Şimdi Ara

ALMAN MI, JAPON OTOMOBİL Mİ TERCİH EDİLMELİ? (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
892
Cevap
12
Favori
107.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: alikum

quote:

Orijinalden alıntı: asoz

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

1- Paran varsa Alman... ( Almanya üretimi olan modeller )
    2- Paran Yetmediyse Alman markası altında üretilen ama Almanya üretimi olmayanlar ( örn: Polo )
    3- Paran hala yetmiyorsa Alman teknolojilerini kullanabilen Avrupalı üreticiler ( Seat - Skoda gibi )
    4- Paran hala yetmiyorsa yukarıda sayılan sıralamayla 2.el otomobiller..
    5- Paran hala yetmiyorsa belediye otobüsü , Metrobüs, Toplu taşıma...

Japon mu ... Sorunsuzluğu arabaya otomatik vites (mmt) koyunca biten Corolla'lar uzak olsun... Amerika'da olsak ucuz diye alırdık bir Camry bedavaya binerdik ama Türkiye'de durum budur..

Kesinlikle dogru, hele hele garantisi bittikten sonra cok paran olmasi lazim...

Satın aldığın malın-eşyanın seneler sonra arıza çıkarabilme olasılığından bu kadar çok korkuyorsan Yeni teknoloji ürünü hiçbir şeyi kullanmazsın olur biter.. Nokia 3310 kullan, Tüplü televizyonda film seyret..

Bak mesela Honda Civic var sana uygun..

Yüz yıllık atmosferik benzinli motor, tork konvertörlü 5 ileri otomatik şanzuman..

Bozabileceğin birşey yok... Senin kafanda olsam Civic'e binerdim ...

"Aman bozulup da masraf çıkarmasın" diye 6 yıl boyunca servise git mesela, bozulduğunda çıkaracağı masrafı peşin peşin öde...

yılmaz özdil tarafından ayar verilmiş tcdd'nin, yaşadığı kuyruk acısının etkilerini buram buram hissettiren ama bi o kadar da ele yüze bulaştırılmış cevap yazısı gibi yazmışsın...

haaa, merak ediyorsan iphone 4 ve panasonic plazma kulanıyorum...neden? çünkü alman değil. kullanım klavuzunlarında, çok konuştuğunuz zaman veya çok film izlediğiniz zaman güvenli biryerde biraz bekleyin gibi saçmalıklar yazmıyor:)

kendini çok birşey biliyor olarak görüyorsun değilmi? en son amerikalıların salak olması konusunda kevgire çevirmişlerdi seni,aklınca amerikada japonlar ucuz olduğundan dolayı satıyor yoksa esamesi okunmaz demeye getirdin, ardından bi kamyon adam kağıdıyla küregiyle yalanladı seni.. ve hala çıkmış foruma ahkam kesercesine yazıyorsun...ben olsam forumu terk eder, en azından profilimi kapatır ve yeni bir üyelikle kenardan kenardan sessizce, sadece okuyarak takılırdım..ama öncesinde benim 16 lt travmasını da unutmamak lazım tabi..bu kadar travma ardından kendine gelebildin demek, ama kalıcı izler kalmış belli.. bu sebepten dolayı benim kafamda olamazsın/olmayıda deneme.

ayrıca laf sokmaya çalışacağına otur iki hesap kitap yap. gerçi hesap kitap yapabilecek durumda olsan içinde bulunduğun durumda olmazdın. sanayide 150 ye yaptıracagım işi serviste 300 e yaptırırım. en kaba ve kötü hesapla 150*15=2250 fazla öderim. hadi başımın gözümün sadakasıyla 2500 tl olsun. sende gidersin 16 lt eksik yakıtla 600 km gittiğin vw'ine :)) 1200 küsür tl bastır, +2 yıl daha garanti al(max 150000 km) turbon çatlayınca da kusura bakma %60 ı sana kaçacak laflarını işit:))..dur ben bi 2 yıl daha alayım dediğinde ise sana kibarca kapıyı göstersinler:))))...sanzımanı eline alınca da "eee biz demiştik size güvenli bir yere çekin dinlenin diye" dinlersin artık....

sen serviste şaçını başını yolarken, ben 5 ileri tork konvertorlü-yuz yıllık atmosferik motorlu civiğimle yanından geçerken korna çalardım...ama bak hava yağmurluysa arabaya alır, gideceğin yere kadar bırakırdım, öyle yada böyle forumdaşız, ayıp olmasın..

şimdi git forumun arama motoruna alikum yaz, yazdığım bütün mesajları tek tek oku, belki bir açık bulursun yüklenebilecek

2+2 = 4 eder

1 kişi bu işlemin sonucu 4 eder diyorken, 100 kişi çıkıp 5 eder diyorsa gerçek değişmez.. Sadece o 100 kişinin aptal olduğu ortaya çıkar... Bu forumda da japon fanatiğinin çok olması "gerçekleri" değiştirmez..

1 sayfa yazı yazmışsın tamamı atıp tutmadan ve "aman adam beni bozdu, başka konulardan gireyim de belki rezillik azalır" mantığından ibaret...

Yazdığın yazıya inanmamız gerekiyorsa Alman malı TV'ler ısınınca kapatmak istiyor diye saçmasapan bir sonuca varmak gerekir.. Ki bunu sırf soktuğum lafın ızdırabından yazıyorsun, başka sebebi yok...

Diğer yazdığın konu, sanayide yaptırdığın 150 TL lik işi serviste 300 TL 'ye yaptırma işi de baştan aşağı yalan... Honda 10.000 bakımı 400 TL, dışarda yaptırırsan 100-150 TL ..

16 litre muhabbetin de senin karakterini ortaya koyan bir durum... O muhabbeti de çok iyi hatırlıyorum, ben yazmışım bir yakıt tüketimi konusunda "Yaklaşık 14 lt/100 km anlık tüketimle 3-4 saat civarı yol yaptım" diye.. Sen buradaki "yaklaşık" ve "civarı" kelimelerini cümleden çıkarıp aklınsıra atıyorsun muhabbetine bağladın... Bu cümlede geçen 2 kelimenin anlamlarını bilmiyorsan , git bir ilkokul Türkçe öğretmeni bul sana öğretsin.. Yok bu 2 kelimeyi cümleden çıkartıp da benim yalan söylediğimi ıspatlamaya çalışacaksan bu sadece senin nasıl bir karaktere sahip olduğunu gösterecektir, başka işe yaramaz..

Sayfadaki yanlışlarını yukarıdaki şekilde düzeltiyorum ama senin bundan sonra düzelebileceğini sanmıyorum

yapma asoz gözünü seveyim yaaa

tuttun amerikada japon araçları ucuz diye satıyor dedin çıktı bi kamyon dolusu adam hondalardan mazdalara toyotalara ne var ne yok, her sınıftan her donanımdan araç koydu karşına, yinede dediğin gibi bir ucuzluk çıkmadı..yani mu kadar adam mal, bir sensin akıllı öylemi

hiçbir standart 10000 honda bakımı 400 değildir, 0-30 castrol edge tam sentetik kullanmama rağmen(bilen bilir standart civic bakımında 10-40 yarı sentetik castrol magnatec kullanılır) hiçbir zaman 400 ödemedim. ektralarım olmadığında(balata..vs) 320 gibi rakamlara çıktım servistem hep. ha şanzıman yağı, balata değişimi felan olursa amenna, ama git aynı kalemlerin vw de kaç lira tuttuguna bak bir sonra gel karşıma..bilmeden sallama.

ayrıca bu konuda japonlar ucuz, almanlar pahalıcı felan değilim. bu konudaki bakış açım şudur. aynı segmentteki araçların toplamda bakım masrafları yaklaşık aynıdır. honda da 150000 km içinde 10000 er km den 15 kere gidersin bakıma toplamda 4500 cıvarı ödersin ektralar olmadan. astrada 15000 km de bir 10 kere gi,dersin her birinde 450-460 küsür ödersin, aynı parayı bayılırsın yaklasık olarak. yani ben senin gibi gözü dönmiş şekilde alman demiyorum

16 lt muhabbetinin bence üstünü kapat, hadi eskiler biliyor yenilere kepaze olma bari..yok eğer illa açalım diyorsan hodri meydan...

aslında ilk başta yazmam gerekeni en sonda yazıyorum ama olsun seviyorum bu tarzı...yukarıda yazdıklarımdan "Yazdığın yazıya inanmamız gerekiyorsa Alman malı TV'ler ısınınca kapatmak istiyor diye saçmasapan bir sonuca varmak gerekir.. Ki bunu sırf soktuğum lafın ızdırabından yazıyorsun, başka sebebi yok..." şeklinde anlayan birisiyle burada laf yarıştırıyor olmam bile kendi kendime ettiğim bir hakarettir...

uzun lafın kısası boş yazıyorsun, boşa sallıyorsun, google diye birşey var, en azından onu kullan, araştır, iki satır oku öyle yaz

Google'dan öğrenip yazan , Wikipedia'dan otomobil bilgisi edinen gerzeklerden olacaksam hiç yazmayayım daha iyi olur...

Bugün dünya üzerinde akli dengesi yerinde olan ve niyetinde kasıt taşımayan her insan evladı bilir ki Bir makina alınacaksa önce Alman malı olanı gelir, sonra taklitleri Japonlar, vs..

Bugün evime eşya alacaksam Bosch 'tan başka markaya gitmem..

TV alacaksam önce Alman markalarına bakarım...

Atölyeye üretim amaçlı makina alacaksam üç kuruş fazla öder Alman malı alırım...

Almanları zerre kadar sevmem ama japonları sevmem için de hiçbir sebebim yok... Dünya kabul etmiş, mühendisliğin zirvesi Almanya diye, birşeyin aslı varken taklitlerine para vermeyi saçma bulan biriyim...

Yok Alman malı TV'ler ısınınca kapatmak istiyormuş, yok bütün DSG şanzumanlar bozuluyormuş, yok efenim Alman otomobil satın alanlar aptal da biz japoncular aklımız bol olduğundan alıyoruz bu arabaları falan.. Hakikaten kendinize bu yalanları söylediğinizde inanıyor musunuz..

