Şimdi Ara

Almanca mı daha kolay İngilizce mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
20.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Tuyuh

Almanca bilmek yetiyor hocam yuksek lisans icin her bolumde.

Bazi uniler ing bazilari almanca okutuyorlar.psilolojinin ing okutulan unilere cok az ama ben sansimi denicem birince.

Ama paran varsa herturlu almanyada 1 yil kursa gidip c1 verebilirsiin.ayrintilari anlatirim nesaj atarsan

Alıntıları Göster
    Pm attım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • almancayı konuşarak kalıpları benimseyerek öğrenirsin,
    ingilizceyi ise kağıt üzerinden daha çabuk öğrenirsin.

almancanın grammer'i ingilizceye göre daha karışık ve mantıksızdır, bu nedenle iletişim kurarak hafızaya alıyorsun o kalıpları, ve bir zaman sonra doğru şekilde konuşmak refleks haline geliyor.

ingilizce'de ise her şeyin kağıt üzerinde mantıklı bir açıklaması vardır.
  • Das,der,dir nerelerde kullanılır onları tam olarak oturtmam 1 sene sürdü nerdeyse sen düşün ingilizce biliyorum almancayı öğrenmeye çalışıyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İkinci anadilim Almanca, zorluk açısından Almanca daha zordur diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Columbia-

Das,der,dir nerelerde kullanılır onları tam olarak oturtmam 1 sene sürdü nerdeyse sen düşün ingilizce biliyorum almancayı öğrenmeye çalışıyorum
    Bu gurbetçiler nasıl öğrenmiş o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: pakaji

aga sen ingilizcenin gramerinin altından kalkamadıysan almancayı görünce, bu ne lanet bişey. dalga mı geçiyorlar,bu almanlar bu dili nasıl öğrenmiş. böyle bir saçmalık mı olur. yuhh bu ne ya falan dersin.yaa yaaağ yaaa yaaağ

eğer almanyaya gidersen 5 yıl, türkiyede kalırsan 10yılda anca almanca yaparsın.
    250 kelime ile dil konuşulduğunu sananlar var, onlar 6 ayda halleder.

öyle bir almanca öğreneyim ki türk olduğum bile anlaşılmasın diyorsan, almanyada en az bi 8 yıl takılman lazım.
    almanya yoluna girilir birader. bence çok mantıklı bir ülke. 5 milyon türk de var. türk ürünler de bol. gidilebilir bir ülke orası.en geç 25te oraya git, en geç 30da da mortgage ile bir eve gir orda. yoksa ev kiraları sana girer. ne halt yemeye buraya geldim demeye başlarsın biyerden sonra.
    Mühendisler için ekstra olan, istenen almanca hangi seviye oluyor aşağı yukarı sizce? Ve ne kadar zamanda ulaşılabilir buna

• quote:

Orijinalden alıntı: rasputin in alive

Alıntıları Göster
    ezber ve kalıp.
    mesela hepimiz türkçe konuşuyoruz, ama 100 kişiyi (ben de dahil olmak üzere) türkçe sınavına soksan full çekemeyiz.
    ama bilince yerleşmiş kalıplar sayesinde sorunsuz iletişim kurabiliyoruz.
    gündelik hayatta kullana kullana veya duya duya alışıyorsun, ama mesela x kalıbını neden orada kullanıyorsun diye sorduğun zaman bir açıklama yapamıyorum/yapamıyoruz.
    aynı şekilde almanya'da doğmuş bir türk şakır şakır almanca konuşuyorken, ona neden burada das yerine die kullandın diye sorduğunda çoğunun verebileceği bir cevabı ve açıklaması olmaz.

• quote:

Alıntıları Göster
    20 yil orada yasayip ogrenemeyip bununla ovunen cok gurbetci var.ha orada dogduysa zaten bebeklikte dil gelisimi basladigi icin dogustan dilleri almanca diyebiliriz

• Köken olarak Türkçeyle aynı olduğu için daha rahat öğrenilebilecek bir dil ama oldukçada zor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ingilizce ogrenmeden once baska yabanci dil ogrenmek sacmaliktan baska bir sey degil.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 18 Mart 2021; 20:34:7 >
  • quote:

Alıntıları Göster
    Gurbetci ile orada doğmuş kisiler arasinda cok büyük fark var . Annem 40 yilda Tarzanca dediğimiz Almancayi anca ögrenebildi örnek olarak. Benim anadilim Almanca ve Türkce . Cift dil yetistirildik zamaninda ( evde Turkce, anaokul ve sonrasi almanca) Almancayi ögrendikten sonra ingilizce cok daha kolay öğreniliyor .

Gurbetçilerin en büyük hatasi ise kendi milleti ile Türkce konusmasidir . Genelde Türk komşu , Türk market va muhabbeti oluyor . Öğrenemiyirlar çoğunlukla.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.