Şimdi Ara

Almanca mı daha kolay İngilizce mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
19.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu ülkeden Avrupa’ya gitmek istiyorum ama aklımda iki soru var İngilizceyi mi öğrenmek daha kolay Almancayı mı ? Almanya’ya gitmek daha mantıklı okuduğum bölümdeki kişiler de genelde Almanya’ya gidiyor zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aga sen ingilizcenin gramerinin altından kalkamadıysan almancayı görünce, bu ne lanet bişey. dalga mı geçiyorlar,bu almanlar bu dili nasıl öğrenmiş. böyle bir saçmalık mı olur. yuhh bu ne ya falan dersin.yaa yaaağ yaaa yaaağ

eğer almanyaya gidersen 5 yıl, türkiyede kalırsan 10yılda anca almanca yaparsın.
    250 kelime ile dil konuşulduğunu sananlar var, onlar 6 ayda halleder.

öyle bir almanca öğreneyim ki türk olduğum bile anlaşılmasın diyorsan, almanyada en az bi 8 yıl takılman lazım.
    almanya yoluna girilir birader. bence çok mantıklı bir ülke. 5 milyon türk de var. türk ürünler de bol. gidilebilir bir ülke orası.en geç 25te oraya git, en geç 30da da mortgage ile bir eve gir orda. yoksa ev kiraları sana girer. ne halt yemeye buraya geldim demeye başlarsın biyerden sonra.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Almanca mı Zor İngilizce mi?

İster yeni bir dil öğrenmek isteyin ister yabancı bir ülkeye taşınmayı düşünün, "Almanca mı zor İngilizce mi?" sorusu kafanızı karıştırabilir. İki dili karşılaştırırken göz önünde bulundurmanız gereken bazı önemli faktörleri inceleyelim:

Gramer: Almanca, özellikle de tüm durumları (isimlerin kelimede yer alan rolüne göre değişmesi) ve üç cinsiyetiyle karmaşık bir dilbilgisi yapısına sahiptir. İngilizce ise daha basit bir gramer yapısına ve sadece iki cinsiyet ayrımına sahiptir.

Kelime Dağarcığı: İngilizce, dünya çapında yaygın olarak konuşulduğu için daha büyük bir kelime dağarcığına sahiptir. Almanca ise bazı benzerlikler paylaşsa da, daha özelleşmiş ve bileşik kelimeleri sıklıkla kullanır.

Telaffuz: İngilizce nispeten kolay telaffuz edilebilirken, Almanca guttural ünsüzler içerir ve telaffuz edilmesi daha zor olabilir. Ayrıca, her iki dilde de farklı sesli harf kombinasyonları bulunur.

Düzenliliğe Bağlılık: İngilizce, birçok istisnaya sahip daha düzensiz bir dile sahiptir. Almanca ise daha tutarlı kurallara sahiptir ve bu da öğrenmeyi nispeten kolaylaştırabilir.

Öğrenme Zamanı: Genel olarak, İngilizcenin Almancadan daha kolay öğrenildiği kabul edilir. İngilizce öğrenenler tipik olarak Almanca öğrenenlerden daha kısa sürede akıcılık kazanırlar.

Sonuç olarak, "Almanca mı zor İngilizce mi?" sorusunun cevabı bireysel hedeflerinize ve öğrenme tarzınıza bağlıdır. İngilizce daha yaygın ve kolay öğrenilebilirken, Almanca daha yapılandırılmış bir dildir. Hangi dili öğreneceğiniz konusunda bilinçli bir karar vermek için her iki dilin de avantajlarını ve dezavantajlarını dikkatlice düşünmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ingilizce çok daha kolay almancadan.ama halledersin zamanla almancayı.

almanyaya gitmek daha kolay.ingiltere kolay kolay almaz, amerika hem uzak hem kol böreği.kanada soğuk.avustralya uzak.
    yani türkiyenin konumu itibariyle,gidiş gelişler vs düşünürsek almanya iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pakaji

ingilizce çok daha kolay almancadan.ama halledersin zamanla almancayı.

almanyaya gitmek daha kolay.ingiltere kolay kolay almaz, amerika hem uzak hem kol böreği.kanada soğuk.avustralya uzak.
    yani türkiyenin konumu itibariyle,gidiş gelişler vs düşünürsek almanya iyi.
    HocM ben ingilizceden gıcık kapıyorum gramer konularını felan görünce midem bulanıyor resmen Almancaya sıfırdan başlayacağım kaç yılda düzgün konuşma seviyesine gelirim ?

• rasputin in alive kullanıcısına yanıt
    aga sen ingilizcenin gramerinin altından kalkamadıysan almancayı görünce, bu ne lanet bişey. dalga mı geçiyorlar,bu almanlar bu dili nasıl öğrenmiş. böyle bir saçmalık mı olur. yuhh bu ne ya falan dersin.yaa yaaağ yaaa yaaağ

eğer almanyaya gidersen 5 yıl, türkiyede kalırsan 10yılda anca almanca yaparsın.

