Şimdi Ara

İngilizcesi iyi biri Almancayı ne kadarda öğrenebilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün pederle konuştum, kendisi 14 sene Almanya'da yaşadı. Zor değil, sen rahat çözersin dedi. Artikel muhabbeti falan zor diyorlar ama, o da ezber işiymiş; ezberim de iyidir. Sizce ne kadar zamanda çözebilirim bu dili? Zorlukları ne olur, üstüne düşmem gereken noktalar nedir?

Yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkür ederim

• Eğer sırf dil olsun bilmemne vs diye öğrenceksen bırak, bende öyle diyordumda sonuçta emek harcamak oturup uğraşmak lazım.Onun yerine cidden lazım olabilcek bir dil öğrenmek lazım.
  • Hizlanditilmis kursla 2ay
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdem03

Hizlanditilmis kursla 2ay

Iki ayda ne ögretiyorlar yahu? Düsünmeden "bu sari bir cekettir" diyemez insan...
  • klasik wie heißt du? dan başlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

quote:

Iki ayda ne ögretiyorlar yahu? Düsünmeden "bu sari bir cekettir" diyemez insan...

Hocam siz Almanya'dasınız, daha iyi bilirsiniz. Sizce ne kadara normal veya upper-intermediate derecesine gelinir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthzgr -- 30 Mart 2012; 23:08:52 >
  • 8-9 ay kursla upper-intermediate seviyesine gelinir. ingilizce gramer iyiyse cümle kurmakta sıkıntı çekilmez. bulunduğunuz şehirde var ise alman kültür merkezini tavsiye ederim. sıfır almanca ile başladığım kursta 6. haftamda basit mektuplar ve sunumlar yapabiliyordum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba dostum.
    ingilizce bilmenin almanca ogrenmede inanilmaz buyuk payi var.
    bunu kendimden biliyorum. almanyaya yuksek lisans icin geldim ve ilk basta dil egitimi almam gerekiyordu. 8 ay gibi bir surede almanca yeterliligi icin gerekli olan DSH-2 sinavini verdim. calisirken basta ingilizce ve turkceyi de yogun kullandim. sonucta ingilizce ve almanca ayni dil grubundan geliyor. cumle yapilari ve bazi kelimelerin benzerligi dikkat cekici. artikelleri ezberlemek gerekiyor, almanca hocalarimiz bize artikelllerin ne oldugunu kendilerinin de bilmedigini soylediler :)
    dolayisiyla ingilizce bilmen senin almanca ogrenmeni oldukca kolaylastiracaktir.
    saygilar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: seatbelt

Merhaba dostum.
    ingilizce bilmenin almanca ogrenmede inanilmaz buyuk payi var.
    bunu kendimden biliyorum. almanyaya yuksek lisans icin geldim ve ilk basta dil egitimi almam gerekiyordu. 8 ay gibi bir surede almanca yeterliligi icin gerekli olan DSH-2 sinavini verdim. calisirken basta ingilizce ve turkceyi de yogun kullandim. sonucta ingilizce ve almanca ayni dil grubundan geliyor. cumle yapilari ve bazi kelimelerin benzerligi dikkat cekici. artikelleri ezberlemek gerekiyor, almanca hocalarimiz bize artikelllerin ne oldugunu kendilerinin de bilmedigini soylediler :)
    dolayisiyla ingilizce bilmen senin almanca ogrenmeni oldukca kolaylastiracaktir.
    saygilar..

8 ayda DSH'ı vermenizin nedeni bence İngilizce bilmeniz değil de Almanya'da yaşamanız. Zira 8 ayda DSH alınsaydı, lise hazırlıkta Alman hocaların girdiği sınıfımızda birçoğumuz DSH'ı alabilirdik.

Buradaki kurslarla 8 ayda değil DSH, ancak Zertifikaet Deutsch alınır diye düşünüyorum.

• 1 saat 15 dk da öğrenir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

quote:

Merhaba serdar
    Uzun sure olmus fakat daha once almanya ile ilgili sorularda yardimin olmus, 2009 yilinda...
    Konudan farkli fakat o konuya yazamadigimdan buraya yazmak istedim.
    Benim esin alman vatandasi ve oglumda almanyada dogdu ve oda alman vatandasi oldu.
    Ben almanyaya yerlesmeyi planliyorum, turkiyede bir bankada calisiyorum ve isim rahat, aldigim ucrette 2000 tl ye yakin.
    Sen suan hala almanyadamisin?
    Buradaki isimi birakip almanyaya gitmemi destekliyormusun? Ben stuttgarta gitmeyi planliyorum.
    Ogrenmek istedigim konular arasinda, maaslar nasil? Nerelerde is bulabilirim? En iyi maaslari hangi is kollari verir? Tabi mercedesi falan sormuyorum, benim girebileceklerimi ogrenmek isterim.
    Almanca kursuna yazildim, a1,a2, b1, b2 kurslarini alacagim.
    Ben 1 ay almanyada kaldim, orada yasam standartlari daha yuksek geldi, tek korkum buradaki isimi birakip pisman olmak. Acikcasi 2 kisi calisip bir kisinin maasinin tumunu kenara atabilme planim var. Bunu yapabilir miyiz? Bir ev kira dahil ne kadar masraf olusturur? Yani tek kisinin maasi masraflari karsilar mi?
    Beni aydinlatirsan sevinirim. En onemlisi onerir misin oraya gelmemi? Arti ve eksileri nedir?
    Tesekkurler.

• Eyvallah arkadaşlar çok sağolun...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.