Şimdi Ara

Allahın seven acil yardım etsin çakmaklığa bastım geri gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
13.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çakmaklığa bastım sigarami yakmak için bastığm gibi kaldı geri gelmiyor 10 dakikadır.

Acil yardım beyler korkuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabanın Çakmaklığı Takılı Kaldı: Hızlı ve Kolay Çözümler

Çakmaklık kullanırken takılıp kaldığını fark etmek sinir bozucu bir durum olabilir. Ancak bu yaygın sorunu çözmek için izleyeceğiniz birkaç basit adımla aracınızın çakmaklığını dakikalar içinde tekrar çalışır duruma getirebilirsiniz.

Çakmaklık Basılı Kaldığında Ne Yapılmalı?

1. Güvenliği Sağla: Çalışmaya başlamadan önce aracın motorunu kapatın ve park frenini çekin.
    2. Sigortayı Kontrol Et: Aracınızın kullanım kılavuzunda belirtilen çakmaklık sigortasını bulun ve kontrol edin. Yanmışsa, yenisiyle değiştirin.
    3. Çakmaklığı Çıkar: Bir pense veya tel kanca kullanarak çakmaklığın kenarlarını dikkatlice kavrayın ve kendinize doğru çekin.
    4. Kabloları İnceleyin: Çakmaklığın çıkarılmasıyla ortaya çıkan kabloları kontrol edin. Hasar veya gevşek bağlantılar olup olmadığına bakın. Gerekirse onarın veya yeniden bağlayın.
    5. Çakmaklığı Takın: Kabloları sağlam bir şekilde yeniden bağladıktan sonra çakmaklığı yerine takın ve yerine oturduğundan emin olun.

Çakmaklık Takılı Kaldığında Çözüm Yolları

Arabanızın çakmaklığı takılı kalmışsa, deneyebileceğiniz birkaç ek adım vardır:

1. Araç Çakmaklığını Nasıl Sökülür: Bir tornavida veya pense kullanarak çakmaklığın etrafındaki plastik çerçeveyi dikkatlice çıkarın. Çakmaklığı yerinde tutan vidaları gevşetin ve çakmaklığı çıkarın.
    2. Araba Çakmaklığı Takılı Kaldığında: Çakmaklığın arkasındaki kabloları kontrol edin. Gevşek veya hasarlıysa onarın veya değiştirin.
    3. Çakmaklık Arızasını Giderme: Çakmaklığın kendisinde bir sorun olup olmadığını kontrol edin. Fonksiyonel olmadığına inanıyorsanız, yenisini satın almanız gerekebilir.

Umarız bu çözümler, aracınızın çakmaklığını tekrar çalışır duruma getirmenize yardımcı olur. Sorun devam ederse, profesyonel bir oto tamircisine başvurmanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • birsey ile tik tik vur uzerine atar...
    once kontagi bi kapat tabi
  • Cekmeye calis gelir belki?

• quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

birsey ile tik tik vur uzerine atar...
    once kontagi bi kapat tabi

Olmuyo hocam kitlenmis sanki başka ne gibi bi sebebi olabilir sanırım araç alındığından bu yana ilk defa ben bastım

• İtfaiyeyi ara
  • benim geçen yaz sattığım 1.8 TSİ passat dada aynı sorun vardı .Acaba aynı arabamı :)

• Acaba çakmaklık iptal edilebilmis olabilirmi önceki sahibi dedemdi ve sigaradan nefret ederdi??

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sigortasını çıkarsana kardeşim. Daha olmadı akü kutup başını sök.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Müşavir75

benim geçen yaz sattığım 1.8 TSİ passat dada aynı sorun vardı .Acaba aynı arabamı :)

Hayır hocam bu 1.4 tsi. Napabilirim suan gerçekten korkmaya başladım 20 dk oldu...

• Yapılabilecekler:

1- Sigorta kutusundan çakmaklığa elektrik giden hattın sigortasını kes.

2- Pense, karga burnu gibi bir aletle çakmaķlığı çekerek çikar.

3- Arabayı servise veya elektrikçiye götür.

4- Biraz arabanın içinde teyip dinle, yanık kokusu veya başka birşey olmuyorsa çıkıp evde biraz dinlen, birşeyler atıştır, daha sonra tekrar denersin.

5- Bu tür ıvır zıvır problemleri sık araliklarla yapmaya başladiysa arabayi sat.

• superstreet kullanıcısına yanıt
    benimde basima geldi bi kac sefer.
    isinmadigi icin atamiyor.kontagi ac , parmaginla bas ucu degsin isinsin atar...
    olmuyorsa elektrik gelmiyor demekki , birak kalsin bisi olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 24 Haziran 2014; 16:18:04 >
  • benim punto bu sebeple yanıyordu nerdeyse, yoldan geçenler durmasa arabanın üstüne soğuk su içecektim
  • Bizm sahininkide bozuktu atmazdi oda. Ama o dandik olunca cakmak sagdan soldan el sokup cikariliyordu. eger elektrik cekiyor durumdaysa, akunun anasini beller bence. Zira cok akim cektigini dusunuyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

benimde basima geldi bi kac sefer.
    isinmadigi icin atamiyor.kontagi ac , parmaginla bas ucu degsin isinsin atar...
    olmuyorsa elektrik gelmiyor demekki , birak kalsin bisi olmaz.

Hocam denedim. Denemediğim yöntem kalmadı ama lanet çakmak yuvasından çıkmıyor.

Radyoyu açtım, 2 km falan gezdirdim arabayı hiç bir sıkıntı gözükmüyor. Sıkıntı çıkarmaz dimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Combalac

Yapılabilecekler:

1- Sigorta kutusundan çakmaklığa elektrik giden hattın sigortasını kes.

2- Pense, karga burnu gibi bir aletle çakmaķlığı çekerek çikar.

3- Arabayı servise veya elektrikçiye götür.

4- Biraz arabanın içinde teyip dinle, yanık kokusu veya başka birşey olmuyorsa çıkıp evde biraz dinlen, birşeyler atıştır, daha sonra tekrar denersin.

5- Bu tür ıvır zıvır problemleri sık araliklarla yapmaya başladiysa arabayi sat.

Hocam daha 25 bin km araba niye satayım :(

Yanık kokusu vs. çıkmadı 2 km gezdirdim arabayı radyoda açtım hiç bi sıkıntı gözükmüyor. Tahminimce dedem iptal ettirmiş çakmaklığı yani ben böyle fikir yürüttüm ama hala korkuyorum birşey olacak diye eve çıktım ama içim içimi yiyor.. :(

• kuvvetli bir bant yapıştırıp çekmeyi dene yada japonu iğne ucu kadar yapıştır çek bunlar geldi aklıma
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.