Vdsl altyapının Fiber Altyapıya Dönüşümü
İl Telekom müdürlüğünden 77km mesafede olan köyümüzde Türktelekomun şehir sokaklarındaki tip kabinlerin içine benzer şekilde bir oda bulunuyor.
Oda içerisinde gördüğüm kadarıyla 7353 ISAM FTTB Modular ONU isimli cihaza bir çift fiber kablo giriş yapıp bu cihazdan VDSL hatlar çıkıyor. Kısa mesafede vdsl altyapı ile 100Mbps değerlerini görebiliyoruz.
Sormak istediğim bu yerde FTTH altyapı alma şansımız var mıdır? Baktığım zaman köye fiber kablo geliyor. Herhalde 2 kıl değildir bu gelen kablo. En az 48lik kıllı bir fiber çekmişlerdir.
Diğer fiber kıllarından FTTH internet verebilir mi?
Yoksa mesafe sınırı Vdsl ONU cihazında çok daha yüksekken FTTH altyapıda çok daha kısa mı?
Gördüğüm kadarıyla VDSL internet verilebilmesi için fiber kıllarının 2 ucunda da telekomun elektrikli cihazları var. Ama FTTH GPON altyapıda bir uç santralde diğer uç evde.
Mesafe kurtarmıyorsa araya elektrikli bir cihaz ekleme gibi bir seçenek oluyor mu?
GPON dediğimizde 20km iletim diye çıkıyor. Mantıken Telekom binasından köydeki eve direk çalışma şansı yok.
GPON olt cihazını bu köydeki odaya koyma şansları var mı?
İşyerinde/Evde 22KW AC İstasyon Kurulumu Hakkında
İşyerine 98 metre mesafede kapalı otoparkta araç park yerimiz mevcut.
Aracımızı 22KW AC ile şarj etmek için otoparktaki bu yere 4x10mm2+10mm topraklama kablosu çekip bağladık.
3 fazdan 32şer Amper çekerek 22KW ile şarj ediyoruz.
Kabloda çok hafif ısınma oluyor. Ama sorunsuz şarj ediyoruz.
Şimdi araç sayımız arttı. Bu 98 metredeki otoparkın 30 metre ilerisinde bir otopark yerimiz daha var. Buraya bir elektrikli araç daha geliyor.
Sizce en f/p şekilde nasıl yapabiliriz. Kablo kesitleri ne olmalı? 130 metre 4x10 22KW kurtarır mı?
İlk düşünce bu 98. metrede bir ek kutusu gibi bir şey yapıp 30 metre uzatarak kabloyu ilerletmek. Bu 98.metreye elektriğe yön verecek bir cihaz(bu cihazı henüz araştırmadım) koyup iki taraftan sadece birinde elektrik olacak şekilde bir kontrol yapmak. 98.metrede 22KW ile ; 128.metrede kablonun ısınmasına göre 22KW'den daha düşük bir KW ile yada 22KW ile şarj etmek.
İkinci düşünce bu 4x10mm2+10mm kablonun yanından 128metre 4x16mm2 kablo çekmek + 10mm toprağı 98.metreden uzatmak. İlk düşüncedeki kontrol sistemini kabloların başladığı yere koymak.
2.si daha mantıklı ve temiz çözüm olsa da biraz sıkıntılı çözüm. 4x16 kablo metresi 300TL civarında. 100 metrede 30.000 fark demek. Ayrıca kontrol işi sıkıntılı. Elektrik çekilirken yönü değiştirmek sıkıntılı olabilir. Bir anda 22KW elektriği kesmek gibi. Ama bu ara nokta otoparkta olursa diğer araç şarjda mı diye kontrol etmek daha kolay.
Bu arada aynı anda 2 aracı şarj etmeyeceğiz. Çünkü aynı ayda 22KW'den fazla çekmek şansımız yok.
Elektrik idaresinde anlaşma gücünü 25 KW'a zor artırdık. Hatta daha artıramadık. Ama son aşamadayız. 1-2 ay içinde artırmış olacağız.
Diğer bir sorum ise müstakil evimizin olduğu yer için.
Sayaç panosuna trifaze elektrik gelen bu ev tapuda 4 daire gözüktüğü için 4 tane sayaç var. Anlaşma güçleri 5,01KW. Bu sayaçların 3ü monafaze 1i trifaze.
3 sayaçtan da 1er faz alıp bir priz oluşturmak istiyorum. Ve bu prizden güç artırımı/kablo yenilemeleri ile vs. uğraşmadan 15KW ile şarj etmek istiyorum.
Nötr'e yük binmemesi için 3 fazında farklı olması gerekiyor diye biliyorum.
Panoyu çok karıştırmadan fazların aynı olup olmadığını nasıl ölçerim. Ölçebilir miyim?
Led gerçekten tasarruflu mu?
Elektriğe gelen son zamlarından sonra led işine bir daha bakayım dedim. İşin içinden çıkamadım.
Mağazamızda T8 olarak geçen G13 duylu 120cm floresan ampullerden 150 adet civarı kullanıyoruz. Kullandığımız renk gözü en az rahatsız eden 840 olarak geçen günışığı rengi.
Kullandığımız armatürler elektronik balastlı Philips’in armatürleri.
Klasik 36watt floresan ampul kullanıyoruz. Harcadığı elektrik balast ile 37-38watt civarı diye biliyorum.
Verdiği ışık 3350 lümen. Ampul değerleri burada.
https://online.tumpaelektrik.com/Urun/philips-master-tl-d-36840-floresan-ampul
Led alternatif olarak bulduğum ürün şu.
https://online.tumpaelektrik.com/Urun/philips-ledtube-t8-1200mm-16w840-g13-led-floresan-ampul
16Watt 1600lümen.
Lümen değerine göre aynı ışığı elde etmek için 2 ampulden biraz fazla takmak gerekiyor. 2 led ampul taksak 32watt 3200lümen yapıyor.
Ampul değerleri belli. Led olan 100lümen/Watt. Normal olan 93lümen/Watt
Şimdi sormak istediğim sadece %7 mi tasarruf için mi bu led denen teknoloji var? Ampul fiyatını yada kaplayacağı alanı yada zamanla ledlerin eskimesini hesaba kattığımızda ne karımız oluyor.
Bu konuda mantıklı açıklama nedir. Hangi mantıkla üretiliyor bu led floresanlar?
Türk Hava Yolları mobil uygulama bildirim göndermiş.
Büyük Bahar İndirimi yarın başlıyor!
Tüm yurt içinde 3 gün boyunca geçerli fırsatı yakalamak için 11 Şubat'ı bekleyin.
Edit : Kampanya çöp çıktı.
Biletleme dönemi11-12-13 Şubat 2021
Seyahat dönemi1 Mart 2021 - 6 Mayıs 2021
THY30 kodu ile belirtilen tarihlerde %30 indirim varmış.
https://www.turkishairlines.com/tr-tr/kampanyalar/yurtici-indirimli-ucak-bileti-kampanyasi/
Bu büyük indirimse yandık.
Bu arada yalancı THY. İndirim %30 değil. 623 liralık bilette %25 indirim yapıyor.
Teknosa iPhonelarda %10 indirim
|
Avansas.com indirim kuponları
|
Mac Mini 2014 için Monitör Tavsiyesi
|
Miles&Smiles Kampanyaları
|
|
|
Meslek: Bilgisayar Mühendisi
İlgi Alanları: Vb.NET ,C Java , Objective C
~ ------ Intel Core i5-2400 3.1 Ghz | MSI Z68A-G43 (G3) | GSKILL 8GB (2X4GB) Ripjawsx DDR3 1600MHZ CL9 1.5V Sapphire HD6850 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon |Corsair Force 3 120GB SSD | Win 7 Puanı iPhone 7 Plus 128GB Jet Black |iPad mini 3 64GB WiFi| Watch 2 Stainless Steel Synology DS213 with WD 2x4TB Red IntelliPower™ |
Son Giriş: 11 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.250
İkinci El Bölümü Mesajları: 20
Konularının görüntülenme sayısı: 182.420 (Bu ay: 3.088)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 384 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar