Açıköğretim ve Öğrenci İstanbulkartı
Herkese merhaba, arkadaşlar ben bu güz döneminde Açıköğretimde herhangi bir bölüme istanbulkart’ı öğrenci olarak edinebilmek için kayıt oldum ve ücretini ödedim. Daha sonrasında öğrenci kartını çıkardım. Öğrenci kartım 2021 Aralık ayına kadar geçerliymiş. Biraz önce bir mesaj aldım bahar dönemi kaydı için son 3 gün diye, benim sorum şu; ben bu bahar döneminde kaydımı yenilemezsem bu öğrenci kartım o tarihi beklemeden iptal olma durumu var mı ? Yani illa kaydı bahar dönemi için yenileyip tekrar ücret ödemek zorunda mıyım, yoksa 2021 Aralık güncellemeye kadar bir sorun olmaz mı ? Daha önce tecrübesi olanlar yardımcı olabilir mi ?
Cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.
IELTS’den Tüm alanlardan 9 Almak için Tavsiye
Arkadaşlar merhaba, şuanda mevcut ingilizce seviyem B2 - Upper-intermadiate. Bir türlü C1 seviyesine atlayamıyorum, kelimeler yutulmadığı sürece konuşulan cümleleri %80-85 oranında anlıyorum ve konuşabiliyorum, kelime bilgim en az 6 bin kelime vardır diye düşünüyorum fazlası bile olabilir, zamanında çok kelime öğrenmiştim. Bende madem böyle B2 den C1’e atlayamıyorum, bir sınava hazırlanayım en azından bir amaç olsunki ilerletebileyim dedim ve IELTS’e hazırlanmaya karar verdim.
Hedefim IELTS’den bütün alanlardan 9 almak, kısacası ben bu serüveni bitirdiğimde C2-Proficiency seviyesinde olmak istiyorum, artık hedef C1’de değil yani.
1-) 6 Aylık bir çalışma yapacağım ve günde 4 ile 6 saat arasında bir çalışma düşünüyorum, yine de önerilerinize açığım süreler nasıl olmalı bakımından.
2-) IELTS’in 12 ile 14 adet olan kitapları var internetten, bunlardan hangisini almalıyım, yardımcı olabilir misiniz ? Ve sadece bu kitaplardan çalışmak yeterli olur mu sizce ?
3-) Bu kitapların yanında extra vocabulary için ne yapmalıyım ? Bu serüvenden çıktığımda Native speaker seviyesinde olmasada ona yakın bir kelime dağarcığına sahip olmak istiyorum 10-12k gibi ya da daha fazlası, kısacası ben bu dile Türkçe gibi hakim olmak istiyorum.
3-) Alacağım bu kitapların yanında extra önerebileceğiniz bir şeyler var mı ? Özellikle native bir speakeri anlayabilecek düzeyde listening kulağına erişebilmek için. Her türlü öneriye açığım.
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Burnumdan Yeterli derecede nefes alamıyorum
Arkadaşlar merhaba, burnumdan yeterli derecede nefes alamıyorum ve bunun yüzünden geceleri ağzım açık uyuyorum, artık iyice daraldım bu olaydan. Burnumda şekil olarak bir bozukluk yok hatta gayet güzel bir burnum var. Ama gel görki nefeste sıkıntı yaşıyorum, mesela burnumun kemik kısmının yanak tarafından biraz böyle sağa veya sola doğru çekince açılıyor burnum ve inanılmaz güzel nefes alıyorum, ama bırakınca gene az nefes alıyorum. Acaba bunun nedeni ne olabilir ? Burunda et diyeceğim ama google görsellerde bakınca bildiğin gözüküyor, ben baktım oda yok. Hastahaneye gitmek istiyorum lakin malum pandemi, acaba benimle benzer durumu yaşayan var mı ?
Askerlik Tecili
Arkadaşlar merhaba, üniversiteden 2019 yılında mezun olduktan sonra 2 yıl tecil etme hakkını kullandım ve bu yaz tecil sürem bitiyor. Lakin ben en az 1 yıl daha askerliği tecil ettirmek istiyorum, halihazırda açıköğretime de yazıldım, ama sanırım belli bir yaştan sonra bir işe yaramıyor.
26 yaşındayım(94 doğumluyum).
Şuan bu durum için yapabileceğim bir şey var mı ? Tecil ettirme şansım var mı ?
ÖTV İndirimi Hayırlı Olsun
|
ÖTV İndirimi Geliyor
Sıfır arabalar ne zaman gelicek ?
|
Gece Vücudumda Meydana Gelen Garip Olay
|
iPhone XS Şarjı Algılamama Sıkıntısı
|
iPhone XS Şarjı Algılamama Sorunu
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 884
İkinci El Bölümü Mesajları: 24
Konularının görüntülenme sayısı: 24.908 (Bu ay: 106)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.339 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic