Şimdi Ara

Bilgisayar teknisyeni olmak için üni. de hangi bölüm okunabilir ya da gerek var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Biliyorum konuyla alakalı yer burası değil ama benim gibi bilgisayar donanımıyla ilgili olan arkadaşlar-abiler burada takılıyor onun için buraya sormak daha uygun geldi.

Ben bilgisayar donanımından çok iyi anlıyorum her zaman takip eder, yabancı forumlarda tom's hardware, ocn, tpu.. gibi sitelerde de sürekli yazarım hatta grafik kartlarıyla ilgili white paper falan okuyup mimari geçişlerini takip etmek beni çok heyecanlandırıyor. Yaklaşık 3-4 yıldır falan bu işle ilgileniyorum fakat anadolu lisesindeyim dil bölümü okuyorum (11. sınıf) belki diyebilirsiniz meslek lisesine gidip bilişim okumalıydın diye ama zamanında yönlendiren olmadı birde bildiğiniz üzere TR'de meslek liselerinde ortam bayağa kötü... Benim ingilizcem iyi diye anadolu lisesine gönderdiler.. Yinede hiçbir zaman bu ilgilimi bırakmadım sürekli kendimi geliştiriyorum ayrıca seo, marketing, web tasarım.. gibi yazılımla alakalı işlerde yapıyorum ing bilmemde bir avantaj. Fakat genel olarak donanım üzerine iş hayatımı yapmak istiyorum. Pek üni . hayalimde yok lise diplomamı alıp hiç ygs ye falan girmeden kurslara katılıp sertifika falan mı alsam ? Ya da üniversitede bilgisayar teknisyenliği için hangi bölüm önerirsiniz ? Ben bulamadım. Bilgisayar mühendisliği, programcılığı falan benim istediğim işler değil ben teknisyen olmak istiyorum bilgisayar tamir edip o şekilde hayatımı kazanmak istiyorum.

Teşekkürler herkese..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Damn2 -- 22 Ocak 2017; 20:30:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversitede Bilgisayar Teknisyeni Olmak İçin Hangi Bölüm Okunabilir?

Bilgisayar teknisyeni olmak için mutlaka üniversite eğitimi almanız gerekmez. Ancak üniversite eğitimi, kariyerinizde ilerlemenize ve daha fazla iş fırsatı elde etmenize yardımcı olabilir.

Üniversitede bilgisayar teknisyeni olmak için okuyabileceğiniz birkaç bölüm bulunmaktadır:

• Bilgisayar Mühendisliği: Bilgisayar donanımı ve yazılımının tasarımı, geliştirilmesi ve bakımını içeren kapsamlı bir mühendislik programı.
    • Bilgisayar Bilimleri: Bilgisayar bilimlerinin teorik ve uygulamalı yönlerini kapsayan, bilgisayar yazılımlarının geliştirilmesine odaklanan bir disiplin.
    • Enformatik: Bilgi sistemleri ve teknolojilerinin tasarımı, geliştirilmesi ve kullanımını inceleyen, bilgisayar bilimleri ve işletme yönetimi ilkelerini birleştiren bir alan.

Üniversite eğitimi, bilgisayar teknisyeni olarak çalışmak için gerekli teknik becerileri ve bilgiyi sağlayacaktır. Ayrıca, problem çözme, iletişim ve ekip çalışması gibi işyerinde önemli olan yumuşak becerileri de geliştirmenize yardımcı olabilir.

Bununla birlikte, üniversite diploması olmadan da bilgisayar teknisyeni olarak çalışmak mümkündür. Mesleki eğitim programları, sertifikalar ve kendi kendine öğrenme yoluyla gerekli becerileri edinebilirsiniz. Ancak, üniversite derecesi, özellikle üst düzey pozisyonlar ve yönetim rolleri için tercih edilebilir.

Kariyer hedeflerinize ve mevcut becerilerinize bağlı olarak, üniversite eğitimi alıp almama konusunda bilinçli bir karar verebilirsiniz. Bilgisayar teknisyeni olarak başarılı olmak için hem üniversite mezunları hem de mesleki eğitim almış kişiler fırsatlara sahiptir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Meslek yüksekokulu vardır elbet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RASP

Meslek yüksekokulu vardır elbet

Yüksek okulu okumam bana iş hayatımda ne tür bir avantaj sağlar ? Birde neyin yüksek okulunu okuyacağım ?