Bugün sana ve forumdaki birçok ölümüne japon fanatikliği yapan üyeye piyangodan yüklü para çıksa o hafta yapacağınız en önemli iş Mercedes-Benz veya BMW bayisine gitmek olur.. Hani bi laf vardır ya, Feminizim dediğin kocayı bulana kadar diye.. Japonculuk da parayı bulana kadar ...

Siz google'dan öğrenin, ben satın alıp biner öyle öğrenirim bu işleri ... sizin gibi şu internet aleminde üç-beş adam yerine koyanım olsun diye bir derdim yok.. Ben gerçek hayatta tatmin oluyorum, sen burada olmaya devam et..

şu yakıt tüketim mevzusunda hala kıvırmaya çalışıyorsun ya, ciddi şekilde sana cevap vermek için parmaklarımın harcadığı efora acıyorum.. Sırf bir insana internet ortamında laf sokabilmek için yalan söyleyebilmek, laf kıvırabilmek , karı gibi ordan burdan gireyim de haksızlığımı bastırayım triplerine girmek... Sanal ortamda karakteriniz bu kadar cılızsa gerçek hayatta Allah sizi ıslah etsin diyorum...

Ben başka cevap yazmayacağım, çünkü öğrenmek isteyen adama anlatmak sıkıntı değil de, aptala laf anlatmak zor geliyor artık..

Şimdi çağırın tüm friendlist 'inizi konuya da birbirineze şakşakçılık yapın.. Anca tatmin olursunuz...

google dan ögrenip yazman lazım, çünkü bir yerden başlamak lazım...

bugün dünya üzerinde akli dengesi yerinde olan herkesin bildiği tek bir gerçek vardır o da artık alman hegemonyası bitmiştir. ha 20-30 yıl önce dediğin doğruydu, almanlar gerçekten çok daha kalitelisini yapıyordu ama bugun ne yazık ki onlarda işin or.spuluğuna kaçmayı çok güzel bir şekilde ögrendi...senin yere göge sıgdıramadığın bosch bizimde en büyük favorimizdi ama ne yazık ki son 10 yıldan beri aldığımız hiçbir bosch üründen yüzümüz gülmedi, hatta en son aldığımız buzdolabı 3 yıl içinde aynı arızadan 3 kez tamir edildi, 4. kez yenisi ile değiştirildi ama ne yazık ki o bile doğru düzgün çalışmıyor..ve ben sırf buna kızdığımdan dolayı yakılaşık 1.5 yıl önce evlenirken gittim bütün eşyamı beko aldım, yalanım varsa şuraya yazdığım son yazı olsun ki son 10 yıldan beri paramızla rezil oluyormusuz kardeşim. tık demedi şimdiye kadar, birdaha bosch mu, önünden geçmem, herhalde adamlar "insanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim" gibi çok güzel bir sloganını "yaşam için teknoloji" diye abuk subuk bir sloganla değiştirirken kafayıda değiştirdiler ve o taş gibi sapa sağlam (annem hala 20 yıldan eski bosch mikseri kullanır, bozulunca sırf değişiklik olsun diye gitti başka bir almanınkini aldı 3 günde hurdaya çıktı, eskisini tamir ettirdi de onu kullanıyor halen) malların yerini osursan bozulacak mallar aldı.

almanlar mühendisliğin zirvesinde idi, zirvesinde değil...bırakın bu en iyi ögrenci en iyi kütüphanesi olan üniversiteden çıkar kafasını, artık son 10-15 yıldan beri o kadar büyük bir bilgi hareketi var ki, ne nereye geçmiş belli değil...

daha geçen gün gördüm bir tane neredeyse 30 yıllık vw bir minibüs...bir abimin yanına uğramıştım yaşlı bir amca çıktı geldi, ben diyeyim 75, sen de 80 yaşında, abim dedi "kendimi bildim bileli aynı minübüse biniyor" diye...hani nerede o halen geçerli olan üstün alman mühendisliği...bir yanda 30 yıldan beri haç yüzbin km yapmış bir vw, diger tarafta 20000 km de o yere göge sıgdırılamayan dsg yi elinize veren ve birde suratınıza sövermiş gibi "ısınınca çek kenara" diyen bir vw.... hani nerede o üstün geööööööörmin enginiiringiniz....ne oldu da böyle yerlere düştü

tv de alman mış...nereye alman diye sormazlarmı adama asoz bey...bizim evdeki ilk televizyon i.t.t sharplorenz idi..bundan 25 yıl önce belki..o zaman japonun esamesi okunmaz, sony dışında japon bilinmezdi piyasada..sonra ne oldu, ben büyüdükçe sony daha dişlendi, üniversiteye g200 diye bir modeli vardı ve gören falım reklamındaki gibi "uuuuuuuu" çekiyordu ve piyasada alman japon fark etmez bütün rakiplerinden 2 kat pahalıya satılmasına rağmen milletin rüyalarını süslüyordu. hiç unutmam 600$+kdv verip almıştım ve bölümdeki-apartmandaki herkes arasında efsane olmuştum...daha sonra ne oldu? o efsana sony gitti bir süreliğine, yerini panasonic, lg, samsung felan aldı, şimdi yavaş yavaş geri geliyor tv de...hani nerede 25 yıl önceki taş gibi süper kaliteli i.t.t sharplorenzler, nerde o efsanevi blaupunktlar...nerede?

