Bildirim
ALMAN MI, JAPON OTOMOBİL Mİ TERCİH EDİLMELİ? (33. sayfa)
Beurer HR 2000 hassas düzeltici, kaş, burun ve kulak kıllarını düzeltmek ve düzeltmek için, tarak başlığı ve çıkarılabilir kesme başlığı dahil : Amazon.com.tr: Sağlık ve Bakım
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B089X93SGD
10 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: uurum
quote:
Orijinalden alıntı: burakNSX
2005 e kadar japonlar iyiydi, şuan Almanlar bayrağı götürdüler. Şu şartlar altında hiç bir japon arabası alınmaz
yok canım
İstersen kıyaslaya bilirsin.
1,6 vtec ile 1.4tsi yı kıyasla farkı gör. Konfor olarak zaten japonlar geriden gelir. Sorunsuzlukda ise Alamanları bırak Fransızlar bile artık iyiler.
Ben zamanında Japonlar yeterince kullandım ama artık çok geri kaldılar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: mehmetturk52
Biri, AUDİ'ye gereksiz mi dedi? Bunu söyleyen kişinin otomobil dünyasından haberi olmadığı kesindir. Konuyla ilgili yorumları da dikkate değmez, başka cevap yazmaya da... Zaten eleştiren birine de hakaret etmiş. Çaresizliğin başladığı yerde hakaret de başlıyor tabi.
Ben külüstür bir Audi 80'in bile gidişine hayran olmuştum. Audi, başka bir dünyanın arabasıdır. Bir söz vardır, duydun mu: Almanlar Mercedes ve BMW'yi satmak için, Audi'yi binmek için yaparlar...
(Özellikle VW satın almadan önce benim gözümde imajı daha yüksekti ya yine de Audi, Audi'dir.)
o şöyleydi bildiğim kadarıyla,biz almanlar mercedes'i patronlar için volkswageni halkımız için audiyi kendimiz için ürettik diye
-
Mercedes i isin icine katmassak( bmw tarzim degil) japon diyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
0 km'de farketmez.. -
quote:
quote:
quote:
2005 e kadar japonlar iyiydi, şuan Almanlar bayrağı götürdüler. Şu şartlar altında hiç bir japon arabası alınmaz
yok canım
1,6 vtec ile 1.4tsi yı kıyasla farkı gör. Konfor olarak zaten japonlar geriden gelir. Sorunsuzlukda ise Alamanları bırak Fransızlar bile artık iyiler.
Şu anki auris c sınıfının en mantıklı araçlarından bir tanesi. Bunu geçen ayki satış rakamından da anlayabilirsiniz. En çok satan 4.model olmuş.
Bu şartlar altında hiçbir japon alınmaz da neden auris bu kadar çok sattı? Bir arabanın alınması için illa en iyi konfora mı sahip olması lazım? Fiyatına göre verdiklerini kıyaslayınca alınmayaca japon arabası göremiyorum ben(corolla hariç). Ama dizel golf, jetta hiç bir şekilde mantıklı değil. Asıl alınmaması gereken modeller dizel wvler.
1.6 vtecle le tsi kıyaslıyorum, her türlü vtec yani. Lpg uyumu yeter.
-
quote:
quote:
quote:
quote:
yok canım
Şu anki auris c sınıfının en mantıklı araçlarından bir tanesi. Bunu geçen ayki satış rakamından da anlayabilirsiniz. En çok satan 4.model olmuş.
Bu şartlar altında hiçbir japon alınmaz da neden auris bu kadar çok sattı? Bir arabanın alınması için illa en iyi konfora mı sahip olması lazım? Fiyatına göre verdiklerini kıyaslayınca alınmayaca japon arabası göremiyorum ben(corolla hariç). Ama dizel golf, jetta hiç bir şekilde mantıklı değil. Asıl alınmaması gereken modeller dizel wvler.
Auris de kullanılan dizel motor malesef yetersiz. Üstüne üstlük 50- 60 bin km de turbo sorunu çıkarma ihtimali yüksek. ayrıca dizel otomatik seceneğiiçler acısı. Honda da, nissanda, mazdada, mutsubishide subaruda ne 1.6 dizel motor var nede turbolu düşük hacimli benzinli motor.