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Damn2

quote:

Yüksek okulu okumam bana iş hayatımda ne tür bir avantaj sağlar ? Birde neyin yüksek okulunu okuyacağım ?

Teşekkürler.

Anadolu lisesinden sonra ki adım 4 yıllık lisans olmalı. Yüksek okul avantaj sağlamaz. Bilgisayar programcılığı bölümleri var, mecbur yazılım göreceksin bilgisayar mühendisliği de okusan.

İstediğin iş ilanlarına bak, ne istiyorlar ne arıyorlar elemanda. Ona göre yolunu çizersin zaten

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler.

Anadolu lisesinden sonra ki adım 4 yıllık lisans olmalı. Yüksek okul avantaj sağlamaz. Bilgisayar programcılığı bölümleri var, mecbur yazılım göreceksin bilgisayar mühendisliği de okusan.

İstediğin iş ilanlarına bak, ne istiyorlar ne arıyorlar elemanda. Ona göre yolunu çizersin zaten

Ama anadolu lisesine girerek hata yaptım değil mi ? Endüstri meslek ya da anadolu teknik liselerinde falan bilişim bölümlerinde teknik bilgi eğitim veriliyordu sanırım tabi ne kadar iyidir onu bilemem.

Neyse artık bundan sonrasında yoluma bakacağım tabi birde ben TR'de yaşamayı kesinlikle düşünmüyorum yurtdışında bu işle ilgili kurslar varmış oralarda da A++ gibi sertifikalar veriyorlarmış başarıya göre falan onlara girip gerekli sertifikaları alırım TR de sanırım böyle bir şey yok.

Bu konuyla ilgilili bilgi sahibi olan arkadaşlar yazabilir.

• Damn2 D kullanıcısına yanıt
    vatanbilgisayarda teknik eleman olarak başlıyabilirsin gerekli sertifikalarla ama asgari maaşın çokta üstünde bir maaş bekleme ardından ingilizceni kullanıp kendini fln gösterirsen müdür fln olma şansın var max o mağazalarda çıraklık kalfalık ustalık gibi :P
    ingilizcenin olması güzel bir avantaj bu yüzden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyagı

vatanbilgisayarda teknik eleman olarak başlıyabilirsin gerekli sertifikalarla ama asgari maaşın çokta üstünde bir maaş bekleme ardından ingilizceni kullanıp kendini fln gösterirsen müdür fln olma şansın var max o mağazalarda çıraklık kalfalık ustalık gibi :P
    ingilizcenin olması güzel bir avantaj bu yüzden

Doğru söylüyorsunuz TR'de sanırım genelde teknik servis elemanları asgari ücrete çalışıyor, benim için bu sorun değil ben sevdiğim işi yapıp sabah uyanırken mutlu uyanmak istiyorum belki daha sonrasında kendi yerimi falanda açarım ya da dediğiniz gibi yükselebilirim bu sektörde. Fakat TR'de yaşama gibi bir hayalim yok yurtdışında abd, kanada.. gibi ülkelerde saatlik olarak çalışıyorlar ve oralarda bilişim sektörünün maaşları gayet de iyi başlangıç için saat de 12-15 usd arası alıyorlar serfikalarla falanda daha da artıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Damn2 -- 22 Ocak 2017; 20:57:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lisans sahibi bir dolu insan etrafta dolanırken lisans olmadan hele yurtdışında teknik elemanlık zor olacaktır diye düşünüyorum.

• Yurtdışı düşünüyorsan okulu bitirdikten sonra gitmek yerine okulu yurtdışında okuman daha anlamlı olacaktır zira adamlar senin mezun olduğun okulun denkliğini pek sallamayacakları için direkt kendi bildikleri okuldan diploma almış olman daha iyi. Bilgisayar parçalarıyla ilgileniyorsan teknik servis elemanlığını 2 yıllık bitirmeyi filan düşünmeyi bırak, programcılık tarafı seni açmıyorsa bilgisayar mühendisliğine yönel o zaman. Youtube'da vardı japonya'ya bilgisayar programcılığı için üniversite eğitimine gitmiş sonrada orada kalmış bir arkadaş, nasıl gittiğini masraflarını ek iş imkanlarını burs veren firmaları filan bayağı anlatıyordu ama silmiş sanırım bulamadım şimdi. Amerika yada Kanada'ya gitmek istiyorsan araştır ama U.S.'te eğitim pahalıdır sen Kanada'ya yönel en iyisi.
  • Bence , eger yapabilecegini dusunuyorsan, odtu itu gibi donanim uzerine saglam egitim veren bir bilg muhendisligi oku yine de. Ileride fikrin degisirse keske demezsin. Diploman olsun, sen yine donanim ile ugras. Teknik bilgin olmasi sana farkli bir perspektif kazandirir. Aşa katilan tuz araya gitmez.

