Şimdi Ara

Pastahane unlu mamülcüyüm soruları alayım uzmanlığımız pasta

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
25.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Buyrun Forumdaşlar



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Pasta Unlu Mamüllerinde Kullanılan Alba Yağı: Bilmeniz Gereken Her Şey

    Alba yağı, pasta ve unlu mamullerde yaygın olarak kullanılan bir yağ çeşididir. Pastacı yağı olarak da bilinir. Alba yağının kullanımıyla ilgili çeşitli endişeler vardır, ancak bu endişelerin bilimsel kanıtlarla desteklenip desteklenmediğini anlamak önemlidir.

    Alba Yağı Nedir?

    Alba yağı, çeşitli bitkisel yağların (genellikle palm ve kanola yağı) hidrojenasyonu ile elde edilen bir yağ türüdür. Hidrojenasyon işlemi, sıvı yağları daha katı hale getirerek raf ömürlerini ve dayanıklılıklarını artırır.

    Alba Yağının Kullanım Alanları

    Alba yağı, pasta ve unlu mamullerin yanı sıra çeşitli gıda ürünlerinde kullanılır. Yaygın kullanım alanları şunlardır:

    • Kekler, kurabiyeler ve muffinler
    • Turtalar ve börekler
    • Pişirme spreyleri ve margarinler

    Alba Yağının Sağlığa Etkileri

    Alba yağının sağlığa etkileri konusunda tartışmalar vardır. Bazı kişiler, hidrojenasyon işlemi sonucu oluşan trans yağların kalp sağlığı için zararlı olduğunu iddia etmektedir. Ancak, modern alba yağlarının genellikle çok az trans yağ içerdiği gösterilmiştir.

    Öte yandan, alba yağının doymuş yağ bakımından yüksek olması da bir endişe kaynağıdır. Doymuş yağların yüksek miktarda tüketilmesi, kalp hastalığı gibi kronik hastalıkların riskini artırabilir.

    Alba Yağı Yorumları

    Alba yağı hakkında yapılan yorumlar genellikle karışıktır. Bazı kişiler, alba yağının pasta ve unlu mamullere lezzet kattığını ve onları daha dayanıklı hale getirdiğini düşünmektedir. Diğerleri ise, alba yağının sağlığa zararlı olduğu ve alternatif yağların tercih edilmesi gerektiğine inanmaktadır.

    Alba Yağının Zararları

    Alba yağı, özellikle yüksek miktarlarda tüketildiğinde bazı sağlık riskleri taşıyabilir. Bu riskler şunları içerir:

    • Kalp hastalığı riskinin artması
    • Kolesterol seviyelerinin yükselmesi
    • İnflamasyonun artması

    Bu riskler, özellikle alba yağının trans yağ içermesi veya yüksek miktarlarda doymuş yağ içermesi durumunda daha belirgindir.

    Sonuç

    Alba yağı, pasta ve unlu mamullerde yaygın olarak kullanılan bir yağdır. Sağlığa etkileriyle ilgili bazı endişeler olsa da, modern alba yağlarının genellikle çok az trans yağ içerdiği ve orta düzeyde tüketildiğinde büyük sağlık riskleri oluşturmadığı gösterilmiştir. Bununla birlikte, yüksek miktarlarda alba yağı tüketiminden kaçınmak ve daha sağlıklı yağ alternatiflerini tercih etmek faydalı olabilir.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  •  Pastahane unlu mamülcüyüm soruları alayım  uzmanlığımız pasta



    bunu yapabilirmisin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emir.ksk

     Pastahane unlu mamülcüyüm soruları alayım  uzmanlığımız pasta



    bunu yapabilirmisin
    Bu pasta 3 gün süre ile yapılı minimum 60 kişilik yapılır fiyatı 60 kişilik için 500 liradır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerlon08

    Buyrun Forumdaşlar

    Ya o açmalari nasil o kadar yumuşak ve lezzetli yapiyorsunuz?
    Ve o poğaçalar, nasil oluyor da annelerin yaptiklarindan farkli ve cok güzel oluyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerlon08

    Bu pasta 3 gün süre ile yapılı minimum 60 kişilik yapılır fiyatı 60 kişilik için 500 liradır

    Alıntıları Göster
    gerçeğinimi inşa ediyon kardeş 3 gün
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emir.ksk

    gerçeğinimi inşa ediyon kardeş 3 gün

    Alıntıları Göster
    kardeş hakkaten o poğacalar olsun, un kurabiyeleri olsun nası okadar lezzetli olabiliyor, bizimkiler evde hiç güzel yapamıyor, siz tabi basıyosunuz yağı demi, anlat bakim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 'L'Arc~en~Ciel


    quote:

    Orijinalden alıntı: kerlon08

    Buyrun Forumdaşlar

    Ya o açmalari nasil o kadar yumuşak ve lezzetli yapiyorsunuz?
    Ve o poğaçalar, nasil oluyor da annelerin yaptiklarindan farkli ve cok güzel oluyor?

