Şimdi Ara

Demleme Tadında Sallama Çay Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, bu aralar bazı çay markaları sallama çaylarını çok övüyorlar demleme tadında diye, hiç deneyen var mı? Ben sallama lipton alıyordum ama rezalet bir çay. Demlemeyle uzaktan yakından alakası yok. Doğadan falan övüyorlar tavsiye ve görüşlerinizi alalım.

• Hiçbiri demlemenin yerini tutmaz ama ben liptonun doğu karadeniz olanını içiyorum, diğerlerine göre tadı daha iyi.. Doğuş'un sallamasınıda deneyebilirsin gayet güzel..
  • doğuş sallama çayını öneririm..öğrencilik boyunca okadar sallama çay arasından en çok tadını beğendiğim çay oldu sallama doğuş çay ;) ikinci seçenek olarakt ta çaykurun sallama çayı da fena değil ama öncelik doğuş çay da
  • Doğuş çay güzel baba ki ben çay hastasıyımdır hani
  • Doğa Çay Poşet çay Evde 5 kutu var içemiyorum tadı hoş değil.
  • Ortak görüş doğuş çay sallama demek, ilk deneyeceğim o olacak, saolun arkadaşlar. Lütfen diğer arkadaşlarda fikirlerini yazmaktan çekinmesinler, herkesin görüşünü bilmek isterim.
  •  Demleme Tadında Sallama Çay Var mı?

Bunu seviyorum ben de
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En iyi sallama çay markası?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bencede demlemeye en yakın veya yerini tutabilecek çay Doğuş'tur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :::Banner:::

Demleme Tadında Sallama Çay Var mı?

Bunu seviyorum ben de

Aynen şuada içiyorum. Biraz pahalı ama değiyor. Bunun yanında doğuş ve diğerleri hikaye bence.
  • ateşde çay demledinizmi denedinizmi.poşet çaylar iyi olmuyor otelde kullanılıyor her türlüsü. acele durumlarda sıcak olsun birde rengi olsun istersen idare eder
  • quote:

Orijinalden alıntı: sony kamera

ateşde çay demledinizmi denedinizmi.poşet çaylar iyi olmuyor otelde kullanılıyor her türlüsü. acele durumlarda sıcak olsun birde rengi olsun istersen idare eder

Şuan ateşte demlenmiş çayımı yudumluyorum , her sabah, öğleden sonra ve akşam olduğu gibi. Ancak bazen gece yarısı çay ihtiyacı doğuyor bu durumları sallama ile geçiştirmek istiyorum bu yüzden tadı demlemeye en yakın olanı araştırıyorum. Tabiki demleme gibi olmaz ama sallama çayların geneli berbat, orta halli olması bile kafi benim için. O yüzden bu konuyu açtım.
  • Ben çaykur alıyorum ama bıktım.Hiçbirisi demleme çayın yerini tutmuyor.Elektrikli ocak alıp çay demleyeceğim.Ocağı görevlilere yakalatmazsak iyidir.
  • pickwick tavsiye ederim
  • En güzel çay yavaş yavaş yanan bir odun vardı meşe odunuydu herhalde.En güzel onda oluyor.
    Ateşte yapma ihtimaliniz yoksa ocakta yapıyorsanız demleme tavsiyesi;

1) Suyu kesinlikle ketıl'da kaynatmayın.
    2) Demliğin altına demleyeceğiniz kadar'dan biraz fazla su koyup orta ateşte kaynatın.
    3) Su kaynadıktan sonra kaynar suyla üst taraftaki demliği güzelce çalkalayın.
    4) Çalkaladıktan sonra üst kısma; önce suyu, ondan sonra suyun üstüne çay'ı koyun. Çayın minimum düzeyde ıslatmaya çalışın. Yani çay suyun üstünde kalsın. Kapağını kapatın. Demini alıncaya kadar çay tamamen çökecektir. Çay demini aldığında üstünde az köpük olur.
    5) Demliğin alt kısmına soğuk suyu doldurun.
    6) Demlenme süresi 15-20 dk olduğu için, demliğin altına koyacağımız suyun, kaynamak için acelesi yok. Su 5-10 dk'ya orta-kısık arası ateşte kaynayacaktır. Kesinlikle orta-kısık arası ateşte kaynatın.
    7) 15-20 dk. sonra çayımız hazır... Afiyet olsun...

-Su kaynadıktan sonra en kısık ateşte en kısık şekilde küçük küçük kaynasın.
    -Eğer suyu orta ateşden daha fazla bir ateşte kaynatırsanız çayı içerken diliniz yanabilir. Çayın tadına varamazsınız.
    -Tamamen kendi demleme şeklimdir. Alıntı vb. değildir. Herkesin denemesini tavsiye ederim.

Tavsiye Çay -> Çaykur Filiz. Tabi diğerleriyle de demlenebilir.

• kesinlikle doğadan içmelisiniz. çok kaliteli bir tadı var. diğer sallama çayları içemiyor insan...
  • Yaklaşık 5 sene kadar önce, öğrenci evinde yaşarken, arkadaşlarımla çay tiryakisi olmuştuk, ve artık bizi kesmiyordu sıradan çaylar.. Bir gün bir kaç farklı marka siyah çayı biraraya getirdik; şu an hatırladıklarım rize çayı, lipton, hatırlamadığım 1 başka siyah çay, ve bir de arkadaşın tanıdıklardan bulduğu kaçak çay.

Bunların hiçbirinden tat alamıyorduk adam akıllı, bu yüzden karıştıralım demiştik.

Çayları koca bir plastik bidon içine doldurduk, hani şu turşu yapılan büyük kaplar olur ya..

Ve inanın, İlahi Çayı keşfettik. Bu kadar güzel bir çayı ömür billah içmemiştir hiç kimse, o renk, o koku, o tat; olamaz ya böyle bir şey, bak yine canım çekti

Tabi biz iyice müptela olmuştuk, bu yüzden 1 ay anca gitti o kadar çay bize.. Ve bir daha o tanrısal karışımı elde edemedik, çünkü kaçak çaydan bir daha bulamadık. Onun eksikliğinden olsa gerek, yaptığımız karışımların tadı hiç aynı olmadı

Şimdi içtiğim hiç bir çaydan tat alamıyorum artık

• lipton doğu karadeniz
    doğuş biraz fazla demlenirse acılaşıyo
  • Bir kez up diyelim farklı görüşleri alalım.
  • Bimde ki Berk çay öğrenci adamın dostu , Vize ve Finallerin Sponsoru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StubB -- 5 Nisan 2010; 17:34:05 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.