atölyeye alırım 3 kuruş fazla veririm diyorsun..ne alacaksın würth takım mı? git bak bakalım eski würthler duruyormu yerinde, torna tezgahı desen bu konuda halen çekler en iyi f/p oranına sahip, pres-makas desen bu konuda türkler dünyaya satıyor...hani nerede o eski alman tezgahlar...

madem atelyen var o zaman sanayinin içinden sayılırsın... git gez bak bakalım piyasadaki diğer dükkanları..gezersen eğer şunu görürsün ki piyasadaki alman tezgahlarının alayı 20 yaşından eskidir, yeni doğru düzgün bir tezgah göremezsin...çünkü o eski alman tezgahlar gerçekten çok kaliteli ve sağlamdı ama yenileri yukarıda dediğim gibi işin o..spuluguna kaçılarak yapıldığı için, eskisi halen sapa sağlam duruyor ama yenisi çoktan dikmiş nalları..

mercedes-bmw konusunda ise "aferim piyasadaki almancıların yaptığı alman-japon tartışmalarıdai klasik mercedes-toyota, bmw-honda eşleştirmesi sizde de var" diyorum...herzaman sıkıştığınız yerde mercedesi toyotayla, bmw yi ise honda ile kıyaslarsınız...neden? çünkü toyota ve hondayı bir onlarla alt edebileceğinizi sanırsınız. ve bilmezsiniz ki (aslında çok iyi bilirsiniz ama işinize gelmediği için rahmetli babannem gibi duymazsınız) lexus-infiniti vardır...şimdi çıkıp kimse bana demesin ki lexus ve infiniti tutulmuyor...yemişim o yalanı... ingiltere, isviçre, italya ve almanyada bulundum, (ki düşün almanyada bile) alan nasıl alıyor aklın durur..ki bu piyasayı az buçuk bilen cümle alem bilir ki(hani iddia ediyorsun ya çok iyi bildiğini,) lexus ve infiniti için ana hedef pazar amerikadır. ama buna ragmen isviçrede bile köpek gibi lexus ve infinity gördüm...ingilteredekileri-almanya italyadakileri saymıyorum bile...sakın ama sakın ucuza satıyor deme, arama motoru şurada bir tık uzaklıkta çıkarırım o amerialılar salak konusundaki mesajları...sakınnn

yanı uzun lafın kısası bi zahmet geç o "herşeyin en iyisi alman-paran varsa alman yoksa alaman" ayaklarını...geçti o alman hegemonyası, uyan artık...

evet birşey yazmayacaksın artık çünkü yzacak birşeyin yok...yazacak birşeyin olmadığını nerden anladım biliyormusun çünkü küfür etmeye başladın ve sıkacak merminin kalmadığını gösterir..

alamanmış, yemeyin bizi.... 30 yıl öncesinin görmemiş alamancı zihniyetlileri sizi

şakşakcılık olayına gelince şimdiye kadar kimseye güvenip bu foruma yazmadım, yazmam da, sen ve senin gibi 30 yıl öncesi görmemiş alamancı zihniyetlilerinin alayı bir, ben bir...haydi bakalım hodri meydan...

gerçi neden sana hodri meydan çektiysem, alanın mı var ki geleceksin? çıkıp karşıma diye bileceğin en baba cümle "ama almanlar mühendisliğin zirvesindedir " olur, gerisini dolduramazsın...

Durumu özetleyeyim :)
    />

Ben de durumu farklı bir bakış aşısı ile özetleyeyim:

ALMAN MI, JAPON  OTOMOBİL Mİ TERCİH EDİLMELİ?

ALMAN MI, JAPON  OTOMOBİL Mİ TERCİH EDİLMELİ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 27 Ağustos 2012; 12:21:38 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

quote:

Orijinalden alıntı: ridleyscott

şimdi bu kadar yazılmışta ,

adamın kullandığı arabaya kadar afişe etmişsiniz , bir de alternatif önerin bende merak ettim acaba gözden kaçırmış olabilir miyim diye ?

320d 184 hp 380 tork , benzer performansta , benzer tüketimde ha bir de unutmadan 50/50 ağırlık dağılımında olacak bir japon - kore vs rica edeceğim buradaki forumdaşlardan ...

ama Türkiye'de yaşıyoruz bunu göze alarak öneride bulunun lütfen ki mantıklı olsun .

Çok sert.

