Tıp okumuyorsun hacı bölümün ne kadar zor bilmiyorum. 2 senenin ingilizceye ayırsan günde 2 saatle b1den c1e getirebilirsin diye düşünüyorum. Geri kalan 2 seneni de almancaya harcasan onu da b2'ye getirebilrsin belki. |
Almanca hazırlık okumak mantıklı mı? (3. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Hocam her sey cv için de o kısmı yani bu çalışma saatine oranla çekilir mi diye yazdım çünkü isim vermiyim big4un en büyük şirketinin yönetim kademelerinde bir akrabam var kendi de pek tavsiye etmedi, dil konusu sıkıntı degil pek zaten bilkent iibfdeyim ama big4 yerine iş bank, yapikredi falan isterdim galiba illa özel sektor olacaksa
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Boş iş
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ya orada müdür olana kadar çalışıp sonra ya avrupa ya da türkiye'de bir şirkete geçeceksin. tabii ömür boyu çekilmez. çünkü direktör olmadıkça rahat yok orada çalışana. direktörler ve partnerler yatıyor resmen ve deli gibi para kazanıyor.
ha şunu söyleyeyim 2 sene çalışsan yine çok faydalı. kardeşim 2 sene çalıştı, durmadan teklif alıyor, çok kolay iş değiştiriyor. orada 1 sene çalışan biriyle tanışmıştım bir müşterimde o da durmadan teklif alıyordu, senior olmadan ayrıldığı için çok pişmandı.
yapı kredi falan, öyle yerlerde uzun yıllar alabilir yükselmen. ama big4'da 3-4 sene çalışırsan aynı askerlikteki kurmaylık gibi, müşteri tarafına geçtiğinde de çarpan etkisi oluyor, daha hızlı yükseliyorsun.
akraban nasıl tavsiye etmedi gerçekten aklım almıyor.
dil konusunda o kadar emin olma. boğaziçi mezunu olup ingilizcesi konuşma seviyesinde sıkıntılı olan insanlar gördüm ben. ben bu kadar beklemiyordum ama yabancı firmalarda yazılımcı bile olsan iyi ingilizce istiyorlar. ilk yurtdışı iş teklifini alana kadar çok zorlandım ben bu yüzden. hele ki işletme falansa artık anla ne derece önemli ileri seviye.
-
Hocam akraba direktor ondan tavsiye etmemis olabilir kendisi 10-11 senedir ayni şirkette ne zaman direktor oldu bilmiyorum o kadarini
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
işte o hayatta ayrılmaz ordan. partnerlik hayaliyle yanıp tutuşuyordur.
partnerler de ölmedikçe ya da kovulmadıkça kolay kolay bırakmıyorlar o mevkiyi. yatarak servet kazanıyorlar. tcell'de cfo olsalar kazanamazlar o parayı.
söyle ona mezun olduğunda torpil yapsın, aldırsın seni bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 16 Ağustos 2024; 13:7:1 > -
Ya birsuru sey diyecektim de FAANG in ne oldugu bilmeyen bir ITciymissin hic agzimi bile yormayacam.
@Ankaratipli bile bilir FAANG ne demek
Bu arada ingilizceyi birak da turkce okumayi ogren istersen, orada anlattigim sey dusuk seviye ingilizce ile ileri seviye ingilizce arasindaki fark degil. Cok iyi ingilizce ile Muthis ingilizce arasindaki fark :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yanlis anlattim kendimi, hazirlik almak yerine kendi cebimden odeyip Almanca ogrendim. Hazirlik okumadim resmi olarak yani :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Anlattığın şeyden hiç bir şey anlaşılmıyor. Türkçe yazmıyorsun, plaza dilinde yazıyorsun. Maalesef ben yıllardır uzaktan çalışıyorum, plazaca bilmem. Daha net, daha açık yazamıyorsan bu senin suçun, benim değil. Faang neymiş baktım google’da. Bilmeyince ne oluyormuş? Yorma ağzını sen.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X