Şimdi Ara

İngilizceyi tamamen öğrenene kadar 6 dil daha öğrenebiliriz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İngilizceyi tam olarak öğrenmek için ( günlük dilde karşınıza çıkacak tüm kelimeleri ve onları bağlayacak bağlaç edat phrasal ver dil bilgisi kuralları ) her anlamı bilseniz bile o anlamı veren min 6 kelime daha olduğu için ( mesela durum kelimesinin ingilizce karşılıkları bilgi kelimesinin ingilizce karşılıkları veya samimiyet kelimesinin ingilizce karşılıkları ) bunları öğrenene kadar ingilizceyi 6 kere baştan sona çalışmışsınız gibi bir duruma girersiniz

İngilizceyi C1 e çıkarmak yerine B2 de bırakmak en mantıklısı makaleyide sanki gazeteden okuyoruz aç çeviriyi o halletsin roman okurken mesajlaşırken gördüklerini anlasan yeterli

Hep aynı anlamların farklı kelimelerle telaffuzunu öğreniyorum artık sıkıldım ingilizce benim için bitmiştir ya almanca yada Rusça çalışacağım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• İngilizceyi tamamen öğrenmenin bir anlamı yok. Sokakta konuştuğun adamlar bile o kadar gramer kullanmıyor. Anca böyle bilimsel makale, çalışma yayınlayacaksan veya diplomatik süreçler içeren bir işe gireceksen uluslararası havalimanı gibi yerlerde çalışmıyorsan C2-C1 çok overrated.

• Kurslarda abartı gramer kasıldığına katılıyorum. yes no’yu zor söyleyen sınıfta ought to’lar falan öğretiliyo. Şaka gibi.

Bu arada almanca gramer daha karmaşık. Zengin bi dil. Bileşik cümleleri doğru kullanabiliyosan tek cümlede anlatamayacağın birşey yok. Eşsesli kelime çok daha az. Get fiilini ingde bi milyon tane farklı anlamda kullanabiliyosun ama almda neredeyse her şey için bi kelime var. Zayıf hafızaya göre değil yani.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İngilizce gramer olarak dünyanın en kolay dillerindendir. Bu kadar basit bir dili öğrenene kadar 6 dil daha öğrenebileceğini sanan kişi hiçbir şey öğrenemez

İstisnalarla ve anlamsız kurallarla dolu Fransızca, Almanca, Rusça gibi dillerin yanında İngilizce hiçbir şey değil. Hatta bana çoğu zaman Almanca'nın çocuklar için hafifletilmiş versiyonu gibi hissettiriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olishernandez -- 10 Aralık 2024; 17:11:54 >
  • Sanki Türkçe'yi tam anlamıyla yazıp, konuşabiliyorsun da, İngilizce'ye laf ediyorsun. Zor geliyor bırak, boşver.

• olishernandez kullanıcısına yanıt

Rusça basit hocam, İngilizce öğrenirken nedeni bilinmez zorlanıyordum ama rusça da 0 zorlanma neredeyse. Rusça sadece kafa ağrıtır uğraştırmaz. Almanca ve lehçeye yeni başladım onlar hakkında konuşmam ama Fransızca gibi bir dil dünya üzerinde olmamalı bir telaffuz için 30dk mum üfledim mum! Lanet dil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt
    Yazdığım mesajda yanlış olduğum tarafa değin boş konuşma laf sokacağım diye laf sokma

İngilizceyi zaten öğrendim karşıma çıkacak kelimelerin çoğunu biliyorum vardır yine birkaç tane ama onlarda yine aynı anlamların başka telaffuzudur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulpro -- 10 Aralık 2024; 17:37:2 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaç dil biliyorsunuz?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yaba cı dillerde günlük 800-1500 kelime ile idare ediyoruz. Tüm dilden bahsedersek bu en az 500k-1m a yakın kelime yapar. Adamlar zamanında kafasından 100k kelime eklemiş dile. Tabi 1m gramer öğreneceğine değil 6 12 dilde öğrenirsin.

• olishernandez kullanıcısına yanıt
    Ben zor demiyorum ki kolay bile olsa bu kolay şeyi tam anlamıyla tamamlamak gereksiz uzun diyorum

• Ulpro kullanıcısına yanıt

Bir dili %100 öğrenmek diye bir şey yok zaten, Türkçe'de de bilmediğimiz zibilyon tane kelime vardır. Yine de biraz maruz kalmakla ve İngilizce'yi hayatına entegre etmekle (haberleri İngilizce kaynaklardan okumak, altyazısız dizi/film izlemek, şarkı sözlerini açıp okumak, gündelik dille konuşulan podcast'leri dinlemek...) akıcı bir seviyeye çıkmak diğer dillerde olduğundan daha kolay

• avukat için kullanılan 10 tane farklı sözcük var. her avukat türü için ayrı sözcük üretmişler. ben de gıcık oluyom İngilizce'ye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulpro kullanıcısına yanıt
    cevap verdiğin kişi sürekli forumda takılan ve sürekli forum ahalisini aşağılayan, forum ezik kaynıyo deyip duran, sorunlu birisi.

böyle tipler hem forumdaki muhabbet ortamına bağımlılar, hem de akıllarınca kendilerini marjinal görüyorlar.

ulan forum ezik kaynıyosa sen nesin? eziklerin muhabbetlerini okumaya muhtaç birisin çok marjinal arkadaş.

