"The precision of words is the precision of thought; to speak well is to honor oneself and the listener alike." İngilizce öğrenemedin demiyorum ben, konu telaffuz ya da İngilizce iletişim kurabiliyor olman değil. Konu, henüz ana dilin olan Türkçeyi tam anlamıyla kullanamıyor olman. İngilizce'ye "salladığın" bir konuda Türkçe dil bilgisi hataları yapıyorsun. Noktalama işareti kullanmıyorsun, kendini açıkça ifade edemiyorsun. Son olarak da, İngilizce 1000 küsür yıllık dil. "Bilmediğim birkaç kelime ya vardır ya yoktur" gibi bir yaklaşım çok komik |
İngilizceyi tamamen öğrenene kadar 6 dil daha öğrenebiliriz (2. sayfa)
-
-
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
"dil öğrenmek" lafı artık kullanılmamalı bence. "dili geliştirmek" daha doğru bi deyim. çünkü dil bir "bilgi" olmaktan çok, bir "beceri" aynen satranç gibi.
- dil için grameri bi kere çalış geç, sonra pratik yap, pratik cümlelere falan çalış.
- satranç için teorik kısmı bi kere çalış geç, sonra pratik yap sürekli. yani oyun oyna sürekli.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben sana ne diyorum konunun başından beri " günlük dilde " buna uygun tekrardan mesaj yazarsan onu cevaplayabilirim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
O zaman konu çok saçma bir hal alıyor. Sırf konu açmış olmak için konu açmış oluyorsun, çünkü kimse sana gidip de "İngilizceyi 'günlük seviyede' kullanabilmek için Shakespeare seviyesinde yazıyor olabilmen, anlıyor ve yorumlayabiliyor olman gerekiyor" gibi bir şey demiyor.
Git Kapalıçarşı'ya bak işte, satıcılar ne seviyede İngilizce konuşuyor.
-
Satıcılar sadece pazarlamayla alakalı yerlerde ingilizce kullanıyor
Finans okul iş hukuk özel hayat lokanta turistik gezi mutfak buraların hepsinde ingilizce kullanman gerekiyor ve finansçının konuştuğu dil ile okuldakinin konuştuğu dil pek aynı değil
İşte bu yukarıda saydıklarım günlük hayatındır ama hepsinde aynı şeyler kullanılmıyor o yüzden hep farklı kelimeler kullanıyorsun
İş alanlarını saymışsın, sonra içine bir de "iş" eklemişsin, diyorsun ki bunlarda farklı İngilizce konuşuluyor. "Business English" diye bir şey var zaten. Ya gerçekten bihaber yaşıyorsun, ya da bir önceki mesajda söylediğim gibi, sırf konu açmak için konu açtın, şimdi de sıvıyorsun.
-
Abicim sen günlük hayatında bir kere bile olsa bankaya falan gitmiyor musun ? Sen günlük hayatında hiç mutfağa girmiyor musun ? Hiç senin kendi işin yok mu ? Ömrün boyunca bir kere bile hukukla alakalı bir terim kullanmayacak mısın ?
Senle cidden anlaşamıyoruz
Alıntı
metni:İngilizceyi zaten öğrendim karşıma çıkacak kelimelerin çoğunu biliyorum vardır yine birkaç tane ama onlarda yine aynı anlamların başka telaffuzudur O zaman bankada iletişim kuracak kadar da İngilizce öğrenmişsindir. Konuyu çözdüysen, neden şimdi pes ediyorsun? Ya da bir yerde yalan söylüyorsun, ya yukarıda alıntıladığım mesajında, ya bu mesajında...
İngilizceyi öğrendin mi, öğrenmedin mi. Doğru söyle!
-
Bankada yaşanılacak tüm olaylarda kullanılan kelimeler mutfakta karşılaşacağın ( günlük hayattaki ) tüm kelimeler
Bankacı olacağım demiyorum ama bankaya gittiğimde bankacıyla konuşurken kullanma şansımın yüksek olarak konuşabileceğim tüm kelimeler diyorum
Tamam o zaman, İngilizce'yi öğrendin. Türkçe konuşulmayan herhangi bir ülkede rahatça yaşayabilecek kadar iletişim kurabilirsin İngilizce. Öyle mi?
-
Eğer her anlama 5 kelime koymazsalar evet
Ve adamlar hepsinide kullanıyorlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X