Şimdi Ara

Alman arabası olmayan VW, yani jetta (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
45.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: xsalty

bende Almanya'ya iş için gittim 15 gün sonucunda
    topu topu 2 adt jeep gördüm
    biri X5
    diğeri toyota
    BMW yok denecek kadar azdı
    Taksi olarak mercedes ve opel yoğunluktaydı
    daha çok
    reno, fiat ve japon arabaları vardı
    en çok ta opel

siz çıkmış niye vatanında vw yok diyorsunuz
    ula bmw yok
    mercedes yok
    bi opel var oda ucuz diye
    adamlar aşmış kardeşim en yeni arabalar bizim türklerde Almanlarda yok
    vergisi ağır vs...
    hep eski arabalar var
    bide bize bak
    en yeni arabalar bizlerde. Adamlar üretiyor bize satıyor bu iş bu kadar basit
    yani sermayeyi tüketmiyorlar
    kendi ürettiklerini kendileri yemiyor.
    biraz saksıları çalıştırın
    Bu arada Almanyada en çok tutulan araç audi sonra vw
    geçin kardeşim bmw'nin yanından bile geçmiyorlar
    nasıl bir tüketim toplumu olduğumuzu görün
    adamlar aya çıkar biz yaya kalmayalım diye at ararız durum budur.

Bir de Opel dandik uyduruk, Almanyada kimse Opele binmez filan diyorlardı... Yok Almanyanın Tofaşı filan...

Esas VW Almanyanın tofaşı isimleri bile aynı hemen hemen

TOFAŞ: Türkiye Otomobil Fabrikası

VW: Halk arabası...

• Yollarda VW Bora/Jetta modellerinin Golf kadar fazla gorunmemesinin sebebi, Avrupa kitasinda her 1 BORA/JETTA karsiliginda, yaklasik 2,5 GOLF uretilmesidir.
  • Onu bunu bilmem ama Jetta pahalı
  • ALMANYA 2005 PAZAR PAYLARI

MARKA_______ADET_______%

1. VW_________669,540____ 18.52
    2. Mercedes____424,700_____11.75
    3. Opel________361,550_____10.00

http://www.gmeurope.com/download/Facts_Figures_March_2006.pdf

• quote:

Orjinalden alıntı: Muhendis06

ALMANYA 2005 PAZAR PAYLARI

MARKA_______ADET_______%

1. VW_________669,540____ 18.52
    2. Mercedes____424,700_____11.75
    3. Opel________361,550_____10.00

http://www.gmeurope.com/download/Facts_Figures_March_2006.pdf

Harbi Almanyanın tofaşıymış VW

• ewet yaw öyle ama can kurban öyle tofaşa bak bizimkine haşat üretim
  • vw Almanyanın tofaşı demekteki kastınız satış rakamları ile ilgili isE TAMAM
    yok kalite yönünden ise bu OPEL 'dir bilginize.
    Bilmeden oturduğunuz yerden parmak uçları yordamıyla sallamayın derim ben.
    Bişey yazarken bilerek yazın

Hayatta en kötü şey nedir bilirmisiniz
    BİŞEY YADA BİR KONU HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLMAKTIR

• quote:

vw Almanyanın tofaşı demekteki kastınız satış rakamları ile ilgili isE TAMAM

arkadaşim aracini aldin hayirli uğurlu olsun ama fanatizme doğruda yelken açtin...
    bir araç aliyorsaniz hayırlı uğurlu olsun denilir ama marka ve model fanatikliği sadece at gözlukluler içindir...
    VW kaliteli bir markadir buna zaten forumda kimsenin sözu yoktur ancak VW yi savunmak demek fanatiklik yapmak demektir sonucta mal olan bir şeyi (yani malzeme cansiz somut varlik) savunmak kadar gereksizce bir sey yoktur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slazer -- 1 Mayıs 2006; 16:26:02 >

• arabalarda din dil ırk mezheb cins ve renk ayrımı yapmak dogru degil arkadaşlar. önemli olan bütçe, bütceyle alınabilecek hizmet (ürün), bu hizmetin tatminkarlığıdır. yani fiyat ve kalite.
    şimdi meksikada üretilen bu jettayı almanya da üretmeye kalkışırsa cok şeyi mi değişecek sanıyosunuz. bir tek vidası bile değişmez arkadaşlar. bizim şahini doğanı mercedes veya ferrari fabrikasından cıkarsan bile yine aynı araç cıkacaktır ortaya. biliyosunuz artık araba teknolojisi seri imalatta. fabrika meksikada diye o şasiye motoru meksikalı marcos antonios amca yerleştirmiyoki. ordaki imalat bandındaki robot kollar yerleştiriyo. kalite aynı kalite. üretimi almanya yapsa bile yine aynı teknolojiyi aynı projeyi ve aynı prensipleri kullanarak üretecek. alman kendi kafasından "ya şu kapı kollarını da titanyumdan yapalım daha havalı ve zengin duruyo" diye bişey asla söyleyemez. o zaman proje değişir, tesis değişir ve arabanın marka modeli değişir...

• quote:

vw Almanyanın tofaşı demekteki kastınız satış rakamları ile ilgili isE TAMAM

Pek çok yerli-yabancı testte Astra'nın malzeme ve işçilik kalitesi Golf'e yakın hatta bazılarında daha üstün kabul ediliyor.. AutoBild her testte aynı puanı veriyor ki belirteyim autobild vw'ci olarak bilinir (ben inanmasam da..)