    Kardeşim açmaya gelicek olursak ortasına yağ sürülerek yere vurulur 30 cm çapa falan ulaşır tel tel olur katlanır pişirilir
    Poğaçanın güzelliğine gelirsek annenin yaptığı poğaçalar genelde sert olur bununda en büyük nedeni yağdır yağ poğaçayı lezzetlendirir birde şöyle bilinen yanlışlık vardır açma poğaçadan fazla yağlıdır hayır değildir açma daha az yağlıdır işin sırrı sonuç olarak yağdır lakin poğaça ve açma yemeyin en az 7 aydır ağzıma sürmüyorum

    Piyasanın en iyi yağı :Alba dır




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FreeRun

    kardeş hakkaten o poğacalar olsun, un kurabiyeleri olsun nası okadar lezzetli olabiliyor, bizimkiler evde hiç güzel yapamıyor, siz tabi basıyosunuz yağı demi, anlat bakim?

    poğaçayı açıkladım lakin un kurabiyesi ustanın maharetini gösterir tabi ev tipi malzemeyle profesyonel malzeme bir değildir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerlon08

    quote:

    Orijinalden alıntı: FreeRun

    kardeş hakkaten o poğacalar olsun, un kurabiyeleri olsun nası okadar lezzetli olabiliyor, bizimkiler evde hiç güzel yapamıyor, siz tabi basıyosunuz yağı demi, anlat bakim?

    poğaçayı açıkladım lakin un kurabiyesi ustanın maharetini gösterir tabi ev tipi malzemeyle profesyonel malzeme bir değildir

    Alıntıları Göster
    evde nasıl kendimiz güzel başta yaparız ? Bi tarif versene yarın yapayım evde.




  • TR'de Fransız croossantlar, pain au chocolatlar, yumyumlar neden yaygın değil? Halbuki Arap ülkeleri dahil bunları dunyanın her yerinde birçok fırın/pastanede bulabilirsin...

    Alayına pogaca, simit mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: car_26

    gerçeğinimi inşa ediyon kardeş 3 gün

    pasta şeker hamurundan hamurun açılıp kuruması birde üzerindeki süslerin yapımı yine şeker hamurundandır zaten pastanın maliyetini arttıran ve zorlaştıran bunlardır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerlon08

    quote:

    Orijinalden alıntı: FreeRun

    kardeş hakkaten o poğacalar olsun, un kurabiyeleri olsun nası okadar lezzetli olabiliyor, bizimkiler evde hiç güzel yapamıyor, siz tabi basıyosunuz yağı demi, anlat bakim?

    poğaçayı açıkladım lakin un kurabiyesi ustanın maharetini gösterir tabi ev tipi malzemeyle profesyonel malzeme bir değildir

    kardeşim özellikle siz pizzada yapıyosunuzdur, şimdi sen ban onun tarifini bi açıkla, hamurunu özellikle nası yapmalıyız pizza hamurunu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Edmonton

    TR'de Fransız croossantlar, pain au chocolatlar, yumyumlar neden yaygın değil? Halbuki Arap ülkeleri dahil bunları dunyanın her yerinde birçok fırın/pastanede bulabilirsin...

    Alayına pogaca, simit mi?

    Hitap kitlesi önemli kardeşim ben 10 kişilik pastayı ataşehirde 45 liraya satıyorum sayı vermek gerekirse günde 25 taneye kadar çıkıyorum ki kaliteyle ad yaptık ama bir cadde üzerime çık adam 25 liraya 10 kişilik satamıyor ama sabah 200 tane poğaça satıyor sen sabah akbille işe giden adama yumyum satamazsın :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FreeRun

    quote:

    Orijinalden alıntı: kerlon08

    quote:

    Orijinalden alıntı: FreeRun

    kardeş hakkaten o poğacalar olsun, un kurabiyeleri olsun nası okadar lezzetli olabiliyor, bizimkiler evde hiç güzel yapamıyor, siz tabi basıyosunuz yağı demi, anlat bakim?

    poğaçayı açıkladım lakin un kurabiyesi ustanın maharetini gösterir tabi ev tipi malzemeyle profesyonel malzeme bir değildir

    kardeşim özellikle siz pizzada yapıyosunuzdur, şimdi sen ban onun tarifini bi açıkla, hamurunu özellikle nası yapmalıyız pizza hamurunu?

    Tatlı hamur olucak illaki pastahane pidesi yemişsindir ramazanda o hamur pizza hamurudur




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerlon08

    quote:

    Orijinalden alıntı: Edmonton

    TR'de Fransız croossantlar, pain au chocolatlar, yumyumlar neden yaygın değil? Halbuki Arap ülkeleri dahil bunları dunyanın her yerinde birçok fırın/pastanede bulabilirsin...

    Alayına pogaca, simit mi?

    Hitap kitlesi önemli kardeşim ben 10 kişilik pastayı ataşehirde 45 liraya satıyorum sayı vermek gerekirse günde 25 taneye kadar çıkıyorum ki kaliteyle ad yaptık ama bir cadde üzerime çık adam 25 liraya 10 kişilik satamıyor ama sabah 200 tane poğaça satıyor sen sabah akbille işe giden adama yumyum satamazsın :)

    Onlarcasi var. Hepsi ayrı bir tat. Bunlar da olsa fena olmaz. Seçenek yok ki arz talep olsun. 2 tane ürün; simit ya da pogaca...