Japon otoomobil alanlara hayırlı olsun
-
yhaw arkadaşlar siz bu konuyu neden bu kadar uzattıkça uzatıyosunuz yhaww ha alman ha japon bin gitsin yhaa kendi zevkine kalmış birşey ne bu konuu ilerledikçe ilerliyor -
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
yok canım
Auris de kullanılan dizel motor malesef yetersiz. Üstüne üstlük 50- 60 bin km de turbo sorunu çıkarma ihtimali yüksek. ayrıca dizel otomatik seceneğiiçler acısı. Honda da, nissanda, mazdada, mutsubishide subaruda ne 1.6 dizel motor var nede turbolu düşük hacimli benzinli motor.
Japon otoomobil alanlara hayırlı olsun
Hiç auris kullanmadığın belli oluyor. Aurisin dizeli gayet yeterli bir performans sunuyor. Ekonomisine zaten diyecek yok. Dizel otomatik olarak dediğin gibi zayıflar. Allahtan zayıflar yoksa japon markaların satışları katlanırdı. Dizeli olmamasına rağmen civic jettadan golften, polodan daha çok satmış. Dizeli ve dizel otomatiği olsa ne olurdu sizce? Yani işin özeti şu. Japon araçlarının da avantajlı olduğu alanlar var, alınamaz gibi bir yorum yapmak saçmalıktan başka bir şey değildir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ATAKSEVER
YIL 1945. Almanya ikinci dünya savaşından büyük bir hezimetle ayrılmış. Halı bombardımanına uğramış ve taş üstünde taş kalmamış Almanyada. Sıfırdan Avrupanın en ileri ekonomisine sahip ülke konumuna bu kadar kısa süre içinde ulaşmaları hayranlık verici. Dünyanın dört bir yanına çağrıda bulunmuşlar ve vasıflı vasıfsız işçi temin etmişler. Zira savaştan yeni çıktığından ve öteden beri genç nüfusu az olduğundan sadece alman işgücüyle kakınabilmeleri mümkün değil. Gerisi malum. Bugün Avrupanın 1 numaralı ekonomisine sahipler. Türk işçiler, Japon işçiler vs. onlarca ülkeden çalışmak için Almanyaya yoğun göç olmuş savaş sonrası. Ama Japon işçilerin Türk işçilerden şöyle bir farkı varmış: Japonlar yaptıkları her işi kaydetmişler ve kendi ülkelerinin gelişmesi için kullanmışlar. Hatta çalıştıkları işyerinde mevcut teknolojiyi kopyaladıkları (tırnak içinde teknoloji hırsızlığı yaptıkları) tespit edilen onlarca Japon sınır dışı edilmiş. Şu anda Japonların durumu ve Türkiyenin durumu ortada
Sözün özü Mekanikte Almanlar her zaman üstündür.Japonlar elektronikte liderdir...
2.dünya savaşına alman cephesini örnek vermek gerekirse almanlar rus hatlarını geçemiyorlar..sebep çok ağır kış şartlar..mühimmat sevkiyatı yapamıyorlar,üst yada orta rütbe subayların ulaşım zafiyetleri söz konusu..bu konuya takriben vw'nin ilk tosbağ modeli dediğimiz biraz daha hafif ve kompakt modelini çıkarıyorlar ve efsane burada başlıyor..vw'nin en önemli ve ilk özelliği ise hava soğutmalıdır yani -50'de bile vw'i tek marş çalıştırabilirsiniz..akabinde buda almanlara bir avantaj kazandırıyor tabi savaşı kaybediyorlar ayrı mesele (sebebi bu değil tabi,üst rütbe subayların generallerin hainliği,itaatsizliğide söz konusu) neyse fazla felsefe-tarih yapmanın anlamı yok..dünyada zaten ağır sanayi ve teknolojide alman ve japonların üstüne millet-ırk yok..fakat almanlar bu konuda biraz daha stabilite..daha kullanışlı ve kaliteli..japonlar biraz karışık ve almanların kalitesine nazaran biraz daha vasat..biri dünya coğrafyasında avrupanın göbeğinde diğeri ise asyanın bir ucunda buda dünya pazarına etken ve girişde yer yer ve zaman zaman artılı eksili pozisyonlar doğurabiliyor..almanların otomobil dünyasında bentley audi mercedes bmw volkswagen scania seat skoda opel lamborghini gibi araçları bulunuyor japonların infiniti lexus toyota honda subaru mitsubishi yamaha gibi markaları bulunuyor..keza elektronik ürünlerde'de bu kıyasıya rekabet baş başa..işin açıkcası bu işe en kestirme örnek forumda bir arkadşın imzasında bulunan yazı gibi ''paran varsa alman yoksa japon'' neticede ikiside hemen hemen parasal durumların söz konusunda aynı hizmete 3 aşağı 5 yukarı hizmet edebiliyor tabi işe ''ayağımı yerden kessin de'' muhabbetiyle bakmazsak ki bakarsak bisiklette 124 murat ve bis'de ayağı yerden kesiyor..