öyle bir almanca öğreneyim ki türk olduğum bile anlaşılmasın diyorsan, almanyada en az bi 8 yıl takılman lazım.
    almanya yoluna girilir birader. bence çok mantıklı bir ülke. 5 milyon türk de var. türk ürünler de bol. gidilebilir bir ülke orası.en geç 25te oraya git, en geç 30da da mortgage ile bir eve gir orda. yoksa ev kiraları sana girer. ne halt yemeye buraya geldim demeye başlarsın biyerden sonra.
  • İngilizce ama benim tavsiyem İspanyolca öğrenmeniz.Ben yeni başladım ve gerçekten de çok güzel hissettiriyor adamı

• quote:

Orijinalden alıntı: pakaji

aga sen ingilizcenin gramerinin altından kalkamadıysan almancayı görünce, bu ne lanet bişey. dalga mı geçiyorlar,bu almanlar bu dili nasıl öğrenmiş. böyle bir saçmalık mı olur. yuhh bu ne ya falan dersin.yaa yaaağ yaaa yaaağ

Ya kardeşim ne 10 yılı yok 100 yıl oha hem Almanya’ya gidersen 5 yılda demişsin de dil bilmeden nasıl gidecem zaten akrabam felan olması lazım orda çok uzaktan var onlar da almaz beni yani

10 yıl Ne alaka İngilizce gramerini yapamıyorum demedim gıcık kapıyorum dedim 10 yılda Çince + Japonca + Almanca+ İngilizce öğrenirsin

• rasputin in alive kullanıcısına yanıt
    öyle 50-100 kelime bilen dil biliyorsa benim şuan bildiğim dil sayısı 10 dan fazla.
    sordun yazdık. sen 1 haftada halledersin hadi koçum kolay gele.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 16 Ekim 2019; 14:16:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Korece kaç gün sürer arkadaşlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F5E52D18F

Korece kaç gün sürer arkadaşlar
    İstek varsa Max 3 ayda kanjilerin çoğunu öğrenebilirsin

• ingilizce. bilmeyen adamın avrupada işi ne.. önce ingilizce öğren sonra 2. bir yabancı dil ögrenirsin

• ingilizce daha kolay ama almanca şuan için daha mantıklı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bende almanyada yuksek lisans yapicam. Ing ogreniyorum almancayida ogrenicem.

Bu konularda hedefini iyi secip ona gore yol cizip arastirma yapmalisin sormak istedigin sorulari once kendini anlatarak bana anlatip sorabilirsin.

• Ingilizce daha kolay
    Ama yerinde olsam arapca ogrenirdim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pakaji kullanıcısına yanıt
    hahahahahaha
  • Eğer az olsada biraz biliyorum diyorsan 3-4 gün, yok hiç bilmiyorum diyorsan 7 günde anadilin gibi konuşursun.
  • ingilizce kolay bir dildir almanca ise zor bir dildir ikisini kıyaslamaya gerek bile yok.İngilizce birinci dil almanca ise ikinci dil olarak seçilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

ingilizce. bilmeyen adamın avrupada işi ne.. önce ingilizce öğren sonra 2. bir yabancı dil ögrenirsin
    Almanya’ya gitmeyi planlıyorum çünkü İngilizce ile neden vakit kaybedeyim ki Almanya da öncelikli dil Almanca hem Almanca konuşan Almanya dışında Avrupa ülkeleri de var Avusturya Danimarka İsviçre ve Polonya’nın bazı kesimilerinde konuşuluyor çok daha mantıklı Almanca

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuyuh

bende almanyada yuksek lisans yapicam. Ing ogreniyorum almancayida ogrenicem.

Bu konularda hedefini iyi secip ona gore yol cizip arastirma yapmalisin sormak istedigin sorulari once kendini anlatarak bana anlatip sorabilirsin.
    Hocam sadece Almanca bilmekle Almanya’da yüksek lisans yapılmaz mı ? Sen psikoloji mezunuydun sanırsam Almanya’da yüksek lisans yapmak bizim bölüm için avantaj mı psikoloji için yani

• quote:

Orijinalden alıntı: rasputin in alive

Hocam sadece Almanca bilmekle Almanya’da yüksek lisans yapılmaz mı ? Sen psikoloji mezunuydun sanırsam Almanya’da yüksek lisans yapmak bizim bölüm için avantaj mı psikoloji için yani

Alıntıları Göster
    Almanca bilmek yetiyor hocam yuksek lisans icin her bolumde.

Bazi uniler ing bazilari almanca okutuyorlar.psilolojinin ing okutulan unilere cok az ama ben sansimi denicem birince.

Ama paran varsa herturlu almanyada 1 yil kursa gidip c1 verebilirsiin.ayrintilari anlatirim nesaj atarsan

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.