Şimdi Ara

ALMAN VATANTAŞIYLA TÜRKİYEDE EVLENİP ALMAYADA KALICI OLARAK KALABİLİRMİYİM?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ALMANYADA YASAYAN TÜRK Bİ KIZLA TANIŞTIM EVLENİCEZ İNŞALLAH AMA BEN ASKERLİK YAPMADIM KONSOLOSLUK KABUL EDER Mİ BENİ

• Kalırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 25 Aralık 2014; 18:43:47 >
  • Askerlik yapmadım ama sorun olmaz dimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amcaoglum gecen sene Alman bır kızla Turkıye'de evlendı.Gecen ay Almanya'ya gıttı..Gıdılır yanı sorun yok
  • Türkiyede verilen evlilik cüzdanı uluslarası geçerliliği olan bir belge zaten, ha almanya ha türkiye farketmiyor yani nikahın nerede kıyıldığı. iki durumda da evli sayılıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: entelseven

ALMANYADA YASAYAN TÜRK Bİ KIZLA TANIŞTIM EVLENİCEZ İNŞALLAH AMA BEN ASKERLİK YAPMADIM KONSOLOSLUK KABUL EDER Mİ BENİ

B2 düzeyinde almanca öğrenip sınavına gireceksin diye biliyorum ama.
  • hayat ne güzelmiş emenike
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Öyle bişey bende duydum kaç ay sürer bu kurs be zormudur acaba ?

• entelseven kullanıcısına yanıt
    azimle şey eden duvarı deler
  • Askerlik zamanın gelince Türkiyeye ddöndüğün an hava alanında asker kaçağı olarak gozukursun polisler alıp askerlik şubesine götürür .

• Oranın vatandaşı olduğumda da mı aynı kural geçerli

• Almanca bilmek zorundasi ayrica aile birlesimi sinavini vermen gerekiyor yoksa almanyayi unut.
    Sans iste bi ben bulamadim almanyadan biri almancaya 10 yilimi verdim yemedigim kitap paralamadigim kagit kalmadi. Ama sans bana uzak iste gulmedi bir turlu.

Almanca calismaya basla

• quote:

Oranın vatandaşı olduğumda da mı aynı kural geçerli

Turk vatandasligindan vazgecmessen, avet ayni kural gecerli.

• Kalırsın,çalışmazsan işsizlik maaşı bile alırsın.A1-A2 gibi basit seviyede Almanca yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Constantius -- 3 Ocak 2015; 11:56:50 >
  • Goethe institut aile birlesimine uygun dil dersleri veriyor katilmanizi tavsiye ederim kolay kolay vatandaslik verilmiyor artik donemlik oturum alabilirsiniz issizlik maasi alacaginizi zannetmiyor belirli sartlari var belirli sure calismanzmiz gerekiyor.Ayrica kesinlikle Almanca ogrenmenizi tavsiye ederim cok zorluk cekersiniz Almanyada zaten giderseniz anlarsini hayirlisi olsun

• bende gidemezsem bunu deneyecegim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim dostum bilgiler için zaten dayımın süpermarketi var orda çalışıcam Allahın izniyle aile birleşimi için kay kursa gidicem ve evlendikten sonra kaç ay sürer almanyaya gitmem ??

• quote:

Teşekkür ederim dostum bilgiler için zaten dayımın süpermarketi var orda çalışıcam Allahın izniyle aile birleşimi için kay kursa gidicem ve evlendikten sonra kaç ay sürer almanyaya gitmem ??

Eğer dayınızın süpermarketi varsa sizin için konsolosluğa belge gönderebilir çalışma açısından bu süreç çok farklı işiliyor mesela Daimler Amerikadan çok başarılı bir mühendis istediği zaman bürokrasi hızlı işler hemen oturum alınır çalışma izni onaylanır ama gidicek bir türk ise ve çok parlak bir akademik kariyeri yok ise bürokrasi yavaşlar belkide red verilir aile birleşimi kursları çok güzel oluyor eşinizle katılıyorsunuz dilden ziyade alman kültürü ve yaşam tarzıda tanıtılıyor şuan Almanyada yaşamak çoğu kişiye çok cazip geliyor "aha 15.000 Euroya 320d alınıyor çok muhteşem" etkisinde kalıyor herkes ama ortalama maaş ile geçinilcekse sigorta vergi ev kirası geçim derken aslında işler yolunda gitmiyor son zamanlarda Avrupada durumlar iç açıcı değil malesef Allah gurbetçi vatandaşlarımza yardım etsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: BRV35

quote:

Teşekkür ederim dostum bilgiler için zaten dayımın süpermarketi var orda çalışıcam Allahın izniyle aile birleşimi için kay kursa gidicem ve evlendikten sonra kaç ay sürer almanyaya gitmem ??

Eğer dayınızın süpermarketi varsa sizin için konsolosluğa belge gönderebilir çalışma açısından bu süreç çok farklı işiliyor mesela Daimler Amerikadan çok başarılı bir mühendis istediği zaman bürokrasi hızlı işler hemen oturum alınır çalışma izni onaylanır ama gidicek bir türk ise ve çok parlak bir akademik kariyeri yok ise bürokrasi yavaşlar belkide red verilir aile birleşimi kursları çok güzel oluyor eşinizle katılıyorsunuz dilden ziyade alman kültürü ve yaşam tarzıda tanıtılıyor şuan Almanyada yaşamak çoğu kişiye çok cazip geliyor "aha 15.000 Euroya 320d alınıyor çok muhteşem" etkisinde kalıyor herkes ama ortalama maaş ile geçinilcekse sigorta vergi ev kirası geçim derken aslında işler yolunda gitmiyor son zamanlarda Avrupada durumlar iç açıcı değil malesef Allah gurbetçi vatandaşlarımza yardım etsin..

Tabiki daha cazip almanyada yaşamak türkiyede durum ortada %150 ötv 1000 tl emekçi maaşı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ziel34

quote:

Orijinalden alıntı: BRV35

quote:

Tabiki daha cazip almanyada yaşamak türkiyede durum ortada %150 ötv 1000 tl emekçi maaşı.

Yasadiniz mi Almanyada ? kira fiyatlarindan sigortadan maastan kesilen vergiden haberiniz var mi? yasam gidelerinden falan.

Turk gencleri icin Almanya sadece mobile.de den ibaret..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.