• Yanlız şöyle bir durum var, üreticilerin fabrikalarda uyguladıkları otomasyon seviyeleri ülkeden ülkeye, hatta tesisten tesise farklılık göstermekte. Zaten meksikaya veya çine felan üretim tesisi kurmaktaki en temel amaçlardan bir tanesi robottan bile daha düşük olan işçilik maliyetlerinin avantajlarından yararlanmak. Almanyadaki fabrikada hans değilde h13-a vida sıkar, ancak meksikada pablo jaliante nin maaşı yeterince düşükse oraya gidip milyon dolarlık robotlar koymak yerine pablo ya vida sıktırırlar olur biter.
  • Neyi tartışıyosunuz yaw siz.Meksikada yapılan Vw ile Almanyada yapılan arasında fark olurmu hiç. Bu yilmaz arkadaşımızın da bahsettiği gibi yalnızca üretim maliyetinden kar etmek araçlı yapılır. Siz sanıyomusunuz ki Meksikadakiler kendileri tasarlayıp kafalarına göre yaptılar Jettayı. Komik olmayalım ve bilmeden konuşmayalım. Ben 2 hafta kadar önce Jetta 1.6 FSI satın aldım. Arabayı Golf ile karşılaştırdım. Jetta nın sedan olması dışında küçük bir fark bile yok. Arabadan da gayet memnunum.Bu fiyata alınabilecek arabalar arasında bence en kusursuzu.Bu kadar donanım ve bu kadar kalite birarada başka bir arabada yok.İddaa eden varsa söylesin.

10 Hava yasığı
    Park sensörü
    Yağmur sensörü
    Klimatronic 2 bölümlü polen filtreli klima
    Hız sabitleyici
    Otomatik kararan dikiz aynası
    Yükseklik ayarlı koltuk
    Radyo CD çalar+8 hoparlör
    10 civarı saklama gözü
    2 tane soğutmalı göz
    ve aklıma gelmeyen birsürü özellik.

Arabada şu da olsaydı dediğim 2 şey var onlar da deri koltuk opsiyonu ve MP3 çalar.Bunların dışında hiçbirşeye keşeke olsaydı demedim.
    (arabam 1.6 FSI 115HP Comfortline JETTA)

Arabamdan asla pişman olmadım olmam da.İyiki bu aracı seçmişim.
     Alman arabası olmayan VW, yani jetta

• sans noblesse: jettada xenon da yok o da eksisi bence..

ülkemizde satılan Boralar da alman malı değildi ve Belçika üretimiydi ? Kimse Bora hakkında böyle konuşmuyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CANuser

sen ne yaptı hocam
    adamlar teknolojiyle tüm dünyaya kafa tutuyorlar.
    ayrıca en dayanıklı araçlar alman amerikan araçlarıdrı.
    japonların araçları ince sac üzerine kurulmuş hassas araçlardır....
    quote:

Orjinalden alıntı: yilmaz101

Özel birtakım araçlar haricinde (ne bileyim corvette vs hariç) bi tane düzgün arabalarını göster adamların. Yani büyük araba yapma konusunda rakip tanımıyolar, bi de pikap konusunda başarılı sayılırlar (dı, artık pikap olayında da japonlara kaptırdılar). Özellike orta ve küçük araba olarak yaptıkları 5 düzgün model say. Olayın teknoloji boyutu apayrı bişey, ama sağlamlık ve güvenilirlik boyutunda japonların epey gerisindeler.

asıl sen ne yaptın hocam japon araçlarına dayanıksız diyende seni görüyorum peki o zman söleyin bakalım japon arabalrı sacdan yapılıyorsa euro ncap testlerinden beş yıldız almaya hak kazanıyorlar örn toyota honda

• Olay sac kalınlığıyla bitseydi eski amerikan arabaları 10 yıldız alırdı ncap ten. Esas mesel unibody tasarımı ve sağlamlığı. Yani karoserin sert kısımları (şase diyecem ama şase değil, unibody işte) kontrollü bir biçimde ezilerek darbeyi emmeye yönelik olarak tasarlanıyor ve kaza anında darbenin kabine iletilmeden emilmesini sağlıyor, 5 yıldızın nedeni bu tasarımın başarısı. Japon üreticiler Almanlar ve Amerikalılara göre daha ince saç kullanır ve bu bilinen bir gerçektir. Ancak bir kaza anında güvenliği veya aracın dayanıklılığını olumsuz bir yönde etkilemez bu duru. Sadece araç içine daha fazla tekerlek ve yol sesi alır.
  • Evet, esasen güvenlik için kalın saç iyi değildir. İnce, daha doğrusu, darbe karşısında beklendiği gibi buruşabilecek saç önemlidir, bu sayede çarpışmanın minimum etkileri sürücü ve yolculara gelir.
  • jetta gerçekten hondaya göre çok donanımlı
    bence JETTA
  • 1.6 jetta fsı comf. fiatına alınabılecek arabaların hemen hemen hepsinin donanım seviyesi jettadan fazla
  • bu gun fiyatı 45.320.00ytl bu paraya sadece jeeta mı alınır ?????
  • dostum pes almanyada bosa gezmissin jetta 90 yillardan beri almanyada fransada belcikada var cayir cayir dolasiyor hemde dizel motorlu jetta alman malidir baska ulkede montaji yapiliyor baska ornek mercedes de alman ama bircok montaji ispanyada yapiliyor herhalde ispanyol mali olmuyor bu sekilde
    quote:

Orjinalden alıntı: netfinity

walla hocam 2,5 yildir almanyada yasiyorum. Almanyada bu süre icinde de bircok sehir gezdim ve gördüm, ama 1 tane bile WV jetta görmedim. Büyük bir WV servisi var yasadigim sehirde ,oradada yok !!! . 4 ay önce türkiyeye gelmistim ve ilk defa orada gördüm Jettayi. Meger WV jetta diye bir araba cikarmis.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.