-
quote:
Orijinalden alıntı: Elmanders
Mercedes-Benz , BMW , Audi , Volkswagen , Opel , Porsche Tabikide Alman Arabaları :(
yahu kaç kişi bu saydığınız araçları alabiliyor biraz gerçekçi olalım lütfen
vosvos opel hariç tutuyorum diğerlerini alan, alabilen kesim zaten binde bir
burda konuşulan "orta kesimin alabileceği" araçlar genellikle yai "alınabilecek" araçlar -
Tam bi issiz konusu alman japondan daha iyidir o zaman opel corsa honda civicden daha iyidir duz mantik..
Ha alman ha japon ne fark eder, ikiside mühendislik konusunda kıskanılacak milletler, 2. dünya savaşında ikisininde mamleketleri darmadağın edilmiş, taş üstünde taş kalmamış, birinin üstünden kızılordu geçmiş, birinin tepesinde atom bombası patlamıs, ama şimdiki durumlarına bakıpta helal olsun demeyecek var mı? Adamlar çalışmış geliştirmiş araba olsun, elektronik olsun, ekonomileri olsun ve özellikle disiplinleri hayranlık verici toplumlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chevymel1 -- 18 Ekim 2012; 15:00:37 > -
Servisin yolunu tutmak istemiyordan JAPON'dan sasma toyota yolda birakmaz donanim bakimindan alman olabilir fakat diger her yonden japon derim ben
quote:
Orijinalden alıntı: DMustaine
quote:
Orijinalden alıntı: Elmanders
Mercedes-Benz , BMW , Audi , Volkswagen , Opel , Porsche Tabikide Alman Arabaları :(
yahu kaç kişi bu saydığınız araçları alabiliyor biraz gerçekçi olalım lütfen
vosvos opel hariç tutuyorum diğerlerini alan, alabilen kesim zaten binde bir
burda konuşulan "orta kesimin alabileceği" araçlar genellikle yai "alınabilecek" araçlar
Ya arkadaşım konuyu açan Alman mı yoksa Japon araçmı tercih edersiniz yazmış.
Ben Porsche , Audi , Mercedes yazdım yani tercihim illa alıcam diye birşey yok
hem niye kendinizi böyle ezik hissediyorsanız senin bütçeni bilemem ama benim
butçem Porsche , Bmw , Mercedes alacak kadar var :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: ferhatsalmann
yhaw arkadaşlar siz bu konuyu neden bu kadar uzattıkça uzatıyosunuz yhaww ha alman ha japon bin gitsin yhaa kendi zevkine kalmış birşey ne bu konuu ilerledikçe ilerliyor
sen karışma liseli..
-
Bu tamamen bakış açısına bağlı. Ben alman araçlarını daha çok seviyorum ama GT86 olayı bozuyor mesela öyle bir araç sahibi olmayı isterim teknolojiside güzel. -
Japon araçlarına laf yok.
Bazıları performans demiş biraz incelesin baksın japon motorları daima kusursuzdur Honda ve Toyota sizler için verilen benzin paraları helal ve hoş olsun Kalite elbet vardır ama iş performansa gelince alman daima sağ şeride kayar 3.0 üstü için konuşalım Honda Acura Toyota bunlar zaten başyapıt olarka kalacaktır.
-
japoncu arkadaşların eleştirilere kızmalarına gerek yok.bende almanı tercih ederim çünkü kütük gibi şekilsiz şemalsiz bir japona bineceğime en azından tasarım olarak albenisi olan almana binerim.genel olarak japonların tasarımlarına eleştiri getirilmiş,haksız da sayılmazlar. -
İkisi de kaliteli. Ancak japonlar gerçekten çok sağlam arabalar. Motorları da öyle. Servise girmeden yıllarca binilebilir.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X