman kafası.

ben yazdıklarımı objektif olarak yazıyorum senin gibi dogmatik bir bakış açısıyla değil.

sürekli bozuk saat gibi laf salatası yapıyorsun ama yaızlarının içi bomboş.

Daha sana sorduğum soruları verdiğim örnekleri bile mantıklı ve basit bir biçimde izah edemiyorsun. Kıvırdıkça kıvırmaya gidiyorsun.

1.hala şu saçma iddiadan vazgeçmeyecekmisin ? Musa tevrata açıkça niye islamdan bahsetmemiş yada isa ? sormazlarmı madem aklettikleri din islam.
    tüm peygamberler peygamberinse öyleyse kuyruklu yıldız tarikatının kurucusuda kendini peygamber kabul ediyor onuda peygamberin olarak kabul ediyormusun ?

2.tevrat ve incil bozullmuştur iddian yok ise tahrif olmuştur demeyeceksin bak o mantıkla bende kuran nesh olmuştur çünki pastafaryenizmin kutsal yazıtları öyle söylüyor bozulmamış tek kitap pastafaryanizm yazıtlarıdır diyebilirim.

3. benim korktuğum bi şey yokta sen kendi aklınca değerlendiremiyormusun ?

4.e hadisleri kabul etmiyorsun ama orucunu namazını günlük ibadetini duanı her şeyini hadislerin şekillendirmesi ile gerçekleştiriyorsun. Hadis olmasa namazını orucunu nasıl kılacaksın ? Bak bu konulara dair yüzlerce hadis var. Hangisi doğru bunun ölçüsü ne? Eğer kuran ise kuran neden kendisi yazmamışta hadise bırakmış.

5.''Gerçekten anlama kıtlığın var senin. '' yani benim kıtlığım yokta senin sağlam kafa ile bunları yazıp yazmadığına dair şüphelerim var.

evrimi ademle değerlendirmeye mecbursun sen demedinmi islam evrimle çelişmez diye e adem islamda ve kuranda geçmiyormu? bak havva ademden nasıl çıktı diye soruyorum daha onu açıklayamadın Nasıl çıktı bu havva.

6.''İzah ettim ben senin anlama kapasiten kabul etmemekte ısrar ediyor. Bilmiyoruz. Sen de bilemezsin. '' E kuran söylüyor ben demiyorumki ol dedik ol diyor. Bu sence mantıklımı ? evrimde ol diyince bi şey olmaz bu bile çelişmeye yeter Ama sen allahın hikmeti sual olunmaza getiriyorsun.

7.''geç diğer ayetleri açıkla dedikçe saçmalaman daha da artıyor farkında mısın?'' E niye artsın ? ben sana adem ilk insandır diyorum sen insanımsılar neandarteller bilmem neler diyip laf salatası yapıyorsun olmayan alakasız şeylere giriyorsun.

8.''Sen kafanda ayetleri ve kitapları istediğin gibi kurcalayıp yeni bir mezhep oluşturmuşsun '' yani benim bir meshebim yok ben kuranı kaynak edinerek ayetleri atarım ama siz harbi uçmuşsunuz ''insanımsılar neandarteller vb diyerek kuranda olmayan şeyleri varmış gibi kendinizce yorumlayarak söylemeye kalkıyorsunuz. Burdan kimin ne meshebinde olduğu belli oluyor.

9. (bu cevap favorim) ''Karşındaki adam senin geçtiğin yollardan çoook uzun zaman önce geçti'' Bravo aferin de hangi yoldan geçtin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 10 Şubat 2019; 22:46:47 >

Gerçek satanizm bu değil.
  • hikayenin en başı bir kurgu esasen.

ilah var her şeye kadir şeytan var isyankar ama kadir olan onu cehennemlere yatak döşek yapacak yani sorun yok.

melek var güçlü kullar itiraz etse af diler. adem ilahı dinlemez şeytana uyar saf pir-i fani.

şimdi ilahın mutlak gücü karşısında bu kurguyu yapıp satarım diyen adamı ne yapmak lazım?

....................................

bu kurgu ilahı dünya denen yerde 5 para eder. tecavüz olur gökten yardım gelmez. soyan çalan çırpan olur gökten yardım gelmez. soykırım olur gökten yine yardım gelmez. zira kurguda hata var.

.....................................

buradaki şeytan varyasyonun amacı şu; dünyevi olarak yaratıcının yaratmasına alternatif olması bakımından ilaha isyan eden bir şey olmalı ve bu isyankar insan olmamalı ki ben kun diyene kerşılık babında eşime tasallutla karşılık verebilip, muteriz meleğin de ötesinde bir kişiyi dünyaya doğum yoluyla getirebiliyim.

....................................

yani şeytanı isyan ettiren kurguyu yapmazsam dünyada ilahi varyasyona tabi olarak türeyemem.

.....................................

bu açıdan düşünülecek olursa şeytanın varlığı kilittir zira kul hakkı diye dünyevi satılanın özü şeytan diye ileri sürülen bir şeyi öne sürerek elde edilmiştir.

bu durum kurgu olunca tek hak sahibi görülen şeytanla türleşme olmak zorunda kalır zira bahane edilen şeytan esasen hakkı çiğnenen tek kul olmak zorundadır bu adamın ilaha isyanı tamamen türemek isteyen bir mahlukun iftirasıdır.

........................................

şimdi kul hakkı denen şeyi ödemeye başladığını iddia ettiğin an şeytana ödeme yaparsın.

satanizmin özündeki şeytana taparlığın özü denebilecek nokta bu olmalı.

şeytan olacak melek olacak ilah olacak bir de ben olacağım ki yaptığım iş sarpa sararsa bunlardan biri olarak türleşmeyi devam ettirebiliyim.

..........................................

dna denen şeyin dinsel tematikteki mealen kitap olan hali budur. bu şey varlığını devam ettirme adına bu kurguyu oluşturmuşa benzer.yani bizim dnasal kökteki yaratıcımız gökteki ilah kurgusunu bu şekilde kurarak türleşmeyi garanti altına almak istemişe benzemektedir.

...........................................

kitap buna ilahinnas demiş. yani insanların ilahı denen varyasyon. bu açıdan dnasal ilah olanın tespiti gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 10 Şubat 2019; 21:58:1 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.