Şimdi Ara

Alman ehliyeti Türkiye'de geçerlimi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
43.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

uluslararası ehliyet denilen şey ehliyetinizin ingilizce tercümesinden ibaret, gidip uluslararsı ehliyet alıcam diye saçma sapan yerlere boş yere para kaptırmayın.

ehliyetiniz ingilizce yazılmışsa, ki şu anda tümü öyle, ülkeden ülkeye değişen sürelerle, muhatap olacağınız polisin o anki kafa yapısına göre geçerlidir.

zaten medeni ülkelerde polis siz bir hata yapmadığınız sürece, tipten kaybediyorsun deyip ehliyet ruhsat sormaz, soramaz.
  • Uluslararası ehliyet dediğimiz belge, sürekli yurt dışına giriş çıkış yapan kamyoncularımız için gerekli. Ben Türk ehliyetiyle İngiltere ve Almanya'da sıkıntısız kullandım, İngiltere'de polis çevirmesinden de sorunsuz geçtim, Rusya'da ise biraz sıkıntı çıkarttılar; fakat o da ehliyetten kaynaklı değildi. Rusya'da başkasının otomobilini kullanmak için araç sahibinden yazılı belge almak gerekiyor, polis İngilizce bilmediği için ve benim Rusçam yeterli olmadığı için biraz süre gerekti sorun çözülene kadar.
  • İşim gereği dünyada ne kadar ülke varsa hepsinin sürücü belgesini (ehliyetini) tercüme ettim. Sadece Türk sürücü belgesinde geçerlilik süresi yok. Diğerlerinin geçerlilik süresi veya yenileme tarihi var.

Yabancı sürücü belgesini Türk sürücü belgesine çevirebileceğiniz gibi yeminli tercüman tarafından yapılmış ve noter tarafından da tasdik edilmiş tercümesini yanınızda taşımanız da yeterlidir.

Bir yabancı ülke vatandaşı Türkiye'de 6 aydan uzun süre ikamet ettiğinde ve bu süre içerisinde herhangi bir kazaya karıştığında (haklı veya haksız) polis sürücü belgesi çevirisini istiyor ve yanında taşımasını istiyor.

Bazı Amerikan sürücü belgelerinde IRK (RACE) yazıyor ama onu artık boş bırakıyorlar. Çoğunda ♥ DONOR yazıyor, organ bağışı bilinci çok yaygın. Birkaç eyaletin sürücü belgesinde OTOMOBİL KULLANMAK AYIKLIK TESTİNE TABİ TUTULMAYA MUVAFAKAT TEŞKİL EDER yazıyor (yani alkol kontrolü yapıldığında üflemek mecburi demek). Bir de sürücü belgeleri 2 cins: dikey 21 YAŞ ALTI (UNDER 21) ve yatay YETİŞKİN (ADULT). Her eyaletin altında da eyalet mottosu yazıyor, Florida "Sunshine State" (Güneşli Eyalet) veya Guam "Where America's Day Begins" (Amerika'da Günün Başladığı Yer) gibi yazılar bulunuyor. Çoğu eğlenceli ve renkli, ama AB sürücü belgeleri tipik Alman katı ve disiplinini yansıtıyor, bizimki de öyle tabi.

• konu eski ama hortlatmak zorunda kaldım :)

Alman vatandaşı ve 2 yıldır türkiyede yaşıyor, almanyadan ehliyeti almış.
    araştırma yaptım 6 ay tr de geçerli olurmuş ama ya sonrası ?
    nereye soracağız , değişmesi mi gerek tr için ? ayrıca ücret ne kadardır?

konu hakkında fikri olan varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DjSerkanK

konu eski ama hortlatmak zorunda kaldım :)

Alman vatandaşı ve 2 yıldır türkiyede yaşıyor, almanyadan ehliyeti almış.
    araştırma yaptım 6 ay tr de geçerli olurmuş ama ya sonrası ?
    nereye soracağız , değişmesi mi gerek tr için ? ayrıca ücret ne kadardır?

konu hakkında fikri olan varmı ?

polis merkezine gitsin bilgilendirler.
    şube olarak trafik şube
  • kuzenimin hanımı 5 yıldır türkiyede hala alman ehliyetini kullanıyor.
  • bende alman ehlliyetimle kullaniyorum. nezamandan beri burdasin diyorlar genelde, bende bir ay oldu gidip geliyorum diyorum. simdiye kadar bir sikinti yasamadim. degistirmeyide düsünmüyorum acikcasi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

kuzenimin hanımı 5 yıldır türkiyede hala alman ehliyetini kullanıyor.