    Evet. Pogaca-simit devam (!) (=

    Yurtdışında pircok pastane hayvansal katki maddeleri, baslica domuz yağı ve jelatin kullanıyor, nerdeyse hepsi diyebilirim. Bunlar neden kullanılıyor?

    Peki TR'de katkı madde olarak hangi alternatifler kullanılıyor?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Edmonton


    quote:

    Orijinalden alıntı: kerlon08

    quote:

    Orijinalden alıntı: Edmonton

    TR'de Fransız croossantlar, pain au chocolatlar, yumyumlar neden yaygın değil? Halbuki Arap ülkeleri dahil bunları dunyanın her yerinde birçok fırın/pastanede bulabilirsin...

    Alayına pogaca, simit mi?

    Hitap kitlesi önemli kardeşim ben 10 kişilik pastayı ataşehirde 45 liraya satıyorum sayı vermek gerekirse günde 25 taneye kadar çıkıyorum ki kaliteyle ad yaptık ama bir cadde üzerime çık adam 25 liraya 10 kişilik satamıyor ama sabah 200 tane poğaça satıyor sen sabah akbille işe giden adama yumyum satamazsın :)

    Onlarcasi var. Hepsi ayrı bir tat. Bunlar da olsa fena olmaz. Seçenek yok ki arz talep olsun. 2 tane ürün; simit ya da pogaca...



    Evet. Pogaca-simit devam (!) (=

    Yurtdışında pircok pastane hayvansal katki maddeleri, baslica domuz yağı ve jelatin kullanıyor, nerdeyse hepsi diyebilirim. Bunlar neden kullanılıyor?

    Peki TR'de katkı madde olarak hangi alternatifler kullanılıyor?



    Bu konuda Türkiye bir numara hala geleneksellikler var katkı maddeleri yok belki fabrika üretim yapan yerler bizde 0 hiç yok maddelerin kullanım nedenleri ucuz ve dayanıklı oluşu ve tabiki kullanım yelpazesinin genişliği aynı zamanda yurtdışında makina üretimi var gerçekten vasatlıklar. bizde usta 3 saatte 50 kilo poğaça yapıyorr un süt tuz yağ -kaşar , peynir patates vb- ama fuarda gördüğüm kadarıyla sadece un atılıyor makina üretiminde artık içini allah bilir pastacılık fuarına gitmeniz tavsiye olunur




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerlon08

    quote:

    Orijinalden alıntı: Edmonton


    quote:

    Orijinalden alıntı: kerlon08

    quote:

    Orijinalden alıntı: Edmonton

    TR'de Fransız croossantlar, pain au chocolatlar, yumyumlar neden yaygın değil? Halbuki Arap ülkeleri dahil bunları dunyanın her yerinde birçok fırın/pastanede bulabilirsin...

    Alayına pogaca, simit mi?

    Hitap kitlesi önemli kardeşim ben 10 kişilik pastayı ataşehirde 45 liraya satıyorum sayı vermek gerekirse günde 25 taneye kadar çıkıyorum ki kaliteyle ad yaptık ama bir cadde üzerime çık adam 25 liraya 10 kişilik satamıyor ama sabah 200 tane poğaça satıyor sen sabah akbille işe giden adama yumyum satamazsın :)

    Onlarcasi var. Hepsi ayrı bir tat. Bunlar da olsa fena olmaz. Seçenek yok ki arz talep olsun. 2 tane ürün; simit ya da pogaca...



    Evet. Pogaca-simit devam (!) (=

    Yurtdışında pircok pastane hayvansal katki maddeleri, baslica domuz yağı ve jelatin kullanıyor, nerdeyse hepsi diyebilirim. Bunlar neden kullanılıyor?

    Peki TR'de katkı madde olarak hangi alternatifler kullanılıyor?



    Bu konuda Türkiye bir numara hala geleneksellikler var katkı maddeleri yok belki fabrika üretim yapan yerler bizde 0 hiç yok maddelerin kullanım nedenleri ucuz ve dayanıklı oluşu ve tabiki kullanım yelpazesinin genişliği aynı zamanda yurtdışında makina üretimi var gerçekten vasatlıklar. bizde usta 3 saatte 50 kilo poğaça yapıyorr un süt tuz yağ -kaşar , peynir patates vb- ama fuarda gördüğüm kadarıyla sadece un atılıyor makina üretiminde artık içini allah bilir pastacılık fuarına gitmeniz tavsiye olunur

    Alıntıları Göster
    bi tarif versene kardeşim !!1




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Powerless

    bi tarif versene kardeşim !!1

    Kardeşim biskin yağ bulabilicek misin bulamıcaksan hiç bişey yazmayayım uğraştırma beni kalıp yağ ile yapılanın tarifini bilmiyorum çünkü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerlon08

    Buyrun Forumdaşlar

    ataşehirde neresi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaltGuitar


    quote:

    Orijinalden alıntı: kerlon08

    Buyrun Forumdaşlar

    ataşehirde neresi

    Ataşehirin girişi henkel ve kar plaza altı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.