Sert mert degil kardesim

Kimsenin bmw ye mercedes e laf ettigi yok. Bunlar zaten kalitesini ispatlamis markalar. Kimse turkiye icin 3.20 d den daha uygun bir dizel-otomatik japon da var demiyor. Japonlarin motorlari hele hele dizel motorlarinin ulkemize hic ama hic uygun olmadigini sagir sultan bile biliyor. Bu konuda japonlari savunmak abesle istigaldir. Akli basinda hicbir kisi cikipta japonlar motor segmenti konusunda almanlardan daha uygundur ulkemiz icin diyemez. Adamlar birak ulkemizi, neredeyse avrupayi bile sallamaz tavirdalar. Zaten almanlardaki ve japonlardaki motor seceneklerinden belli zaten durum. Almanlarda 2.0-1.8 dizelden, 1.4-1.6-2.0 benzinlilere kadar bir cok motor secenegi varken, japonlar anca 2.0 benzin. Utanmasalar 1.6 benzinliyi bile getirmeyecekler..

Ama butun bunlar herseyin en iyisi almandir demek degildir...ha dersen ki almanlarin motor secenekleri ulkemiz icin cok daha uygun. Amenna, bende o goruse katilirim

Ha simdi bana sorsan otomobil konusunda hangisi daha iyi diye...inan ki bilmiyorum.

Tamam şimdi yumuşağa döndü kardeşim, sıkıntı yok.

Elin almanı japonu için ise birbirimizi yemeye hiç gerek yok. İsteyen istediğini alsın binsin keyfini sürsün. Kimse kimsenin keyfinin kahyası değil.

Asoza gelince, anlatmaya çalıştıkları bana göre doğru, ama üslübu ve tavrı yalnış. O yuzden mıknatıs gibi tepki çekiyor.

• quote:

quote:

quote:

adamın kullandığı arabaya kadar afişe etmişsiniz , bir de alternatif önerin bende merak ettim acaba gözden kaçırmış olabilir miyim diye ?

320d 184 hp 380 tork , benzer performansta , benzer tüketimde ha bir de unutmadan 50/50 ağırlık dağılımında olacak bir japon - kore vs rica edeceğim buradaki forumdaşlardan ...

ama Türkiye'de yaşıyoruz bunu göze alarak öneride bulunun lütfen ki mantıklı olsun .

Çok sert.

Sert mert degil kardesim

Kimsenin bmw ye mercedes e laf ettigi yok. Bunlar zaten kalitesini ispatlamis markalar. Kimse turkiye icin 3.20 d den daha uygun bir dizel-otomatik japon da var demiyor. Japonlarin motorlari hele hele dizel motorlarinin ulkemize hic ama hic uygun olmadigini sagir sultan bile biliyor. Bu konuda japonlari savunmak abesle istigaldir. Akli basinda hicbir kisi cikipta japonlar motor segmenti konusunda almanlardan daha uygundur ulkemiz icin diyemez. Adamlar birak ulkemizi, neredeyse avrupayi bile sallamaz tavirdalar. Zaten almanlardaki ve japonlardaki motor seceneklerinden belli zaten durum. Almanlarda 2.0-1.8 dizelden, 1.4-1.6-2.0 benzinlilere kadar bir cok motor secenegi varken, japonlar anca 2.0 benzin. Utanmasalar 1.6 benzinliyi bile getirmeyecekler..

Ama butun bunlar herseyin en iyisi almandir demek degildir...ha dersen ki almanlarin motor secenekleri ulkemiz icin cok daha uygun. Amenna, bende o goruse katilirim

Ha simdi bana sorsan otomobil konusunda hangisi daha iyi diye...inan ki bilmiyorum.

Kardeş, Japonlar ülkemizi hiçbir zaman, hiçbir ürün bazında adam ve pazar yerine koymadılar, koymuyorlar, koymayacaklar! Asla!

Adamlar için iki pazar vardır gerçek anlamda: Japonya-ABD. Kanada da üçüncü sırayı alır sanıyorum. Buralardaki insanların alım gücü, tüketim çılgınlığı, akaryakıt fiyatları, performans ve konfor beklentileri Türkiye ve hatta Avrupa ile kıyaslanamaz.

Bu anlattığım otomobil için değil, tüm Japon mal ve markaları için geçerlidir. Ben otomobilden ziyade elektronik ürünleri takip ederim. Bu alanda katı Japoncuyum ama ülkemizde istisnasız hiç bir üst düzey/prestij kalitesinde Japon malı yoktur. Varsa da ya siparişle özel olarak getirtilmiştir ya da oradan gelen bir vatandaşımız getirmiştir. O bakımdan Almanlar gibi pazarlarının beklentisi vs. pek de umurlarında olmaz. Bırakalım modeli, pazarımıza girmemiş markaları bile var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetturk52 -- 27 Ağustos 2012; 12:28:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: prodigy_1107

kendi fikirlerime göre bir yorumda bulunmak istiyorum.

almanlar evvelden beridir mekanik devi olarak bilinirler.

japonlar ise elektronikte söz sahibidir.

otomobil mekanik aksamı yoğun bir araç olduğu için bu bağlamda ben alman araçlarını tercih ederdim.

bu yorumu başka bir forumda veya donanım haberin başka bir konsunda aynen copypaste olarak okudum. dejavuu

e madem mekanikte almanlar iyi neden
    DSG PATLIYOR
    DSG PATLIYOR
    DSG PATLIYOR
    DSG PATLIYOR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi root_echo -- 27 Ağustos 2012; 12:31:37 >
  • Şunu da yazıp bu başlığı terk edeyim artık:

Alman ve Japon arabalarını severim ama benim arabaya çuvalla para verecek gücüm olsa alacağım araba İngiliz Rolls Royce olurdu. Ne Mercedes ne BMW... Eğer bulabilirseniz NatGeo'da Rolls Royce fabrikası ile ilgili belgesel bölümü vardı. Bir göz atın. Adamlar uçak motoru da yapıyor bu arada. Arabada son nokta benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetturk52 -- 27 Ağustos 2012; 12:35:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetturk52

quote:

quote:

quote:

Çok sert.

