Şimdi Ara

Rahat rahat İngilizce konuşabilenler(gerçek hayatı kastediyorum) yardımınız gerekli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben İngilizce'yi kendi kendime öğrendim.(Bilgisayar oyunları ve Metal müzik sağolsun) Fakat şöyle bir sorunum var ve artık beni bayağı rahatsız etmeye başladı.
    Dil bilgisi ve kelime bilgisi açısından yaşıtlarıma göre fazlasıyla üstünüm.
    İngilizce dizileri altyazısız izleyebiliyorum. Gayet de iyi anlıyorum.
    Telaffuza gelince de hiçbir sıkıntım yok, önümdeki metni kardeş okullardan gelen ve ülkeler arasında aracılık yapan insanlara okurken hiçbir zorlanma yaşamamıştım.
    Hatta Türkiye'de yaşayan bir sayısal öğrencisinden böyle bir telaffuz beklemeyen Reinhard adlı biri de öğretmenlerime kolej'den mi devlet okulundan mı mezun olduğumu, native speaker olup olmadığımı merak ettiğinden bahsetmiş.

Ancak, şöyle bir sorunum var. Karşımdaki insan ile konuşurken akıcılık konusunda ileri derecede bir sıkıntı yaşıyorum. Yazı ile yazarken hiçbir problem yok fakat konuşurken çok fazla düşünüyorum çok fazla takılıyorum dilim dönmüyor, uygun kelime bulamıyorum ve rezil oluyorum.

Sizce ne yapmam gerekiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: SpiritualHealing

Ben İngilizce'yi kendi kendime öğrendim.(Bilgisayar oyunları ve Metal müzik sağolsun) Fakat şöyle bir sorunum var ve artık beni bayağı rahatsız etmeye başladı.
    Dil bilgisi ve kelime bilgisi açısından yaşıtlarıma göre fazlasıyla üstünüm.
    İngilizce dizileri altyazısız izleyebiliyorum. Gayet de iyi anlıyorum.
    Telaffuza gelince de hiçbir sıkıntım yok, önümdeki metni kardeş okullardan gelen ve ülkeler arasında aracılık yapan insanlara okurken hiçbir zorlanma yaşamamıştım.
    Hatta Türkiye'de yaşayan bir sayısal öğrencisinden böyle bir telaffuz beklemeyen Reinhard adlı biri de öğretmenlerime kolej'den mi devlet okulundan mı mezun olduğumu, native speaker olup olmadığımı merak ettiğinden bahsetmiş.

Ancak, şöyle bir sorunum var. Karşımdaki insan ile konuşurken akıcılık konusunda ileri derecede bir sıkıntı yaşıyorum. Yazı ile yazarken hiçbir problem yok fakat konuşurken çok fazla düşünüyorum çok fazla takılıyorum dilim dönmüyor, uygun kelime bulamıyorum ve rezil oluyorum.

Sizce ne yapmam gerekiyor?

Konuşcaksın. Bunun başka bir yolu yok. Evde kendine kendine de konuşabilirsin. Telefonun ses kaydını aç, bi konu hakkında konuş. Sonra kaydı dinle hatalarını gör. Bu şekilde devam et. Varsa yabancı arkadaşların skype üzerinden filan konuş bol bol. Zamanla hızlanırsın.

• Kesinlikle tek yol konuşmak. Bu iş için ücretli siteler mevcut veya interpals gibi ücretsiz sitelere üye olup arkadaş edinebilirsiniz ve daha sonra skype üzerinden konuşabilirsiniz. Size tavsiyem ana dili İngilizce olan insanlarla konuşun. Gerçi ben daha akıcı konuştuğumu düşünmüyorum, hala pratik yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amazonia -- 5 Eylül 2013; 13:59:25 >
  • Anladım. O zaman bundan sonra bol bol kendi kendime konuşmak zorundayım çünkü diğer önerilerinizi uygulayabilecek şartlarım yok.
    Yine de verdiğiniz cevaplar için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
  • Konuşmaya çalışırken uygun kelime bulamama -hatta "remember,force,start,finish etc." gibi beginner seviyesi kelimeleri dahi hatırlayamama- son derece normaldir, daha önce konuşma pratiği olmayan hemen herkes bu şekilde zorlanır.

