Şimdi Ara

Türkçede mi daha çok kelime var ingilizcede mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
1
Favori
17.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Türkçede mi daha çok kelime var ingilizcede mi?

(En Son Oy Tarihi: 5.11.2023)
Giriş
  • sizce Türkçede mi daha çok kelime var İngilizcede mi? bence Türkçede.çünkü bütün durumlar tek kelimeleyle ifade ediliyor.örneğin
    gördüm
    görmedim
    görüyorum
    görmüyorum
    görücem
    görmeyecem
    görmüştüm
    görmemiştim
    görücektim
    görmeyecektim
    İngilizcede bu durumlar iki kelimeyle anlatılıyor.türkçede her durum tek kelimeyle anlatılabiliyor.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Türkçede mi İngilizcede mi Daha Çok Kelime Var?

Türkçe ve İngilizce, dünyada en çok konuşulan dillerden ikisidir. Bu iki dilin kelime sayısı merak konusu olmuştur.

İngilizcede Kaç Kelime Var?

İngilizcenin kaç kelime içerdiği konusunda kesin bir sayı vermek zordur, çünkü dil sürekli gelişmekte ve yeni kelimeler eklenmektedir. Oxford İngilizce Sözlüğü'ne göre, İngilizcede yaklaşık 171.476 kelime bulunmaktadır. Ancak bu sayının, argo, teknik terimler ve yabancı kökenli kelimeleri içermediğini unutmamak gerekir. Bazı kaynaklar, İngilizcede toplam kelime sayısının 250.000'e yaklaştığını belirtmektedir.

Türkçede Kaç Kelime Var?

Türk Dil Kurumu'nun (TDK) resmi verilerine göre, Türkçede yaklaşık 105.000 kelime bulunmaktadır. Bu sayı, argo ve yabancı kökenli kelimeleri de içermemektedir. Ancak Türkçe de İngilizce gibi sürekli gelişmekte olan bir dildir ve kelime sayısı zamanla artmaktadır.

Karşılaştırma

İstatistiklere bakıldığında, İngilizcede Türkçeye göre daha fazla kelime olduğu görülmektedir. Bunun nedeni, İngilizcenin yüzyıllar boyunca farklı kültürlerle etkileşime girmiş ve çok sayıda yabancı kelime ödünç almış bir dil olmasıdır.

Sonuç

Hem İngilizce hem de Türkçe zengin ve canlı dillerdir. Her iki dilin de kendi kelime hazinesi ve ifadeleri vardır. Türkçede yaklaşık 105.000, İngilizcede ise yaklaşık 171.476 kelime bulunmaktadır. Bu sayıların kesin olmadığını ve dillerin sürekli geliştiğini unutmamak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Onlar kelime degil cekim eki kardes.
    Konu kilit.

+ yazdiklarinin yarisi yazim hatali lel kek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mithrandir. -- 9 Eylül 2015; 11:28:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha saçma bir şeyin üzerine kurulamazdı bir düşünce.

• quote:

Orijinalden alıntı: Raiden.

Onlar kelime degil cekim eki kardes.
    Konu kilit.

çekim ekide kelime sayılıyor.ek almış kelimeler kelimedir.
  • Yanlış olmuş bence örnek. Mesela Türkçede kapı derken ingilizcede farklı anlamlara sahip portal, gate, door diyebiliyoruz. İyi ingilizceyle çok iyi arasındaki fark sıfatlardır. İngilizcede Türkçe'ye göre aşırı fazla sıfat var. Aynı doğrultudaki bir ruh halini birbirinden farklı güçteki sıfatlarla belirtmek mümkün, öyle ki kaliteli bir ingilizce yapıtın Türkçe çevirisini okursanız çok daha etkisiz kalır. Ama duygu konusunda daha düşük olmasına rağmen Türkçenin de daha etkili olduğu noktalar var, biraz dilin geleneğine göre. Mesela Türkçedeki akraba isimlerinin çoğu yoktur ingilizcede.

