Şimdi Ara

İngilizce tıp okuması zor mu? Ne gibi farklılıklar var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Samsun ing merak ediyorum nasil acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up muğla ing düşünüyorum bilgilendirir misiniz bizleri ing sınıfta mı kalırız

• Cakarss C kullanıcısına yanıt
    Up. İngilizce okumak avantaj mı dezavantaj mı?
  • Uppppp

• başka bir mesajda yazmıştım, faydalı olabilir.
    merhaba,
    ingilizce tıplarda hocaların ingilizce telaffuzunda ve daha da önemlisi cümle kurma kapasitelerinde doğal bir eksiklik olduğunu duyuyorum birçok ingilizce okuyan arkadaşımdan.
    mesela aynı okulda hem türkçe hem ingilizce tıp fakülteleri varken ingilizce sınav kağıtlarının türkçe sınav kağıtlarına göre çok daha kolay ve yüzeysel sorular içerdiğini duydum birkaç arkadaştan.
    başka bir grup da okullarında sınav kağıtlarının aynı soruları hem ingilizce hem türkçe olarak barındırdığından, iki gruba da aynı soruların sorulduğundan bahsetmişti. ingilizce okuyan ben derse gitmiyorum, türkçenin notuna bakıyorum falan demişti.
    ben türkçe tıp okuyorum. ancak şimdiye kadar baktığım kitapların birçoğunda türkçe çeviriler oldukça kötü. motamot çevirilerle anlam kaymaları bir yana, de ler ki ler kafalarında göre yazılmış. öyle ki anlamadığın cümleyi ingilizce orijinal kitaptan okuyunca daha kolay anlıyorsun genelde. ben bu nedenle belli başlı kitaplarımı ingilizce aldım. zaten pdf olarak da en güncel halleri kolaylıkla bulunuyor istediğin kelimeyi aratıp direkt sayfasına gidebiliyorsun pdf ile.

• doktorluk yapacaksanız ve türkiyede yapacaksanız aşırı gereksiz. zaten zor olan bölümün zorluğunu bir de anadiliniz olmayan bir dilde anlamaya çabalayarak 2 katına çıkarırsınız. yurtdışı vs gibi farklı idealleriniz varsa tabi araştırdıktan sonra neden olmasın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İngilizce zor mu kolay mı
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yukardaki mesaja katılıyorum ek olarak özellikle anatomide literatür daha kolay.İlk 2-3 ay zorluk olabiliyor ondan sonra rahat trsinden bir farkı olmuyor.Çalıştıktan sonra sınıfta kalmak gibi bir derdiniz olmaz.
    Edit:2 üstteki mesaj:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekskalibour -- 19 Temmuz 2017; 14:24:36 >
  • Teşekkürler yorumlar için

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.