Sert mert degil kardesim

Kardeş, Japonlar ülkemizi hiçbir zaman, hiçbir ürün bazında adam ve pazar yerine koymadılar, koymuyorlar, koymayacaklar! Asla!

Adamlar için iki pazar vardır gerçek anlamda: Japonya-ABD. Kanada da üçüncü sırayı alır sanıyorum. Buralardaki insanların alım gücü, tüketim çılgınlığı, akaryakıt fiyatları, performans ve konfor beklentileri Türkiye ve hatta Avrupa ile kıyaslanamaz.

Bu anlattığım otomobil için değil, tüm Japon mal ve markaları için geçerlidir. Ben otomobilden ziyade elektronik ürünleri takip ederim. Bu alanda katı Japoncuyum ama ülkemizde istisnasız hiç bir üst düzey/prestij kalitesinde Japon malı yoktur. Varsa da ya siparişle özel olarak getirtilmiştir ya da oradan gelen bir vatandaşımız getirmiştir. O bakımdan Almanlar gibi pazarlarının beklentisi vs. pek de umurlarında olmaz. Bırakalım modeli, pazarımıza girmemiş markaları bile var.

kardeş ben bu dediklerine zaten katılıyorum, bakma yukarıda öyle hararetli şekilde yazdıklarıma beni az buçuk tanıyanlar zaten bilir öyle alman-japon olaylarıyla çok işiim olmadığını...jdm diye bir alt sınıfı olan (aslında bir üst sınıf) başka bir marka varmı bilmiyorum, bu japon egoistleri alayının kralını kendilerine yapar zaten...dün yukarıda verdiğim bir saat örneği vardı. grand seiko diye, adamlar o saati kaç yıl boyıunca sadece kendilerine ürettiler ve dünyaya satmadılar. aynı japonların credor diye bir saat markaları var (yine seiko bünyesinde) fiyatlarına sakın ama sakın bakma, moralin bozulmasın, ve adamların internet sitesi bile safi japonca, dil seçeneği bile yok..hani akıllarınca "siz kimsiniz de credor alacaksınız, yok size credor mredor kardeşim" diyor...

ülkemizdeki pazarlama konusundaki rezaletlerine girmiyorum bile...bir çok yerde bir çok kez söyledim adamlar resmen "alırsan ekime almazdan s.." muhabbeti çekiyor diye...

ama bunlar dediğim gibi daha iyiler-kötüler anlamına gelmiyor...

@the division bell..

benim kimsenin almancı-japoncu olmasına lafım yok olamaz da, daha önce bir çok yerde yazdım yine yazıyorum, para sizin, zevk sizin..isteyen istediğini alır, bize de kazasız belasız sürüş dilemek düşer..

ama birisi çıkıp ta "paran varsa alman üretimi alman, yoksa alman üretimi olmayan alman, ona da yetmezse alman teknolojilerini kullanan avrupa...yine yetmiyorsa belediye otobüsü" diyorsa bu adamın suratına sövmektir...beni de az buçuk tanırsın, kimsenin suratına sövmedim, kimse de benim suratıma sövemez..

• neden pdk ya birşey olmuyor peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brs10 -- 27 Ağustos 2012; 12:58:57 >
  • quote:

@the division bell..

benim kimsenin almancı-japoncu olmasına lafım yok olamaz da, daha önce bir çok yerde yazdım yine yazıyorum, para sizin, zevk sizin..isteyen istediğini alır, bize de kazasız belasız sürüş dilemek düşer..

ama birisi çıkıp ta "paran varsa alman üretimi alman, yoksa alman üretimi olmayan alman, ona da yetmezse alman teknolojilerini kullanan avrupa...yine yetmiyorsa belediye otobüsü" diyorsa bu adamın suratına sövmektir...beni de az buçuk tanırsın, kimsenin suratına sövmedim, kimse de benim suratıma sövemez..

Evet yukarıda belirttiğim gibi, arkadaşın üslubu son derece yalnış ve tahrik edici.

• quote:

Orijinalden alıntı: svevo

Herşeyinden memnun olsamda dün frenlemesine bir türlü alışamadığım yeni Civic'imle aynı sebepten 2.kez kaza yaptım.
    Bugün arkadaşımın Polo'sunu kullandım tüm gün. Kesin karar Golf'e geri dönüyorum.

