Şimdi Ara

TIPIN ÇOK ZOR OLMASI BİR YALAN MI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
6.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugün bi arkadaşla oturdum konuştum tıp mı yazsam diş mi diye diş daha kolay diye düşünüyordum o da tıp abarttıkları kadar yok millet gittiği yer önemli gözüksün diye zor diyo sınavdan 1 hafta önce çalışmaya başlayınca rahat geçiyosun dedi var mı tanıdığınız okuyan veya bu durumu bilen doğrusu nedir

• Yani normal tıp fakülteleri için son 2 3 hafta çalışarak geçtiklerini söylüyorlar genelde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece 1 hafta çalışıp geri kalan sürede yan gelip yatacaksaniz hiç girmeyin.İnsanlar sağlıklarını size emanet edecek işinizi duzgun yapın.

• Kulliyen yalan. O kadar zorsa onca kisi birakiyorsa bu doktor surusu nerden geliyor.

Hepsi rakip eleme.

cCc TIP cCc

• RAKİP ELİYORLAR.
    TIP KELİMESİNİ 1 KERE TELAFUZ BİLE ETTİYSEN TIP YAZ.
    EN UFAK ARAN VARSA TIPLA YETER
    TIP YAZ.
  • atmaca90 kullanıcısına yanıt
    sınavların 4-5 haftada tekrarlandığını hesap edersek 3 hafta çalışmak az degil bence

Bazı universitelerde sadece 2 komite oluyor bunlara 3 hafta çalısanlar baraj yemekten puan toplayamaz

• Fakülteden fakülteye göre değişiyor. Bazı fakülteler yetersiz kaynak nedeniyle öğrenci bırakmaya yönelik kasıyorlar. Bazılarında 2 hafta çalışıp geçiyorsun.

İstediğin fakültenin öğrencileriyle konuş bence.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yav arkadaş tıp kazanıyorsunuz, neden yatarak geçme planları kuruyorsunuz ki. Çalışan insan yapar her türlü.

Açıp oku mesela bi guyton fizyoloji, robbers patoloji, netter anatomi vs.

1000 sayfalık kitaplar hepsi. Anatomi zaten başlı başına latincenin içinde boğulabileceğin bir ders.

Öyle yatarak son 2-3 gün çalışarak olmuyor maalesef. Çoğu devlet üniversitesi de kalabalık olduğu için iyice zor soruyorlar, bir çok insan 1. sınıfı geçemeden kalıyor..

Çalışmaktan keyif almayacaksan, ilgini çekmiyorsa doktorluk çekilmez kardeş, 6 yıl + 4-5 yıl uzmanlık + askerlik + zorunlu doğu görevi + tus hazırlık.. Sevmeyen adam için işkence gelir bunlar..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizimki 1. sınıf daha gerçi bilmiyorum ondan sonrasını açıkcası ünide çok kasmadan geçmek istiyorum diş tıp arasında gidiyorum bu yüzden bugünde arkadaş tıp zor değil abartıyolar deyince o tarafa kaydım
  • Ben de ne kadar zor olabilir ki abartılıyor diyordum. İşin içine girince anladım. Düzenli çalışmayla halledilir. Ama zaten sıkıntı düzenli çalışma. Diğer bölümlerde çok düzenli çalışmasan da son günler çalışınca başarılı olabilirsin (mühendislik mimarlık gibi bölümlerde projeler zorlar ama tıpa göre daha kolay olduğunu düşünüyorum). Bir de sınav sıklığı fazla. Diğer bölümlerde bir dönemde her dersin bir vize ve finali yani yılda her dersin iki vize iki finali varken tıpta birinci sınıfta 4-5 komite bir de final var. Sonraki yıllar komite sayısı artıyor. Şimdi sizin bütün dersler için tek sınavınız varken diğer bölümlerde her dersin ayrı ayrı vize finali var diyen olabilir. Onlar bir hafta boyunca sınavdan önceki gün çalışırken biz tek sınava en az bir hafta çalışıyoruz (ki zamanında düzenli çalışmadıysan o da yetmez). Ama sen öğrencisin bölümün zorluğuna yada kolaylığına göre değil o bölümü isteyip istemediğine göre tercih yapmalısın. Elbette hiç bir bölüm yatarak bitmez.

• şu idealistler konuşmasın gören de hayat kurtarıyor sanacak.

• cibilicibilişakşak C kullanıcısına yanıt
    Belki bir gün...

