Şimdi Ara

ALMAN VATANTAŞIYLA TÜRKİYEDE EVLENİP ALMAYADA KALICI OLARAK KALABİLİRMİYİM? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: BRV35

quote:

Orijinalden alıntı: ziel34

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: entelseven

Teşekkür ederim dostum bilgiler için zaten dayımın süpermarketi var orda çalışıcam Allahın izniyle aile birleşimi için kay kursa gidicem ve evlendikten sonra kaç ay sürer almanyaya gitmem ??

Eğer dayınızın süpermarketi varsa sizin için konsolosluğa belge gönderebilir çalışma açısından bu süreç çok farklı işiliyor mesela Daimler Amerikadan çok başarılı bir mühendis istediği zaman bürokrasi hızlı işler hemen oturum alınır çalışma izni onaylanır ama gidicek bir türk ise ve çok parlak bir akademik kariyeri yok ise bürokrasi yavaşlar belkide red verilir aile birleşimi kursları çok güzel oluyor eşinizle katılıyorsunuz dilden ziyade alman kültürü ve yaşam tarzıda tanıtılıyor şuan Almanyada yaşamak çoğu kişiye çok cazip geliyor "aha 15.000 Euroya 320d alınıyor çok muhteşem" etkisinde kalıyor herkes ama ortalama maaş ile geçinilcekse sigorta vergi ev kirası geçim derken aslında işler yolunda gitmiyor son zamanlarda Avrupada durumlar iç açıcı değil malesef Allah gurbetçi vatandaşlarımza yardım etsin..

Tabiki daha cazip almanyada yaşamak türkiyede durum ortada %150 ötv 1000 tl emekçi maaşı.

Yasadiniz mi Almanyada ? kira fiyatlarindan sigortadan maastan kesilen vergiden haberiniz var mi? yasam gidelerinden falan.

Turk gencleri icin Almanya sadece mobile.de den ibaret..

3 senedir yaşıyorum kesilse ne türkiyeden yine çok daha fazla alım gücü sanki türkiye maaş kesilmeden söyleniyor forumda kaç memur konu açtı maaşımdan kestildr diye
    Türkiyede yaşarken dandirik tofaş bile alamazdık burada yakında 2004-2005 model araba alacağız 3000 euroya vasıflı insan gayette iyi yaşar almanyada.
    Türkiye benim gözümde emekçinin süründüğü basın özgürlüğü olmayan vs. bir 3.dünya ülkesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 11 Ocak 2015; 10:45:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Almanya'da tuvalet temizlemeye ne kadar meraklı la millet.
  • Buyuk firmalarda calisan muhendis arkadaslarim gelir-giderlerinden dolayi surekli yakinirken sizin ovunmeniz ne kadar guzel.Allah yardimciniz olsun saglikli neseli gunler dilerim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksilicon -- 11 Ocak 2015; 13:04:05 >
  • bende orada doğacakken kıyısından dönmüşüm.babam bulgaristandan göçmüşler.dedemde almanya ya giden ilk işçilerden sonra parayı bulunca birşey var gibi trye dönmüş annemlerde dönmüş.dayımlar kalmış ve hepsi zengin,kuzen 30 bine sclass almış diğeri 800euroya 2000 merso c220 aldı.bizde burda şahin alamıyok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabasevdası -- 11 Ocak 2015; 13:09:06 >
  • quote:

Buyuk firmalarda calisan muhendis arkadaslarim gelir-giderlerinden dolayi surekli yakinirken sizin ovunmeniz ne kadar guzel.Allah yardimciniz olsun saglikli neseli gunler dilerim..

Daha önceden 8 yıl tr'de yaşadığım için şikayet etmemem doğal onlarda sürekli şikayet ederler ama ne hikmetse dönmezler türkiyedeki gibi gelir adaletsizliği yoktur burada örnek milletvekili 4 bin euro alır ama badana ustası net 2500 falan alır öyle trdeki gibi milletvekili 15 bin tl alsın badanacı 1200 tl alsın gibi uçuk farklar yok teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 11 Ocak 2015; 13:17:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerrjo1

Almanya'da tuvalet temizlemeye ne kadar meraklı la millet.

Ya kim tuvalet temizliyomuş ?

Koluktan dolma bilgilernen gelmeyin bize su tesisatçısı badanacı gibi mesleği olanlar altıbda wv'ler bmw'ler ile gezerler defalarca buna şahit oldum.

• Kafam çok karışık dayımlar diğer kuzenime denediler ama konsolosluk kabul etmefi sen gençsin evlenip burda kalırsın diye benim sevgilim şu an çalışmıyo bazıları diyo ki çalışmazsa evlensende götüremez seni bu konu hakkında bilgin var mı kardesim?

• Şu an evleneceğim sevgilim çalışmıyo bi sıkıntı olur mu burda evlenip oraya gitmem içn yardımcı olursan sevinirim kardeşim?

• quote:

Şu an evleneceğim sevgilim çalışmıyo bi sıkıntı olur mu burda evlenip oraya gitmem içn yardımcı olursan sevinirim kardeşim?

Öncelikle gitmeden önce a1 seviyesinde almanca bilmen lazım çalışmıyorsa sorun olabilir seni getirtmesi.

• A1 seviywsinde almancayı çok çalışıp kursa gidip geçebilirim diye düşünüyorum ama çalışmıyo çalışsa bile geliri en fazla kaç para alması lazım peki ?

• entelseven kullanıcısına yanıt
    Hocam kız arkadaşınız Alman vatandaşı ise veya uzun süreli oturumu var ise aile birleşimi programları ile + puan katabilirsiniz bu duruma,detaylıca konsolosluk ile görüşebilirsiniz bu durumu evlilik durumu var ise işler lehinize dönecektir diye düşünüyorum..Linkleri incelemenizi tavsiye ederim.

http://www.goethe.de/ins/tr/tr/ank/lrn/ehe/vor.html
    http://www.goethe.de/lrn/prj/egn/ogf/trindex.htm

• Çok teşekkür ederim bilgiler için

• ya ziel kardeşim vatzap feysbuk twttr hesabın varsa versene lütfen rahat rahat sorıyım sana bana yardımcı ol lütfen
  • quote:

ya ziel kardeşim vatzap feysbuk twttr hesabın varsa versene lütfen rahat rahat sorıyım sana bana yardımcı ol lütfen

Pmden konuşalım
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.