• İlkokulda başlıyoruz İngilizce öğrenmeye üniversiteden mezun oluyoruz. Yine de öğrenemiyoruz.

• Why Shy kullanıcısına yanıt
    pratik cümle kitapları var. minik cep kitapları. içinde kategoriler var. hava limanı cümleleri, alışveriş cümleleri, yol tarifi cümleleri... hepsinin çevirisi var. müthiş faydalı. okulda "Predicative Complement In Past Perfect Continuous" tarzı abidik gübidik dil bilgisi detaylarına kastırmak yerine şöyle pratik şeylere daha çok odaklansalar keşke.

zaten gerçek dünyada İngilizce konuşurken herkes basit cümlelerle konuşuyo.

• Why Shy kullanıcısına yanıt
    sebebi perfect tense. eskiden olmus ve hala devam edip olmakta olan zart zurt bu nasil gramer kurali 😁

• Bilakis bence İngilizceyi öğrenemeyen diğer yabancı dilleri hiç öğrenemez. 😄

İngilizcenin de zor tarafları var ama lingua franca olmasından mütevellit dünya kadar İngilizce içerik bulunduğu için İngilizceye maruz kalmak çok kolay. Bir dil kendini o dile sürekli maruz bırakarak öğrenilir. Kısmen anlamadığın, hatta belki hiç anlamadığın halde bile bir dile sürekli maruz kalıp anlamaya çalışıyorsan eninde sonunda belirli bir eşiği aşıp ilgili dili - en azından belirli bir üst seviyede - öğreniyorsun.

Dil dediğin kelime haznesi ve gramerle öğrenilir. Özellikle kelime haznesini bilmek öğrenme bazında yolun yarısından çok daha fazlasıdır. Ki İngilizcede - en azından bende öyle oldu - kafama ilk oturan görece kolay o etken ve edilgen çatılı çeşitli zaman yapıları barındıran grameridir. Kelime haznem sonradan büyüdü. Bu da ilgili dile dediğim gibi çok maruz kalarak oldu.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• ben online ingilizce eğitmeniyim uluslararası ingilizce öğretmenlik sertifikam var. derslerimde öğrencilerimi gramere boğmadan, öğrenciyi yabancı dile maruz kalarak öğretiyorum. öğrencilerim genelde bu yöntemden çok memnun. ek olarak da ders kitaplarında veya kurslarda pek öğretilmeyen ve üzerinde durulmayan, günlük hayatta da çok işe yarayan şeyleri öğrettiğim için de öğrencilerin ilgisini çekiyor. ilgi seviyesi arttıkça öğrenme becerisi artıyor.

• Çok haklısın hocam o ülkede profesyonel olarak çalışmayacaksan c1e gerek yok

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    quote:

Dil dediğin kelime haznesi ve gramerle öğrenilir.

teoride böyle. pratikte ise şöyle bi durum var: dili sokakta öğrenen herkes aslında "cümle" öğreniyo. dil bilgisi ya da kelime değil, cümle ezberliyo insanlar.

İngilizce'de de aynı. insanlar belli cümle kalıplarını ezberleyip onları kullanıyolar.

mesela "hesitate" sözcüğünün kullanıldığı bir-iki adet cümle kalıbı var, aynı şekilde "hesitation" kelimesi de azcık bi cümle kalıbında kullanılıyo. bu kelimeleri bu kalıpların dışındaki bi cümlede kullanan yok neredeyse.

hatta şunu da ekliyim, "hesitate" sözcüğünün kullanıldığı cümle kalıbını kuracaksın mesela, sen kalkıp da "hesitate" yerine aynı anlama gelen başka bi sözcük kullanırsan, karşındaki kişi seni garipser.

bu da bize şunu gösteriyo: İngilizce cümle kalıpları üzerinden kullanılan, deyim yerindeyse "statik" bir dil. mesela siyasi köşe yazılarında belli kalıp cümleler vardır. film eleştirisi yazılarında belli kalıp cümleler vardır. yeni ortaya çıkan yazarların yaptıkları şey ise, bu cümleleri ezberleyip, aynı kalıpları kullanarak son derece benzer yazılar yazmaya başlamaktır. adeta yapay zeka gibi.

plaza ingilizcesi de böyle. mailller olsun, toplantılarda kurulan cümleler olsun, tamamen dar bir kalıplar dizisinin salt tekrarından ibaret. bu salt tekrarı ezberleyip sen de bülbül gibi aynı cümleleri kurmak zorundasın. plaza tarikatinin içine kabul edilmek için bunu yapman lazım. bunu yapamazsan garipsenirsin. buna rağmen plaza'da çalışan herkes: "özgünlük istiyoruz, tekdüzeliğe karşıyız" gibi cümleler kurarlar ki alayı %100 yalandır. "yaratıcılık istiyoruz" lafı da salt tekrar cülelerinden biridir. zira dünyanın hiçbir işyerinde özgünlüğe prim verilmez, her zaman ordaki salt sisteme uyan "uysal" kişiler yancı toplayıp terfi alırlar.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.