Şimdi Ara

Tıp yazmak çok mantıksız değil mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamam garanti meslek tamam prestij çok güzel hoş. Ama neden kimse çalışma şartlarını düşünmüyor? Devlet resmen istediğin yere atıyor seni. İstemediğin şehirde yaşamak zorunda kalıyorsun. Belki hayat kurtarmak için giriyoruz falan diyorsunuz da herkes bu amaçla girip en son hepsinin hedefi rahat olsun diye göz ya da cildiye ye kayıyor . Değiyor mu bukadar okumak? Ablam şuan asistan doktor.
    Ayda 8 nöbet tutuyor. Nöbetlerle beraber 36 saat hastanede bulunuyor. Sonuçta aldığı ücret döner dahil 7000 tl. Asistan olmadan önce 1 yıl başka şehirde yaşadı. Asistanlığı bitince 2 yıl gene zorunlu hizmeti var. Keşke yazmasaydım diyor şimdi. bana da yazdırmak istemiyor ama dediğim gibi hayat kurtarmak istiyorum aslında ben. tabi bu şuanki görüşüm. diğer doktorlar gibi üni bittikten sonra göze falan kayarsam bukadar çektiğim şeyin hiçbir anlamı kalmayacak. Babam 60 yaşında tıp bitirene kadar ben 66 olacak bulunduğum şehirde tıp kazanamayacağım kesin. Deyecek mı babamı 6 yıl görmeme sonunda elde ediceğim tatmin. Üzülüyorum sevdiğim mesleğin bukadar zor şartlarda olmasına.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• turkiyede ideal meslek diye bi sey yok , aclik parasizlik hatsaafhada , e mecbur adam para kazanabilecegi bi meslege yoneliyor cunku garantili olma olasiligi en cok yuksek meslek suanlik bu. misal ben veteriner ya da biyokimya uzerine calismak isterdim ama kime desem " onu YaZma aC kaLirSiN mQ sunU yazMa ac kaLirSin Mq " diyolar , e haklilar bi yandan cunku bakiyorsun ulkede adam muhendsilik okuyup hamburgercide cok var boyle . ulkede hicbir sey yerinde degil . ya hic calismican bi akpli milletvekili tanidigin olcak ya da boyle garanti mesleklere yoneleceksin
  • uzman olmak isteyen birinin 10 - 12 yıl arası okuması bana ağır geliyor. Şahsen ben katlanamazdım
  • Garanti meslek ?

• Kardeşim türkiye burası bir anda çıkıp bu sene tıptan kontenjan almıyoruz bile diyebilirler sen diyorsun ki tıp garanti meslek güldürücü

• almanyalidoktor kullanıcısına yanıt
    Uzman olmamak daha zor hocam. Yakın bi akrabamız uzman olmak istemiyorum dedi aile hekimi olacağım dedi, Kuraya katıldı. Muşun dağlarında biryer çıktı. Tamam oralarda bizim memleketimiz. Ama ben ailemden uzak kalmak istemiyorum şahsen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2017demezunakalan -- 23 Mayıs 2019; 0:14:42 >
  • JungleHIV J kullanıcısına yanıt
    Şuan için öyle.

• JungleHIV J kullanıcısına yanıt
    ulan şu hayatın bile garanti değilken bir mesleğe nasıl garanti dersiniz anlamıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tıpı seven seçsin ben seven kişileri de tanıyorum adam evine gelmiyor bidahki nöbete hastanede yatıyor gününü hastanelerde geçiriyor ve bundan keyif alıyor. (Asistan nöbet saatleri yazıp izleyin bakın öyle hiç tatlı değil :)) Öyle lüks yaşamı da sevmiyor para meraklısı da değil harbiden doktor olma aşkı var. Böyle insanlar var ama çoğu kişi böyle değil.
  • Sacma gelebilir sizlere ama Bana suan Tıpın en zor tarafının tus olması geliyor. 36 saat Nöbete pratik olarak yapmaya tamamım ama oturup da yılda 1 2 kere yapılan sınava girmek çok zor geliyor artık bana. Bilmiyorum 3 yıldır mezunluktanmidir nedir ama tipa gitsek de 6 bittiginde suan çalıştığımız gibi tus çalışmış olacağız.

Ben artık masanın başına oturup da 2 3 saatle tüm hayati belirleyecek bir sınava çalışmak istemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkiyede ideal meslek diye bi sey yok , aclik parasizlik hatsaafhada , e mecbur adam para kazanabilecegi bi meslege yoneliyor cunku garantili olma olasiligi en cok yuksek meslek suanlik bu. misal ben veteriner ya da biyokimya uzerine calismak isterdim ama kime desem " onu YaZma aC kaLirSiN mQ sunU yazMa ac kaLirSin Mq " diyolar , e haklilar bi yandan cunku bakiyorsun ulkede adam muhendsilik okuyup hamburgercide cok var boyle . ulkede hicbir sey yerinde degil . ya hic calismican bi akpli milletvekili tanidigin olcak ya da boyle garanti mesleklere yoneleceksin

• Arkadaşa tıp garanti meslek dedi diye yüklenmişsiniz ama adam haklı değil mi? Benim bildiğim tıp fakültesinden mezun olup da kimse işsiz kalmıyor ama tüm bölümlerde bu risk var. İleride ne olur tabi bilemeyiz ama şu an için böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olmadıgitti -- 23 Mayıs 2019; 1:37:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garanti meslek diye girenler mutsuzluğa hapsolup yeniden hazırlanıyorlar. Sevmeyen birisi için katlancak eziyet değil cidden. Tamam para önemli ama biraz kişiliğe göre de seçmek gerekiyor mesleği. Mesleğini sevdiğin için elinden geleni yaparsın ve gerçekten isteyenlere de engel olmazsın.
  • Budray kullanıcısına yanıt
    sevdigi isi yapip gene 58395. sinif insan muamelesi gormeyecek sekilde para kazanan kim var? 3 5 adam anlatiyor hem sevdigi isi yapiyorum hem para kazaniyorum diye , bizde onlarin hayalleriyle avunuyoruz

• Iyi muhendislik gelmiyorsa her ogrencinin zorunda olarak yaptigi eylem bence , ne yapsin ya tasrada muhendislik okuyacak ya da mezuna kalacak

• Gülü seven dikeninine katlanır

• beyler bahsettiğiniz şeylerin tıp okumak veya mühendislik okumakla ilgisi yok. bahsettiğiniz şeyler türkiye şartları iki gün sonra mühendislik okumak saçma değil mi diye başlık gelicek. ordaki adam da haklı olucak . her meslek ideal şartlarda yapılsa güzeldir. ama türkiyede bu mümkün değil
  • Davulun sesi uzaktan hoş gelir derler ya aynen öyle tıp fakültesi.Aile baskısı olsun istediği mühendisliği tutturamamak olsun çoğu kişi böyle geliyor.kendi çok istiyerek gelen az ki o isteyerek gelenlerin çoğu da bıkıyor ileride.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seviyorsan peşinden git hocam

• Doktorun maaşi çok düşük 7k 6k ile bu iş yürümez.Riskli ama daha iyi bolumler var bana kalirsa.Ama sen tıp oku reiz seni hakkaride görmeyi istiyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deliemre34 -- 23 Mayıs 2019; 18:9:48 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.