• Bence okul okumadan da olursun istediğin şeyi, altı üstü önüne gelene kullanıcı hatası diyip yollayacan.

• quote:

Orijinalden alıntı: F355 Challenge

Bence okul okumadan da olursun istediğin şeyi, altı üstü önüne gelene kullanıcı hatası diyip yollayacan.

Ben öyle bir teknisyen olmak istemem tam tersi sorunları çözebilen, olaya teknik yaklasabilen ve kullanıcıları doğru düzgün, güncel ve objektif şekilde yön veren bir teknik eleman olmak istiyorum.

• quote:

quote:

Bence okul okumadan da olursun istediğin şeyi, altı üstü önüne gelene kullanıcı hatası diyip yollayacan.

Ben öyle bir teknisyen olmak istemem tam tersi sorunları çözebilen, olaya teknik yaklasabilen ve kullanıcıları doğru düzgün, güncel ve objektif şekilde yön veren bir teknik eleman olmak istiyorum.

Hepimiz senin yaşındayken böyle idealisttik kardeşim. Umarız bize uymazsın hep böyle kalırsın.

• quote:

quote:

Keşke be kardeşim. Umarım olursun. Bir kaç ufak bilgi vereyim madem sana. Bundan 7 sene önce filan üniversiteyi Almanyada okuyup orada otomobil sektöründe çalışmak istiyordum bunca seneden sonra halen yurt içindeyim ama giderim birkaç seneye.

Öncelikle ABD tarafına bakarsak üniversiteyi orada okuman mantıklı olacak cünkü denklikler zor. Senin yerinde olsam orada okumanın yolunu arardım. Kısaca orada üniversite okumayı planla. Ya da yüksek lisans yaparsın kendi alanında. Ufak bir not; ABD'de okullar inanılmaz pahalı. İnanılmaz kelimesi dolu dolu pahalı.

Diğer bir yer Kanada. Okullar ucuz ama gitmesi zor. Çok başarılı olman lazım. Nitelikli göçmen alıyorlar buraya onun için Fransızca çalışman İngilizcenin üzerine burası için avantaj olur.

Avrupa için de orada okuyup orada çalışmak mantıklı olacaktır.

Teknik eleman olacağım mezun olayım yeter deme okulunu oku geliştir kendini. Dunya kadar mühendis boşta geziyor adam lisans mezunu mu alır yoksa bu alanda okumamış birini mi? En azından imkan varken dene.

Çok azimli güzel çalışman ve bu planlardan vazgeçmemen lazım. Ben gidecektim aracı şirketlerle, orada okuyan ve çalışanlarla iletişim kurdum belki 1 yıl araştırdım sadece Almanya konusunu ama gidemedim. Yıllık masrafları çok ağır geldi bana. Kaçak da çalışmak istemiyordum hem yapamazdım heralde. Seneye okulum bitiyor. Abdye ya da Kanadaya yerleşme planlarım var. Bildiklerimi anlatsam saatlerce yazmam gerekir sanırım ama sana ufak bir tavsiye soruları en son sor. Foruma nasıl yapabilirim yerine araştır biraz yıllardır millet gitmeye çalışıyor özellikle onların konularını, deneyimlerini araştır. Eminim şuan senin sorunu aratsak cevaplanmıs onlarca konu çıkar.

Hazırcı olma, istiyorsan ben sana anlatayım bildiklerimi ama sana birşey katmaz sen oku okudukça öğren. Bu basit gelecek ama temeli özü bu. Çok şey katar sana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InvisibleLord -- 24 Ocak 2017; 1:23:51 >

• Yorumlar için teşekkürler, başka düşünceleri olan arkadaşlarda belirtebilir.

• Sakarya ünv - intermet ve ağ teknolojileri mezunuyum suan özel bir klinikte IT görevlisiyim biraz şans gerek iş bulmak için birde çevre yoksa iş bulmak çok ama çok zor ki benim cisco ccna ve ccnp sertifikalarım var ayrıca sadece bilgisayar teknisyenini kimse işe almaz bilgisayarcılarda calısırsın veya satıs görevlisi olursun en kötü network ve servarlar konusundada bilgili olman gerek

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.