Bence sen hayatında civic sürmemişsin ve sıkıyorsun gibi geldi bana civic forumlarindada yoksun nayaksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimbehicayy -- 27 Ağustos 2012; 19:48:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an kullandığım araç alman.Babamda japon var..Burda bu konun başından beri herkes işte olağanüstü motorlar üstünden tartışma yapıyor yok ben şu tork sen şu tork yok ben şu hp sen kaç hp oha oha zohaaa...
    Ancak piyasada alman japon farkı burdan gelmiyor arkadaşlar çünkü zaten o motora sahip arabalara kaç kişi binyor binende hem almanına hem japonuna sahip.
    Orta sınıf bir insan için japon araç bence daha tercih edilebilir çünkü eski teknolojinin sağlam hali daha az masraf açar.Yok eğer ben orta üstüyüm masraf riskini alırım çıkarsada bi şekilde karşılarım diyosan daha konforlu olduğu tartışılmaz olan Alman alıcan.
    Ayrıca 50-60bin parayı arabaya veren adam otobüse sen istiyorsun diye binmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimbehicayy

quote:

Herşeyinden memnun olsamda dün frenlemesine bir türlü alışamadığım yeni Civic'imle aynı sebepten 2.kez kaza yaptım.
    Bugün arkadaşımın Polo'sunu kullandım tüm gün. Kesin karar Golf'e geri dönüyorum.

Bence sen hayatında civic sürmemişsin ve sıkıyorsun gibi geldi bana civic forumlarindada yoksun nayaksin

Sen yenisin sadece :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZZ RAT

quote:

Orijinalden alıntı: DesertEagle67

İKİSİDE İİ AMA HİÇ BİR ZAMAN BİR NİSSAN BİR AUDİ OLMADI YADA BİR HONDA MERCEDES OLMADI OLAMAYACAK OLAMAZ!!!!

tabiki olamayacak, biri premium digeri orta sinif ureticisi.
    Ama Nissan, Honda ve Toyota premium sinifa yonelik Infiniti, Acurave Lexus'u yaratti.
    kiyaslama yapacaksaniz bu markalarla yapmaniz gerekir.
    Bu markalarin asla Audi ya da Mercedes olamayacagini iddia etmeniz ise komik olur.
    Bu 3 Japon-Amerikan kirmasi premium marka Aui'ye nal toplatir.
    Mercedes ve BMW ile basabas guresir (ama onlari henuz yenemezler, bir sure daha calismalari gerekir)

10 gun once Lexus GS kullanma firsati buldm, hakkaten baska bir dunya,
    Turkiye'de satilsa pekcok insanin algi ve goruslerini degistirecegine eminim.

Hocam doğru sölüyorsun ama ben görüneni sölüyorum siz ise bir çok insan için duvarın arkasını sölüyorsunuz.

• Ben olsam Golf alırım diyerek olaya farklı bir bakış açısı getireyim.
  • quote:

quote:

quote:

hocam bana çok garip geliyo ya olayı şöyle anlatim ferrari alan adam begenmeyip 1 2 ay sonra lamborghini alır ona bişey dememde 50 binlik araba alan adama bikaç ay sonra onu satıp yerine aynı ayarda araba almak çok çok çooook koyar diye tahmin ediyorum sadece bu işler bukadar kolaymı ya ayagına çorapmı alıyosun arabamı değiştiriyosun diye sorarlar adama,, bu arada golfe geri dönüyorum demek daha önce golfüm vardı demek doğru değilmi sen golften bişey anlamadında polo kullandıktan sonramı golfe geri dönmeye karar verdin ilginç çok ilginççç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimbehicayy -- 27 Ağustos 2012; 22:28:48 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam bana çok garip geliyo ya olayı şöyle anlatim ferrari alan adam begenmeyip 1 2 ay sonra lamborghini alır ona bişey dememde 50 binlik araba alan adama bikaç ay sonra onu satıp yerine aynı ayarda araba almak çok çok çooook koyar diye tahmin ediyorum sadece bu işler bukadar kolaymı ya ayagına çorapmı alıyosun arabamı değiştiriyosun diye sorarlar adama,, bu arada golfe geri dönüyorum demek daha önce golfüm vardı demek doğru değilmi sen golften bişey anlamadında polo kullandıktan sonramı golfe geri dönmeye karar verdin ilginç çok ilginççç

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=62936119&p=1#62936119

• Bunlar kendi düşüncElerimdir katılan olur olmaz ama böyle olması gerektiğini düşünüyorum
    Elin almanı fransızı italyanı araç alırken kendi malı olması hassasiyetini gösteriyor biz niye göstermeyelim
    Şahsen ben son zamanlarda artan olaylardan sonra araç marka tercihlerimi değiştirmeye başladım
    Gönül isterdiki kendi markamız olsun listenin başında o olsun.