• Türkçe eski bir dil olduğu için çağımızda bazı sorunlar yaşıyoruz.Bazı ingilizce teknoloji aletlerinin, terimlerin Türkçe karşılığı olmadığı için yarı ingilizce yarı Türkçe konuşuyoruz.Geçen İranlı elemanla pes atıyoruz.Bana sordu Türkçede ingilizce kelimelerdemi var diye
  • Türkçe küfürler ingilizcenin 2 Katı sayılıyor

• Ne bileyim ölçmedim ki hua...

• sadece türkçeden sırpçaya 10.000 kelime geçmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raiden.

Onlar kelime degil cekim eki kardes.
    Konu kilit.

Aslına bakarsak yazdığı çoğu kelime çekim ekinden önce yapim eki almış, yani yeni bir kelime türemiş.

• ingilizce de sadece "set" kelimesinin anlami tum turkce ye bedel

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fokof

ingilizce de sadece "set" kelimesinin anlami tum turkce ye bedel

bunu neye dayanarak söylüyorsun? eğer öyle olsaydı İngilizceden Türkçeye binlerce kelime geçerdi.günlük hayatta İngilizce kelime kullanırdık.ingilizcede 2-3 kelimeyle anlatılan durum Türkçede tek kelimeyle anlatılabiliyor.yukarıda örneğini verdim.
    oynarım i play
    oynadım i played
    oynuyorum i playing
    oynayacağım i will play
    oynuyordum i was play
    oynamıştım i had play
    gördün mü? adamlar durumu anlatmak için 2-3 kelime kullanıyor biz tek kelimeyle anlatabiliyoruz.türkçede her durumun bir kelimesi vardır.bu yönüyle dünyanın en zengin dillerinden biridir.
  • Görmemişin oğlu olmuş çekmiş ,,,, cümlesindeki 'görmemiş'e karşılık gelen ingilicce sözcük hangisi

• quote:

Orijinalden alıntı: .Kevotıs.

quote:

bunu neye dayanarak söylüyorsun? eğer öyle olsaydı İngilizceden Türkçeye binlerce kelime geçerdi.günlük hayatta İngilizce kelime kullanırdık.ingilizcede 2-3 kelimeyle anlatılan durum Türkçede tek kelimeyle anlatılabiliyor.yukarıda örneğini verdim.
    oynarım i play
    oynadım i played
    oynuyorum i playing
    oynayacağım i will play
    oynuyordum i was play
    oynamıştım i had play
    gördün mü? adamlar durumu anlatmak için 2-3 kelime kullanıyor biz tek kelimeyle anlatabiliyoruz.türkçede her durumun bir kelimesi vardır.bu yönüyle dünyanın en zengin dillerinden biridir.

Ingilizce bilmeden dil hakkinda yorum yapman cok ironik. Senin ekle yaptigini onlar zamirle yapiyor, fark yok arada. Asil kelime koku olarak bakarsak ozellikle isim ve sifat olarak Ingilizce'deki kelime sayisi bizim dilimizi katliyor. Gunluk konusmada 250 300 kelime ile yetinen bir milletiz, kendimizi her konuda en iyi gormekten vazgecmeliyiz.

• The Cengiz Hoca diye biri var. İngilizcedeki kelime sayısı bizim dilimizin 4 katı demişti bir videosunda. Yanlış hatırlamıyorsam 100 bine, 400 bin gibi bir sayı vermişti.

Fakat pratikte kullanılan sayı belki yüzde biridir.

• İngilizce'ye her yıl zibilyon tane yeni kelime ekleniyor. Yani İngilizce.
  • İngilizler bizim gibi pek kelime türetemiyor herhal. Her şey için başka bir kelime.

Bizim dilimiz çok fazla kelime yapmaya müsaitmiş. Yapım eki kullanarak onbinlerce kelime türetilebiliyormuş. Bir de ingilizce de bizdeki kapıyı onlar farklı kelimelerle karşılıyor. Bizde cümlenin içinden anlıyoruz. Onlar anlamıyor sanırım

• Örneğin Fişeklemek kelimesi başka hiçbir dil de olduğunu sanmıyorum
  • of önce git türkçe öğren
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Kevotıs.

quote:

oynarım i play
    oynadım i played
    oynuyorum i playing
    oynayacağım i will play
    oynuyordum i was play
    oynamıştım i had play

+1 Türkçe zengin bir dildir diger arkadasa guluyorum karsilastirma seklide çöp

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.