• quote:

Orijinalden alıntı: TheRıghtRoad

Ben de ne kadar zor olabilir ki abartılıyor diyordum. İşin içine girince anladım. Düzenli çalışmayla halledilir. Ama zaten sıkıntı düzenli çalışma. Diğer bölümlerde çok düzenli çalışmasan da son günler çalışınca başarılı olabilirsin (mühendislik mimarlık gibi bölümlerde projeler zorlar ama tıpa göre daha kolay olduğunu düşünüyorum). Bir de sınav sıklığı fazla. Diğer bölümlerde bir dönemde her dersin bir vize ve finali yani yılda her dersin iki vize iki finali varken tıpta birinci sınıfta 4-5 komite bir de final var. Sonraki yıllar komite sayısı artıyor. Şimdi sizin bütün dersler için tek sınavınız varken diğer bölümlerde her dersin ayrı ayrı vize finali var diyen olabilir. Onlar bir hafta boyunca sınavdan önceki gün çalışırken biz tek sınava en az bir hafta çalışıyoruz (ki zamanında düzenli çalışmadıysan o da yetmez). Ama sen öğrencisin bölümün zorluğuna yada kolaylığına göre değil o bölümü isteyip istemediğine göre tercih yapmalısın. Elbette hiç bir bölüm yatarak bitmez.

Hocam kendinize zaman ayırabiliyor musunuz çok önemli bir faktör benim için samimi cevaplarsanız sevinirim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: degercan10

quote:

Ben de ne kadar zor olabilir ki abartılıyor diyordum. İşin içine girince anladım. Düzenli çalışmayla halledilir. Ama zaten sıkıntı düzenli çalışma. Diğer bölümlerde çok düzenli çalışmasan da son günler çalışınca başarılı olabilirsin (mühendislik mimarlık gibi bölümlerde projeler zorlar ama tıpa göre daha kolay olduğunu düşünüyorum). Bir de sınav sıklığı fazla. Diğer bölümlerde bir dönemde her dersin bir vize ve finali yani yılda her dersin iki vize iki finali varken tıpta birinci sınıfta 4-5 komite bir de final var. Sonraki yıllar komite sayısı artıyor. Şimdi sizin bütün dersler için tek sınavınız varken diğer bölümlerde her dersin ayrı ayrı vize finali var diyen olabilir. Onlar bir hafta boyunca sınavdan önceki gün çalışırken biz tek sınava en az bir hafta çalışıyoruz (ki zamanında düzenli çalışmadıysan o da yetmez). Ama sen öğrencisin bölümün zorluğuna yada kolaylığına göre değil o bölümü isteyip istemediğine göre tercih yapmalısın. Elbette hiç bir bölüm yatarak bitmez.

Hocam kendinize zaman ayırabiliyor musunuz çok önemli bir faktör benim için samimi cevaplarsanız sevinirim :)

Ben bu yıl 1. sınıfım kendime çok çok fazla zaman ayırdım bütünlemeye kaldım. Yarın pratik perşembe günü de teorik sınavım var. Ama sınıfı geçen hatta finalsiz geçen arkadaşlarım var. Asosyal kendine vakit ayırmayan insanlar değil. Adamlar her akşam olmasa da akşamları günün tekrarını hafta sonu da hızlı bir şekilde haftanın tekrarını yapınca başarılı oldular. Son 10 gün falanda düzgün çalışınca sıkıntı yaşamadılar. Benim ilk iki komite ortalamam 68'di. İkinci dönem o notlara çok güvenip fazla çalışmadım (sadece son hafta çalıştım o da ciddi verimsizdi derslerin abartmıyorum %75'inde arkadaşıma yerime imza attırıp derse girmedim) 3. komite 50 4. komite 30 aldım finalde de yine aynı şekilde verimsiz bir çalışma olunca büte kaldım. Fakat dediğim sınıfı geçenler kendine gayet rahat vakit ayırabiliyor. Ama diğer bölümler kadar rahat bir ortam bekleme. Bir de komite sistemi olan üniversitelerde alttan ders alma meselesi olmayınca biraz stres oluşuyor. Sınıfta kalma korkusu. Eğer tıbbı istiyorsan kesinlikle yazmanı tavsiye ederim.

• degercan10 D kullanıcısına yanıt
    Finalsiz geçme meselesini bilmiyorsan onu da anlatayım. Komite ortalamaların 85'i geçerse finale girmeden sınıfı geçme hakkın oluyor.

• quote:

Finalsiz geçme meselesini bilmiyorsan onu da anlatayım. Komite ortalamaların 85'i geçerse finale girmeden sınıfı geçme hakkın oluyor.

Allah razı olsun hocam , inşallah geçersin sınıfı :)

• Yalan abarttıkları kadar zor değil

• Kolay tıp yoktur zorluğu fakülteden fakülteye değişir ama bizim fakülte baya zorrr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heronguy -- 5 Temmuz 2017; 2:59:35 >
  • ilk sene zor diyemezsin tıp fakültesi için.ama 3. sınıf kesinlikle zor yata yata geçeyim diyen arkadaşım da vardı kaldı şuan finalden kaç aldığına bakmaksızın.son bir hafta çalışan arkadaşlarımın çoğu büte kaldı.üstelik bunlar 1.sınıfta oluyor.3. sınıfı düşünemiyorum bile

• Konustuğun arkadaş dönem1 dir ya da cerrahpaşalıdır

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.