önce alınmaması gereken markaları yazayım
    listede unuttuklarım olabilir yada sıralaması başka olan olabilir

sıralama alımda asla tercih edilmemesi gereken araç en üstte olacak şekilde yapılmıştır
    1-Amerikan araçları sebep:sanırım yazmama gerek yok.herkes tarafından biliniyor
    Chevrolet
    Opel(her ne kadar alman markası olarak görülse de GM çatısı altında)
    Ford(türkiye de üretilen modeller hariç)
    2-Alman araçları
    sebep:en sinsi ve katıksız Türk düşmanlarıdır Ermeni soykırımını kabul eden ülkelerin başındadır teröre karşı kullanılacak diye bize leopard tank ve zırhlı taşıyıcı satışını iptal etmiştir
    vw
    Audi
    BMW
    Mercedes(türkiye de üretilen kamyon ve otobüsü tasnif dışı bırakıyorum)
    3-Fransız araçları
    sebep: malum ermeni yalakalıkları ve Türk düşmanlıkları
    Citroen
    Peugeot
    Renault(türkiye de üretilen modeller hariç)
    3-İtalyan araçları
    sebep: bir çoğu unutsada malum teröriste sığınma hakkı vermeleri ve o zamanki tutumları hala benim aklımda
    Alfa Romeo,Lancia..vb
    Fiat(türkiye de üretilen modeller hariç)

şimdide gelelim alım önceliğine
    Alımda öncelik verilecek marka en üstte
    1-Hyundai (Türkiyede üretilen modeller)
    2-Toyota (Türkiyede üretilen modeller)
    3-Honda (Türkiyede üretilen modeller)
    4-Türkiye'de üretilmeyen diğer kore araçları(Hyundai,Kia..vb diğer modeller)
    5-Türkiye'de üretilmeyen diğer japon araçları(Toyota,Honda,Nissan,suzuki..vb diğer modeller)
    6- yok
    7- yok
    ....
    ....
    117-yok
    118-Fiat(türkiye de üretilen modelleri
    119-renault(türkiye de üretilen modelleri)
    120-ford(türkiye de üretilen modelleri) Paylaş:

• quote:

Orijinalden alıntı: t_i_t

Bunlar kendi düşüncElerimdir katılan olur olmaz ama böyle olması gerektiğini düşünüyorum
    Elin almanı fransızı italyanı araç alırken kendi malı olması hassasiyetini gösteriyor biz niye göstermeyelim
    Şahsen ben son zamanlarda artan olaylardan sonra araç marka tercihlerimi değiştirmeye başladım
    Gönül isterdiki kendi markamız olsun listenin başında o olsun.

önce alınmaması gereken markaları yazayım
    listede unuttuklarım olabilir yada sıralaması başka olan olabilir

sıralama alımda asla tercih edilmemesi gereken araç en üstte olacak şekilde yapılmıştır
    1-Amerikan araçları sebep:sanırım yazmama gerek yok.herkes tarafından biliniyor
    Chevrolet
    Opel(her ne kadar alman markası olarak görülse de GM çatısı altında)
    Ford(türkiye de üretilen modeller hariç)
    2-Alman araçları
    sebep:en sinsi ve katıksız Türk düşmanlarıdır Ermeni soykırımını kabul eden ülkelerin başındadır teröre karşı kullanılacak diye bize leopard tank ve zırhlı taşıyıcı satışını iptal etmiştir
    vw
    Audi
    BMW
    Mercedes(türkiye de üretilen kamyon ve otobüsü tasnif dışı bırakıyorum)
    3-Fransız araçları
    sebep: malum ermeni yalakalıkları ve Türk düşmanlıkları
    Citroen
    Peugeot
    Renault(türkiye de üretilen modeller hariç)
    3-İtalyan araçları
    sebep: bir çoğu unutsada malum teröriste sığınma hakkı vermeleri ve o zamanki tutumları hala benim aklımda
    Alfa Romeo,Lancia..vb
    Fiat(türkiye de üretilen modeller hariç)

şimdide gelelim alım önceliğine
    Alımda öncelik verilecek marka en üstte
    1-Hyundai (Türkiyede üretilen modeller)
    2-Toyota (Türkiyede üretilen modeller)
    3-Honda (Türkiyede üretilen modeller)
    4-Türkiye'de üretilmeyen diğer kore araçları(Hyundai,Kia..vb diğer modeller)
    5-Türkiye'de üretilmeyen diğer japon araçları(Toyota,Honda,Nissan,suzuki..vb diğer modeller)
    6- yok
    7- yok
    ....
    ....
    117-yok
    118-Fiat(türkiye de üretilen modelleri
    119-renault(türkiye de üretilen modelleri)
    120-ford(türkiye de üretilen modelleri) Paylaş:

ülkücü hareket engellenemeeeezzzz

• Kalite ,konfor ve işçilik alman
    geri kalanlar içise japonlar derim
  • mazda 323 bir tane honda city aldım japon olarak. Almasn aracı Birde 2001 polo Tdi 1 yıl kullandım. Sağlamlık olarak alman üzerine yok. Gerçekten araba güzen veriyor. japonb araçları kullanımı çok rahat ama dokunsan yamulcak gibi kaportası var. Sağlamlıkmı rahatlıkmı dersen ben Polo yu tercih ederim mesela honda city göre. <sonucta aynı segment araçlar
  • Arabanin dizayni saglamligi kasasi deyince alman,ama motor sanzuman deyince japon ve japonlarin 1milyon km yapan arabalari var toyota honda modellerinde. Alman deyincede Bmw Mercedes Her markanin onune gecer Bmw Mercedes patrondur:)

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.