yassak.yabancılar döviz bıraksın ülkemize dostlara haber verelimde pasaportlardanda kontrol etsinler
  • quote:

Orijinalden alıntı: labidu

quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

kuzenimin hanımı 5 yıldır türkiyede hala alman ehliyetini kullanıyor.

yassak.yabancılar döviz bıraksın ülkemize dostlara haber verelimde pasaportlardanda kontrol etsinler

çok kılına denk gelmediğin sürece sıkıntı çıkarmıyorlar ama.
  • böyle bir bilgi buldum resmi siteden (http://trftescil.iem.gov.tr/ )

Yabancı Sürücü Belge Tebdili
    YABANCI SÜRÜCÜ BELGELERİNİN ÜLKEMİZ SÜRÜCÜ BELGESİNE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ

ÖNEMLİ: Gerekli belgeleri hazırlamadan önce yabancı sürücü belgenizin aslı ve tercümesi ile birlikte Şube Müdürlüğümüze müracaat ederek, yabancı sürücü belgenizin değiştirilip değiştirilemeyeceğini öğrenmeniz gerekmektedir.

1-Sürücü belgesinin aslı ve noterden veya konsolosluk tasdikli Türkçe tercümesi,
    2-Müracaat Formu (EK-18) (Taksiciler Esnaf Odasından Alınacak)
    3-Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi ( Yabancı uyruklular için ikametgah tezkeresinin aslı ve fotokopisi)
    4-5 (Beş) adet fotoğraf
    5-Sabıka kaydı. (1 Yıl Geçerli) (Ehliyet İçin)
    6-Sınıfına Göre Sürücü Olur Sağlık Raporu ( İl bünyesindeki Resmi veya özel sağlık kuruluşlarından) (1 Yıl Geçerli)
    7-Kan grubu belgesi.
    8-Sürücü belgesi sınıfına göre harç makbuzu (Maliye, Bankalara ve Vergi Dairesine Ödenecektir)

NOT 1: İRAN,GÜNEY KORE, JAPONYA bu ülkelerden sürücü belgesi olan vatandaşlarımızın tercümesini ilgili Konsolosluklarından yaptırarak, randevu alarak Şube Müdürlüğümüze müracaat edebilirler.

NOT 2: Almanya sürücü belgesi sahibi Türk vatandaşları ülkemize kesin dönüş yapması halinde Almanya sürücü belgesi geri alınıp Almanya'ya iade edilmek şartı ile Türkiye sürücü belgesi verilmektedir.

• Geçen gece çevirme vardi. Alkol kontrolü,arabada arama. Neyse bende belçika ehliyeti var. Polis dedi bu geçersiz. neden diye sordum. Turk vatandasisiniz turk ehliyeti oacak dedi. Bende turk vatandasiyim ama ayni zamanda belçikaliyim dedim. Eger belçika kimliginiz var ise ehliyeti Tr de devamli kullanabilirssiniz dedi. Ilginç belçika kimligi beni 2. defa zor durumdan kurtardi. Geçen ayda parkta bira içerken polis bana ceza yazmak istedi. Bende yemekten evvel bir bira hep içerim. Lokantada sadece koka,gazoz,fanta gibi zararli içecekler var dedim. Yasak dedi. Neyse kimligimi istedi. bende belçika kimligimi verdim. Polis ceza yazmaktan vaz geçti. Birde ozur diledi. Neden yabanci oldugunu soylemedin dedi.
    Konuyu degistirecegim fakat belçika kimligi beni Libyada ölümden döndürdü. Kaddafinin adamlari sadece mercedes arabami almak için beni hapse attilar arabayida haciz ettiler. Banada sen ajansin dediler. Hapishanede gardiyan turkmen çikti. Bana para karsiligi yardim etti. Belçika konsolosluguna bir mektup yolladim. Durumu anlattim. Ertesi gun beni hapishaneden çikartip elimede 3 aylik dokunulmazlik verdiler. Sonra ben nereye gitsem Tripolide arkamda bir suru gizli polis beni takip ediyordu. (bu olay 1990 senesinde meydana geldi) konuyu dagittim fakat sonuç olarak Tr de çifte vatandaslar Turk ehliyeti almak zorunda degiller!

• 2000watts kullanıcısına yanıt
    belcika kimligin seni cok kurtarmıs :D
  • Türkiye'de ehliyesitsizde araba kullanılır.Kullananlar var....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Simdiye kadar hicbir sorun yasamadim acikcasi. :)
    25 senedir Alman ehliyetiyle araba kullaniyorum tatillerde.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.