Okuduğunu anlamak işin en kolayıdır. Çünkü kelimeler zaten karşındadır, hatırlamana gerek yoktur. Dinlediğini anlamak da benzer mantıkla kolaydır.
    Yazma ise okumaya göre bir kademe zordur. Ancak yazdığını kontrol edebildiğin için konuşmaya göre yine kolaydır.
    Akıcı konuşma ise düşündüğünü anında söylemen gerektiğinden ciddi şekilde pratik gerektirir. Yazmada olduğu gibi düşünme süren veya kontrol şansın yoktur, laf ağzından çıkar gider.Salt kelime öğrenmenin akıcı konuşmaya direkt katkısı olmaz. O kelimeleri konuşma esnasında hatırlayabilmen ve kullanabilmen gereklidir. Başlarda zaten en basit kelimeleri dahi hatırlayamadığın düşünülürse, yeni öğrendiğin kelimeleri de kullanamayacağın sonucuna varmak zor değildir.

Akıcı konuşma için mutlaka ingilizce konuşacak birilerini bulman lazım. Native speaker olursa daha iyi olur, çünkü emekleme aşamasındayken bazı gramer kalıplarını yanlış öğrenebilir, yanlış telaffuzlar duyabilir veya yanlış aksanlar kapabilirsin. Ama native speaker bulamazsan da çok sorun değil, herhangi birisiyle ingilizce konuşmaya çalışırken, kendini konuşmaya zorlamış olacaksın ve akıcı konuşmana çok büyük faydası olacak.

Burada altın kural kendini fazla kasmayıp, düşünürken çok fazla derinlere dalmayıp ağzına geleni direkt lambur lümbür söylemektir Başlarda abuk subuk cümleler kurabilir, kelimeleri yanlış yerlerde kullanabilirsin. Ancak zamanla konuşman gelişir. Zaten karşındakinin durumu iyi ise ne demek istediğini anlar.
    Konuşma sırasında es vermemeye gayret et, mutlaka birşeyler söylemeye çalış. Kelime aklına gelmezse kelimenin kendisini söylemek yerine açıklaması yapabilirsin.
    Atıyorum "self-esteem" kelimesi aklına gelmedi, bunun yerine "i am happy with my character and abilities" diyebilirsin veya duraklamadan başka şeyler söyleyebilirsin ya da "kelime aklıma gelmiyor ama....." şeklinde es vermeden başka konulardan devap edebilirsin.

Dediğim gibi başlarda insan çok zorlanır ama zamanla oturur bazı şeyler. Ayrıca ilk zamanlarda hakim olduğun konularda sohbetler etmek tutukluğunu atmak için yararlı olabilir.

• ben de aynen senin gibi online oyunlardan filmlerden filan öğrendim ingilizceyi , senin problemin bende de vardı ve gittim turistik bir mekanda işe girdim 3 ayda akıcılık problemimi hallettim. yabancılarla konuşurken rezil olma hissine kesinlikle kapılma onlar zaten anlıyorlar seni düzeltiyorlar yardım ediyorlar. eğer iş imkanın yoksa yine online oyunlarda sesli iletişim programlarından faydalanarak yabancılarla konuşabilirsin yanlız bu işi öyle 1-2 ayda halletmek mümkün değil 10 yıl da geçse o aksan kalıyor dilinde
  • Kendine arkadaslar edineceksin.Asyali kisilerden baslayabilirsin.Anlayisli,saygili ve dinleyen insanlardir.Amerikanlar,ingilizler ve avusturalyalilar umursamiyor hatta dalga bile gectikleri oluyor.kitaplardako gibi 32 dis gosteren john ya da kate yok.onlar yalan.sen endoyezyada yasayan malezyada dil okuyan bu tarz kisilerle iletisime gecip konusacaksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Konuşmaya çalışırken uygun kelime bulamama -hatta "remember,force,start,finish etc." gibi beginner seviyesi kelimeleri dahi hatırlayamama- son derece normaldir, daha önce konuşma pratiği olmayan hemen herkes bu şekilde zorlanır.

Okuduğunu anlamak işin en kolayıdır. Çünkü kelimeler zaten karşındadır, hatırlamana gerek yoktur. Dinlediğini anlamak da benzer mantıkla kolaydır.
    Yazma ise okumaya göre bir kademe zordur. Ancak yazdığını kontrol edebildiğin için konuşmaya göre yine kolaydır.
    Akıcı konuşma ise düşündüğünü anında söylemen gerektiğinden ciddi şekilde pratik gerektirir. Yazmada olduğu gibi düşünme süren veya kontrol şansın yoktur, laf ağzından çıkar gider.Salt kelime öğrenmenin akıcı konuşmaya direkt katkısı olmaz. O kelimeleri konuşma esnasında hatırlayabilmen ve kullanabilmen gereklidir. Başlarda zaten en basit kelimeleri dahi hatırlayamadığın düşünülürse, yeni öğrendiğin kelimeleri de kullanamayacağın sonucuna varmak zor değildir.

Akıcı konuşma için mutlaka ingilizce konuşacak birilerini bulman lazım. Native speaker olursa daha iyi olur, çünkü emekleme aşamasındayken bazı gramer kalıplarını yanlış öğrenebilir, yanlış telaffuzlar duyabilir veya yanlış aksanlar kapabilirsin. Ama native speaker bulamazsan da çok sorun değil, herhangi birisiyle ingilizce konuşmaya çalışırken, kendini konuşmaya zorlamış olacaksın ve akıcı konuşmana çok büyük faydası olacak.

Burada altın kural kendini fazla kasmayıp, düşünürken çok fazla derinlere dalmayıp ağzına geleni direkt lambur lümbür söylemektir Başlarda abuk subuk cümleler kurabilir, kelimeleri yanlış yerlerde kullanabilirsin. Ancak zamanla konuşman gelişir. Zaten karşındakinin durumu iyi ise ne demek istediğini anlar.
    Konuşma sırasında es vermemeye gayret et, mutlaka birşeyler söylemeye çalış. Kelime aklına gelmezse kelimenin kendisini söylemek yerine açıklaması yapabilirsin.
    Atıyorum "self-esteem" kelimesi aklına gelmedi, bunun yerine "i am happy with my character and abilities" diyebilirsin veya duraklamadan başka şeyler söyleyebilirsin ya da "kelime aklıma gelmiyor ama....." şeklinde es vermeden başka konulardan devap edebilirsin.

Dediğim gibi başlarda insan çok zorlanır ama zamanla oturur bazı şeyler. Ayrıca ilk zamanlarda hakim olduğun konularda sohbetler etmek tutukluğunu atmak için yararlı olabilir.

O kadar abartılı bir şekilde kötü konuşmuyorum da ne bileyim işte, araya "ummm"lar "uhhh"lar çok fazla giriyor. Bakalım bakalım, Online oyun oynarken İrlandalı bir arkadaş ile Skype'tan konuşuyoruz iyi oluyor gibi. İlerleme pek kaydedemedim devam edicem.
    Konuşurken Türkçe düşündüğüm için kaybettiğimi farkettim.

• Ben de İngilizce konuşacak bir arkadaş edinmek istiyorum. Öyle arkadaşlık sitelerinden bulunanlarla olmuyor ortak bir buluşma noktası ve ilgi olmadığı için havada kalıyor sözler. Online oyun oynarken buluşmak mantıklı ve konuşmak mantıklı. Hangi platformlardan hangi online oyunları kullanıyorsunuz bu iş için. Oyunlara da merakım var gerçi online oyun tarafına çok ilgim olmadı daha çok ps3 ve pc de local oynuyorum ama İngilizce için ilgimi artırabilirim online oyunlara.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: inprise

Ben de İngilizce konuşacak bir arkadaş edinmek istiyorum. Öyle arkadaşlık sitelerinden bulunanlarla olmuyor ortak bir buluşma noktası ve ilgi olmadığı için havada kalıyor sözler. Online oyun oynarken buluşmak mantıklı ve konuşmak mantıklı. Hangi platformlardan hangi online oyunları kullanıyorsunuz bu iş için. Oyunlara da merakım var gerçi online oyun tarafına çok ilgim olmadı daha çok ps3 ve pc de local oynuyorum ama İngilizce için ilgimi artırabilirim online oyunlara.

GTA San Andreas oynuyoruz şu an. :D
  • Kendi kendine İngilizce sohbet et
  • Aynı sıkıntıdan müzdarip bir arkadaş edinebilirsin.Beraberce öğrenirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.